2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

teşekkür ederim.. tarihi görüntülü derslerden baştan aşağı çalıştım not da tuttum ben yzarak çalışırım genelde.. ama sorulara gelince yapamıyorum acaba kendimi şartlıyo muyum bol bol soru çözeyim iyice otursun kafamda inşallah yapabilirim..
canım ben deneme çözücem şimdi bu kadar aylaklık yeter bana sorularımla dönerim

evet tarihin bi kırılma noktası oluyo onu geçince tamadır, bu da sorularla olur yaparım diye düşünmek lazım, benim matematikte yaptığım gibi ben de çıkayım gene anayasaya dalayım kolay gelsin canım

sorularımla döndüm

1-)arkadaşları ile oyun oynamasına izin verilmeyen bir çocuğa derslerini bitirdiğinde arkadaşları ile oyun oynamasına izin verilmesi aşağıdakilerden hangisine örnek olarak verilebilir?
a.olumlu pekiştirme
b.olumsuz pekiştirme
c.1. tür ceza
d.sabit aralıklı pekiştirme
e.değişken aralıklı pekiştirme

2-) aşağıda verilenlerin hangisi yanlıştır?
a.klasik şartlanmada tekrarlarla öğrenilen şey aynıdır.
b.guthrie'nin anahtar kavramı bitişikliktir.
c.bağlaşım kuramında öğrenme U-O-T bağı ile gerçekleşir
d.edimsel şartlanmada tepkiler organizmanın kendisi tarafından üretilir
e.watson'a göre öğrenmede pekiştireçler önemli değildir

evet canım anlatabilir misin neden?

bir de bağlaşım kuramını bilen varsa biraz anlatabilir mi nedir nasıl anlaşılır bağlaşım kuramı olduğu?

canım bağlaşım kuramı dediği bildiğimiz pavlovun köpek deneyleri oluyor. burda U-T bağı var. yani uyarıcı ve tepki. o yüzden yanlış olmuş.
1. soruda da çocuğun oyun oynama isteği olumlu pekişmiş. umarım yanlış bişi söylemedim:44:

1. soru b şıkkıymış şimdi baktım neden ki ben de a yapmışım...
bir de U-O-T deki O ne anlama geliyor ben onu da anlamadım bilen var mı? :26:

3.bir gün apartmanlarının asansöründe kalan bir genç,bu durumdan çok korkmuş ve bu olaydan sonra bir daha asansöre binememiştir. hatta kapalı ve karanlık olan bütün ortamlarda korku tepkisi göstermiştir.
bu gencin kapalı ve karanlık olan bütün ortamlardan korkmaya başlaması piaget'in hangi bilişsel kavramıyla açıklanabilir?:96:
a.genelleme
b.sönme
c.uyumsama
d.özümleme
e.ayırt etme

40. gelen müşterilerle yakından ilgilenen temizliğe önem verdiklerini anlatan müşterileri arasında ünlü kişilerin olduğunu anlatan ve böylece gelen müşterilerini etkilemeye çalışan bir restorant sahibi aşağıda verilen hangi öğrenme yaklaşımından etkilenmiştir?
a.tepkisel koşullanma
b.operant koşullanma
c.içgörüsel öğrenme
d.insancıl yaklaşım
e.bağlaşım kuramı

bu soruda hem tepkisel koşullanma hem bağlaşım kuramı var ikisi arasındaki farkı da yeri gelmişken sormak istedim bilen varsa bizi aydınlatırsa sevinirim

74-) aşağıdaki ölçme sonuçlarından hangisi "sıralamalı ölçekle" elde edilmiş ölçülere bir örnektir?
a.öğrencilerin akademik başarı ve derse karşı olan tutumları arasındaki ilişkinin hesaplanması
b.öğrencilerin boylarının ölçülmesi
c.öğrencilerin üniversiteye giriş için tercih listesi hazırlaması
d.öğrenci velilerinin eğitim düzeyinin belirlenmesi
e.öğrencilerin öğretmenleri hakkındaki görüşlerinin alınması

"O" dediği organizma olsa gerek
olumsuz pekiştirme miymiş cevap? o zamann çocuğa izin verilmemesini çocuk için olumsuz bi durum olarak düşünücez.
pekişince de olumsuz pekiştirme oluyor

3-A
40-A
74-C
bakalım kaç tane tutacak

3-d olucakmış çok saçma geldi bana.. anlayan beri gelsin
40-a bu soruda hem tepkisel koşullanma hem bağlaşım kuramı var ikisi arasındaki farkı da yeri gelmişken sormak istedim bilen varsa bizi aydınlatırsa sevinirim
74-c ben b demiştim ölçülüp de sıralanmaz mı o zaman da sıralama ölçeği olmaz mı ki?

olumsuz pekiştirme olur, şöyle düşünelim ortamda hoş olmayan bi uyarıcı var ''çocuğun oyun oynaması yasak'', sonrasında bu ortadan kalkıyo olumsuz pekişiyo. olumsuz pekiştirmeyi ararken ''oh be'' demeyi arayın mesela burda çocuk oyun oynayabilecek ve oh be diyecek:))

Çok teşekkürler cevabın için.Bir şeyi tam ayırt edemedim ama,sistematik duyarsızlaşma da da yavaş yavaş alıştırp korkuyu ortadan kaldırma yok muydu?Nasıl ayırt edicez alışmayla?

3. soruyu anlayan yok mu?
bi de bağlaşım kuramı var anlayamadım ben onu

3. d miydi? Normalde burdaki durum genellemeye benziyor ama Piaget'e göre dediği için a,b ve e yi eledim. Uyumsama daha çok yeni şemalar oluşturmaydı ama burda zaten asansörden korkma durumu var ona benzer,onu hatırlatan karanlığı vs.de kendisinde var olan şemaya benzetiyor ve özümleme yapıyor bir nevi. Biraz saçmaladım ama umarım anlatabilmişimdir.

Bağlaşımcılık dediği de Thorndike'nin kuramı. (araçsal koşullanma, bağlantı kuramı gibi adları var)

Genelde reklamlarda ünlülerin kullanılmasından hareketle A diye düşündüm ama aradaki temel fark nedir pek bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…