Kızlar merhaba,
Sizleri ara ara bölük pörçük yattığım yerden okudum, ayrı kalamıyorum sizden ya. Hastalığım boyunca beni arayan soran merak eden herkese çok teşekkürler
iyiym çok şükür umarım bir daha böyle bir şey başıma gelmez, fizik tedv gidiyrum şimdi
aman diyim kızlar benim gibi çocuklarıma gelecek bana gelsin onlar iyi olsunda tek demeyin, anne hasta olunca tüm e v hasta oluyormuş, çocuklar perişan. Bebeklerinize olduğu gibi kendinize de çok iyi bakın. Valla perişan olduk biz geçen hafta, sürekli yatak istirahati verilince su içmeyi ve yemek yemeyi baya azalttım, malum kalkıp lavaboya gitmek bi işkenceydi, bir de başkasının yardımı ile gitmek gerekiyordu. Bu sefer de sütüm baya azaldı, o meme almayan oğlum geceleri yapıştı bana emicem diye, en az 10 kere kalktık geceleri allah kızımdan ve kardeşimden razı olsun onlar kucağıma verdiler yada tuttularda öyle emzirdim, çok şükür şimdi sütüm daha iyi. İyi ki oğlum çok tombul deyilmiş diye şükrettim. Perşembe günü raporum bitiyor işe başlıyacağım, yürümek, oturmak, uyurken yan dönmek, yardımsız kendi işini görmek ne büyük nimet, inanın ağlanacak halime güldüm yoksa insan çaresizken çok rahat deprs. bile girer, neyse canınızı sıkmayayım hepsi geride kaldı
kendinize iyi bakın ilk bebeğim, yaşım daha genç diye düşünmeyin ani ve dengesiz iş yapmayın, kendinize çok yüklenmeyin
kendi yada bebeği hasta olan varsa çok geçmiş olsun, işe başlayan çalışan anneeler kolay gelsin hepinize
sprey canım inşallah korktuğun gibi bir sonuç çıkmaz, allah çocuklarımızı bize bağışlasın
ne düşündüm biliyor musunuz bir musibet bin nasihattan iyidir hesabı, ne kadar basit şey varsa hayatımızda çok güzel aslında nefes almak, yürümek, gülen gözlerle bakan çocuklarımızın yüzündeki bi tebessüm, çok da önemsemek lazım hayatı ne veriyorsa razı olarak, hep çok hesaplı çok detaylı planladığımız bu hayatlarımız hiç beklemediğimiz anlarda hiç bilmediğimiz bir yola sürükleyebilir bizi, hele ki sağlığımız en büyük servetimiz
hadi bir de şiir yollayayım size
Basit yasayacaksin. Basit
Mesela susayinca su içecek kadar
basit..
Dört çikacak, ikiyle ikiyi çarptiginda.
Tek dügmesi olacak elindeki cihazin;
Tek bir dügme, tek bir cümle gibi...
Sevince lafi dolandirmadan söyledigin
"seni seviyorum" gibi.
Basit bir öpücük yetecek sana...
Basit, sicak bir öpücük;
ve o öpücükle dolacak tüm günlerin,
tüm düslerin.
O öpücük için yapacaksin hayatinin kavgasini,
Öpücük için yiyeceksin hayatinin
dayagini.
Kabak çekirdegi verecek sana
rakamlarin veremedigi mutlulugu.
El yazisiyla yazilmis egri bügrü bir
mektup olacak
en degerli kagidin-hep yaninda
tasidigin, atmaya kiyamadigin.
Iki harekette giyiniverecek,
iki harekette soyunuvereceksin.
Kisacik olacak uyanman,
ve yola çikman arasinda geçen süre;
Kisacik olacak sicacik kollara dolanman
ve
Kendin bile anlayabileceksin
yazdiklarini;
bakislarin bile anlatabilecek kendini.
Beklentilerin de basit olacak:
Kaf Dagi'nin önünde bekleyecek
mutluluklar.
Bir islikta bulabileceksin en uzun
dostluk romanini;
ya da bir damla gözyasi yasatacak sana
en ucuz romanini;
Pankreasinin sagligina dua edeceksin
kapatirken gözlerini.
Zafer isareti yapacaksin tuvaletten
çikarken.
Bir kasarli tost olacak aradigin
nasil oturacagini
bilemedigin sofrada,
parmaklarin en kiymetli çatalin.
Yine, ayni parmaklar çözecek en
karmasik denklemleri.
Iskenderi'in kilici duracak avukat
rehberinin yaninda.
Bir filarmoni orkestrasi veremeyecek
sana
kontrplak bir gitarda dogru basilmis
bir fa diyezin mutlulugunu
Makyaji ilk "a"sina kadar bilmen
yetecek.
temizlik kokacak en pahali parfümün.
"Bilmiyorum" diyebileceksin
bilmediginde ve
çok normal olacak "bilemeyesin".
Tek dereden su getirmen yetecek,
bir "istemiyorum" diyebilmeye,
Ne durdugu farketmeyecek abanin
altinda.
Saatin, sadece saati gösterecek,
Telefonunu sadece telefon etmek için
kullanacaksin,
Küçük bir not defteri olacak "bilgini"
en hizli "sayan"
Basit yasayacaksin, basit.
Sanki yasamin bir gün sona erecekmis
gibi
basit...Çay simit ve peynirle
N.H.RAN
hepinizi seviyorum canım arkadaşlarım, sizleri ve mis kokan kuzucuklarınızı çok çok öpüyorum