selam kızlar haftasonu başıma neler geldi onu anlatayım istedim.cumartesi saat 1 de işten çıktım hastaneye kardeşimin eşini ziyarete gittim doktorda ordaydı ve tanıdıktı gelmişken bir nst çekineyim dedim tamam dedi.Neyse nst çekindim 20 dkda 2 sancı çıktı 35.haftamdayım dedim o zaman çatı muayeneside yapalım dediler 2cm açıklık çıktı hemen ebeler doktoru çağırdılar ve acil yatman gerekiyor erken doğum yapabilirsin dediler doktor geldi ultrason baktı bebek daha 2350 gr çok küçük doğarsa küveze koymamız gerekiyor hemen yatış işlemlerini yapın ve ciğer geliştirici iğne yapın dedi bende yatmayacağımı ve eve gitmek istediğimi söyledim benden imzalı kağıt aldılar tüm sorumluluk bana aittir diye..Sonra annemi aradım o da panikledi tabi ve yatmam gerekiyosa mutlaka yatmamı söyledi..Çıktım eve gittim hazırlık yaptık ve hastaneye yattım bu arada kendi özel dokturumlada görüştüm yapılacak olanları söyledim onayladı ve yat dedi geciktirici ilaç ,ciğer geliştirici iğne ve durdurucu serum yapıldı pazar akşamı çıktım dünde evde yatıp dinlendim bugün iyiyim ve işe geldim ama aklımdan hiç çıkmıyor psikolojimi bozdu valla bu olay bu arada bana bebeğimi besleyebilecek yiyecekleri söyleyebilirmisiniz acilen büyütmem lazımda
selam kızlar haftasonu başıma neler geldi onu anlatayım istedim.cumartesi saat 1 de işten çıktım hastaneye kardeşimin eşini ziyarete gittim doktorda ordaydı ve tanıdıktı gelmişken bir nst çekineyim dedim tamam dedi.Neyse nst çekindim 20 dkda 2 sancı çıktı 35.haftamdayım dedim o zaman çatı muayeneside yapalım dediler 2cm açıklık çıktı hemen ebeler doktoru çağırdılar ve acil yatman gerekiyor erken doğum yapabilirsin dediler doktor geldi ultrason baktı bebek daha 2350 gr çok küçük doğarsa küveze koymamız gerekiyor hemen yatış işlemlerini yapın ve ciğer geliştirici iğne yapın dedi bende yatmayacağımı ve eve gitmek istediğimi söyledim benden imzalı kağıt aldılar tüm sorumluluk bana aittir diye..Sonra annemi aradım o da panikledi tabi ve yatmam gerekiyosa mutlaka yatmamı söyledi..Çıktım eve gittim hazırlık yaptık ve hastaneye yattım bu arada kendi özel dokturumlada görüştüm yapılacak olanları söyledim onayladı ve yat dedi geciktirici ilaç ,ciğer geliştirici iğne ve durdurucu serum yapıldı pazar akşamı çıktım dünde evde yatıp dinlendim bugün iyiyim ve işe geldim ama aklımdan hiç çıkmıyor psikolojimi bozdu valla bu olay bu arada bana bebeğimi besleyebilecek yiyecekleri söyleyebilirmisiniz acilen büyütmem lazımda
Çok geçmiş olsun canım.. kırmızı et ve ceviz çok faydalı diyorlar...
Canım öncelikle ultrason makinasından makinaya fark oluyor, yani ölçümde hata olmuş olabilir, oyüzden herzaman gittiğin doktora gitmeden kendini üzme.
Bebeğin kilo alması için bol bol et, süt, kivi, muz yemek gerekiyormuş, ben öyle duymuştum. Bir de ben de çalışıyorum hala, ama evde. Doktorum bunu duyunca fırsatın olduğunda öğlenleri 1-1 buçuk saat sol yanına yat dinlen demişti. Bebiş rahat ediyormuş:))))
Asaely sana da geçmiş olsun tatlım.
Geçmiş olsun canım.Moongoddes( Tuğba) da hastanede.Onunda kasılmaları var,bebeklerin en son ciğerleri gelişirmiş.Onunda bebeğinin ciğer gelişimi için ilaç desteğine başlamışlar.
Moralini bozma canım,dru ve anneni dinleyip hastanede yatmakla çok iyi yapmışsın canım.
Merhaba arkadaşlar,
Ben hala çalışıyorum, 4 Marta kadar da çalışacağım böyle doğum haberleri de gelince strese girmeye başladım umarım bebek de strese girmez.
Geçen kontrolümde doktor bebek strese girerse bebeği zamanından önce almak zorunda kalırız dedi çok önemsememiştim dün kuzenim aradı o da doktor, aynı şeyi söyledi bugün kafama takıldı bebek neden strese giriyor ki nasıl anlaşılıyor?.. uff uff..Umarım strese falan girmez bebeklerimiz..
Asaely,
Çok geçmiş olsun..
tivoli,
Umarım iyi haberlerle gelir sağlıkla bebeğine kavuşur..
firstNimbus;
Çok geçmiş olsun inşallah ameliyat çok iyi geçer bir an önce bebiş gelmeden babası iyileşir de bebeği rahat rahat kollarında tutar..
Geçmiş olsun canım.Moongoddes( Tuğba) da hastanede.Onunda kasılmaları var,bebeklerin en son ciğerleri gelişirmiş.Onunda bebeğinin ciğer gelişimi için ilaç desteğine başlamışlar.
Moralini bozma canım,dru ve anneni dinleyip hastanede yatmakla çok iyi yapmışsın canım.
Hepimizin hakkında hayırLısı oLsun canım benim :)
Hadi ya Allah hayırLara çıkarsın dediğin gibi su iyidir :) senin durumunda zor tabi ne zaman doğum net bişi yok ben en azından gününü biliyorum ama benim oğlan annesi ve babası gibi biriyse başına buyruk olur inşallah o özelliğini bizden almaz :)
Evet gördüm facede hastanedeler yarın ara yazmışta beLki espri falan yapıyordur ya kimsede teli yokmu Tuğçenin çok merak ettim inşallah herşey yolundadır. Açılma olduğunu alttan bakarak mı anlıyorlar sadece yoksa ultrasondada görünüyormu benim doktorum rahim ağzım inceldiğinde dur bakayım açılma varmı deyip ultrasondan bakmıştı ama yazan herkes alttan bakıldı diyor anlamadım ?
Canım senin işin gerçekten zor Allah yardımcın oLsun yaLnız kaLma bari evde biriLeri hep oLsun yanında..
KızLar ben kaçayım bu arada duşumu aLıp hazırlanmam uzun sürer 3 te randevumuz ancak yetişirim öpüyorum herkesi size iyi muhabbetler görüşürüzz
Tuğba hala hastanede mi?? Hadi bakalım, umarım güzel haberler gelir ondan da....
Hastanede canım,kasılmaları durup tekrar başlıyor.Bu akşamda hastanede kalırsa akşamüstü yanına gidicem.
Şimdilik açılması yok,kasılma da durdurulursa hastaneden çıkacak inşallah.
36. haftasındaymış ben de acaba bi problemi varmıydı diye sordum ama arkadaşlardan cevap veren olmadı
canım geçmiş olsunseLam kızLarrrrr benim kasıLmaLar hafif sancıLar haLa dewam ediyor sabaha karşı aha doğuruyorum gaLiba deyip aşimi uyandırdım ama kısa süreli oldu sancım 3 te hastanede oLucam bakaLım ne diyecek doktorumuz son 5 gun canım oğLum dayanır inşallah pLanLarımızı aLt üst etmez :) hoş o sağLıkLa geLsinde gerisi mühim değiL ama insan herşey düşLediği gibi oLsun istiyor banada hak verin.. Tuğce doğuma mı gittiiiii ????? ne zaman gittti Tivoli Tuğçe den bahsediyorsunuz değil mi başka Tuğçe varmıydı handan gibi karıştırmayaLım ?
canım maxicosi quinny senzz, yada maclaren almayı düşünüyorumkızlar bebek arabası ne aldınız ben hala karar veremedim buggster markalı bir puset var çok kişi hafif olması sebebiyle tavsiye ediyor fiyatı 750 tl felan üzerinede maxi cosi ana kucağınıda ekleyince biraz pahalı oluyor merak ettiğim bu ana kucağı altı ay kullanılıyorsa çok gerekli bişey mi acaba sonrasında kullanılmayacak bir şeye 450 tl ödemek ne kadar mantıklı acaba çok ihtiyaçlı bişeymi ne diyorsunuz?
Merhaba arkadaşlar,
Ben hala çalışıyorum, 4 Marta kadar da çalışacağım böyle doğum haberleri de gelince strese girmeye başladım umarım bebek de strese girmez.
Geçen kontrolümde doktor bebek strese girerse bebeği zamanından önce almak zorunda kalırız dedi çok önemsememiştim dün kuzenim aradı o da doktor, aynı şeyi söyledi bugün kafama takıldı bebek neden strese giriyor ki nasıl anlaşılıyor?.. uff uff..Umarım strese falan girmez bebeklerimiz..
Asaely,
Çok geçmiş olsun..
tivoli,
Umarım iyi haberlerle gelir sağlıkla bebeğine kavuşur..
firstNimbus;
Çok geçmiş olsun inşallah ameliyat çok iyi geçer bir an önce bebiş gelmeden babası iyileşir de bebeği rahat rahat kollarında tutar..
Yok cok sukur henuz bir gerginlik canimdoktorum 39+0 a kadar bekleyecegiz eger sanci vs. olmazsa dedi. bakalim. hayirlisiyla saglikla huzurla alalim biz kalanlarda bebislerimizi, hayirli vaktinde insallah..
kiyamam geldi gecti cok sukur bak 5 gun gecti bile masallahsariligi ne durumda annesi? daha toparlamistir insallah?
canim bir de muhammedin o ilk goruntusundeki yesil renkli kadife tulum cok hosuma gitti, nereden almistin acaba hatirliyor musun?
İnşallah durdurabilirler. Daha erken sanki, yoksa Mart bebekleri Şubatı daha çok mu sevdiler...Geçmiş olsun dileklerimizi ilet gidersen...
Günaydın kızlar,
sabun, bulaşık deterjanı hepsi dokunuyor. Bence asıl sorun. Hamilelikteki cilt kuruluğundan kaynaklanıyor. Dudaklarımda kuruyup çatlıyor. Ellerime vaselin iyi geldi. Normalde portokal, domates vb soyarken cayır cayır yazar, kaşınır ve kızarırdı. Şimdi şükür yok artık.
Amin Eylül'cüm. Yalnız Muhammed gerçekten çok güzel bir bebek. Allah nazarlardan korusun onu.
Amin inşallah. Hayırlı doğumlar Tuğçe arkadaşımıza. Bir miniğimiz daha geliyor
Canım benim çok üzüldüm. Neler yaşamışsın. Nasıl o kadar derin kesmiş? Allah korumuş. Sağsalim çıkacak ameliyattan merak etme. Dualarımız eşinle. Sen üzülme bak bebeğin etkilenir. Etkilenirse eşin daha çook üzülür. Rabbim beterinden korusun.
veeee bende dualarınızı istiyorum arkadaşlar.pazar gecesi eşim elini kesti ama öyle böyle değil.aynı anda avuç içindeki atardamarı sinirleri ve tendonu kesmeyi başarabilmiş.neyseki Allah beterinden korudu ya bilek arterine gelseydi.şansa binada hiç komşu kalmamış o gece.bir yandan ambulansı arıyorum.bir yandan tanıdıkları arıyorum.eşim o ara kan kaybından bayıldı.çokkk zor bir geceydi.arter dikildi o gece ama bugün hatta şuanda sinirlerin dikilmesi içinameliyata aldılar.beni götürmüyorlar
tamam belki küçük bir ameliyat olabilir ama sonuçta genel anestezi alacak
dua edin kızlar eşim sağlıkla uyansın o masadan.......
kızlar akşam bizde doğum tatbikatı yaptıkSaat 4'de kasılmalarım başladı. İlk 20 dk bir geliyordu. Saat 5'den sonra sıklığı arttı en son eşimi 6 buçukta uyandırdım. Resmen 5 dk bir geliodu. Hemen banyo yaptım. Eşim saçımı tarayıp, kuruttu. Sancım hala geçmemişti. Sabah 8'de doktorumuzu aradı eşim. Hemen hastaneye gelin dedi. Apar topar çıktık. Yolda eşim Duru geliyor Duru diye şarkı söylüyordu. Bana da gülme krizi tuttu. Neyse hastaneye vardık. Nst'de 1 saatte yakın kaldım. Çok az sancı çıktı. Doktorum bazen sancı azda olsa açılma oluyor diye alttan da baktı. Açılma yok, çatım normal. Ama ne yalan söyleyeyim. Muayenede çok canım yandı. Normal doğumdan daha bir tırstım. Sonuçta uykusuz eve geldik Eşim işe gitti. Kızım şaka yaptı bize anlayacağınız
iyiyim canım sen nasılsın??
ağrıların bi nebze olsun azalmıştır inşallah
benim kızda yeni döndü daha teyzesi kaburgalarımı zorlamaya başlamadı daha
canııımmm çoook geçmiş olsun.
dualarım seninle
inşallah sağlıcakla uyanır tatlım,
oğluşuna canım
canım almadım ama alcağım. göğüs acısı çekme ihtimaline karşı bulunsun alınması alınmamasından daha iidir
marka olarak avent almayı düşünüyorum.
İletirim canım.Bazılarımız için tabi daha çok erken.Benim drum 36 haftalık olduğumda bu haftadan itibaren artık her an her şey olabilir,kanama,açılma,su gelebilir demişti.36 haftadan sonra anladığım kadarıyla dr.lar olağan bakıyorlar.Bebeğin kilosu da haftası ile uyumluysa doğumu engellemiyorlar.
Sabırsız bebekler annelerine süpriz yapıyorlar işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?