2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

ben denemenin gy gk kısmını çözdüm.
herzamanki gibi kötüydü..
aptal gibi hissediyorum kendimi

sts yi de çözücem bi ara

ben denemenin gy gk kısmını çözdüm.
herzamanki gibi kötüydü..
aptal gibi hissediyorum kendimi

sts yi de çözücem bi ara

canım benim öyle düşünme bak benimde çok yanlışım çıkıyor çözdüğüm denemelerde hem de uzu yıllardır bu tür sınavlara giriyorum.ama önemli olan yanlışlara bakıp not alıp bir daha yapmamak ben de sts yi çözdüm yeni bitti 15 yanlılş çıktı bakıyorum bakıyorum neden yaptım şimdi bu yanlışları diye anlayamıyorum:) inşallah kazanacağız olumlu düşünelim olumlu şeyler olsun.

sağol canım da bak 3 ay kaldı ben de ilerleme yok gerileme var sanki
bilmiyorum ne olacak halim :26:
15 yanlış gayet iyi bence

sormaa aynı durum bende de var:26: bir mucize bekliyorum

ben de :2:
hiç ama hiç umudum yok.
geçen sene bu zamanlar baya iyi çalışıyodum yapıyodum falan ama şimdi yokkk

bu arada ek atama yapılacakmış puanlar biraz düşer diye umut ediyorum.
inşallah...

hadi biraz canlanalım ne dersiniz sorularımızı paylaşalım.....

1)aşağıdaki rehberlik hizmetlerinden hangisi okul psikolojik danışmanı tarafından verilen "mesleki danışma hizmeti" olarak açıklanabilir.
a)oryantasyon
b)araştırma değerlnedirme
c)izleme değerlendirme
d) psikolojik danışma
e) müşavrilik

2)bir kızılderili atasözü şöyle der: "bir adamı yargılamadan önce üç ay onun mokasenlerini gi."
yukarıda verilen atasözü aşağıdakilerden hangisine vurgu yapmaktadır.
a)saydamlık
b)koşulsuz kabul
c)empati
d)sempati
e)değerlilik

3)bir lisede rehber öğretmen olarak bulunan sevim hanım lise son sınıf öğrencilerine sene başında sınav sistemi ve des çalışma stratejileri konusunda bilgi vermiştr.bu şekilde öğrencilerini sınava ve bu ssınava hazırlık sürecine adapte eden öğretmen bu çalışmaların yapılmaması durumunda yaşanacak olumsuz durumlarında önüne geçmeye çalışmıştır.
buna göre öğretmenin verdiği rehberlik hizmeti işlevi aşağıdakilerden hangisinde sırayla verilmiştir.

hizmet işlevi
a)bilgi toplama ve yayma uyum sağlayıcı
b)oryantasyon önleyici
c)bireyi tanıma yöneltici
d)yöneltme geliştirici
e)izleme iyileştirici

şimdilik bu kadar belki biraz çalışmalara hız kazandırırz.ben bugun plan yaptım rehberliğin fasikür şeklinde çalışıyorum çalıştığım konun sorularını çözdüm yapamadıklarımı sizinle paylaşıyorum.planımın kalanını da akşama yazarım...öptm sizi ii çalışmalar..

1)b)araştırma değerlnedirme

2)c)empati

3)b)oryantasyon önleyici

çok mu saçmaladım acaba? :26:

Son düzenleme:

1. araştırma ve değerlendirme
2.empati
3.bilgi toplama ve yayma, uyum sağlayıcı

mı :26:

3 te 2 tutturmuşum
bugün denemenin eğitimini çözücem.
gy-gk kültür kısmı o kadar kötüydü ki hiç çözesim gelmiyo..
bi haftasonu geç kalkma şansım var ama ders çalışcam diye onu bile yapmıyorum.
bir şeye yarasa bari :26:

inşallah çok iyi olur bende bugün eğitimi çözeceğim yapamadıklarımızı birlikte bakarız...

bende kendi çapımda hazırlanmaya başladımm yaş 26 branşım ingilizce öğretmenliği bu uğurda yaşlanıp giderimmmm artıkkk

çok sıkıldım kpss kitaplarımdan..:26::26:
odamın muhtelif her köşesindeler

kızlarrr şu hayallerimde olmasa dayanacak gücüm kalmadı artık bu senede olmazsa bırakıcam sanırım
gücüm kalmadı gayrı

gidiym de çalışmaya çalışıym bari
hepinize kolay gelsinn

slm kızlar nerelerdesiniz?
çok mu boşladınız da buralara uğramıyorsunuz yoksa çok çalıştığınız için mi? :44:
ben hala çabalıyorum,her vazgeçiş yeni bir başlangıcı getiriyor. :85:
elimden geleni yapacağım eğer ki olmazsa hakikaten nasip değilmiş diyeceğim.
başka da yapabileceğim bir şey yok sanırım. :26:
bu arada eğer isterseniz yediiklim tg-2 denemesini yükleyebilirim.
hepinize kolay gelsin

derste not aldıklarımı temize geçiriyorum,tarihte yetiştim sayılır az kaldı
yazdığım için de tekrar gibi oluyor
dün bi arkadaş tarih kitabı aldı çok güzeldi,testlerin başında konu ile ilgili çok kısa hatrılatmalar var,alacağım bende çok beğendim...
elimdeki soru bankalarını bitireyim de yenilerini alayım
misafirim vardı bakamamıştım 1haftadır,içim içimi yedi
bu bana iyi bir ateşleyici oldu sanırım

STS yi ilk defa burada duydum ve hemen indirip çözdüm 2011 i, program geliştirmeye henüz hiç başlamadım, diğer kitaplarıda tekrar etmeyeli 1 ay oldu bayağı unutmuşum en son ölçme değerlendirme kitabını bitirmiştim ondan hiç yanlışım çıkmadı ama yinede durum vahim sanırım 21 yanlışım çıktı , bunun bir kısmı da program geliştirmeden tahmin edip çözmeye çalıştıklarımdan çıktı.... of 79 doğru beni hiç mi hiç tatmin etmedi,en kısa zamanda program geliştirmeyi bitirip diğer ders kitaplarınıda tekrar edip 2010 sts ve 2009 sty i çözeceğim, bakalım nolacak sanırım onlarda daha doğru bir sonuç alırım, demorilize oldum valla bir kaç tane dikkatsizlikten yanlış çıktı bir kaç tane doğru yapıp kontrol ederken değiştirdimlerimden yanlış çıktı, bir kaç tane de konuları unutmaktan bunları telafi edebilirm ama şu sorular beni düşündürdü bir bakabilirseniz sevinirim kızlar

fotolarını çekmiştim ama geçersiz dosya tipi dedi uf yazıyorum bu durumda

63. kardeşiyle havuz kenarında oynayan hasan şaka amacıyla kardeşini havuza itmiş,kardeşi de dengesini kaybetip düşüp kafasını yarmış, bu duruma çok üzülen hasan bir daha hazuz kenarında oynarken kimseseye fiziksel şaka yapmamaya dikkat etmiş.bu olaydan sonra hasanın hiç fiziksel şaka yapmaması aşağıdakilerden hangisinin sonucudur.

1, tip ceza mı ?
olumsuz pekiştireç mı ?

ben bunu hasan bir daha şaka yapmayarak istenmeyen durumu ortadan kaldırmıştır diye yorumladım ve olumsuz pekiştireç dedim, ama soruda hangisinin sonucudur demiş hasan kardeşine şaka yapmıştır fizilsel bir şey bunu 1. tip ceza olarak mı algılamak lazım bilmiyorum
cevap 1. tip ceza

65. soru
çalışma saatinden önce dükkana gelip temizlik yaptığı için ustasından övgü alan çırağın, ertesi gün ustasından önce gelip çay demleyen çırağın durumunu hangisi açıklar

tepki genellemesi mi
ayırt etmeyi öğrenmesi mi?

cevap ayırt etmeyi öğrenmesi , tepki genellemeside duruma tam karşılık gelmiyor gibi ayırt etmeyi öğrenmesi de, benim mi kafam karıştı

ve bu soruda öğrencilerin 2. sınıf olması belirleyici , bakalım siz ne diyceksiniz.

84. ilk öğretim ikinci sınıf öğretmeni necla hanım, oyunlarda kural koyma ve kurallara uyulma davranışlarından hangisini öğrencilerinde gözlemleyebilir.

a.oyunların bir kurala uygun oynanamadığında grup üyelerinin sık sık kavga ettiklerini
b.kuralları daha öncedan başkaları tarafından koyulmuş oyunların oynandığını
c.herseferinde bir üyenin koyduğu kurallara uyulduğunu ancak her oyuna kural koyan üyenin değiştiğini
d.oyunlar farklılaşsada kuralların değişmediğini
e. önceki oyunlarda belirlenen kuralların ortama ve üyelere göre uyarlandığını

84 ün cevabıda b

İlk iki soruya mantıklı bir açıklama veremedim bu yüzden daha çok kafanı karıştırmak istemiyorum ama son soruda çocukların "yaşlarına dikkat edilirse"o dönemde dışa bağlı oldukları ve başkarının koyduğu kurallara uydukları sonucu çıkıyor.

Bu arada bunlar sts soruları mıydı ama ben daha çözmedim ki yaaa,
Görmemem lazımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…