2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

sorum var kızlar...

4 üzeri 12 sayısı 2 tabanına göre yazıldığında kaç basamaklı bir sayı elde edilir?

22 23 24 25 26

1) 3 basamaklı m3n sayısı 11 ile tam bölünebildiğine göre,
m+n bölü 2 işleminde kalan p ise p kaç farklı değer alır?

0 1 2 3 4

2) M=1!+2!+3!+.....+10!
N=2!+3!+4!+.....+11!
olmak üzere N-M+1 sayısının 6 ile bölümünden kalan kaçtır?

0 1 3 4 5

3) x kare+x+y bölü x+1 işleminde kalan 2 olduğuna göre x.y nin en küçük değeri kaçtır?

4 8 12 16 18

umarım sorular anlaşılır kare ve bölümleri yazıyla yazmak zorunda kaldım.

Son düzenleme:
Moralim çok bozuk kızlar...Yargı'nın gk.gy. demesini çözdüm sonuç berbat...
Hiç ilerleyemeycek miyim kaç gün kaldı şuracıkta yaaaaaaaaaaaa

slm kızlar uzun süre yoktum boş durmadım tabi matemetik öğrendim artık soru çözebilmeye başladım bu arada alımlar olucak yine bana sıra gelmez sizde durumlar nasıl?

slm kızlar hepınıze kolay gelsın .dert ortaklarımı buldum ıcımı dokeyım dedım cok bunaldım gecelerı takmaktan uyuyamıyorum çalısmaktan kendımı sıkmaktan bunaldım sızın uykularınız nasıl

Merhaba kızlar..
Bugün bir dershanede İhtiyaç Tg-9. denemesine girdim.
Kötüydü tabi..Zaten alıştım artık bu duruma..
Ne iyi gidiyor ki bu da gitsin..
Sizler girdiniz mi?Nasıldı? :26:

meraba kızlar bende aranıza yeni katıldım bi kpss mağduru olarak branşım tarih ve ikinci girişim olcak. geçen sene çok çalışmama rağmen istediğim puanı alamadım bunun en önemli nedeni de sınava tek kaynaktan çalışmam oldu hatta tek yayından soru çözdüm dersane hocalarımın lafına inanıp şimdi daha bilinçliyim ama tam anlamıyla konsantre olamıyorumm iş güç de yok neden bilmiyorum:2: matematik en önemli sorunum diğerlerini halletcem derken ona bakmıyorum. acaba son bir ay baksam 10 net yapabilcek kadar öğrenirmiyim çok canımı sıkıyo bu matematikkk:18:

hoşgeldin zümrem ben de tarihçiyim
bu yıl ilk kez giricem ama soru çözmüyorum desem yeridir, dershane sorularını çözüyorum ve deneme.. kısmet artık.. stajdı formasyondu uğraşamıyorum.
matematik tam bir dert.. 10 tane yeter mi ki? umarım atanırız

selam kızlarr tam tersi olması gerekirken ben iyice saldım kendimi yaa sizde durumlar nasıl ?2 saat çalışıyorum bırakıyorun 4. kez hazırlanıyorum o yüzden mi böylr oluyor anlamadım yaaaa ço kötüyüümmmmm

1. soru

m+n-3=11.k olmalı (m+n-3=11 veya 0 olablir)
m+n=14 veya m+n=3 olur.
kalan ya 0 yada 1 olur
yani cevap :2

2.soru

N-M+1= 11!-1!+1=11! olur
11! içinde 6 böleni olduğundan 6ya bölünmesinden kalan 0 olur
cevap=0

3.soru
xkare+x+y=x(x+1)+y olur
bunun (x+1)e bölünmesinden kalan y olur. y burdan 2e eşit olur
x+1>2 olacağından x en az 2 değerini alabilir
x.y=2.2=4 olur
cevap=4

umarın doğru çözdüm :26:

Son düzenleme:

hoşbulduk zümrem vallahi ben 10 tane matematik yapsam öpüp başıma koycam o kadar kötüyüm yanii artık matematikteki eksiği diğer taraflardan telafi etmek gerekiyo ne kadar zor olsada. ama sana kesinlikle soru çözmeni tavsiye ederim soru çözerkende öğreniyosun konuları zaten en azından belli yayınları hallet de gir sınava gerisi allah kerimm bende çok çalışamıyorum ayrıca hem okul varken daha gaza geliyodum şimdi o da yokkk

herkes dertli anlaşılan.. 10 matematik çok az değil mi ? o kadarını yapabiliyorum ama matematik soruları beni çok oyalıyor. kendimi bi kaptırıyorum ki baya zaman geçmiş. bugün dersanede denemeye girdim. doğru yaptığımı zannediyordum ki cevap anahtarından kontrol edince moralim bozuldu tekrar

Hepimiz aynı mıyız kızlar ya...Bende de inanılmaz bir uyku hali var,saatlerce uyuyabilirim ilaç mı yapıyor anlamadım ki...
Temmuziki ben de senin gibiyim yaptım bu kez diyorum bi de bakıyorum bi şeyleri yanlış yapmışım yine....
Allah yardımcımız olsun diyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…