2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

kızlar, bir konuya dikkat çekmek istiyorum. matematikle ilgili. ben daha matematikte problemlere bile gelememiştim. ilkokuldan beri mat fobisi vardı. "nasılsa yapamam. niye çalışayım" diyordum. bu sene 5. sınıfların sınıf öğretmeniyim. olasılık bile var müfredatta. geometri, çember, ne ararsanız. inanın korkacak bir şey yokmuş. çocuklara anlatmak için önceden bakmadım bile konulara. belkki de ilkokul kitabında en basit şekliyle anlattığı içindir. onlara anlatan ben olunca, "en bunları biliyorum demek ki, bilmem lazım" dedim. kabus bitti. işte 4 günde tekrar yapacağım. pazartesi haber veririm bitti mi diye:)

korkmayın. artık 5. sınıf bebeleri bile yapıyor kpss matematiği. benim veletler inanmadı. kpss kitabını açtım, kesir, yaş, faiz, tüm problemler aynı.

artık konu çalışması yapamıyorum çünkü aklıma girmiyor diyebilirim.sadece soru çözüyorum.video ders dinliyordum onu bile canım istmiyor.ama son bir gayret kızlar bol bol soru çözüyorum.yeni çıkan kavramları da oyun kartları gibi bir şey yaptım katlayıp bir poşete attım değişik örneklerle aklımda kalsın diye.ara sıra çekiliş yapıp kendi kendimi deniyorum:) işe yaramadı değil hani tavsiye ederim hatta birkaç tane paylaşabilirim sizinle.

1)bir öğretmen osmanlı imp. kuruluş dönemi adlı üniteyi bitirdikten sonra, öğrencilerinin öğrendiklerini gözden geçirme, soru sorma, ve değerlendirme yapmalarını sağlamak amacıyla küçük kartlara konu ile ilgili sorularını yazmalarını istiyor.kartları toplayıp tekrar dağıtıyor ve her öğrencinin kendisine gelen soruyu araştırıp cevaplamasını ve sınıfa sunmasını sağlıyor. (hangi yöntem veya teknik kullanılmış olabilir?)
A)gösterip yaptırma
b)sokratik tarışması
c)burada herkes öğretmen
d)beyin fırtınası
e)bilgi ajanları

2)tufan öğretmen sosyal bilgiler dersinde anayasanın bir ülke ve toplum için önemi nedir? sorusunu sorar.
ayşe'de anayasa olmadan bir ülke yönetilemez, anayasa vatandaşları birbirine bağlar.herkesin katılımıyla hazırlanan bir anayasa ülkenin gelişiminde önemli rol oynar ancak bunu yapmak her zaman kolay değildir der?
burada hangi düşünme becerisi kullnılmıştır?
a)eleştirel
b)yansıtıcı
c)yaratıcı,
d)sokratik
e)daimici
isterseniz yaptıklarımın hepsini paylaşırım sizden gelen talebe bağlı:) hatta saat beklirleyip burda 10 ar soruluk bribirinmizi test bile çözebiliriz.yapamadıklarımızı paylaşmak amacıyla.

Son düzenleme:
1.nin cevabı c)burada herkes öğretmen galiba,
2.nin cevabını ise tam çıkartamadım ya yine de a)eleştirel diyorum.

Bu arada güzel fikirmiş, bizimle paylaşmak istemen daha da güzel:1

1.nin cevabı c)burada herkes öğretmen galiba,
2.nin cevabını ise tam çıkartamadım ya yine de a)eleştirel diyorum.

Bu arada güzel fikirmiş, bizimle paylaşmak istemen daha da güzel:1
tebrik ediyorum canım ikisi de doğru:)
soru paylaşmaya devam edeceğim o zaman hep birlikte son anda belki atak yaparız ne dersiniz

1-c veya e, ama bilgi ajanı duymadım hiç
2-d mi acaba?

yaptığın yöntemle kavramlar aklında çok güzel kalır güzel fikir
birincisi burada herkes öğretmen ikincisi de eleştirel düşünme olacak bilgi ajanlarıları da ayrılıp birleşmenin diğer adı.beğendiğin için teşekkür ederim.bir iki bir iki derken bir bakmışız bir sürü soru etmiş dimi ama:)

1)bu tartışma tekniğinde öğrencilere çok iyi bildikleri konuda yeterli bilgiye sahip olmadıkları hissettirilir.tartışma sürecine başlarken öğretmen tarafından öğrencilere bildiklerinden emin olduklarından konuyla ilgili sorular yöneltilir.öğrencilere sorulan sorularla bildikklerinin tutarsız yada yetersiz olduğunu hissettirerek sorularla doğru bilgilere ulaşmaları sağlanır.
bu tenik aşağıdakilerden hangisidir?
a)istasyon
b)analoji
c)akvaryum
d)sokratik tartışma
e)panel

2)öğrencilere birbirleriyle ilgilenmeleri soru sormaları istanmiştr.4-6 kişilik bir öğrenci grubundan sınıfın önünde bir yuvarlak masa etrafında çeşitli görüşleri ve eğilimleri samimi bir hava içerisinde tartışarak ortaya koymaları istenmiştir.bu teknik hangisidir?
a)zıt panel
b)görüş geliştirme
c)konuşma halkası
d)panel
e)akvaryum

3)öğretmen öğrencilerini bir konu üzerinde konuşmaları ve fikirlerini beyan etmeleri için bir daire çizmiş ve bu dairenin ortasına sandalye koymuştır. görüşünü belirtmek isteyen öğrnci bu sandalyeye gelerek görüşlerini ifade ederek tekrar dairenin dışına çıkmaktadır.sandalyede oturan öğrenci görüşünü ifade ederken diğer öğrencilerde bu öğrenciyi dikkatle dinlemektedirler.
öğretmen hangi yöntem/teknik kullnamıştır?
a)istasyon
b)görüş geliştirme
c)fikir taraması
d)altı şapkalı düşünme
e)akvaryum

4)bir öğertmen dersinde kalbin çalışma sistemini anlatabilmek için bir tulumbanın çalışma sistemini açıklamış ve aralarındaki benzerlikler yardımıyla da daha kolay anlatabilmiştir?
öğretemn hangiyöntem/tekniği kullnaöıştır?
a)anoloji
b)simülasyon
c)kavram karmaşası
d)sokratik tartışma
e)gösteri

5)bu kavram haritası özellikle katagorik kavramların kapsarlık ilişkilerini kurmak için sıklıkla kullanılır.merkezi kavram ile bağlantılı kavramlar ilişkisel olarak gösterilebilir.
yukarıda açıklaması verilen kavram haritası türü aşağıdakilerden hangisidir?
a)balık kılçığı
b)v-diyagramı
c)örümcek ağı
d)sınıflama
e)zihin haritası

sorular şimdili 5 tane ama devamı gelecek kızlar cevapalrınızı bekliyorum.:)

günaydın

1-d
2-e ??
3-c ??
4-a
5-c

tartışma teknikleri çok ve kafa karıştırıcı,ara ara tekrar etmem lazım sanırım çünkü yine unutmuşum :44:

1-d
2-d
3-e
4-a
5-c

ben de bu konular üzerinde çalışıyodum çok karıştırılacak bilgiler var güzel bir yöntem olmuş seninki

1) d)sokratik tartışma

2)c)konuşma halkası

3)e)akvaryum

4) a)anoloji

5)d)sınıflama

sorular için teşekkürler ama pek emin değilim cevaplarımdan :18:

Son düzenleme:
Sbl çok iyi oldu bunlar ya, en çabuk unutulan şeylerdi tekrar oluyor hepimize, sağol. Bildiğime de şaşırdım doğrusu Ama bunlar da kesin çıkacak bilemediğim yine de söyleyeyim.
1) d
2) d
3) e
4) a
5) c (ilk başta a gibi geldi ama c diyiverdim umarım doğrudur)

cevap yazılmadan yetiştim :)
ben de yazıyım kendi cevaplarımı

1-d
2-c
3-e
4-a
5-c

teşekkürler sorular için

öncelikle cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum kızlar.vee beklenen cevapları veriyorum:)
1)d sokratik tartışması
2)d panel
3)e akvaryum
4)a analoji
5)c örümcek ağı olacaktı.

1)Rifat belediyenin evrak kayıt bölümünde çalışmaktadır. İşlerini itinayla yapan Rifat 2011 yılının ilk günleri evraklara sürekli 2010 şeklinde tarih atmakta ve duruma bir anlam verememektedir.

Rifat'ın yaşadığı sorunun eğitim bilimlerinde ki karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A-)Tepki genellemesi

B-)Geriye etkin kolaylaştırma

C-)İleriye ket vurma

D-)Sistematik duyarsızlaştırma

E-)Halo etkisi

2) bir lisede rehber öğretmen olan Leyla Hanım,okuldaki öğrencilerinden Esin'i duygu durum bozukluğu şüphesiyle psikiyatr hasan beye yönlendirmiştir.hasan bey esine ilk görüşmesinde bir kişilik testi uygulamıştır.

buna göre hasan bey esinle ilk görüşmesinde aşağıdaki psikolojik dallarının hangisi kapsamında yapılan çalışmalardan faydalanmıştır.

A-psikometrik psikoloji

B-deneysel psikoloji

C-sosyal psikoloji

D-danışmanlık psikolojisi

E-gelişim psikolojisi

3)aşağıda eşleştirilmiş olan değişkenler hangi seçenektekiler arasında diğerlerine göre daha düşük bir korelasyon kay sayısı mevcuttur.

A- denizde boğulma vakaları-dondurma satışları

B-akademik başarı-düzenli ders çalışma

C-kişi başına düşen milli gelir-suç oranları

D-eğitim seviyesi-sahip olunan çocuk sayısı

E-zeka bölümü puanı-yaşanılan coğrafi çevre

4)bir doktor hormonlu yiyecekler ve gıdalardaki katkı maddeleri yüzünden kızların ergen olma yaşının 6 ya kadar düşebildiğini söylemektedir.

doktorun sözüne ettiği durum gelişim psikolojisiyle ilgili aşağıdaki kavramlardan hangisi ile daha ii açıklanabilir?,

a-olgunlaşma

b-büyüme

c-tarihsel zaman

d-hazır bulunuşluk

e-deneyim

5)gittiği su altı parkında akvaryumda bulunan bir köpekbalığının kendisine doğru büyük bir hızla yüzdüğünü gören pelin, korkusundan bayılmıştır.ayıldığında bu durumun etkisinden kurtulamayan pelin o günden sonra köpekbalığını çağrıştıran deniz, köpekbalığı resmi, akvaryum, sualtı belgeselleri gibi uyarıcılara karşı da tepkiyi göstermiştir.

pelinin bu durumu aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

a)genelleme b)ayırt etme c)üst düzey koşullanma d)garcia etkisi

e)gölgeleme

herkese kolay gelsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…