canım çok da korkutma kendini.bir şeyin yoktur allahın izniyle. arkadaşların dediği gibi kanama yada suyun gelmesi gibi önemli şeyler olursa git.
istersen bir duş mesela.benimde karnım yırtılacak gibi geriliyor.hatta şuan bile öyle.hee ama durmaksızın olursa gidersin doktora.strese sokma sakın kendini.bebişin de etkilenir.
aaaa ne demek baş şişirmesi birdaha böyle söylersen çok üzülürüm.Allah hepimizin bebişlerini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahhh.haklısın başını şişirdim özür ilknurcum allah bebişini sana bagışlasın inş ana cigeri ne yapayımm cok tedirginim ababmız burda olsa korkmam parmak kadar cocuk tek korkuyomm yaa
oğluşunun kilosuna
geçmiş olsun cnm.
inşzllzh
temiz çıkar sonucclar
teşekkürler kızlar....gecmis olsun canım ya ilacları aksatma gecer insallah reflü bende de var cok fena ya ilac da kar etmiyo artık geceleri berbat özellikle kuzucuna da masallah annesi
maşallah kuzunakızlar bu arada doktora gittik nst ye bağladı ağrı yok kasılmalar 80-120 arası gidip geliyo sonra normale dönüyo gelip gidip baktı kağıda ağrın yok mu senin dio bende tık yok ağrı eşiğin yüksek demek dedi neyse sonra açılmaya baktı 15 gün öncesinden farkı yok dedi yani sabah ki ağrım ve devam eden kasılmalarım hazırlık ağrılarıymış:44:bu arada akıntıma da baktı enfeksiyon olmasın istersen kullan fitili yine de dedikilomuzda 2800 olmuş boyumuz 50 cm
maşallah kızına canım hakkınızda hayırlısı olsunbiz de doktordaydık bugün
nstde sancı falan cıkmadı aslında bir umut gitmiştim laf aramızda ama :)
babasına söz verdi ya bekliyor babasının gelmesini kelebegim
nazlı kızım gene ugrastırdı hemşire ablamızı
kalp atıslarını düzgün alabilmek icin kırk ayrı sekle girdim
valla sıkıntıya gelemiyor benim kuzu cok ehli keyifci cok
gecen haftaya göre az kilo almısız 3020 gr olmusuz gene de sükür
amma velakin bu hafta yaptıgımız bütün atraksiyonlar işe yaramamış
malesef hala ters duruyor kuzucum makat gelişte dolayısıyla normal umudumuz bitti gibi bişey
haftasonuna kadar bekliycez bir mucize olur dönerse diye ama zormuş artık dönmesi malesef
cumartesi dönmemişsek eger gün vericek doktorumuz bize gelecek hafta icin
biyandan üzüldüm normal dogum istiyordum hep biyandan sevindim az kaldı vuslata diye
hakkımızda hayırlısı olsun artık ne diyelim totoyu yormaya niyeti yok cimcimenin ben ne ugrascam diyor cıkartsın doktor teyzem beni giremem kanala strese uykucuyum ben
çok özledim minnoşumu sabırsızlıkla bekliyorum artık günler gecsin hayırlısıyla
bugün cikolatalarımızı da aldık hem hastane hem mevlüt icin herseyimiz tam bir kuzumuz eksik
önce babamız gelicek yanımıza sonra da sagsalim kuzum ayy rüya gibi RAbbim tamamına erdirsin hayırlısıyla insallah
Kızlar, bugün benim de doktor kontrolüm vardı. Şubat tatiline kendimiz kaptırınca 1 hafta rötarlı oldu.
Neyse sadede geleyim moralim çok bozuk
SAT'a göre çizelgede gördüğünüz gibi 34 hafta 3 günlüğüz. Ama suyumun azaldığını öğrendim. Doktora kontrole görünmeden önce kan ve idrar tahlili yaptırdım. Doktor kendisi hiç istemiyor kii, ancak ben yaptırıyorum kafama göre. İdrarımda "bol miktarda bakteri görüldü" yazıyor. Ben dışarda çok fazla yemek yiyen biri değilim, evde de hijyene özen gösteririm. İdarırımda buna bağlı olarak enfeksiyon çıktı. Doktor, bol su iç ilaç bile yazmıyorum dedi. Bebeğin başı gene önde, 1hafta 10 gün falan önde gidiyoruz. Doğum haftasını mı bebeğin iriliğini mi gösterir bu gibi sorularımı doktor nedense hep yanıtsız bırakıyor. Zaten evhamlı olduğumdan bir şey demeye korkuyorum dedi bugün:)
Şimdi sizden ricam bu suyu arttırmak için ne yapabilirim ?, yaa doktor demedi ama enfeksiyon+suyun azalması erken doğuma neden olursa diye korkmuyor değilim.
Bebeğin kilosu 2, 600 olmuş. Çok az yaaa. Halbuki 19 günde 750 gr aldırmıştım, şimdi 15 günde 270 gram almış. NST'ye girdim ama 10 TL ücret ödedik bu nedir yaa.( Biz Mardindeyiz) G.Antepte bile 3 TL alıyorlar NST için. Sancı odasının karşısında NST 'ye girdim. Allahtan doğum yapan birileri yoktu. Ebeyle de tanıştım, no'sunu verdi eşime. Burda KK'den tanıştığım bir arkadaşın da ebesiydi, sadece onun şaşkınlığı var, doğum hakkında eşimi de çağırıp konuştuk,hiçbir şey daha belli olmadan. Yalnız ebeye göre epidural çok rahat güzel bir şey dedi. Burdaki KK'deki arkadaş da epidural normal doğum yapmıştı, kızın soyadını bile bilmiyorum, bahsettim kadına.Annemin memleketlisi de çıkmadı mı, bir şaşkınlık daha hemşerim diye kayıt etti.
Yani arkadaşlar burası sanal ortam değil, gerçekten bak tanıştığımız kişilerin ismi nasıl reel ortamda geçiyor, sanki çoktaaan beri arkadaşmışız gibi:)
Sıkı durun bir sonraki randevumuz 10 Mart , zaten doğum 23 -30 Mart gözüküyor. O zamana kadar doğurmazsam iyidir. Herşeyin hayırlısı sağlıklısı olsun, sizleri seviyorum
sağolun kızlar...gecmis olsun canim. masallah kuzuna.
maşallah kızınaii akşamlar kızlar..benim 2 3 cm açılmam vardı biliyosunuz doktorum 10 gün içinde doğum olabilir demişti ama 10 gün geçti zatengelmeye niyeti yok sanırım kızımın..bu arada kilo almış kuzum..3009 gr olmuş..çok sevindim bende..nst hafif sancılar çıktı aslında heran doğum olabilir hayırlısıyla sağlıkla çok canımızı acıtmadan inş...
Allah yardımcın olsun canım hayırlı doğum nasip etsin inş.kızzlarrrrrrrr bende bu hafta salı gunu ınsallah doguma gıdecem ınsallaahhhh
desene damlacım in cin bir de biz top oynayacağız martta.
her şey zamanında olsun, hayırlısıyla olsun. bende varım kızlarsanırım deryacım hani bizi burda yalnız bırakmazlarsa iyi olur demi amaaa:78:
selam kızlar geçmişi okuyayım dedim tansiyonum düştü vallabende bugün salıyı bekleyemedim kontrole gittim kızım 3175gr olmuş boyumuzda 49 cm nst de bi sorun çıkmadı herşey yolunda gidiyor dedi çok fazla hareket ediyor bazen canımı bile yakıyor dedim bi sorun mu var diye sordum sıkışık bir bebek değil dedi yeri geniş olduğu için tepinip duruyomuş zilli ve bugün beni asıl mutlu eden şey doktorumuz insafa geldi inadını kırdı veeee doğumum için 28 şubat saat 9:00 a gün verdi yaniiii eşimin doğumgününde kızımız hayata merhaba diyecek ayyyyy çok mutlu oldum çooookkkkkk
maşallah canım kızınagününüzü de almışsınız hayırlısı olsun...
geçmiş olsun canımayyy kızlarrr sagolunnn doguma z bısı kala bıde alerjı cıktı heryerım kabarık delı olcamm kasınmaktann....cok zor bı hamıellık gecırdım son ayda rahatladım derken bıde alerjı cıktı Allahtan az kaldııı...doktorum sagolsun cok ugrastı sabırlaaa benım sıkayetlerımlee
biz oğluşumla baharda doğduk ben nisan oğlum mayıs
eşimle kızımda kış kızım şubat,eşim mart
hepimiz peş peşe geliyoz...
iyiakşamlar anneler...nasılsınız....
hayırlı akşamalrr
ya kızlar bende senaryo yazmaya başladımm yaa sabahtan beri kendimi dinliyorum şimdi sancı falan kalmadı sadeece kasılma var saolsun eşimde kadın doğumcu kesildi başıma kasılmam bugün baya oldu akıl verin ya ne yapıyım dikkate alıyım mı yoksa yalancı sancı dediklerimi
evet ya şubatta geliyor bebişler ama en son ben kalacağım galiba burda bizimki nisana falan sarkar gibikızlar yazdıklarınızı okurken dalmışım selam vermeden dalmışım konuya gerçekten mart ayı annelerimiz şubat annesi oldu maşallah bakalım kaçımız marta kadar bekleyebilceğiz
aaaa ne demek baş şişirmesi birdaha böyle söylersen çok üzülürüm.allah hepimizin bebişlerini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahhh.
çok güzel yaaa her ay birinin azel günü...geriye 8 ay kalıyor azizeciğim onları da doldurumusun sence
Iyi akşamlar canım nolsun ıhlayıp tıslıyarak geçiyor şükür iyiyiz...
Su ve kanamana bak canım ama eğer çok devam ederse bir git bakalım için rahat etsin nolur nolmaz 2 cm açılmanda varmış
Evet ya şubatta geliyor bebişler ama en son ben kalacağım galiba burda bizimki nisana falan sarkar gibi
eylülcüğüm inşallah bebişinin sarılığı bir an önce geçer dualarımızda
Bu arada canım sezeryandan hemen sonra kaç kilo gitti canım senden...konu geçmiş olabilir ama ben kaçırmışım :26:
serumları yedim 93 kilodan doguracagım gün tartıldım 96 olmuştum tatlım şu an 85 kilodayım o biçimde yiyorummm vee şekerimdende haberim yok nişasta tatlı şeker ayırmaksızın belkide kalbim hemoglobinim düşük die sıkışıo sandım ama belkide şekerden kalbim sıkılşıyo baktım kan ilaçlarıma yan etkisi sarılık felan dio korkudan cocugu emziriyom die içmedim ilaçları ya nasıl sıkışıo biliyon mu annelik ne kadarr kutsal böylee neyse laf uzayınca özneyi kaybettim tatlım kısacası 10 kg gittiiii
eylülcüğüm ya birkaç sorum daha olacak yaaşimdi sezeryanda hemen süt gelmiyo diyorlar sende hemen geldimi??? Birde hala kanaman var mı canım ?? Ne zaman kesiliyorr kanama..ayy ben hiç birşey bilmiyorumm :44:
ameliyattan 2 güne kadar süt inmiyo damla damla ama aslaaaa aglasın mama vermiyosun sütünü vermek istiyosan sonra geliyo zaten birde hızlandırmak istiyosan sıcak suyla memelerini ov<rak çeşmenin altında sıcak su ama yıkaa buda etkili tatlım sıvı iç cayy süperrr bol sıvı al...benim hala kanamam var aman olsun 1 yıl göremeyecem zaten başkalarının 2 gün kesilmiti hala oluk oluk geliyo bende bu durum kişiden kişiye degişir kanama olayını dikkate alma bende sende aynı olmaya bilir ama emzirme konusunda genelde böle emzirme uzmanımız ilknurcugum burada istersen onada sor yanlış bilmiyorum sanırım
çok teşekkür ederim canım allah razı olsun...kanamanın olması iyi galiba için boşalıyordur canımm...öyle derler hep
sağol tatlım bilgin içinMerhaba annecikler,nasılsınız? umarım herkes iyidir..
bugun migrosTa humana still tea sallama çay 9.90a düşmüştü.normalde 15-16 civarı.ben aldım 2paket.. zaten baska da kalmamıştı..
tadını soran arkadaslar vardı,tadı da bildigimiz bitkicayı işte.içinde rezene,anason,melisa falan varmıs. süt yapıyormus.. hastane cantama da koydum..
bi de nivea atta cantası 45ten 38e düşmüştü.. ben chicco çanta aldıgım için bunu almadım ama keşke alsaydım dedim sonra.fiyatı cok ii cunku.. sizlere de bilgi vereyim dedim..
Merhaba annecikler,nasılsınız? umarım herkes iyidir..
bugun migrosTa humana still tea sallama çay 9.90a düşmüştü.normalde 15-16 civarı.ben aldım 2paket.. zaten baska da kalmamıştı..
tadını soran arkadaslar vardı,tadı da bildigimiz bitkicayı işte.içinde rezene,anason,melisa falan varmıs. süt yapıyormus.. hastane cantama da koydum..
bi de nivea atta cantası 45ten 38e düşmüştü.. ben chicco çanta aldıgım için bunu almadım ama keşke alsaydım dedim sonra.fiyatı cok ii cunku.. sizlere de bilgi vereyim dedim..
Merhaba annecikler,nasılsınız? umarım herkes iyidir..
kızlar günaydın. 2 gündür geçmişi okumaya çalışıyorum ama baş dönmesi mide bulantısı kafayı tutamıyorum. şu anda da çok kötüyüm zor yazıyorum. adet sancısı gibi ağrılar. ay fenalık geçirecem nerdeyse. öptüm sizi inşallah herkes iyidir.
günaydınlar.. arada nefes alırsak yazıyrm size. biz 2 günde bir dr dayız. erken doğum sancıları.. serum yıyıp gelıyrz eve. bir aydır yataktaym, annem geldi memleketten o bakıyor bana sağolsn. sancım çok. dr 37yi görelim dayanmaya çalış dedi.salı dr a gidicez ve buyuk ıhtımalle bu hafta sezeryan olucam. hakkınızı helal edin kızlar ve dua edin bize inşallah.. en son pztesi 2500 kg dı. kilosu az dıye bekletti ama artık bekletmez bizi bebegimde tehlikeye girebilirmiş.. dualarınızı bekliyorz.. bu arada sabah uyandıgımda karnım düşmüştü aşağı, hadi hayırlısı bakalım..
slm kızlar biz az önce kontrolden geldik...tombik yanaklı oğluşumuzu gördükdr amcası 3300 gr dedi ve 41 haftalık bebek boyutundaymış...haftaya tekar gelin doğum şekline karar vericez dedi...ama bebek çoookkk büyük deddi doğum kanalına henüz girmemiş oğluşum ama kafası aşağıda...erken doğum diye bişey söz konusu değil dedi...ben zaten biliyorum 42.haftaya kadar doğmaz dedim gülüştük..oğluşum bize gülümsedi çok tatlıydı
herkese güzel bir hafta sonu diliyorum bir bebişimiz daha geldi güzin arkadaşımız perşembe günü sarp bebişini dünyaya getirmiş2755g dogmuş şuanda küvezdeymiş solunum desteği almış şükür desteksiz soluyormuş dualarımızı eksik etmeyelim bebişini kucağına en kısa sürede alsın
sezeryanla dogum yapalı 5 gün oldu bende cok acı cekmedim kendime gelirkende kötü olmadım acı hiç hissetmedim hatta ameliyattan odaya geldigimde sedyeden yataga kendim kalkıp gectim hemşireler koyacaktı kaldırıp ben gecerim dedim.ameliyattan sonra 3 tane serum verdiler ve 6 saate bir antibiyotik ve agrı kesici verdiler1 gece kaldım hastanede ertesi gün eve cıktım.suan gayet iyiyim o kadar korkmayın sezeryandan diye anlatıyorum kum torbası falanda hiç koymadılar.
ayy ne bieyim doğumdan sonra veririsin artık dedi..bakalım...inşallah tekrar fit halime dönerim
hayırlı olsun canım rabbim sağlıkla kucağımızaalmayı nasip etsin inşallah
maşallah annesi
ayy az kalmış ardinacığım
sağlıcakla al bebişini kucağına
slm annecikler....:80:
kontrolden geldik bizde biraz önce...idrar yolları enfeksiyonum için ilaç verip 2 hafta sonra gel tekrar bakalım demişti dr amcamız...ilaçları içtik amaa malesef bir düzelme yok yapıştı kaldı enfeksiyon bu sefer idrar kültürü yaptıralım dedi onun sonucuda hemen çıkmıyormuş salıyı beklicez artık...offf ilaç içmekten bıktım artık enfeksiyon olması erken doğum riski meydana getiriyor ne olacak böyle bilmiyorumyemek borum yanıyor diyede şurup verdi gebelik reflüsüymüş....bu sıkıntı verici olayın ardından duyduğum güzel birşey oğluşum 3000 gr ulaşmış daha şimdiden artık 40 lı haftalarda kaç oluruz bilmiyorum Allah sağlıklı sıhaatle kucağımıza almayı nasip etsin hepimize....
sizlerde nevar neyok kızlar bebişler nasıl?
ardina hayırlı uğurlu olsun canım...kolaycacık atlatırsın inşallah
hadi gözün aydın senin de netleşmiş günün belli olmus hakkında hayırlısı olsun canım saglıcakla kavusun insallah
biz de doktordaydık bugün
nstde sancı falan cıkmadı aslında bir umut gitmiştim laf aramızda ama :)
babasına söz verdi ya bekliyor babasının gelmesini kelebegim
nazlı kızım gene ugrastırdı hemşire ablamızı
kalp atıslarını düzgün alabilmek icin kırk ayrı sekle girdim
valla sıkıntıya gelemiyor benim kuzu cok ehli keyifci cok
gecen haftaya göre az kilo almısız 3020 gr olmusuz gene de sükür
amma velakin bu hafta yaptıgımız bütün atraksiyonlar işe yaramamış
malesef hala ters duruyor kuzucum makat gelişte dolayısıyla normal umudumuz bitti gibi bişey
haftasonuna kadar bekliycez bir mucize olur dönerse diye ama zormuş artık dönmesi malesef
cumartesi dönmemişsek eger gün vericek doktorumuz bize gelecek hafta icin
biyandan üzüldüm normal dogum istiyordum hep biyandan sevindim az kaldı vuslata diye
hakkımızda hayırlısı olsun artık ne diyelim totoyu yormaya niyeti yok cimcimenin ben ne ugrascam diyor cıkartsın doktor teyzem beni giremem kanala strese uykucuyum ben
çok özledim minnoşumu sabırsızlıkla bekliyorum artık günler gecsin hayırlısıyla
bugün cikolatalarımızı da aldık hem hastane hem mevlüt icin herseyimiz tam bir kuzumuz eksik
önce babamız gelicek yanımıza sonra da sagsalim kuzum ayy rüya gibi RAbbim tamamına erdirsin hayırlısıyla insallah
kızzlarrrrrrrr bende bu hafta salı gunu ınsallah doguma gıdecem ınsallaahhhh
selam kızlar geçmişi okuyayım dedim tansiyonum düştü vallabende bugün salıyı bekleyemedim kontrole gittim kızım 3175gr olmuş boyumuzda 49 cm nst de bi sorun çıkmadı herşey yolunda gidiyor dedi çok fazla hareket ediyor bazen canımı bile yakıyor dedim bi sorun mu var diye sordum sıkışık bir bebek değil dedi yeri geniş olduğu için tepinip duruyomuş zilli ve bugün beni asıl mutlu eden şey doktorumuz insafa geldi inadını kırdı veeee doğumum için 28 şubat saat 9:00 a gün verdi yaniiii eşimin doğumgününde kızımız hayata merhaba diyecek ayyyyy çok mutlu oldum çooookkkkkk
arkadaşlar doğum yapan mart anneleri sezeryan veya normal kaçıncı haftada doğum yaptı acaba ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?