- Konu Sahibi bebegim_01
- #9.681
1 haftadır çok sıkılıyorum...amniyosentezi yaptırmamaya karar verdim kıyamıyorum ki bebeğime ya ben bu şekilde ona zarar verirsem..aslında gittiğim doktorlar içimiz rahat olsun yaptır dediler ama eğer üçlü testi yaptırmasaydım hiç böle bişi demeyeceklerdi..4 boyutlu ultrasonda herşey normal çıktı.ikili testte de ense ölçü mü kan değerleri hepsi çokiyi çıkmıştı..bunu düşünerek rahatlamaya çalışsam da yine de hep aklım bunda![]()
canım yazını okuyunca cevap vermeden geçemedim.. bu testler bazen çok yararlı olabiliyor bazı hastalıklaar anomaliler ortaya çıkabiliyor ama bazende gereksiz ve sonucu kötü olabiliyor..
önceki kaybettiğim bebeğimde ben aynı şeyleri yaşadım gittiğim bi doktor yüzünden ve şimdi onun adını bile duymaya tahammül edemiyorum... bende önce 2li yaptırdım herşey normal hiç bi sorun yoktu sonra o arada doktoru değiştirdim gittiğim doktor 3lü istedi ben gerek görmediğim halde eşimin ısrarıyla yaptırdık neyse 3lüde çok küçük bi risk çıktı 4lü yaptır dedi gittik 4lüyüde yaptırdık onda da çok küçük bi risk çıktı amniyosentez yaptır dedi bide bu sonuçla sskya gidersen yapmazlar diyip bi doktor arkadaşına gönderdi riskim o kadar azdı yani.. neyse ağlaya sızlaya ege üniversitesinde amniyosentezide yaptırdım yapan doktor benimle dalga geçti "5lide var onuda yaptırcanmı 2li normal çıktıysa neden hepsini yaptırdın" dedi. amniyosentez sonucuda temiz çıktı, ben o korkuyu endişeyi yaşadığımla kaldım üzerine birde 2 hafta sonra bebeğimi kaybettim.. bu bebeğimde doktorum sadece 2li yaptı. bence yaptırmadan önce başka doktorlarada git iyi düşün öyle karar ver sonra insan vicdan azabı yaşıyor ben hala aklıma geldikce keşke yaptırmasaydım diyorum
bu arada çok merak ettim izmirdeymişsin hangi doktora gidiyorsun :26: