2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

köprüden geçinceye kadar kaynanana anne diyeceksin senin yardımına ihtiyacım var de

scuba,taçsız prenses,sweet_drop,bsc23,byn,fafuel,penolope,yasmngu,MoonLightttt,
tekrar eski hareketli günlere geri dönüyoruz sanırım
uykuya dalınca kaçtım geldim buraya özlüyorum sohbet etmeyi yahuuuu
Malt içeceğini tüketen var mı kızlar en çok süt yapanlar arasında ben unuttum alacaktım bim de varmış..

bende duydum gördümde bimde satılıyor

köprüden geçinceye kadar kaynanana anne diyeceksin senin yardımına ihtiyacım var de

Anne diyorum ama hanımefendi çok hassastır canım..Oğluşumu emziririm gazını çıkartırım uyur kucağımda vermedim die küser..Anne üzerini ört uykudan uynadı dersin küser..Uyuyan çocuk uyandırılmaz dersin küser.. çocuk uyuyor dersin geldiğinde uyanmış olur ise küser.. Daha 40 ımız çıkmadan 3 - 4 defa küstü 2 gün gelmedi çok hassastır benim kaynana öyle ki deli ediyor beniiiiiiiii bazen cidden çıldırtıyor..inş. annem gittikten sonra ona muhtaç olmammmm

1-Çaylar

Rezene
Anason
Ihlamur
Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)

2- Yiyecekler

Haşlanmış mısır
Borulce
Soğan
View image detail
Bulgur
Pişmaniye
Tahin helvası
Taze Bezelye
Çekirdek
Taze Fasulye
Tel Kadayıf
Sütlü Tatlı
NarView image detail
Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
Pişmaniye

3-İçecekler

Vitamalt
Kefir
Meyva Suları
Dut Pekmezi
Vişne kompostosu
Kayısı Hoşafı
Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
Humana still

4- Baharatlar

Kimyon
Çörekotu

Canım senin bebiş iyi kilo almış, 5 kilo olmuş. Sütün bol ve kaliteli demekki..

bilmiyorum canım benim ki zaten 3790 doğdu =))) akşam 10 dan sonra pek kalmıyor sütüm hoş gündüz sürekli ağzında emiyor..Sütün birikmesine fırsat kalmıyor gibi geliyor bana..

bilmiyorum canım benim ki zaten 3790 doğdu =))) akşam 10 dan sonra pek kalmıyor sütüm hoş gündüz sürekli ağzında emiyor..Sütün birikmesine fırsat kalmıyor gibi geliyor bana..

1200 gr almış o zaman bebeğin. 800 gr ile 1200 gr kilo alımı ilk ay için normalmiş. Bebeğin ihtiyacını sen daha iyi bilirsin tabiki canım. Bebeğine maşallah hem çok güzel bir kiloyla doğmuş hem de çok güzel büyümüş..

Sağol teyzesi..Evet birazcık tosun benim paşammm..

Merhabalar, bu basligi surekli okuyorum ama yazma firsatim olmamisti
Bu mesaji gorunce yazmak istedim
Benim de bebegim bugun 39 gunluk
İlk haftalarda benim de cok sisti gogsum, hatta koltukaltimda da bir sislik oldu, ayni gece sitma tuttu
Gogsum cok agridi ve gerildigi icin bebegim rahat kavrayip ememiyordu, yani biraz emiyoru ama tamamen bosaltamadigi icin sislik artiyordu
Hemen hastane tipi bi pompa kiraladim ve sutumu sagdim iyice
Bebegim emdikten sonra kalani sagdim, hatta bazen cok sistigide emmeden once de hafifce sagip gerginligi biraz azalinca verdim bebegime daha rahat emebilmesi icin
3 gun sonra koltukaltimdaki beze kayboldu sislik gecti

Bence ihmal etmeyin bunu, cunku eger mastite donusurse tedavisi biraz sıkıcı olabilir
Yani bence caninin istedigini yemek yememek degil de sut kanallarinin tamamen acilmamasi vs gibi bi sebepten olabilir

Son düzenleme:
Bu arada kızımın yüzündeki sivilcelere geçmeye başladı. Yine burada bir arkadaş önermişti. Sütümü sürüyorum kızımın yüzüne ve boyun bölgesine. İlk sürdüğüm anda kızrıklıklar biraz artıyor gibi oluyor ama biraz zaman geçince 1-2 saat kadar mesela, baya bir azalıyor. Biraz rahatladı kızım çok şükür. Aynı sorunu yaşayanların da belki işine yarar diye paylaşmak istedim.

Benim bebegimin de yuzu cok sivilcelendi, tum yuzu sivilce ve iki yer yara gibi cok kotu gorunuyor
Dun dr'a goturdum ilac vermedi yalnizca mustelanin atopik ciltler icin olan nemlendiricisini verdi
Dun basladik surmeye daha hicbi iyilesme yok
Bi de kabuklu kisimlara banyodan yarim saat once saf zeytinyagi sur dedi

Simdi sutumu damlatmayi da deniyim, cok kasiniyor sanirim geceleri cok huzursuzlaniyor bebegim

canım süt birikerek oluşan bişey değilmiş, gözyaşı gibiymiş anlık gelirmiş, yani bebek çektikçe gelirmiş.evet bazen dolu dolu oluyor insan hissediyor ama boş gibi olduğunda süt yok demek olmuyor, bebişin çektikçe geliyormuş...

birde kızlar malt için uyarayım sizi..ben baya araştırmıştım..normal bimde yada markette satılan maltları içersenizsütünüz artar evet ama bebeğinizde gazdan kıvranır durur çünkü kola gibi çok gazlı..benim de eşim almıştı ülkerin bizzat gördümki acayip asitli...asıl tavsiye edilen vitamalt denilen bir içecekki diğerleri 1-2 lira iken o 5 lira..amma velakin temin edilemiyordu hiçbiryerde bir ay önce. e-bebekte satışı vardı ama stoğu yoktu..alırsanız ondan bulmaya çalışın..yoksa bebecikler gazlanmasın daha fazla.

Bende hep çeke çeke bitirdin oğlum diyordum Ama gerçekten emerkenden de vızıldanıyor göğsüme bakıyorum o zaman sıkıyorum sıkıyorum damla süt gelmiyor..

Hımmm bak onu bilmiyordum canıM..Allah razı olsun..Zaten paşam gazlı iyice mahvolurduk canım..Vitamalt bakalım inş. buluruz..

AYY CANIM YA ÇOK SAOLL BENDE ALIYIM O ÇAYDANN EE MUSKATT BİTTİ KULLANMAM KESİNLİKLE aLLAH KORUSUNN YAAA;(((((((((
kızlar ben şubat annesiyim.bebeğnizin gazı için ecanaden om x adında bir bitkisel şurup var bebekler için çok iyi geliyor 15 tl tavsiye ederim
AY CANIM YA ECZACI YÜZÜNDENN ALAMIYORUZ ŞURUPP

AAAAAAAAAAAA AMANN aLLAH KORUSUN BİLMİYORDUMM YA ÇOK SAOL CANIMMM

selam mart anneleri ben nisan annesiyim bebeğim 3 günlük hastaneden çıkarken hemşireler bana sağ göğsünü emdikten sonra bebek uyuya kaldıysa uyandığında tekrar sağ göğüsten ver dedi mastit olmamam için ümiş ama ben hep unutuyorum hangi memede kaldığımı şöyle bakıyorum ikiside aynı ağırlıkta oluyor tartar gibi yapıyorum yine de anlamıyorum acaba bunun bir yöntemi falan varmı ki?

Canım bebeğin hayırlı olsun..Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inş.

Benim bildiğim bir sağ bir sol verilir..

Bize de gaz ve uyku duzensizligi icin om x surup ve sab simplex damla verdi dr
Om x tamamen bitkisel dedi dr, kendi kizina da kullaniyormus

Gerci henuz cok ciddi bi fark goremedim ama insallah duzenli kullanimla ise yarar
Ozellikle geceleri kivraniyor resmen gazdan

Dr hicbi ilac radikal sonuc vermez ama belki nispeten daha rahat cikarir gazini dedi, 3 aylik olana kadar sabir

Son düzenleme:
kızlar oğluşa milupanın rezenesini veriyorum ama ne kadar vereceğim konusunda kararsız kalıyorum kullanan varsa nasıl verdiğini paylaşabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…