- 14 Ocak 2007
- 252
- 18
- 643
- Konu Sahibi hayalperesttt
-
- #1.561
bu soruyu açıklayabilir misiniz?
Çocukların gelişimiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
a-normlar önemlidir ancak hiçbir çocuğun gelişimi diğeriyle aynı değildir.
b-her çocuğun kendi gelişim hızı, gereksinimleri, kişisel özellikleri vardır ve çocuklar arasındaki farklar çok büyük olabilir.
c-"normal" in bir erim alanını (ranj) tanımlayan bir terim olarak algılanması gerekir.
d-farklı çocuk yetiştirme uygulamaları, farklı çevreler ve farklı gen birimleri nedeniyle, bir kültürdeki "normal" başka bir kültürde normal olmayabilir.
e-erim (ranj) genişliği fazla olan özellikler kazanılması çok zaman almayan ve çevreden çok az etkilenen özelliklerdir.
cevaplar1)bozulan radyoyu tüm denemelerine rağmen tamir edemeyen tamircinin, tam vazgeçmek üzereyken problemin kaynağını ve çözümü anlaması aşağıdakilerden hangisine örnektir?
a)içgörü kazanma
b)örtük öğrenme
c)gizil öğrenme
d)kavrayarak öğrenme
e)deneme-yanılma yoluyla öğrenme
2)diş hekimine giden küçük çocuk ağzında maske olan diş hekiminden korkmuştur bu çocuk daha sonra ağzında maske olan diğer görevlilerden de korkmaya başlamıştır
çocuk için maske aşağıdakilerden hangisinin işlevini göstermektedir ?
a olumsuz haber vericilik
b genelleme
c ayırt etme
d olumlu habercilik
e pekiştireç
3)ölcek birimlerinde esitligin saglandıgı ve sıfırın tanımlanmıs oldugu olcek turudur.ölcme aracını kullanan kisilerin ortaklasa kabul ettikleri bir baslangıc noktasından baslar ve birimler esit olarak bolmelenmistir.
buna gore asagıdakilerden hangisi bu tur olcegin adı ve ornek olcegidir?
a) esit oranlı-metre
b)esit oranlı -kg
c)esit aralıklı -takviim
d)esit aralıklı -metre
e)oranlı-termometre
4)gagneye göre zihinsel beceriler 'nasıl' bilmeyle ilgilidir.buna göre hangisi zihinsel beceri değil?
a) demokrasi kurallarına uygun davranan hükümetleri tespit etme
b) olumlu bir düz cümleyi soru cümlesi haline getirme
c) flütle çalınan bir parçada iki nota arasındaki farklılıkları duyma
d)dikkatini konuya odaklamak için gerekli önlemleri alma
e)verilen arazi koşullarına göre yağmur tahmini yapmak için kural oluşturma
5)bireylerde istendik davranışların kazandırılmaya çalışıldığı program öğesi hangisidir?
A-hedef
B-içerik
C-öğrenme-öğretme süreçleri
D-sınama durumları
E-müfredat
kolay gelsin
cevap b şıkkı mı?
çok az zamanım kaldı...
bu kez atanmak zorundayım...
moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama olmuyor...
türkçeden kaç kişi atayacaklar ki?????
üstelik herhangi bir yere gitme imkanım , ihtimalim, seçeneğim yok, hamileyim.
en az 90 almam lazım, biliyorum. hatta 92 falan..
oldu olacak derece yapayım
çok az zamanım kaldı...
bu kez atanmak zorundayım...
moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama olmuyor...
türkçeden kaç kişi atayacaklar ki?????
üstelik herhangi bir yere gitme imkanım , ihtimalim, seçeneğim yok, hamileyim.
en az 90 almam lazım, biliyorum. hatta 92 falan..
oldu olacak derece yapayım
Kızlar şu sorulara bakar mısınız bi?
Öğretilecek konuların anlamlı bütünler halinde verilmesi öğrencilerin konuyu kavramalarına olumlu yönde katkıda bulunacaktır.
Yukarıda ifade edilen öğrenme stratejisi sunuş mu buluş mu?
Öğretmen öğrencilerin öğrenmelerine katkıda bulunmak amacıyla özellikle bu stratejinin kullanılması sırasında daha fazla örnekler vermekte örneklerin kullanılmasına özen göstermektedir.
Öğretmenin kullandığı öğrenme stratejisi öncelikle hangisidir?
Sunuş mu buluş mu? Diğer seçenekler önemli değil
Öğretmen Mehmet'e ödevini annesine yaptırdığı için kızmıştır.Bunu gören Kemal ödevlerini kendisi yapmış ve ağabeyinin yardımlarını kabul etmemiştir.
Bu durum sosyal öğrenme kuramına göre hangi kavram ile açıklanabilir?
Özyeterlik
Yeniden üretme
Dolaylı ceza
Dolaylı duygusallık
Dolaylı pekiştireç
Şimdilik bu kadar...
Öğretilecek konuların anlamlı bütünler halinde verilmesi öğrencilerin konuyu kavramalarına olumlu yönde katkıda bulunacaktır.
Öğretmen öğrencilerin öğrenmelerine katkıda bulunmak amacıyla özellikle bu stratejinin kullanılması sırasında daha fazla örnekler vermekte örneklerin kullanılmasına özen göstermektedir.
Öğretmen Mehmet'e ödevini annesine yaptırdığı için kızmıştır.Bunu gören Kemal ödevlerini kendisi yapmış ve ağabeyinin yardımlarını kabul etmemiştir.
Özyeterlik
Yeniden üretme
Dolaylı ceza
Dolaylı duygusallık
Dolaylı pekiştireç
Şimdilik bu kadar...
1. buluş
2.sunuş
3. özyeterlik diyor.bence hata var.
cevaplar
1)a
2)d
3)c
4)d
5)b
Özyeterlik
Yeniden üretme
Dolaylı ceza
Dolaylı duygusallık
Dolaylı pekiştireç
Şimdilik bu kadar...
1,2 ve 5i anlayan arkadaşlar bana açıklayabilirler mi acaba?
1 neden kavrayarak öğrenme değil, farkları ne?
2 nasıl olumlu habercilik oluyor?
5 te istendik davranışların kazandırılması süreçte olmuyor mu yani eğitim durumları değil mi?
:44: Anlayamadım yaa...
Firarperest Bence 1.sunuş, 2.de buluşa da benzettim başta ama örneklerle öğrencinin kavrama ulaşması gbi bir durum yok,sunuşta da örneklerin verilmesi önemli,o yüzden buna da sunuş diyorum.
3.dolaylı ceza resmen. Hangi yayının soruları bunlar?
1,2 ve 5i anlayan arkadaşlar bana açıklayabilirler mi acaba?
1 neden kavrayarak öğrenme değil, farkları ne?
2 nasıl olumlu habercilik oluyor?
5 te istendik davranışların kazandırılması süreçte olmuyor mu yani eğitim durumları değil mi?
:44: Anlayamadım yaa...
Firarperest Bence 1.sunuş, 2.de buluşa da benzettim başta ama örneklerle öğrencinin kavrama ulaşması gbi bir durum yok,sunuşta da örneklerin verilmesi önemli,o yüzden buna da sunuş diyorum.
3.dolaylı ceza resmen. Hangi yayının soruları bunlar?
1)kavrayarak öğrenmede psikomotor denemeler var ve bunun sonucunda birden öğrenme oluşuyor.
içgörüsel öğrenmede bütün deneme yanılmalar zihinden yapılıyor. dışarıdan gözlenemiyor yani.kavrama yoluyla öğrenmede deneme yanılma var,ama içgörüsel de zihinden düşünme
2)maske belirleyici yani maskeyi gorunce cocukta sonrasında acı duyacagı aklına geliyo o yuzden once gordugu icinde olumlu habercilik.
5)bu soruda bana göre de hata var.bencede cevap c şıkkı olacak ama cevap anahtarı öyle yazmıs
1)kavrayarak öğrenmede psikomotor denemeler var ve bunun sonucunda birden öğrenme oluşuyor.
içgörüsel öğrenmede bütün deneme yanılmalar zihinden yapılıyor. dışarıdan gözlenemiyor yani.kavrama yoluyla öğrenmede deneme yanılma var,ama içgörüsel de zihinden düşünme
2)maske belirleyici yani maskeyi gorunce cocukta sonrasında acı duyacagı aklına geliyo o yuzden once gordugu icinde olumlu habercilik.
5)bu soruda bana göre de hata var.bencede cevap c şıkkı olacak ama cevap anahtarı öyle yazmıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?