- Konu Sahibi bebegim_01
- #44.261
size bir sorum var.. halaa emzik ve biberon kullanan var mııı?
ya bu akşam bi tanıdıkla biraradaydık, malum.. :) 15 aylık ikizleri var, halaa emzik ağızlarında sürekli, ve suyu bile biberonla içiyorlar..
bende iki tane birden çok zor ya bakımı, bilerek mi bıraktırmadın emziği ve biberonu diye sordum, hani kolaylık olsun diye mi gibisinden.. ne bilim merak ettim, salak kafam ne dürttü beni bilmem.. oda hayır, doktor tavsiyesi, 2 yaşına kadar kullanacaz dedi.. ama emzik sürekli ağızlarında cuk cuk.. ne konuşuyolar ne bi ses çıkarıyolar.. Emir onlardan 6 ay küçük çenesi hiç durmuyo.. neyse, şunu soracağım.. doktoru demişki, ki tanıdığım biri arayıp soracam da bana niye getirmiyon oğlunu diye hesap soracak diye arayamadım.. demiş ki, çocukların psikolojik gelişimi için, eğer 6. ayda bıraktıramadıysan bu emzik ve biberonu bi daha 2 yaşından önce bıraktırmamak, ayırmamak gerekirmiş.. çocukları depresyona sokarmış bu ani ayrılıklar..
ağzım açık kaldı, şaştım kaldım.. onca okudum araştırdım uzman tanıdıklarımla konuştum heeeeç böle bişi duymadım ben..
şimdi Emir zaten ne emzik ne de biberon kullanmıyor 6 aylıkken bıraktık ikisinide, ki zaten öle bi alışkanlık durumu da olmadı hiç.. dicem o ki (ay çok uzattım) beni çok ilgilendiren bir durum değil bu da, aranızda hala emzik ya da biberon kullanan varsa, bu konuyu uzman doktorlara danışsın bi derim.. ki sanırım formül süt verenler biberonu mecbur kullanıyodur herhalde, başka nasıl içecek ki çocuk sütü, hele uyurken falan..
ya işte dediğim gibi çok bildiğim bi konu değil ama, paylaşayım sizinlede aklınızda olsun dedim.. bana da hep emzik itici gelmiştir, Emire hiç alıştırmadım desem yalan olmaz.. bana sanki konuşmayı ya da yeme alışkanlıklarını erteliyor gibi geliyor idi, hatta ve hatta insanlarla iletişimi bile yavaşlattığını düşünüyodum ki bugün bu fikirlerimden emin oldum.. ya off neyse, şimdi aranızda hala kullanan varsa yanlış bi fikir vermiyeyim.. bunlar sadece benim fikirlerim, kanıtlanmış uzman görüşleri değil..
hadi sizde bi araştırın soruşturun da şu işi, hala kullanan bebişler için bi tatlıya bağlıyalım.. öpüldünüz,iyi geceler..
tuba canım emzik konusu benimde kafamda soru işareti.önceden diyodum 1yaşından sonra bııraktırırım diye.ama şu an iiçin bilmşyorum.benim oğlan emmiyo biliyosunuz,mama da içmiyo.yani bi emme iç güdüsünü emzikten almak zorunda.henüz oral dönemdeler.zaten emziği yatmadan yatmaya kullanıyo.henüz bıraktırma gibi bi düşüncem yok.geç konuşma emzikle bağlantılı bile olsa.çocuğun mizacıyla,genetik yapısıyla da ilgilidir.biberona gelince mama içtiği vakitlerde kullanıyodu.mamayı kestiği vakitlten beri alıştırma badağından içiyo.gece kalkınca su içmek istiyo çünkü.uyku haliyle bardaktan içmesi zor olur.