2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Ben de olmadım hala ya. Herkes sütün koruyordur dedi diye doktora da gitmedim. Aslında gitmek lazım. Sıkıldım çok ya :)

cnm valla kaçış bi nyere kadar oldum kurtuldum bende cok sıldımm stres oluyorum durup dururken ama resmen dogum anımı yaşadım cok korktum sen naptın ikinci cocuk olyını kızını sütten ona göre kesmicek msin???

Bende olmadim daha Gamze´cim,doktorumdan kontrol icin gelin diye mektup aldim ama daha gitmedim bende.Ama emziren annelerde olabiliyormus normaldir diye gitmedim bende.Dogumgününü bilmioyorum esimin amcasinin kizi var onlar gelirler herhalde yoksa bizde kendimiz kutlariz.Bu arada benim oglumda 5-6 adim atiyor ama dün gece kizimin bebek arabasiyla baya yürüdü odanin icinde.

bugün ipek izin verdiği sürece nöbetci topikçiyim hadi sizi bekliorum kızlarrrrrrrrrrrr hava cok sogudu ya ankaralılar sizde üşüyo musunz

merhaba benim kızımında tek göz sag gözümüzde var .zaman zaman geçiyor gibi ama tekrarlıyor.rüzgarda çok akıyor gözü.biz ANTALYA manavgattayız.2 ay Ankarada kaldık hava kuruya orada gözü çok aşırı kaşındı uyuyamıyordu kuzum.ANKARADA göz bankasına gittik.çok temiz biryer.özel hastanelerden daha temiz inanın.orada hergöz rahatsızlıgı için ayrı bir bölüm var.biz gözyaşı kanalı yıkanıklıgı ile ilgili bölüme gidiyoruz.bir adı varda unuttum şimdi.bize çapaklanma arttıgında bir damla verdi ,birde kaşıntıyı önlemesi için suni gözyaşı verdi zaman zaman damlatıyorum.masajda yapmaya çalışıyorum.doktor yaşını doldurunca bir bakalım şikayetler geçmezse çok beklememek gerek dedi çünkü şimdi sondalama işlemi yapıyoruz olmazsa birdaha sonraki açık bir ameliyat olucak olmazsaaa dediiiio yüzden ihmal etmeyin derim .

bu arada salıncak hangi marka ?bizde düşünüyoruz.

cnm bende normal dedim ama bigideym dedim bin pişman oldum dogum yapan kadınlardan rahim ağzı kontrolü için simir alınıyo ondan bile aldılar

cnm bizde kuruluk yok aynen dediğin gibi sağ göz bizimde gecio sanıyopruz bazen sonra artıo bide bizde özele gitmiştik ankrada götürdüğün doktoru söler misin ? bende operasyon olacak sanıyorum bu gidişle inş. gerek kalmaz bi ay bi aydır masajın hic faydası olmadı bence cocuga eziyet damla sadece gecici oldu...salıncağın markası yonca zıpır özelcandan aldım tentesi cok komik dolmuşların arkasında olan püskül gibi tavsiye ederm cnm

Sağol gamzecim benim minikte 10 aylıktan beri 3-4 adım atıyodu şimdi 11 aylık ve 10 gündür iyce serbest yürüyo dünde kulaklarını deldirdim çok tatlı oldu

Sağol gamzecim benim minikte 10 aylıktan beri 3-4 adım atıyodu şimdi 11 aylık ve 10 gündür iyce serbest yürüyo dünde kulaklarını deldirdim çok tatlı oldu
Masaallah kuzuna canim benim kücükten deldirince cok seker oluyor benimkide az biraz aglamisti gecmisti sonra,simdi kendi sürekli degisik küpeler takmak istiyor daha 4 yasinda :))))))

Aynen canım doğru anlamışssın ve anlatmışsın :)
Bende şu 1 yaş pastalarından falan istiyorum ama çok pahalı bir de iki akşam yapmayı düşünüyorum o biraz daha düşündürüyor sadece pastayla bitmiyor tabi hazırlıklar...

KIZLAARRR, merhaba canlar..
nasılsıınızz.. birkaç gündür misafirlerim vardı bugün onları gönderdim, evimi temizledim, sonra biraz dışarı çıktık oğluşla, şimdi oyuyo benden başka herkes.. sanırım uzuun ve yorucu bir hafta sonu oldu hepimiz için..
sizler de doğum günü telaşına düşmüşsünüz.. bende düşünüyorum nasıl yapacağımızı.. çünkü herkesi çağırmasan surat olur, herkesi çağırsan sen üstesinden gelemezsin.. nasıl yapacağız nasıl üstesinden geleceğiz hiç bilmiyorum..

aranızda şöyle bir muhabbet olmuş," hediye getirin demek herkese o yüzden yapmayacağım" diye.. yapmayın Allah aşkına arkadaşlar.. sizi birisi doğum gününe çağırdığında, "heh işte hediye istiyolar" diye mi düşünüyorsunuz.. benim hiç aklıma böyle bişi gelmedi şimdiye kadar inanır mısınız bilmem.. sizden de bu fikirler çıkınca çok şaşırdım doğrusu.. benim pasta alıp gittiğim, poğaça yapıp gittiğim, ya da gidip sadece kocamaann sıcacık bi sarıldığım doğumgünü ziyaretlerim olmuştur bu güne kadar.. kimseninde beni yadırgadığını, ayıpladığını da sanmam.. önemli olanın hediye olduğunu hiç sanmıyorum.. insanlar doğum günlerinde birlikte olmak, paylaşmak isterler mutluluklarını, şükürlerini, sevgilerini belki nimetlerini..

bende oğlumun doğum gününde tüm sevenlerinin yanında olmasını isterim, Allah nasip ederde uzuun bir ömrü olursa resimlerine bakıp bakıp belki o an yanında olmayan sevdikleri ile nasıl sevgi dolu kocamaaan bir ailesi olduğunu bilsin, anılarında onlardan bir parça olsun isterim.. herkes onu kucaklasın, sevsin, öpsün, koklasın isterim.. o gün o kadar çook sevilsin ki, hayatı boyunca unutmasın o sevgi denizini isterim.. nasıl başlarsa öyle gider derler ya, öyle kalabalık olsun ki ilki, hayatı boyunca hiç bir doğum gününü yalnız kutlamak zorunda kalmasın isterim.. hediye için değil, belki sadece küçük bir tebessüm ya da küçük bir öpücük ile..

bence evlatlarınızdan bu özel günü esirgemeyin, illaki şart değil hediye, sevgi yeter sadece...

herkese güzel bir hafta diliyorum, sevgiyle, sağlıkla, huzurla dolu yeni bir hafta..

Merhaba arkadaşlar,
Gözyaşı kanalı tıkanıklığı geçmeyen bebeklerimiz varmış umarım operasyona gerek kalmadan bir an önce iyileşirler.
Hala regli olmayan anneler emziriyorsanız bu çok normal bence boşuna telaşlanmayın ama koruma olayına dikkat edin hiç güven olmaz ikinci bebekleri alıverirsiniz kucağınıza :). Ayrıca kadın doğum dokturu bana doğumdan 6 ay sonra kontrole gel demişti ama ben hala gitmedim hepimizin gitmesi gerekiyor ihmal ediyoruz. O smear alma işi benim de kabusumdu ilkinde doktoru epey oyalamıştım ama şimdi korkmuyorum tek mesele kendini kasmamak o zaman hiç canın yanmıyor rahat olun.
Bebeklerimizin de ilk yaş günü bence de kalabalık kutlanmalı. Ben de sanırım iki yerde yapacağım hem kendi evimde hem annemlerde. Pasta konusunda kararsızım şeker hamurundan pastalar görünüm olarak çok güzel ama yerken nasıl bilen var mı? Ona göre alayım.

Son düzenleme:

bundan bizde alıcaz sanırım çünkü yaazın çok alıştı sallanmaya şimdi kış geliyor evde oyalanmaya şey lazım artık..

canım ben de olmadım doktora gittim 2 hafta önce alttan bakçaktı ama tırstım sadece ultrason istedi baktı sorun yok her şey normal yumrtalıkta yumurta bile var dikkat et ikinci gelmesin dedi..ama emziren özellikle de sık emziren anneler de böle olabiliyormuş. annem de beni emzirirken 1,5 yaşına kadar olmamış. doktorum ilaç verdi olmam için ama kullanmıyorum. alıştım galiba böle takılmaya sıkıntı yaşamıyorum. benim çünkü her regl im baş ağrısı bulantı, kusma, karın ağrısından yataklara düşme şekilden olduğu için böle ii geliyo..

Slm kızlar bebeklerimizin birinci yaş günlerîne az kaldı ne gibi planlarınız var ?
valla benim de değişik araştırmalarım var ama kararsızım. inş bi aksilik olmaz da oğlum ilk yaşına güzel girer. internette gördüm açık büfe gibi masa hazırlamıştı bi bayan hoşuma gitti. herkes ne isterse alsın. zaten çok kişi çağırmam. hediye konusunda da valla bugune kadar doğum günlerine giderken özellikle çocuklara hediye almak onalrı mutlu etmek beni de mutlu ediyordu. ama eğer ben çağırdığımda hediye olarak algılayacak insan gelmesin valla..oğluma ne giydirsem diye düşünmüştüm ama teyzemizin düğünü için aldığımız takım vardı gömlek ve papayonunu takıp kot giydiririm spor şık olur oğluşumm.. bakalım daha ilerde de burdan herkes buldukalını paylaşsın fikir olsun.

hafta sonu pek kimse girememiş heralde foruma.ben de oğlanla uğraşmaktan bişey yapamadım.dün çocuğu babaannesine gönderdeim,ben de evde kaldım birazcık yatayım,dinleneyim diye.eşim aramaz mı yarım saat sonra misafir gelecek diye yemeğe.1saat içeirisnde üstün körü bi temizlik,yemek yaptım.amannn waalla bu ev hanımlığı bana göre değil.ücretsiz izne ayrıldım çocuğa bakayım diye ama bakıcı tutsam hem bana hem çocuğa baksa güzel olmaz mıııoğlumun geçmedi gitti gribi bugün dra götürdüm tekrardan neyse başladık şuruplara ama.bi de bu şurupları kusma olayı olmasa...
üst dişlerimiziden biri çıktıı,diğeri de çıkmak üzere.onun da sıkıntısı var oğlumun...
doğum gününde annaneyle dede memleketten gelecek inşallah.burda da babaanneyle dedeyi çağırıırım dedim ama.eltim onlarda kalıyo bir süredir 2 yaşında da kızları var.oğlumu dövüyo,o kada çok dikkat etmeme rağmen bi kaç sefer yüzüne vurup saçını çektii oğlumun.emeklerken üstüne binmek istiyoduu.babaanneyi çağırısam eltimde gelecek mecburen.doğum gününe dayak girerek girsin istemiyorum.zaten çocuk onu görünce huysuzlanmaya başladı.hiçbişey anlamayız valla.pastasını ben yapacam,şeker hamuru yapımını öğrendim.doğum gününden önce bi deneyeyim yapayım diyorumm.bakalım nasıl olacakk...

kızlaar merhaba, pastasını kendi yapmayı düşünenlere ayrı bir selam vereyim.. kız nasıl yapacanız o işi ya.. ben hiç heveslenmiyorum çünkü o kadar büyük bir pastayla ve Emirle baş edebileceğimi sanmıyorum.. yani ikisi bir arada çok zor.. ama kendine güvenen arkadaşlara da helal olsun doğrusu, hadi yapın da resmini paylaşın bizimle bizde görelim olmaz mı, çok merak ettim nasıl bişi olacak pastalarınız..

bu arada ilk doğum günükutlayanlardan biri olacağız herhalde biz, 4kasım.. daha eşimle konuşmadık son karar için. bakalım ne karar çıkacak.. çok heyecanlıyım.. dün okadar çok düşünmüşüm ki sizin yüzünüzden, gece rüyama girdi..

arkadaşlar birde çocuklar şekilli küp oyuncaklarında doğru bir şekilde şekilleri deliklere geçirmeye başladılar mı? Emir yeni yeni doğru şekil doğru deliği eşleştirmeye başladı ve atıyor kutunun içine, ama hepsini değil, mesela daire, kare, üçgen gibi şekillerde başarılı.. abuk subuk şekilleri denk getirip sokamıyo daha.. acaba diyom geç mi kaldı.. sizinkilerin gelişimi nasıl?

ÇOCUĞUNUZUN SİZİ SEVDİĞİNE DAİR YEDİ İŞARET..

Anneler bazen çocuklarını üzecek durumlar oluşturabilirler. Bu gibi anlarda annenin aklından "Acaba çocuğum bana küstü mü? Artık beni sevmeyebilir" gibi düşünceler geçebilir. İşte çocuğunuzun sizi sevdiğine dair 7 işaret!
1. Dünyadaki hiçbir şeyi anlamayan yeni doğan bebeğinizin bildiği bir şey varsa o da gözlerinizin içine baktığında sizin önemli olduğunuzdur.
2. Bebeğiniz onun yanında olmadığınız zamanlarda sizi düşünmeye başlayıp, doğumundan 8 ile 12 ay arası bir zaman geçtikten sonra, onun bulunduğu odadan ayrıldığınızda yüzünü asmaya, döndüğünüzde ise gülmeye başlayacaktır.
3. Emeklemeye başlayan bebeğinizin öfke nöbetleri artıyor. Attığı çığlıklar sizi sevmeyi bıraktığı anlamına gelmeyecektir, size bu kadar çok güvenmeseydi, incinmez ya da sinirlenmezdi.
4. Bebeğiniz üzgün olduğunda size koşarcasına gelir çünkü bu yaşta "Seni seviyorum" demeyi bilmez ama hareketleri kelimelerden çok daha güçlüdür.
5. Çocuğunuz size bahçeden kopardığı bir çiçek, küçük bir parça taş ya da hediye olduğunu düşündüğü herhangi bir şey verebilir.
6. Artık evin her şeyi ile daha ilgili olmaya başlayan çocuğunuz ‘Anne bak bunu ben yaptım’ diyerek sizi etkilemeye çalışacaktır. Çünkü sizin onayınız onun için önemlidir.
7. Artık sizi sırdaşı olarak görmeye başlayacaktır. Kalabalık içerisinde yaşadığı ilk utandırıcı anında bile sizin kollarınızda kendisini güvende hissedecektir.
Unutmayın, çocuğunuzla aranızdaki ilişki her zaman çok özel olacak. Siz de ona sevginizi belli edin.

Çocuklar İçin OYUN ÖRNEKLERİ: SÜT ÇAĞI OYUNLARI(0–2 YAŞ)

Cee oyunu;

Bebeğin yüzü ince bir örtüyle kapatılır. Ardından “ceee” diyerek açılır. Bebek daha sonraki günlerde oyunu kendisi başlatır.

Top oyunu;

Oturan çocuğun önüne top yuvarlanır. Çocuk topu tutmaya ve karşısındaki kişiye doğru yuvarlamaya çalışır.

Tel sarar oyunu;

Tel sarar Ayşe, tel sarar(eller yukarıya kaldırılıp sağa sola döndürülür)

Tel bulamazsa ne sarar,(ellerle soru devinimi yapılır)

Komşunun oğlunu sarar(çocuğa sarılma devimini yapılır)

Miki fare;

Yerden bitme mum bacaklı miki (iki elinden tutulan çocuk diz çöktürülür)

Burnu uzun dik kulaklı miki (iki el açılarak burnun üstüne konur)

Şeytanlıkta bütün aklı fikri (sağ elin işaret parmağı başa konularak sallanır)

Dans edersin miki fare (ayağa kalkılır el çırparak dans edilir)

Süt Çağı için PARMAK OYUNLARI

Aç-kapat;

Aç kapat, aç kapat (eller açık kitap okuyormuş gibi, avuçlar yüze dönük, bitişik tutulur)

Vur birbirine şap şap (el çırpılır)

Aç kapat, aç kapat (eller ilk satırdaki gibi yapılır)

Koy kucağına rahat rahat (eller kavuşturulur, kucağa konur)

Ailem;

Annem örgü örer (örgü örme hareketi yapılır)

Yemek yapar (çorba karıştırma hareketi yapılır)

Babam kahve içer (kahve içermiş gibi yapılır)

İşe gider (parmaklar yürütülür)

Abım ders çalışır (yazı yazma hareketi yapılır)

Kardeşim uyur (uyuma hareketi yapılır)

Bende oynarım (oynanır)

Askerler;

Beş küçük asker sırada duruyor(beş parmak gösterilir)

Üçü dimdik duruyor(üç parmak gösterilir)

İkisi oturuyor(diğer el açılır)

Komutan geldi

Hepsi sıraya dizildi(hazır ol vaziyeti alınır)

Beş küçük kız

Beş küçük kız uyandı (uyanma hareketi yapılır)

Bu küçük kız yataktan atladı (başparmak hareket ettirilir)

Bu küçük kız pencereden baktı (işaret parmağı hareket ettirilir)

Bu küçük kız yüzünü yıkadı (orta parmak hareket ettirilir)

Bu küçük kız elbiselerini giydi(yüzük parmak hareket ettirilir)

Bu küçük kız çantasını aldı(serçe parmak hareket ettirilir)

Bu küçük kız okula koştu (parmakların hepsi yürüme hareketi yapılır)

Çocuk;

Yaşım küçüktür (serçe parmak gösterilir)

İşim gücüm oyundur (serçe parmak hareket ettirilir)

İyi beslenirim, güçlüyümdür (başparmak oynatılır)

Görenler küçük sanır ama aklım büyüktür (orta parmak oynatılır)

Doğamız;

Güneş bizi ısıtır (ısınma hareketi yapılır)

Yağmur bizi ıslatır (parmaklar yukarıdan aşağı doğru sallanır)

Kar bizi dondurur (eller göğse konularak üşüme hareketi yapılır)

Fırtına bizi korkutur (gözler kapatılır)

Bol bol ağaç dikelim (ağaç dikme hareketi yapılır)

Selleri önleyelim

Hemşire hanım;

Hemşire hanım sus dedi (sus işareti yapılır)

Bıss yaptı (kola işaret parmağıyla iğne yapılır)

Cısss yaptı (kalçaya iğne yapma hareketi yapılır)

Sonra tamam dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…