2011 Kasım - Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar arkadaşlar buyrunn :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

öncelikle hoşgeldinn...kendi tecrübemi ve bildiklerimi anlatayım sana...rapor için sigortalı ve en az 900 iş günü primin olması gerekiyor...en az 3 yıllık evlilik şartı ve en az 2 negatif aşılama yapılma şartı var...tabii tıbbı gereklilikleri başvuracağın hastaneye göre halletmen mümkün...bazı durumlarda eşlerden birinin tüp bebek dışında çocuk sahibi olamayacağı belirlenirse hemen rapor çıkabiliyor...bizde sebepsiz infertilite vardı...daha önceden başka özel hastalanerde testler yaptımıştık...hormon,sperm,rahim filmi vs..bunlarla hastaneye başvurduk eksik bişey olmadığını ancak tüp bebek raporunu 2 aşılama yapmadan alamayacağımızı söylediler...2 aşılama şartı aşılamayla bebek sahibi olabilecek çiftlerde aranıyor...özelde yapılar tetkikler yeterliyse hastane kabul eder...eksik gördüklerinide raporu alacağınız hastanede tamamlarlar...daha çok şey var aslında merak ettiğin bişi olursa sorabilirsin...

Cnmmm yaaa halen evdeyiz cunku kocami da sbh 5te kaldirdimm 7.30uyumusuz bn kslktim ama kocacimm uyanmiyor yaaameraksiz adam annm de tutturdu kahvalti yapilmdn cikilmz sen hamilesin diye:18::18:hiii kocamin sesi duyulfu yuppi hiimmm benim hidima yetisemezsinz ben 5te pat diye uyaniyrm be gece 12den oncede yatmiyorm ve sbh cin gibi zipliyrm yataktn evt simfilik yedek anhtar bende kaldin egunalimm ben anlamadim yaaa ben kan karisti galiba hahaaaa ben de uyku kalmadi ben biraz ter bir insanmda herkesin yaptigini yapsmiyrm keske uyusammmm yoruldumm eee nasilsiniz bakalim

aaaaaa dün hastanenin bacasından girme planları yapan hatuna bak hala evdeymişşşşş....neyse kuzum annen haklı kahvaltı çok önemli yapmadan çıkma...bu ara uykularının kaçmasıda normal daha yeni öğrendin için kıpır kıpır yakında hormonların etkisine girersin...güzel haberle gel inşallahhh...bende durumlar aynı sanırım geç yumurtladım bu ay kist falan olsa anlarım heralde ağrım bi rahatsızlığım yok çok şükür.

Günaydın canım sabah sabah yine geldi bugun arıcam doktorumu

şu yaşadıklarının eminim mükafatını alacaksın...çok zor bi süreçten geçiyorsunnn...rabbim yardımcın olsun...

Aksi gibi bugun izin gunu arıcım ama yarın gel diyecek kesin

zaten cumaya randevu vermişti sana...izin gününde başka doktora yönlendirir belki...

En az 3 yıllık evli olmalısınız

Daha önce doğmuş bir çocuğunuz olmamalı

Sosyal güvence sahibi olarak en az 5 yıl (900 gün) Sosyal Güvenceniz sürdürülmüş olmalı

Bayansanız ve 35 yaş ve sonrasında evlenmiş iseniz; evlilik süreniz 3 yıl yerine 1 yıl olması yeterli bulunmaktadır

Bayanın yaşı 23 yaşından küçük, 39 yaşından büyük olmamalı

Sperm sayısının 5 milyon üzeri olması durumunda 3 kez aşılama yapıldığını gösterir belge(3 tane sperm analiz örneği)

HSG Rahim Filmi

Hormon Tahlilleri(Bayan için TSH, Prolaktin, FSH, E2)

***Merkezin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması olmalıdır. Devlet bu uygulamada yapılacak tedavi bedelinin, 1.240 TL.sini karşılamaktadır. Tedavide kullanılan ilaçların ise %20’si sigortalı tarafından ödenir.

Yeni kanun ile: hastalar, ilk denemede % 30, ikinci denemede % 25 oranında katılım payı ödeyeceklerdir. Tüp bebek tedavisi yöntemi ayaktan statüsüne girdiğinden, ilaçlar için katkı payı uygulaması yeni kanunda da devam etmektedir.

Yeni kanunla en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavileri ödenecektir.

Son düzenleme:
Canım aradım bugun hastanedeymis ama islemdeymis su anda not bıraktım cikinca aricak.

anladım cnmmm ıns bunalrın sonunda cokk guzel haberler alıcaksın kuzummm aar o senı ısı bıtınce hemen belkı bugun gel der yarına kadara sıkıntı olamz cnm benımmm

Yaa cnm aynen bacadn dusucktim iceri ama nasip kapidn girmekmiss simdu yoldayz cnm babamiz biraz rshhtrda insllh beberim bana ceker tez canli olurlar analari gibiii cnmmm sen insllh rabbim senin yuzunu guldurucek inaniyrmm ssbh 5te uyaniyrn kuran ve namaz sonrada cevsen okuyrak geciriyrm vaktimi ve hep duamdasinz ankrda hic tanimadgim sesini bile duymadgm arkdsm guldene de ver rabbm butun arkdslrima nasip et diyrm ve coook inaniyrm hepimizzz anne olucazzz ayy yaklstk merkeze

günaydın canımm.hadi bakalım güzel sonuçlarını bekliyomm.saol duaların için...eet hepimiz bir gün anne olucazsöle o kan alan hemşireye çabuk çıkarın sonucumu de.ben öle diodum ona birazda kilolu ya dövcek beni die korkuodum

Kızlar günaydınlar gonal f de bugun 4. Günüm bel boşluklarımda bi baskı ağrı gibi bişi hissediyorum sizce normalmıdır ilk tedvimde bu durumu son günlerde hissetmeye başlamıştım

Kızlar günaydınlar gonal f de bugun 4. Günüm bel boşluklarımda bi baskı ağrı gibi bişi hissediyorum sizce normalmıdır ilk tedvimde bu durumu son günlerde hissetmeye başlamıştım

normal cnm yumurtalar gelısıyor ve buyuyor bazen daha şiddetli bile olabilir hayırlı olsun devavın bebsılerınle sonuclansın ıns....

hayırlı haberler alman dılegıyle cnmmmmm

herkes nasıl:))inş.keyifler iyidir?ben hala kötüyümmmmmm...berbat bi gece daha gecirdim..12 de yattım,1 de agrıyla geri uyandım,,kafayı yicektim agrıdan odanın içinde dört döndüm,kocamı kaldırdım başımı boynumu ovcalattım..saat 3,5 oldu ondan sonra yattım,uyumuşum,sacma sapan rüyalar gördüm..rabbim hayırsa bizlere kötüyse kötülere göndersin...sabah kalktıgımdada hala devam ediyo,sol tarafıma yapıştı kızlar cumartesiden beri...nasıl gecircem şaşırdım,PAPATYA YAGI SÜRSEM boynuma,başıma bişey olurmu?gece ilaç içmemek için rabbime yalvardım resmen şükürde içmedim..bi akıl verin...bide arkadaşlar gelcek bugün offffffffffffffffffff napcam ben yaa...sizide sapıttım haa.usandınız benim agrı muhabbetimden ama size sormadan bişey yapamıyom..kusura bakmayın

Canım yaa agrının her turlusu çok kotudur..
agrı kesıcı alıyomusun.. dr un ne dıyo...

canım dr uma sorduk 8 saatte bir minoset iç dedi,pazargünü gece 2 tane,pazartesi günü gündüz 1 tane içtim..ama kesmiyoki(sadece bikac saatligine uyuşturuyo,agrı aynı yerinde duruyo..bende baktım bi faydası yok kac gündür içmiyom..bende sapıttım..önceden minoset plus içerdim 2 tane keserdi,düz minoset hafif geliyo kesmedi..bende şaşırdım,sapıttım napcagımı ya..ilk defa bu kadar cok agrı cekiyom,dayanmaya calışıyorum,sırf bebeklerime ilac gitmesin diye ama ne kadar dayancam bilmiyorum..yakında kendime daha dogrusu boyundan yukarısına hara kiri yapcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…