36. haftasındaymış ben de acaba bi problemi varmıydı diye sordum ama arkadaşlardan cevap veren olmadı
selam kızlar haftasonu başıma neler geldi onu anlatayım istedim.cumartesi saat 1 de işten çıktım hastaneye kardeşimin eşini ziyarete gittim doktorda ordaydı ve tanıdıktı gelmişken bir nst çekineyim dedim tamam dedi.Neyse nst çekindim 20 dkda 2 sancı çıktı 35.haftamdayım dedim o zaman çatı muayeneside yapalım dediler 2cm açıklık çıktı hemen ebeler doktoru çağırdılar ve acil yatman gerekiyor erken doğum yapabilirsin dediler doktor geldi ultrason baktı bebek daha 2350 gr çok küçük doğarsa küveze koymamız gerekiyor hemen yatış işlemlerini yapın ve ciğer geliştirici iğne yapın dedi bende yatmayacağımı ve eve gitmek istediğimi söyledim benden imzalı kağıt aldılar tüm sorumluluk bana aittir diye..Sonra annemi aradım o da panikledi tabi ve yatmam gerekiyosa mutlaka yatmamı söyledi..Çıktım eve gittim hazırlık yaptık ve hastaneye yattım bu arada kendi özel dokturumlada görüştüm yapılacak olanları söyledim onayladı ve yat dedi geciktirici ilaç ,ciğer geliştirici iğne ve durdurucu serum yapıldı pazar akşamı çıktım dünde evde yatıp dinlendim bugün iyiyim ve işe geldim ama aklımdan hiç çıkmıyor psikolojimi bozdu valla bu olay bu arada bana bebeğimi besleyebilecek yiyecekleri söyleyebilirmisiniz acilen büyütmem lazımda
saolun kızlar inanın insan üzülüyor ve psikolojisini bozuyor ama eldende bişey gelmiyor.iş çıkışı giderken bol bol muz kivi ceviz alayım bari
Kızlar, haftasonu çok daraldık biraz gezelim, sonra hiç fırsatımız olmaz diye gezdik, dün de temizlik vardı evde. 3 gün sizden uzak kaldım, valla hep aklımdaydınız, çok merak ettim, süprizler var mı diye...
Ki varmış!!!!
Tivoli inşallah güzel haberlerini alırız bugün:))) Sürpriz olmuş gerçekten. Benim hatırladığım bir problemi yoktu, en son Cemre mi Derin mi diye soruyordu. Az kaldı bakalım Cemre ya da Derin hanımla tanışmaya...
Eylül Canım iyi ki arada geliyor, bize haberlerini iletiyorsun, senin de Muhammedin de haberlerini almak çok güzel, sen yazdıkça ben de o günler gelecek mi diyorum. Bebiş uyurken gelip arada sizinle dedikodu yapacak mıyım, sancılarım geçti diyebilecek miyim:)) Ahhh ahhhh.....
İlknur Çok geçmiş olsun canım ya...Allah şifa versin tez zamanda, üzme sen de kendini...
Öznur Maşşallah oğluna
Aseely Gerçekten tatbikat olmuş:))) Artık baya deneyimlisin.
kızlar acil bişey sorcam ya ben bugün kuşuma temizlik yapıym dedimaynayla bi baktım acayip krem gibi bişey geliyo sildikçe geliyo ne ki şimdi bu normalde hiç akıntım yoktu:26:
Hastanede canım,kasılmaları durup tekrar başlıyor.Bu akşamda hastanede kalırsa akşamüstü yanına gidicem.
Şimdilik açılması yok,kasılma da durdurulursa hastaneden çıkacak inşallah.
aman olmasın gelir seninde kuzun zamanında inş merak etme sarılıgı ii emziriyorum inş.coğalmayacak gibi toparladı teyzesitavşanlı tulumu onu burda mağaza var oradan aldım sanada alayım begendiysen tatlım
kızlar acil bişey sorcam ya ben bugün kuşuma temizlik yapıym dedimaynayla bi baktım acayip krem gibi bişey geliyo sildikçe geliyo ne ki şimdi bu normalde hiç akıntım yoktu:26:
Bebeğin strese girme nedenlerinden birkaç örneği bize doğuma hazırlık kursunda anlatmışlardı ama bunun sonucunda bebeğin alınmasına kadar gittiği ile ilgili bilgi vermediler.
Uzun süre sırt üstü yatmak,bebeği besleyen damarı etkilediği için bebeğin strese girmesine neden oluyormuş.
Bir de sıcak su ile banyo yapmak yine bebeklerde annenin kalp atımı hızlandığı için bebeği de etkileyip strese sokuyormuş.
Bize uzman dr tarafından anlatılanlar bunlardı.
hayirli habeler alalim insallah.
canim, bu civilim den alinan tavsanli tulum mu? hani burada bayagi konusulmustu? yok tatlim, dusunmen yeter
canim doktoruna sor mutlaka.
teşekkür ederim canım, bunların hiç birini yapmıyorum aslında umarım strese girmezler..
canımsın gececek bende öyle diyordum inan acılarımdan cok kalp atışları yüksekti cok korkuyordum bebegime bir şey olacak diye allaha şükürler olsun bagışladı onu bana inş.darısı başına emzirecen gelecen dedikoduya buraya kız bebişleri cekiştirecez
yok tatlım burada mağzadan aldımm netten degil
biz geldikkk =)))
Geçmişi okumadım doktora gittik geldik..Tosun gibiyiz
Hamd olsun sağlığımız yerinde..Suyu iyiymiş..NST bağlandık gayet güzel çıktı sorun sıkıntı yok ama sezaryan olduğu kesinleşti..Doktor eğer bebek erken gelmek isteyip de süpriz yapmaz ise 38. haftaya kadar bekleyelim o zamana konuşuruz tarih için dedi..Biraz üzüldüm ama ne yapayım sezaryan artık oğlum sağlıklı ya tosunum benim anne oğul tosun gibiyiz
masallah canim ikinize de. hakkinizda hayirlisi olsun dogum konusudna.
biz geldikkk =)))
Geçmişi okumadım doktora gittik geldik..Tosun gibiyiz
Hamd olsun sağlığımız yerinde..Suyu iyiymiş..NST bağlandık gayet güzel çıktı sorun sıkıntı yok ama sezaryan olduğu kesinleşti..Doktor eğer bebek erken gelmek isteyip de süpriz yapmaz ise 38. haftaya kadar bekleyelim o zamana konuşuruz tarih için dedi..Biraz üzüldüm ama ne yapayım sezaryan artık oğlum sağlıklı ya tosunum benim anne oğul tosun gibiyiz
Maşallah canım oğluşuna
Amiiin inş. canım inş. . . Çok kafaya takıyordum ama ne yapalım kısmet.. valla ben çok hızlı kilo alıyorum..Bebeğimin kilosu normalmiş fakat kemik yapısı çok iriymiş..Sanırım bu da genetik baba tarafı da anne tarafı da yapılı kuzuşumun..Oğlum ne yapsın demi =)))
maşallah canım ikinizin de durumunuzun iyi olması zaten önemli olan. peki neden sezaryan olacak dönmemişmiydi
kızlar akşam bizde doğum tatbikatı yaptıkSaat 4'de kasılmalarım başladı. İlk 20 dk bir geliyordu. Saat 5'den sonra sıklığı arttı en son eşimi 6 buçukta uyandırdım. Resmen 5 dk bir geliodu. Hemen banyo yaptım. Eşim saçımı tarayıp, kuruttu. Sancım hala geçmemişti. Sabah 8'de doktorumuzu aradı eşim. Hemen hastaneye gelin dedi. Apar topar çıktık. Yolda eşim Duru geliyor Duru diye şarkı söylüyordu. Bana da gülme krizi tuttu. Neyse hastaneye vardık. Nst'de 1 saatte yakın kaldım. Çok az sancı çıktı. Doktorum bazen sancı azda olsa açılma oluyor diye alttan da baktı. Açılma yok, çatım normal. Ama ne yalan söyleyeyim. Muayenede çok canım yandı. Normal doğumdan daha bir tırstım. Sonuçta uykusuz eve geldik Eşim işe gitti. Kızım şaka yaptı bize anlayacağınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?