liste çok güzel olmuş canım. yeter canım.Arkadaşlar 34+0 haftalık hamileyim.Minik prensim için hazırladığım çantamı sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada bebek için nazar boncuğu fikri hoşuma gitti.Kendime almıştım ama bebeişi unutmuşum saolun.
ANNE İÇİN:
pijama takımı
gecelik
sabahlık
terlik
çetik
çorap
bolca iç çamaşırı
emzirme südyeni
emzirme atleti
pet veya hasta bezi
kırmızı lohusa tacı
gögüs pedi
gögüs kremi
bir iki tane makyaj malzemesi
fotograf makinası
BEBEK İÇİN:
2 tane hastane çıkışı seti
ıslak mendil
bebek bezi
agız bezi
Hastane çıkışının içinde zaten zıbını,tulumu,patigi,eldiveni,battaniyesi vs. herşeyi var.Eksiklerim varsa söyleyin kızlar.
ayy benim coktan başlamam gerekiyordu hala hazırlamadım cantayıdüşüncesi bile cok heyecanlandıırıyor beni bebeğin camasırlarını hangi deterjanla yıkadınız marka olarak ne tavsiye edersiniz
Arkadaşlar 34+0 haftalık hamileyim.Minik prensim için hazırladığım çantamı sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada bebek için nazar boncuğu fikri hoşuma gitti.Kendime almıştım ama bebeişi unutmuşum saolun.
ANNE İÇİN:
pijama takımı
gecelik
sabahlık
terlik
çetik
çorap
bolca iç çamaşırı
emzirme südyeni
emzirme atleti
pet veya hasta bezi
kırmızı lohusa tacı
gögüs pedi
gögüs kremi
bir iki tane makyaj malzemesi
fotograf makinası
BEBEK İÇİN:
2 tane hastane çıkışı seti
ıslak mendil
bebek bezi
agız bezi
Hastane çıkışının içinde zaten zıbını,tulumu,patigi,eldiveni,battaniyesi vs. herşeyi var.Eksiklerim varsa söyleyin kızlar.
ebruli1820
bence çok ideal bir liste olmuş, sadece ihtiyaç olanlar var..şişirilmiş listeler saçma geliyor bana, neredeyse bebeğe alınan herşeyi koyuyorlar çantaya
hastane çıkışının battaniyeleri penye oluyor, o yüzden bi tane kalın battaniye alıcam ben bunlara ek olarak.
diş fırçası,macunu eklerim.
bir tane havlu el yüz için..
nevresim takımı koymayı düşünüyorum ama kararsızım.bir de bebek için biberon ve silikon kaşık..senin listene ekleyebileceklerim bunlar.. haa bir de kamera, babasıyla nasıl buluştuğunu izlemek isterim
peki çetik nedir?
kızlar sonunda bizde çantamızı hazırladık eksiğimiz varsa lütfen yardımcı olurmusunuz KENDİM İÇİN koyduklarım 2 takım pijama sabahlık 3 tane çorap 2 tane emzirme sütyeni 3adet atlet 4adet alt çamaşır 2tane çetik lohusa yeleği lohusa tacı hasta bezi diş macunu fırça tarak dudak kremi çatlamaya karşı göğüs pedi şimdilik koyduklarım BEBEK İÇİN 2tane hastane çıkışı 2 takım zıbın 3 tane çorap 2tane kilot 2 tane atlet 2 tane çıtçıtlı badi bitanesi sarı sarılığa karşı yüz tülbenti bitane normal bitane sarı bebek bezi ıslak mendili pişik önleyici kremi fortbebe 2tane battaniye birtane ince birtane kalın hastaneden çıkarken hırkası eksiğimiz varsa hatırlatırmısınız
bizde çantamızı hazırladık sonunda
kendim için:3 lü pijama takımı,iç çamasırı,corap,terlik,göğüs pedi,normal ped,hasta bezi,havlu,ıslak mendil,şal,makyaj çantası(diş macunu fırçası allık vs..)
bebek için:2 tane hastahane çıkışı,battaniye,yelek,emzik,cocuk bezi,ıslak mendil
fotoğraf makinesi
ben bez paketini taşımak istemiyorum kaç tane koymak gerekir acaba bebek için:26:
yok canım paket olarak değil 20 - 30 tane koy ne olur ne olmaz..senin de kanaman olacak bebeğin bezinden kullanırsın diyor herkes ilk gün.. Ped yeterli gelmez diyorlar..En kötü ihtimal eşin gidip alır küçük bir paket daha..Ben 30 tane koyacağım her ihtimale karşı..
geçen gece hastanede kaldık ya orda sürekli hasta bakıcı gelip hasta bezine yada pede ihtiyacın varmı die sordu ben kendim için götürmycem zaten hastanede veriyolar30 çok değil mi ya zaten pakette 50 tane var bide prima yenidoğan almış eşim 2-5 kg dioo ama çok küçük geldi gözüme
Ohh o iyiyimiş..Bazı hastaneler vermiyor dediler de ondan söyledim canım =)))
Ne kadar kalacağın belli olmuyor ki benim arkadaşım cumartesi sabah yaptı doğumu daha dün akşam çıkarmaya gittik..Gerçi onlarda kan uyuşmazlığı vardı..İğnesini vurulmuştu aslında ama ne olur ne olmaz die bekletmişlerdi..Ki normal doğum yaptı..O zaman o kadar çok almana gerek yok 15 tane yeter sanırm ilk sarılığı atsın die sürekli emziyorsun yeterli gelmez ise de mama yaediriyorlar her ihtimale karşı 15 20 tane bulundur olur ya sezeyan olur ise bir gece bekletiyorlarmış..
anladım canım benim şimdilik normal gözüküyo bakalım 15 tane alıyım ben yanıma en iyisi herşeyimizi hazırladık bakalım oğlum erken gelmeye kalkınca birden tutuştuk daha var daha var diyip bezlere bile baktırmayan kocam baktım geçen akşam bezleri kapıp gelmiş
ben çamaşırlarını yıkamadım daha ya çantamı da hazırlamadım 33 +2 deyim geç mi kaldım acaba arkadaşlar 1 hafta sonra izne ayrılcam onu bekliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?