- Konu Sahibi hayalperesttt
-
- #1.441
bunatlma aşamasında ve umutsuzluk hakim:18:
umutsuzluk yok çıkar aklından çalışmaya devam
matematikten sorum var, basit görünüyo ama yapamadım:
(2x +1)karesi ≤ 9 eşitsizliğini sağlayan x tam sayı değerlerinin toplamı kaçtır?
A) −3 B) −2 C) −1 D) 2 E) 3
matematikten sorum var, basit görünüyo ama yapamadım:
(2x +1)karesi ≤ 9 eşitsizliğini sağlayan x tam sayı değerlerinin toplamı kaçtır?
A) −3 B) −2 C) −1 D) 2 E) 3
(2x+1)karesi=0,1,4,9 olabilir
(2x+1)=0
(2x+1)=1,-1
(2x+1)=2,-2
(2x+1)=3,-3olabilir
bu değerlere göre x sırasıyla -1/2,0,-1,1/2,-3/2,1,-2 olur
bunlardan tamsayılar 0 ,1,-1,-2 yi toplarsak sonuç=-2 olur
önce 2x+1 in parantez karesini aldım ,genellikle oradan direk çıkar sonuç bu tip sorularda ama çıkmadı o yüzden direk değer verdim ,1 ve -1 ikiside sağladı, sonra 2 ve -2 bunlardan birtek -2 sağladı, sonra 3 ve -3 bunlardanda -3 sağladı, dahada devam edilşmeyeceği anlaşılıyor yerine koyduğunda o yüzden :1+(-1)+(-2) :-2 olur,sayısal çözümü klavyeyle ancak bu kadar ifade edebildim ... böyle sorularda yerine koymak en kestirme yol bence tabi işlemleri hızlı yapabiliyorsak...
bi çok çözüm yolu olabiliyor. önemli olan düşünebilmek :) teşekkürler
rica ederim... açıkcası baktım formülden yöntemden sonuç çıkmıyor direk değer veriyorum tabi bu bazı sorularda olabiliyor. benim erkek arkadaşım bir çok soruyu değer vererek çözüyor hatta bu yöntemle dgs de derece yaptı ,herkesin farklı bir stili var, bizlere genelde pratik ve yaratıcı çözümler yerine x li formüller dayatılarak öğretildiğinden matematik bir çok kişi için problem oluyor ay ne çok konuştum bu konuda yaralarım var sanırım :)
Kızlar napıyosunuz,nasıl gidiyor?
Benim dalgalı günlerim günü gününe tutmuyor.
Şu 30bin öğretmen alımı bizim 50 binden eksilmişti ya
Kesin di mi o?Üstelik açıklama da yapılmış dediler bana,
sadece 10bin alabilirlermiş sınavdan sonraki atamada.
Çok az ama bu
Canım çok sıkıldı,umudum azaldı.
Doğru mu bu duyumlarım kızlar?
(2x+1)karesi=0,1,4,9 olabilir
(2x+1)=0
(2x+1)=1,-1
(2x+1)=2,-2
(2x+1)=3,-3olabilir
bu değerlere göre x sırasıyla -1/2,0,-1,1/2,-3/2,1,-2 olur
bunlardan tamsayılar 0 ,1,-1,-2 yi toplarsak sonuç=-2 olur
neden 0,1,4,9 olabiliyo:26:
karesi olabilecek 9dan küçük sayılar ya cnm 9 mesela 3ün karesi, 4 2nin karesi, 1 kendisinin karesi, 0 zaten değersiz
merhaba,
ben 4yıllık rehber öğretmenim. ilk sene özelde çalıştım ve bulunduğum yer özel sektörden soğuttu korkuttu başka özele geçmeye korkarak ne olursa olsun devlet olsun diye atama istedim 3yıldır da sözleşmeli çalışıyorum. eşimin işi için büyük şehirlerde olmamız gerekiyor(ankara,istanbul,izmir,samsun,bursa gibi)rehberliğin kadroya geçme puanı düşük olsada sadece büyük şehir yazabileceğimden buralarda kadroya geçmeye benim puanım yetmiyor puanı düşük yeride ben yazıp gidemiyorum... artık kaç senedir sözleşmeli kalmaktan,insanların sözleşmeli diyince daha alt seviye öğretmen gibi görmesinden çok sıkıldım.haziranda atama var ama artık bu sene kesin geçmek istiyorum kadroya haziranda olmasada atanamasamda iyi bir puan alıp ağustosta garantilemeliyim ya olursa da çalışmam boşa giderse diye düşünmeyip her ihtimale karşı çalışmalıyım. çalışma için en büyük eksiğim motivasyon. internette gezerken burayı farkettim sizler neler yapıyorsunuz nasıl çalışıyorsunuz? dershaneye mi gidiyorsunuz evde mi çalışıyorsunuz yoksa benim gibi işten kalan zamanlarda mı sadece çalışmanız mümkün?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?