Herkese merhabalar.. Ben pek yazmıyorum ama genelde takip ediyorum sayfayı, herkesin hamileliği yolunda çok şükür, hep de öyle gider inşallah.
Helenn seni okuyunca özellikle yazmak istedim, o tarama testlerinden müzdarip biri olarak. Benim ikili testte 1/216, üçlü testte 1/50 risk çıktı ! Çok zor günler geçirdim, amniyosentezin riskini almak istemiyordum, çok zor ulaştım ben bebeğime, tüp bebeklerden sonra doğal yolla gelen mucizem o benim... Ama o korku, o kuşku ile 40 hafta nasıl biter dedik, Allah'a emanet dedik olduk amniyosentezi. Çok şükür Allah'a ön sonuçlarımız temiz geldi down sendromu vs yok binlerce şükür, asıl sonuçlar da ay sonunda gelecek. Diyeceğim o ki, bunlar adı üstünde sadece tarama testleri ve sadece risk istatistiğini belirliyor. Demiyorum ki boşverelim , tabi ki bebeklerimizin sağlığını merak ediyoruz, yaptırıyoruz ama çok da kafaya takmayın nolur, ben kabus gibi haftalar geçirdim. O çok beklediğim hamileliğin tadını çıkaramadım bu yüzden. Ya amniyosentezde bişey olursa bebeğime, ben kendimi nasıl affederim diye yaptığım vicdan muhakemesinin haddi hesabı yok. Hala her gelen akıntıda Allah korusun amniyo sıvısı mı diye ödüm kopuyor. Allah kimseyi zor durumda bırakmasın, beterinden korusun. İnşallah bundan sonrası çok güzel olur, sağlıkla alırız kucağımıza meleklerimizi ve güle güle büyütürüz inşallah.