2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

iki sorum olacak kızlar:

maddi sıkıntılar yüzünden eğitimine devam edemeyen biri ilerde çok çalışıp her türlü çabayı gösterip çocuklarını okutmuş ve ikisi de öğretmen olmuş. baba çok mutlu olmuş. babanın yaşadığı bu durum hangi savunma mekanizmasına örnektir?

a) çarpıtma b) özgecilik c) tatlı limon d) yüceltme e) telafi

istanbulun fethi sırasında gemileri karadan yürüten F.S.M problem çözme sürecinde yaratıcı düşünmenin önüne geçen hangi engeli aşmıştır?

a) negatif transfer b) kültürel engel c) psikolojik engel d) algısal engel e) kurulum engeli

Son düzenleme:
Birinci sorunun cevabı yüceltme olsa gerek kendi okuyamadığından çabalayıp kendi yapamadığını çocuklarına yapmış,,ikinci soruda kurulum engel olsa gerek daha çok işlevsel engel olarak adlandırılırdı ama burda yok yani işlevine takılıp kalmıyor bilmiyorum doğrumu ama (=

ikisi de doğru tebrik ederim. yüceltmeyi ben sadece şiddete eğilimli olan birinin boksör olması gibi düşündüğüm için bu yönünü düşünememiştim.

merhaba tugçemavi
atanmana sevindim , bende fen bilgisi öğretmeniyim..
bu yıl tekrar hazırlanıyorum sınava
sen kaç puan alarak atandn
bide çalışma metodun nasıldı cnm, kaç kitap bitirdin nasıl çalıştın
çok heyecanlıyım bu yıl ben , ve korkuyorum biraz :26:

Son düzenleme:

2008 mezunuyum ben....
2008 kpssden 72
2009 kpssden 82
2010 ilk kpssden 87
2010 ikinci kpssden 92,464 alarak yozgata atandım.....
ben adam akıllı 2010 da çalıştım acıkcası... eğitimi bol bol soru çözerek ve dersanede hocayı dinleyerek hallettim... beyaz kalem ve yargı soru bankasını ikişer defa çözdüm acayip memnun kaldım.... bunların dışında eğitimden günde 3 denemeyaptığımı biliyorum... beyaz kalem yargı ihtiyaç yediiklim denemelerini....
gk-gy gelince... matematikçi olduğum için o konuda sıkıntı yoktu ve türkçeden.... ama hergün mutlaka 1er test çözdüm matematik ve türkçeden... tarihi de hem ihtiyaçtan hem yargıdan konu çalışıp ihtiyacın akıllı tarih soru bankası muhteşem soru bankası ve bulduğum tarih kitaplarını bitirdim... anayasadan çok soru çözdüm dersem yalan olur ama her hafta salı günü arkadaşla bi araya gelip öğleden öncesini anayasaya ayırdık kitapları açar birbirimize anlatıyo gibi okur kendimize özgü saçma sapan şifreler bulurduk....
coğrafyayı nasıl yaptım bende bilmiyorum sanırım lisede ki coğrafyacımın çok iyi oluşu bana artı bi şey sağladı.....

özel mesaj yazamıyorum ben mesaj sayım yetersiz
çok teşekkür ederim bunlar burdaki arkadaşlar içinde çok faydalı olacaktır
eğitimde pek sorunum yokta tarihle ve anayasa ile başım belada..
uzman, pegem, beyaz kalem,ihtiyaç denemelerini aldım son 2 ay bunları çözmeyi düşünüyorum
hayırlısı artık benim ve bütün sınava girecek olacak arkadaşlarım için..
duyarlılığın için tekrar teşekkür ederim

:81::81::81::79::79::79::79::79::81::81::81::81:

azmine hayran kaldım. bravo diyorum

30 Bin Kadro 55 Bin'den Kesilmesin!

Mayıs'ta alınacak 30 bin öğretmen kadrosu, ağustos ayında yapılacak 55 bin kişilik atamayı etkileyecek mi?Ortada fazlasıyla iddia var. 55 binin 30 bini mayısta atanacak diyorlar ki, bu çok büyük bir aldatmaca olur. Bu yüzden MEB bir an önce bu konudaki ayrıntıları açıklamalıdır.

Mayısta 30 bin ağustos'ta da 25 bin alım olursa, yeni mezunlara çok büyük haksızlık olur.

Bu 30 bin artı 55 bin olmalıdır

Ağustos'ta da daha önceden açıklandığı gibi 55 bin yeni kadro verilmelidirr.

Ayrıca mayıs'taki bu 30 binlik atamanın hemen sonrasında, boşalan sözleşmeli kadrolara hemen atama yapılacağı da resmen açıklanmalıdır...

Ne Dediysek O

Sitemizi devamlı izleyenler ağustos'tan önce mutlaka atama yapılacağını ısrarla yazdığımızı bilirler. Ama MEB her defasında yalanladı. Gelinen nokta kimin aoklı, kimin haksız olduğunu çok net ortaya koyuyor.

Fazla söze hacet yok !!

Eğitim Haberleri | abbasguclu.com.tr

kızlar bu lıkten gırın ve haberı oylayın en cok oy alan haber gundemı belırlıyor. lütfen sessiz kalmayın, bunun üzerinde durmazsak konu kapanıp gidecek.. destek olun lütfen

selam kızlar 2011 stsyi yeni çözdüm.
2 boş 18 yanlış iyi mi bilemedim iyiyse söyleyin de azıcık sevineyim
sizce zor muydu sorular? :26:
anlamadıklarımı soruyum cevaplarsınız belki...

9.soruda öğrencilerin konuyla ilgili gazete dergi getirmeleri günlük hayattan problemlerin sezdirildiği sonucunu çıkarmaz mı?ama cevap A diyor.

11.soruda gözden geçirme nerede var?anlamadım :26:

35. soruda tartışma yapıp mektup yazmışlar.mantıksal matematiksel zekayı nerde kullanmışlar anlamadım

59. soruda bir daha geç kalmamak için anonsları daha dikkatli dinlemesi olumsuz pekiştireç olmaz mı?

63.soruyu konuşmuşsunuz galiba ama 1.tip ceza olamaz gibi geldi bana :44:

81. soruda önce girişkenlik ya da üretkenlik olması gerekmez mi?

90.soruda en mantıklısı C gibi gelmişti A imiş şaşırdım :26:

çok sordum farkındayım ama bu sts önemliymiş kpssde benzer sorular çıkıyormuş ondan şey ettim
umarım cevaplarsınız kızlar...
kolay gelsin...

sonucun fena sayılmaz. ben 20 ynlış 2 boş yapmıştım.
kimse gelmiyor zaten. ne güzel sorular çözüyoduk önceden..
9.soruda hangisi söylenemez diyo yanlış mı okudun cnm?
11.sorudaki gözden geçirmeyi ben de göremediğim için D demiştim
35.soruda cevap B zaten matematiksel zeka diil ki :) yanlış mı baktın ?
59.soruda treni kaçırdığı için artık daha dikkatlidir ve bu yüzden anons onun için ayırt edici uyarıcı haline gelmiş
63.soruda sanırım kardeşinin kafasının yarılmasına üzüldüğü için 1.tip ceza sayılıyor.yani üzüntü kendisine ceza gibi gelmiş herhalde :) mantık kurmak gerekirse:)
81. soruyu ben B yapmıştım. ama sonucun D olmasına bakarak düşünecek olursak davranışın sonucuna göre, en genel baktığımızda başarı diyebilirz.
90. soruyu bilemiyorum ben de yanlış yapmıştım.
yardımcı olabildim mi bilmem :26:

canım teşekkür ederim.
9.soruyu hakikaten yanlış okumuşum aklım nerdeyse artık..

35. soruda hangisine en az hizmet etmiştir diyo ya ben de matematiksel bi durum yok diye onu yaptım yanlış mı anlamışım onu bile anlayamadım şu an

bu arada cidden kimseler uğramıyor.
denemeler de aksadı.kimseden dönüt alamayınca ben de söylemekten vazgeçtim

35.soruda ben görsel bişi göremediğim için onu işaretledim.
matematiksel-mantıksal zeka diye geçiyor ya. sadece matematik değil mantık da olsa oluyor yani :)denemeyi çözdüm ben ama cevapları anlatımlı olduğu için soru sormadım.
ihtiyaç TG-5 sorular fena değildi ama 91 doğru 26 yanlış nasıl?? yeterli değil tabi

Son düzenleme:
ölçmeden iki sorum var..
1-50 kişilik bir sınıfta matematik testindeki son soruyu 16 kişi doğru cevaplamış,34 kişi yanlış cevap vermiştir.
Bu sorunun güçlük derecesi kaçtır?

a)0,32
b)0,40
c)0,50
d)0,52
e)0,60

2-Madde güçlük indeksi 0,36 olan bir maddenin madde varyansı aşağıdakilerden hangisidir?

a)0,23
b)0,64
c)0,25
d)0,17
e)0,30

anladım canım haklısın
yanılmıyosam 84,5 net yapıyo bence iyi baya maşallah diyelim

bir soru daha...
standart sapması 3 ve güvernilik katsayısı 0,84 olan bir testten 70 puan alan bir öğrencinin %95 olasılıkla gerçek puanı hangi aralıktadır?

a)68,8-71,2
b)67,6-72,4
c)66-74
d)65,5-75,5
e)62,5-77,5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…