2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

yeni sorular için teşekkürler sbl59
cevaplar:
1-c
2-a
3-a
4-c
5-c

haftaya başvuru sonuçları açıklanıcak kızlar nasıl kafama taktıysam akşam rüyamda atndığımı gördüm erzurum'a 2.tercihim di ay artık nere olursa farketmez şırnak ,hakkari bile işaretledm yeniden sınv stresi belirsiz yaşamak istemiyorm

hakkımızda hayırlısı inşallah,bende erzurum giresun elazığ yazdım oraları birkaç tane daha var böyle. alandışı olarak tercih ettim bende bakalım
geçen bende rüyamda,sınava bir gün kalmış,telaş aldı beni eyvah neden ben çalışmadım herşeyi son güne bıraktım sabahlarım aertık filan diye düşünüyordum,bir uyandım neyse rüyaymış. o günden beri düzenli çalışıyorum hayır olsun...

Ben de yazayım cevaplarımı,
1) c
2) a
3) a?
4) c
5) d

Türkmengelini nasıl açıklayayım bilemiyorum ki, tanım olarak bilmiyorum pek.Örnekteki gibi yazayım,öğrenciler kartlara konu hakkındaki sorularını yazıyor sonra kartlarda yazılan soruları iyice araştırıp sınıfa sunuyorlar. Araştırıp sınıfa sundukları için herkes bilgili oluyor yani,eksikliklerini tamamlıyorlar.

ikimin de aynı branşa başvurusu olmuş canım benimkide alandışı ve aynı yerler bendede var hayırlısı bakalım zaman azaldıkça rüyalarıma giriyor artık konular yetişmiyor anlamıyorum sanki offf offf şansımız dönsede 1 haziranda ekranda atama yazısını görsek aralıkta arkadaşıma ben bakmıştım atandınız yazısını görmek beni bile çok heyecanlandırmıştı

dafnem bu başvuruda,elektronik başvuru yaptıktan sonra çıktı almak gerekiyor mu? ben almadım çıktı :26: hatta başka bir işlemde yapmadım il milli eğitime mi gideceğim bundan sonra,diploma filanda götürülecek mi? yarın da sonmuş :26:

çıktı almana gerek yok zaten meb onaya gittiğinde ordan vericekler onaylı imzalı şekilde diplomanın aslı yanında olsun vede fotokopisini istiyolar kimlik fotokopiside olsun bu kadar canım il yada ilçe meb nerde yaşıyosan yalnız açıklama yapılmış şimdi okudm sadece 92 açık varmış bu ihtiyaç için onca bölüm yanınlamışlar yuhh ya sinirim bozuldu

Son düzenleme:
1)c
2)a
3)e
4)c
5)d
katılan herkese teşekkürler:)

Son düzenleme:
1)bozulan radyoyu tüm denemelerine rağmen tamir edemeyen tamircinin, tam vazgeçmek üzereyken problemin kaynağını ve çözümü anlaması aşağıdakilerden hangisine örnektir?

a)içgörü kazanma

b)örtük öğrenme

c)gizil öğrenme

d)kavrayarak öğrenme

e)deneme-yanılma yoluyla öğrenme

2)diş hekimine giden küçük çocuk ağzında maske olan diş hekiminden korkmuştur bu çocuk daha sonra ağzında maske olan diğer görevlilerden de korkmaya başlamıştır

çocuk için maske aşağıdakilerden hangisinin işlevini göstermektedir ?

a olumsuz haber vericilik
b genelleme
c ayırt etme
d olumlu habercilik
e pekiştireç

3)ölcek birimlerinde esitligin saglandıgı ve sıfırın tanımlanmıs oldugu olcek turudur.ölcme aracını kullanan kisilerin ortaklasa kabul ettikleri bir baslangıc noktasından baslar ve birimler esit olarak bolmelenmistir.

buna gore asagıdakilerden hangisi bu tur olcegin adı ve ornek olcegidir?

a) esit oranlı-metre

b)esit oranlı -kg

c)esit aralıklı -takviim

d)esit aralıklı -metre

e)oranlı-termometre

4)gagneye göre zihinsel beceriler 'nasıl' bilmeyle ilgilidir.buna göre hangisi zihinsel beceri değil?

a) demokrasi kurallarına uygun davranan hükümetleri tespit etme

b) olumlu bir düz cümleyi soru cümlesi haline getirme

c) flütle çalınan bir parçada iki nota arasındaki farklılıkları duyma

d)dikkatini konuya odaklamak için gerekli önlemleri alma

e)verilen arazi koşullarına göre yağmur tahmini yapmak için kural oluşturma

5)bireylerde istendik davranışların kazandırılmaya çalışıldığı program öğesi hangisidir?

A-hedef

B-içerik

C-öğrenme-öğretme süreçleri

D-sınama durumları

E-müfredat
kolay gelsin

sadece 92 mi? eee 800küsür nasıl oldu ilginç ya,inşallah kendi bölümlerimizden atanırız da bunlara gerek kalmaz

gittiği su altı parkında akvaryumda bulunan bir köpekbalığının kendisine doğru büyük bir hızla yüzdüğünü gören pelin, korkusundan bayılmıştır.ayıldığında bu durumun etkisinden kurtulamayan pelin o günden sonra köpekbalığını çağrıştıran deniz, köpekbalığı resmi, akvaryum, sualtı belgeselleri gibi uyarıcılara karşı da tepkiyi göstermiştir.

pelinin bu durumu aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

a)genelleme b)ayırt etme c)üst düzey koşullanma d)garcia etkisi

e)gölgeleme

bunun neden d olduğunu anlamadım

yeni sorular:
1-d
2-d
3-d
4-d
5-b mi kii

Yeni sorulara el cevap:)

1) d
2) c
3) c (ne kadar zor bir soru ya, d mi c mi diyip durdum.Hala emin değilim)
4) d
5) c

Temmuziki garcianın bu örnekteki gibi yaşantı sonrası uyarıcıyla ilgili her şeyden korkma gibi bir özelliği var. Ben de burdan öğrenmiştim.

sadece 92 mi? eee 800küsür nasıl oldu ilginç ya,inşallah kendi bölümlerimizden atanırız da bunlara gerek kalmaz

yok canım rakam doğruda 92 açık varmış o branştan oyüzden bizlere hak vermişler işte 700onlrdan kalan 92 de 20branştan artık kime şans düşerse böylelikle 800 küsür tamamlanıcak resmi yazı yayınlanmış açıkça böyle yazıyor karışık geldi bu iş bana da hayırlısı bakalım sonuçları merak ediyorm

bu soruyu açıklayabilir misiniz?

Çocukların gelişimiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

a-normlar önemlidir ancak hiçbir çocuğun gelişimi diğeriyle aynı değildir.
b-her çocuğun kendi gelişim hızı, gereksinimleri, kişisel özellikleri vardır ve çocuklar arasındaki farklar çok büyük olabilir.
c-"normal" in bir erim alanını (ranj) tanımlayan bir terim olarak algılanması gerekir.
d-farklı çocuk yetiştirme uygulamaları, farklı çevreler ve farklı gen birimleri nedeniyle, bir kültürdeki "normal" başka bir kültürde normal olmayabilir.
e-erim (ranj) genişliği fazla olan özellikler kazanılması çok zaman almayan ve çevreden çok az etkilenen özelliklerdir.

inanır mısın, ben de aynı rüyadan beri çalışıyorum:18:

Arkadaşlar ağustosta ki 10 bin atamadan haberiniz var mı? Moralim çok bozuldu ya çalışmak istemiyorum artık bu haberden sonra.

Bilgisi olan arkadaş varsa ve bizimle paylaşırsa çok mutlu olacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…