canım uzak olsa zaten bişey demem. zaten kadın 3 haftadır sürekli geliyor. önceden kapımı çalmayanlar şimdi gitmek istemiyorlar. doğumdan sonra annemde kalacaktım geldi geldi şimdi eşim tutturdu evde kalacakmışım annesi gelip bakacakmış. ya geldiği bişey değil bakmaz. şimdi geliyor yiyor içiyor gidiyor. bi işin ucundan tutmuyor. offfffffff offff. pazartesi gidip kızıma ilk defa kıyafet aldm. bugün geldi bi sürü çene yaptı. ya benim hakkım yokmu. bu benim çocuğum yaaaa. diyorki sen niye kıyafet aldın hediye gelirdi. ya düşünün yaaa mantığa bakın kızlar. sanki kendinin herşeye karışıyor. o zamanda karışacak biliyorum o yüzden zaten sıkıntım.
canım benim hadi gözün aydın belli olmuş tarihiniz hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
slm kızlar nasılsınız? ben bugunde fenayım sanırım ıyıcene depresyona gırdım bu yuzenkı ablam oglumu aldı dısarı cıkardı cunku cok sınırlıymısım..gercentende öleyım ama ya..
bu arada damlacım ve özlemcım benımde 15 mart yanı yalnız deılsınız buralarda tahmınımce benım oglum bekler gıbı gelıyor 15 marttı..
canım uzak olsa zaten bişey demem. zaten kadın 3 haftadır sürekli geliyor. önceden kapımı çalmayanlar şimdi gitmek istemiyorlar. doğumdan sonra annemde kalacaktım geldi geldi şimdi eşim tutturdu evde kalacakmışım annesi gelip bakacakmış. ya geldiği bişey değil bakmaz. şimdi geliyor yiyor içiyor gidiyor. bi işin ucundan tutmuyor. offfffffff offff. pazartesi gidip kızıma ilk defa kıyafet aldm. bugün geldi bi sürü çene yaptı. ya benim hakkım yokmu. bu benim çocuğum yaaaa. diyorki sen niye kıyafet aldın hediye gelirdi. ya düşünün yaaa mantığa bakın kızlar. sanki kendinin herşeye karışıyor. o zamanda karışacak biliyorum o yüzden zaten sıkıntım.
hayırlı olsun burcu..sağlıkla gelsin inşallah
ayyy bana kaynana demeyin..bugün yine tepemi attırdı..benimkide şuana kadar bişey lazımmı filan diye sormadı...lazım olanları söyledik almadı...hepsine gerek yok dedi...şimdi yarın hastaneye sallana sallana gelecek doğumdan sonrada herşeye karışacak..birde bizimki annemleri beğenmez...temizliğimi annem yapar,misaifrlere annem bakar,yanımda annem kalır,ihtiyaçlar varsa gider annem alır o sadec gelir ve annemin yaptıklarına mana bulur...yani geçen doğumumda öyle yaptı..tai ozaman yaş küçüktü tecrübesizlik hep sustuk ama artık ne annemi ne kandimi ezdiricem ahım var..allahtan eşimde bu sefer anladı arkandayım diyor..
ayyy bana kaynana demeyin..bugün yine tepemi attırdı..benimkide şuana kadar bişey lazımmı filan diye sormadı...lazım olanları söyledik almadı...hepsine gerek yok dedi...şimdi yarın hastaneye sallana sallana gelecek doğumdan sonrada herşeye karışacak..birde bizimki annemleri beğenmez...temizliğimi annem yapar,misaifrlere annem bakar,yanımda annem kalır,ihtiyaçlar varsa gider annem alır o sadec gelir ve annemin yaptıklarına mana bulur...yani geçen doğumumda öyle yaptı..tai ozaman yaş küçüktü tecrübesizlik hep sustuk ama artık ne annemi ne kandimi ezdiricem ahım var..allahtan eşimde bu sefer anladı arkandayım diyor..
canım bizde aynı sokakta oturuyoruz ama uğradığı yok ara sıra eşim gidip bağırıp çağırıyo nie hiç uğramıyon die öyle bi gösterişe geliyo işte napıyosun demeye iş güç desen hak getire badana yaptık gelip bakmadı bile ne yaptınız die hiç bişeye bulaşmaz bi işin ucundan tutmaya korkargelir 5 dk oturur kaçar gider sanki ben ona iş buyurcam amaaan gelmezse gelmesin diyorum artık bide benim doğurmamı bekliyomuş ertesi gün köye gidicekmiş bekleme hiç git demeyi çok istedim o an ama eşimin hatırı var işte bu kaynanalar hep böle bide utanmadan yaza torunu getirin der köye ama çok bekleeerrrr
slm kızlar nasılsınız? ben bugunde fenayım sanırım ıyıcene depresyona gırdım bu yuzenkı ablam oglumu aldı dısarı cıkardı cunku cok sınırlıymısım..gercentende öleyım ama ya..
bu arada damlacım ve özlemcım benımde 15 mart yanı yalnız deılsınız buralarda tahmınımce benım oglum bekler gıbı gelıyor 15 marttı..
Amaaaan hiç çekilmez valla.. Dinleme,boşver, hiççç takmamaya çalış onu, bildiğini yapmaya aynen devam...
Canım valla Allah kolaylık versin, umarım bu sefer daha deneyimli olunca daha az sinir olarak atlatırsınız..
Hava da korkunç oyüzden de daralmışsındır, belki bir alışveriş merkezine filan gitmek sana da iyi gelebilir, ne dersin?
canım senin eşin görüyor benimki hiiiç görmüyor acayip dilli çünkü. sanki bakmış gibi bebek doğunca yanında kalacakmışım öyle diyor. eşimin aklına girdi. bugün geldi ya çay koydum zaten zor yürüyorum. sonra kalktım demledim demiyorki ben yapim. bardakları hazırladım bıraktım. gitti mutfağa geri geldi. sonra tekrar gitti geri geldi. sonunda getirdi kattı içti içti sonrada kaldırdı bardakları mutfağa bıraktı gitti.
ayyy sanki kaynanamı anlattın canım. benimkide son 3 haftaya kadar bi kere gelmedi. neler yaşadım kapımı çalmadı. şimdi sürekli geliyor. herşeye karışıyor. bide çocuk doğunca şöyle olacak böyle olacak diyip duruyor. ben 2 düşük yaptım annem bakı alınacakları yapılacakları annem yaptı. şimdide kızımın herşeyini nerdeyse annem aldı. kendi o kadar gelir gelirken 1 iğne alıp gelmez. gelir yer içer gider. o zamanda öyle yapmıştı. bide işte yapmaz. ama eşimi görünce yapıyor gibi yapar. öğlen eşim geldi yemeğe. aa diyor ben kaldırırım sofrayı ama yerinde oturuyor. eşim öbür odada ya. ben kaldırdım. bulaşığı ben yıkarım diyor. mutfakta öyle ayakta bekliyor. bebeğin bi kaç eşyası vardı ben sererim diyor ben serdim. ve eşimde gerçekten yardım ediyor sanıyor. onun yüzünden tartıştık zaten. konuşmuyoruz. bu en güzel günlerimi zehir etti. bi sürü ağlattı beni. nefret ettirdiler kendilerinden.
burcucuğum amin canım amin İnşallah
ne bu kaynanalar yahuuuuu pes pes hem yapmazlar hemde beğenmezlerallah akıl fikir versin neyse eşin arkandaymış yap canım altta kalma
canım bizde aynı sokakta oturuyoruz ama uğradığı yok ara sıra eşim gidip bağırıp çağırıyo nie hiç uğramıyon die öyle bi gösterişe geliyo işte napıyosun demeye iş güç desen hak getire badana yaptık gelip bakmadı bile ne yaptınız die hiç bişeye bulaşmaz bi işin ucundan tutmaya korkargelir 5 dk oturur kaçar gider sanki ben ona iş buyurcam amaaan gelmezse gelmesin diyorum artık bide benim doğurmamı bekliyomuş ertesi gün köye gidicekmiş bekleme hiç git demeyi çok istedim o an ama eşimin hatırı var işte bu kaynanalar hep böle bide utanmadan yaza torunu getirin der köye ama çok bekleeerrrr
canım sen istediğin kadar dinleme o yapar. mesela şu yapılacak dedi sen aldırma kalkar yapar. hem bişey yapmıyor hemde kızımı öyle sahipleniyorki. annemlerden kıskanıyor. kendinin 5. torunu annemin ilk. sanki onun ilk torunu. doğumdan sonra ona vereceklermiş. sonrada diyorki anneme şimdi olmaz en iyisi kafasını birimiz ayaklarını birimiz tutalım annem şok oldu. o nasıl oluyor dedi. ee dedi ikimizde tutmuş oluruz. annemde dediki ne sana ne bana annesi var dedi. ya utanmasa ikiye bölün diyecek
yapma sende canım gelsin gitsin öle boş boş kıymet bilirler sanki bide hizmet ediyosuneşin konusunda bişey diyemiycem senin söylemenle anlatmanla olmaz zaten yanlış anlar belki sizde kaldığı zaman görür eşinde davranışlarını anlar bişeyleri
canım sen istediğin kadar dinleme o yapar. mesela şu yapılacak dedi sen aldırma kalkar yapar. hem bişey yapmıyor hemde kızımı öyle sahipleniyorki. annemlerden kıskanıyor. kendinin 5. torunu annemin ilk. sanki onun ilk torunu. doğumdan sonra ona vereceklermiş. sonrada diyorki anneme şimdi olmaz en iyisi kafasını birimiz ayaklarını birimiz tutalım anrnem şok oldu. o nasıl oluyor dedi. ee dedi ikimizde tutmuş oluruz. annemde dediki ne sana ne bana annesi var dedi. ya utanmasa ikiye bölün diyecek
canım bende senin gibiydim 34.haftada yattık hastaneye doğum sancılarım başlamış parmak ucu açılması olmuştu sonrasında nidilat kullandım 1 hafta kadar bana çok dokunduğu için bıraktırdı doktorum 35+5 te o günden beridir tık yoktu..şimdi 3 gündür başladı sancılar ve kasılmalar dün doktordaydık 1 cm daha açılma olmuş ama doğum için yeterli açılma ve sancı olmadığı için bekliycez bakalım:26:
hiçte fena degilsin.. bence karı koca basbasa yalniz gecirmeliler..
"aa çok fenasın haaa ne olmuş yani o da senin annen" demeyi çok isterdim ama gayet haklısın canım fena falan değilsin.zaten doğumdan sonra başın epey kalabalık olacak son akşam rahat etseydin keşke.neyse sakin ol, takma şu hamile ikonunu doya doya kullan bak bu gece son yarın istesen de yok
Bence de karı-koca yalnız bir gece daha güzel olurdu...Biran önce giderler inşallah, sen erken yatıcam filan de istersen
ozaman bebişinde inş 7martta gelir canım
amannnnnn anlamam evin temiz kalması lazım yani seni çağıracaklarına herkes size dolşuyor
:26::26:
kovun gitsin hepsini demesi kolay tabiiii benciller hemde çoooooooooook 2kişi olarak son geceniz ama kaç kişi oluyorsunuz
güzel haberlerle gelirsin inş canım senin bebiş bi korkttuu sonra vazgeçti gelmekten desnee
geçmiş olsun özlemcim
canım havalardandır birde son zamanlarımız artık iyice sıkıldık sanırım beklemek cidden çok zor hele yüzüp yüzüp kuyruğuna gelince neyse az kişi değiliz burda doğurmayan olarak kalıcak
Biber dolması olucaz sanırım biz normal doğumu bekleyenler :) önce içimizi boşaltmaları gerekecek pıt diye
ayyy damlacımm bende onu diyodum tam bizde mi böyle olcazzz ama hayıırrrr ya bunları hatırlar gelinime hiç karışmam diyorum
tövbe tövbeeeeeeee dedikleri şeylere bakın biri minicik bebeği köye istiyor biride çocuğu neredeyse 2ye bölüyor
ayyy bende kayınvalide olcam yaaaaaaaaaaaaa çok korktum kendimden
hiç sanmam canım. inan hiç sanmam anlayacağını. 5.5 yıl anlamadı şimdi hiç anlamaz.
canım o kadar doğru söylemişsinki kıskançlık başka değil. kızları mutlu olsunda oğullarıda kendilerinin olsun gelin ne olursa olsun el kızı sonuçta. bende sütümün kesilmesinden korkuyorum çünkü kaynanam çok yalan söyler kaç kerede yaptı.ah canım...okadar sinir bozucu bir durum ki çok iyi anlıyorum..benim ilk bebeğimde sütüm kesilmişti üzüntüden...gidip eşime beni şikayet etmişti, bebeği bana vermiyor,benim istemediğim insanları mevlüde çağıracağını söylüyor diye..rüzgar kolik bir bebekti hep ağlıyordu iki aldı kucağına sonra kollarım ağrıyor benim deyip anneme verdi,mevlüt lafıda geçmemiştiama eşim bana inanmadı..banada en çok o koymuştu..ama o günden bugüne okadar iyi anladıki şimdi hep özür diler..onlarda haklı anne sonuçta yalan söyliyeceklerine inanmıyorlar..ama hak yerini buluyor..içini rahat tut
kıskançlık canım başka bişey değil...birde suç bende çok alttan aldım,annemler hiç sesini çıkarmadı..bu devirde kimseye gereğinden fazla değer vermiceksin...layığını almalı..bende öğrendima ama zamanında çok ağladım.şimdiyse tınnnnn
tövbe tövbeeeeeeee dedikleri şeylere bakın biri minicik bebeği köye istiyor biride çocuğu neredeyse 2ye bölüyor
ayyy bende kayınvalide olcam yaaaaaaaaaaaaa çok korktum kendimden
bana da çok dokundu nidilat. 2 saatte 1, günde 12 tane kullanıyordum. ilkini dilaltından verdiler. kasılma geldiğinde boğulacak gibi oluyordum sanki göğsüme bir ağırlık biniyor boğazımı bir el sıkıyordu. şakaklarımdaki damarlar fırlıyor, nefes alamıyordum. ateş basıyordu falan. gece uykusu da yok tabii. 2 saatte bir uyandırıp ilaç veriyorlardı. arada uzun süreyle nstye bağlıyorlar ve serum takıyorlardı. neyse... prenses içerde biraz daha kalsın diye sabrettim. tedricen azalttılar ilacı. ayın 10'u 15'i gibi tamamen kesmiş oluruz ilacı dedi dr. sonra da gelsin diye bekleriz dedi.
senin haftan epey ilerde canım. süper. korkma artık. son haftalardasın. ne güzel!!!
ayyy damlacımm bende onu diyodum tam bizde mi böyle olcazzz ama hayıırrrr ya bunları hatırlar gelinime hiç karışmam diyorum
tabi sen daha iyi bilirsin ama ezdirme kendini sonuçta senin yawrun kendin yap herşeyini ne diyim belki 2-3 gün kalır iş yapmak bebeğe bakmak zor gelir kaçar gider sende rahatlarsın
amin canım
inşallahhhh
büyük konuşmam artık..2.de düşünmüyordum...ama bu devirde anca bakabiliriz diye düşünüyorum...akşam banyo yapıp,kuranımıda okucam,yarın tüm doğum yapan arkadaşlarımada banada allah yardım etsin
benim için tarih önemli değilde canım..hemen olsun istedim.çünkü 1 hafta sonra olsa 1 hafta uyuyamambirde rüzgar 31 mart 2007 doğumlu deniz'de 3 mart olsun istedim abisine benzesin
amin canım
sağolun kızlar...dua edin
hayırlı olsun burcu..sağlıkla gelsin inşallah
inşallah..bak ben senide merak ederim yarın ya..nasıl ahber alsam acaba..
edacım bende depresyonumun son günündeyimyarın biter inşallah...yada loğusa depresyonuna girerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?