geçmiş olsun tatlım neyse geçmiş yaaa şükür
evet tatlım rengi koyu birde o çizgi bendede duruyır hala sinir oluyorum gitsin yaaa
benim hamileyken belim çok ağrıyordu doğumla beraber geçti çok şükür..ama ne zor olduğunu biliyorum Rabbim en kısa zamanda ağrılarınıza şifaversin...sezeyanla doğum yapan annecikler bel ağrısı çekiyormusunuz benim belim çok ağrıyo özellikle de kızımın altını değiştirmek için eğiliyorum bi daha doğrulmak ölüm oluyor
teşekkürler damlacım evet az kaldı oğluşum sünnet olacak inşallah enfeksiyon kaptırmadan iyyileşir..kızlar geçmiş olsun zor bir gece geçirdiniz demek
ayyy bende büyüdükçe bu huyundan vazgeçer diyordum senin yazdığını görünce gözüm korktu
hayırlı olsun kırkınız özlemcim ve evlilik yıldönümüz kutlu olsun demek oğluş sünnet olcak
ben çekmiyorum tatlım
bende spinal sezeryan oldum çok sağol amin sanada kolay bir doğum diliyorum
biz dışarı çıkardık 40 adım uzağa gitmesi gerekiyormuş..40 yasin okundu dualandı...akşam banyo yaptırdık 40 tane taş topladık dışardan iyice yıkayıp banyo suyuna attık herbir taş için ayrı niyet tuttuk...sonra eşimle yüzüklerimizi banyo suyunun içine attık banyo da son suyu benim atletimden geçirerek döktük sonra üst kattaki komşumuzun kızına para verdik..bunları niye yaptık bilmiyorum ama hem annemin hemde kayınvalidemin dediklerini yaptıkyarın bizimde kırkımız çıkıyor, neler yaptınız kırkında? Herkes başka bişey söylüyor burda.
geçmiş olsun canıımkızım bıraksada sizlerle sohbet edebilsem ama nerde hanım efendi kucak istiyor benimle konuşun diyo ama son 1 haftadır mememi emerken genzine kaçıyor ve öksürüyor boğulacak gibi bide hırıltısı başladı bende seviniyordum kızımın hırıltısı yok diye genelde yenidoğanlarda oluyorya bende dün dayanamadım artık dr gittim (umma olmuştumya) 5tane iğne verdi çarşamba gel geçmemişse genel cerrah gösteririz dedi inşallah geçer kızımın salı günü kalça usgsi çekilecek çarşamba günüde nefroloji dr görecek böbreklerde bir sorun varmı diye bu arada sizler nasılsınız bebişlerle
selam annişler ya benim kız gündüz sakin uyuyor gibi ama ikindiden sonra bi canavar cıkarıyo icinden Allah yani gaz denen meret gececi mi hep ya off agla agla helak oldu ben de ayrı helak oldum zaten boya badana temizligiyle ugrstım geldim geeli ev temızlıyorum geberdim resmen dogru düzgün yemek yiyemiyorum saba tost öglen cips aksam dısardan kebap zaten az olan süt azaldı iyice kendime mi bakcam cocuga mı cocuktan beter olan kocama mı şaşırdım artık valla
sizde de var mı bilmiyorum ama ben feci halde eşime taktım napsam sinirim gecmiyor ya sanırım galiba benım lohusalıgım yeni baslıyor sürekli bişeyleri döküyor elinden bi iş gelmiyo sözüm ona yardım etmye calısıyor ama neye el atsa daha beter iş cıkarıyor bana cocuk zaten baslı basına zahmetli bir de baska seyler canıma yetti valla sürekli bagrıorum adam en sonunda evi terk etcek ama napsam sinirim gecmiyor daha da delleniyorum kendime de ediyorum elimde degil ama ya cok yoruldum valla artık daha misafir agrlama kısmına da gecmedim ben bir de o tantna baslıycak offf
iki saat zar zor süt sagdım gece uykusuna yatırmadan vrcektim mama yıyeli bi saati anca gecmişti kız aglmaya basladı babası aldı ben o ara gittim biberonları yıkamaya steril etmeye zaten cock gazdan dellenmiş kakasını yapamıyor sen git susmuyo diye sütü ver cocuga ben gelene kadar allam ya içir desem becerip içirmez kasla göz arası yedirmiş ee ac bu nasıl cok cok aldı diyor hep emmek istiyo zaten cocuk zaten aclıktan degl kı sımdı hem gece yeme saatlerimiz kaydı olan bana olcak kalk uykuya tam dalmısken mama saatine hem cocugun mide daha doldu gaz sıkıntısı daha beter cek aaayyyyyy napsam da gecse sinirim yaaa zaten koltukları yeni sildirmiştim kadın alıp sen git kola dök koltuga of ben temizliyorum bunlar batırıyor baba kız aayyy yetişemiyorum artık tükendim ya bir de diş agrım pörtledi yine kahrolasıca nasıl kanal tedavisi yaptrdk bilmem aylardır cekıorum zıkkımı ahanda bizde durumlar böyle rahatladım mı dökünce icimi yok valla hala rahatlamadım
kızlar dua edin bana ne olur yarın için. zaten 2 gündür tam uykusuzum bu gecede böyle geçecek gibi. yarın görümcem kaynanam gelecekler. ne olur bu defa yine bişey olmasın. 1 aydır gelmiyordu görümcem. evelki gün geldi 1 saat durdu kocasıda vardı kaynanamlara gittiler. yiyeceklerimi saklayayım akşamdan yoksa karınca sürüsü girmiş gibi kaynanam temizler yine. evelki gün geldi ortalığı kirletti. eşim süt için bişeyler almıştı çerez falan onları yedi. tam kahvaltı edecektim bu arada saat 12 olmuştu düşünün kızımda durmuyordu çay demlemiştim bişeyler yiyim diye. kadın çayını doldurdu karşı komşuma oturmaya gitti elimde kızımla zorla kahvaltı yaptım sonra eşim geldi arkasından koşarak geldi bende şimdi inmiştim demezmi. bende söyledim eşime bişey demedi ama savunmadı en azından.
bel agrısı bende de var ama benimkini sebebi sezeryan kadar temizlik ev işi egildi mi kalıyorm öylece kolum bacagım belim heryerim agrıyor dinlenemedim ki bir
ya kızlar kırk cıktıktan sonra bende kanama basladı gibi ama bi var bi yok canlı kırmızı renkte regl mi emin olamadım ama sanırm regl oluyorum o degil de benim sezeryandan sonra gbegim kalmamstı baya sönmüştü ama otuzumuzdan sonra bi şişmeye basladı simdi regl olunca daha beter oldu kocaman ya dogumdan sonra bu kadar göbegim yoktu benim inmeyecek mi bu zıkkım simdi sinirimi bozuyor aynaya baktıkca
allah seni davul etsin adam cocuk nasıl bas bagrıyor gazdan ay altıdan beri aglıyor ya cıldırcam artık
cnım Allah yardımcın olsun sen anlattkca bana daral gelıyor benim de sıram geliyor anacım bzimkinin taraf da gelmeyi bekliyo dört gözle bizim de baska sorunlarımız var nasıl kara kara düşünüyom simdiden cümbür cemat gelcekler allam bir de geldiklri gibi hemen cekip giderler insallah ay kimseyi cekcek halim yok ya bu arada bu gece bana da uyku yok
ya bu sab da bişeye yaramıyor ne vercez bu cocuklara da rahatlasınlar banyo yaptırdm güya o bile gevsetmedi ay banyo dedim aklıma geldi bak ya ben bu kocemle banyo yaptıramıyor adam benimle birlikte bütün evi yıkıyor bastan asagı kac ayrı yer kac ayrı pozisyon denedim yok alt tarafı su dökcek tepeden bosaltıyo saarrr diye yer gök evin ici su banyo soguk mebur odada yıkıyorum ama nasıl cebelesıyorum resmen anam aglıyor tek yıkasam daha rahat tek basına ykayan hatnlar nasıl becerısıyonuz cocugu usutmeden su dökme işini ya bi anlatın hele
marehaba kızlarr..bebişlere gazsız günler diliyorummmmben kanguru kullanmaya başladım kızlarrr kafasını falan dik tutuyor oğluşum zaten kangurunun arkasında yastık gibi birşey var o yüzden sorun olmuyor ve oğlummm kanguruya binerbinmez uyuyor galiba karnımda sanıyor kendini döşüme yaslıyor yanaklarını ama çok rahatlık süpürge açabiliyor toz alabiliyorumm hiç olmazsa ayakta kendi işimi yapabiliyorumm...:81: tavsiye ederim
aman maşallah melisa prensesenazar değmesin gökçencim bizimde gazımız var ama kendi kendine çıkarıyor bu konuda rahatız...bizimki kendiliğinden uyanıyor acıkınca uyandırmaya gerek olmadan 3saatte bir uyanıyor kendiliğinden...
aynennn bende kendimi çoooooook pasaklı hissediyorum gamzecim
maşallah bebişinebenim kızımla aynı gün doğmuştu.bizim 3-4 gün oldu gaz sancıları başlayalı uzun sürmez inşallah ben ilk başlarda senin gibi 2 saatte bir uyandırıp emziriyordum.ama gerek yok sanırım bebişlerin uykuya da ihtiyaçları var.şimdi bekliyorum uyanmasın 3 saaatte falan uyanıyor ama 4 saati geçirmemeye çalışıyorum...
canım uzun gece uykusu için erken, 3 saati geçme. İlk ay kontrolümüzden sonraydı sanırım artık gece 5 saat uyutabilirsiniz diye. İki dktorum da öyle söyledi. Gece uylkusunu uzun tutmak için de gündüz o uzun uykuyu uyutmayacaksın. 20. GÜnden sonra başlıyor asıl herşey gözünü korkutmayayım ama bizde öyle oldu canım öpüyorum ikinşzide bu arada benimkide kucakta öle de devam edicem doya doya
doktorumuz ideal beslenme aralığı için 2- 2buçuk saat dedi maksimum 3, gece uzun uyku için bu düzeni bi seferliğine bozuyoruz.
sağolun arkadaşlar,
haklısınız daha çok küçük ben yine en geç 3 saatte bir kalkayım zorla da olsa beslenmesi daha önemli uyumasından. Annemle eşim bırak uyusun deyince acaba dedim??
zaten eşime kalsa bebeği atacağız bir kenara kendi kendine büyüyecek.. Beni çok abartılı buluyor bebeğin bir şeyi olsa mutlaka ağlar belli eder deyip duruyor. Hatta göğüslerimde sorun oldu bana emzirme istersen dedi çok zorlanıyorsun mama verelim senin için daha kolay olur diyor.. Ah Allahım!!!! dedim gerçi beni düşünüyor ama bebeği de düşünmek lazım biz Türk anneleri inanılmazız çocuklarımız herşeyin herkesin önünde kendimizi çocuklarımıza adıyoruz. Ama" kocamda bir yana tabi ki onu da çok seviyorum!!!!
Damlacım bak maşallah mert kırkına girmek üzere bazı bebeklerde gaz sancısı olmuyor demek ki gaz oluyor sanırım ama bazıları çıkarabiliyor bazıları çıkaramayınca ağlıyor (
Umarım Melisa da 20sinden sonra gaz sancıları başlamaz böyle devam eder.
Ve umarım tüm bebişler güzel güzel anneciklerini emerler mışıl mışıl uyurlar ve sağlıkla büyürler anne babalarını üzmezler!!
slm kızlar dün benim için gerçekten özel ve güzel bir gündü evden çıkıncaya kadar...nasıl ayağımızı arabaya soktuk sıkıntılaar başladı...arabayı epeydir çalıştırmayınca aküsü kendi kendini boşaltmış hemen komşu arabaların birinden şarjettik yola çıktık..ben bilseydim bunun bir işaret olduğunu herşeyin kötü gideceğini geri dönmez miydim eve...neyse bakırköyü bilenler varssa capacity diye bir avm var oraya gittik gezdik yedik içtik tabi oğluşum acıktı bu arada..bende bebek bbakım odasına giittim bir kadın vardı içerde bebeği nasıl ağlıyordu biz içeri sessiz girdik yani ağlamıyorduk sonra ben oğlumu battaniyyesinden çıkardım kadın aaa o ne kadar büyük bebek kaç aylık dedi bende 3 aylık dedim meğer kadının bebeği 4 aylıkmış ve oğluşumun yarısı kadar gerçi annesi de benim yarım kadardı ama kadının nazarı değdi herhalde düşünün 40ı yeni çıkan bebeği 3aylık diyorum ve yine nazar oluyo oğlum birden bire bir ağlamaya başladı nasıl ne emiyo ne susuyo normalde emerken ya da altını açınca hemen susardı..neyse toparlanıp çıktım kkadın birde demezmi demek hala emziriyosun...ne iyi ben hiç emzirmedim...çektim kapıyı çıktım..eşimin yanına gittim oğlum kıpkırmızı oldu ağlamaktan .eşimde gül almış beni beklerken yazık öylece bebek arabasına attı bizi öyle görünce...sonra dedik hemen eve gidelim aşağıya indik arabayı geri geri çıkarıyordu ki arkadan pat diye bir ses geldi bizim çıktığımızı göre göre hızını yavaşlatması gerekirken ve durup beklemsi gerekirken hızlanan bir jip benim arabanın arka tamponunu dağıttı..umrumda mı değil çünkü oğlum hala ağllıyo.neyse pardesümü çıkardım emzireyimm dedim üstümü kapattım ne göreyim mememde kocaman bir kızarıklık olmuş ama nasıl ağrıyo..eve geld,k şükür oğluşumuzu banyo yaptırdık eşim başında saatlerce dualar okudu bende masaj yaptım derken saat sabah 5 olmuştu..nihayet uyudu oğlum ve bizde rahat bir nefes aldık..nazara inanırmısınız bilmem ama ben çok inanırım ve artık gözüm korktu kalabalığa girmem iyice büyüyünceye kadar...zaten burda birsürü park var oralarda dolaştırırım oğlumu...
cnm bir sürü talihsizlik yaşamışsın allahım beterinden korusun nazara bende çok inanırım kızımı biri görse ağla ağla parçalıyo kendini okuyorum saatlerce uyuyakalıyo yawrumbizim babamızın bile nazarı değiyo nasıl seviyosa artık
geçmiş olsun tatlım neyse geçmiş yaaa şükür
evet tatlım rengi koyu birde o çizgi bendede duruyır hala sinir oluyorum gitsin yaaa
Merhaba kızlar,
umarım herkes iyidir,
biz iyiyiz ama babaanne anneanne baba hepsi gitti evde yalnızız( yalnızlık biraz korkuttu
Ama kızımla şimdi başbaşayız inanın daha kızıma yeni alışıyorum kucağıma aldıkça oda bende yeni yeni alıştık birbirimize kucağımda uyutuyorum Allahım nasıl sokuluyor bana hiç kucağımdan indirmek istemiyorum hep kucağımda kalsın istiyorum ama terliyor ben de yatığına bırakıyorum.
Kızım binlerce kez maşallah uslu bir kız bizi üzmüyor hiç henüz gaz sancıları başlamadı. Aslında sanırım gazlı bir çocuk sürekli gaz çıkarıyor ama Allahtan sancı olmuyor gazını kendi kendine çıkarabiliyor. Bazen uyumak istemiyor sevgi istiyorlar herkes gibi ben de kızımı bol bol seviyorum sürekli kucağımda. emeklemeye başlayınca kucağıma bile gelmek istemeyeceek şimdi bol bol kucağımda sevgimi gösteriyorum ve sevgiyi inanılmaz hissediyor.
Benim kızımda sizinkilerin tersi çok uykucu gece saat kurup uyandırıyorum kan sekeri düşecek diye 2-3 saatte bir kalkıp emzirip altını değiştiriyorum. 3 kez uyuyakaldık Melisa hanım 6-7saat uyumuş ama ağlayarak uyandırdı uyanınca da bayağı bir acıkmış oluyor.
Sizce onun uyanmasını mı bekleyeyim yoksa şimdi yaptığım gibi her 2-3 saatte bir kalkıp emzireyim mi bugün 20 günlük olduk bu arada maşallah kızıma ve bana:)
sağol damlacım.
Canım geçen hafta yazmıştım kızımın 15-20 günlük hallerini özlüyorum diye umarım sende bizim gibi aynı sıokıntıları çekmezsin.Bebekler illk haftalarda dışarıya adapte olmaya çalışıp bol bol da uyuyorlar.Bizde kızımı zor uyandırıyorduk ama 20 günden sonra inaılmaz değişti.
sedacım ısırgan otu çok kuvvetli bir ot bende duydum sütü artırıyomuş idye ama cesaret edemedim denemeye valla...çabucak atlatmışsın çok şükür...
slm kızlar dün benim için gerçekten özel ve güzel bir gündü evden çıkıncaya kadar...nasıl ayağımızı arabaya soktuk sıkıntılaar başladı...arabayı epeydir çalıştırmayınca aküsü kendi kendini boşaltmış hemen komşu arabaların birinden şarjettik yola çıktık..ben bilseydim bunun bir işaret olduğunu herşeyin kötü gideceğini geri dönmez miydim eve...neyse bakırköyü bilenler varssa capacity diye bir avm var oraya gittik gezdik yedik içtik tabi oğluşum acıktı bu arada..bende bebek bbakım odasına giittim bir kadın vardı içerde bebeği nasıl ağlıyordu biz içeri sessiz girdik yani ağlamıyorduk sonra ben oğlumu battaniyyesinden çıkardım kadın aaa o ne kadar büyük bebek kaç aylık dedi bende 3 aylık dedim meğer kadının bebeği 4 aylıkmış ve oğluşumun yarısı kadar gerçi annesi de benim yarım kadardı ama kadının nazarı değdi herhalde düşünün 40ı yeni çıkan bebeği 3aylık diyorum ve yine nazar oluyo oğlum birden bire bir ağlamaya başladı nasıl ne emiyo ne susuyo normalde emerken ya da altını açınca hemen susardı..neyse toparlanıp çıktım kkadın birde demezmi demek hala emziriyosun...ne iyi ben hiç emzirmedim...çektim kapıyı çıktım..eşimin yanına gittim oğlum kıpkırmızı oldu ağlamaktan .eşimde gül almış beni beklerken yazık öylece bebek arabasına attı bizi öyle görünce...sonra dedik hemen eve gidelim aşağıya indik arabayı geri geri çıkarıyordu ki arkadan pat diye bir ses geldi bizim çıktığımızı göre göre hızını yavaşlatması gerekirken ve durup beklemsi gerekirken hızlanan bir jip benim arabanın arka tamponunu dağıttı..umrumda mı değil çünkü oğlum hala ağllıyo.neyse pardesümü çıkardım emzireyimm dedim üstümü kapattım ne göreyim mememde kocaman bir kızarıklık olmuş ama nasıl ağrıyo..eve geld,k şükür oğluşumuzu banyo yaptırdık eşim başında saatlerce dualar okudu bende masaj yaptım derken saat sabah 5 olmuştu..nihayet uyudu oğlum ve bizde rahat bir nefes aldık..nazara inanırmısınız bilmem ama ben çok inanırım ve artık gözüm korktu kalabalığa girmem iyice büyüyünceye kadar...zaten burda birsürü park var oralarda dolaştırırım oğlumu...
kızlar uykusuz bi gecenin ardından uyumam gereken ben gündüz uyuyamamamdan dolayı ayaktayımçınar bu gece sabaha kadar uyumadı karnı ağrıyodu sanırım gazını çıkarmama rağmen 20 dk da bir uyanıp kıvrandı yavrum sab rezene masaj vs.herşeyi yaptım ama fayda etmedi geçen gün bi arkadaş krem önerdi windsable die gaz için kimyonlu bitkisel bişeymiş karnına masaj yapılıyomuş alsam mı karar veremedim:44:
birde bi kaç gündür oğluşun battaniyesinde yeleğinde ve eldiveninde sarı lekeler görüyodum heryerini inceledim yokladım bulamadım nerden geldiğini az önce kulağının arkasına bi baktım kikulak kepçesinin arkası komple yara olmuş kurumuş sarı sarı her iki kulağı da aynı o kadar korktum ki:18:bide oturup ağladım nasıl farkedemedim die çok üzüldüm yawrum ya ne kadar muhtaçlar görmesem daha beter yara olucak doktoru aradım kafasında da konak var bu arada..konaktan geçiştir orayada korkma dedi krem söyledi geçmezse gel bi bkıyım dedi çok moralim bozuldu iyi bakamıyo muyum die düşünmeye başladım herşey oğluşumu buluyo yaaaaa
kızlar uykusuz bi gecenin ardından uyumam gereken ben gündüz uyuyamamamdan dolayı ayaktayımçınar bu gece sabaha kadar uyumadı karnı ağrıyodu sanırım gazını çıkarmama rağmen 20 dk da bir uyanıp kıvrandı yavrum sab rezene masaj vs.herşeyi yaptım ama fayda etmedi geçen gün bi arkadaş krem önerdi windsable die gaz için kimyonlu bitkisel bişeymiş karnına masaj yapılıyomuş alsam mı karar veremedim:44:
birde bi kaç gündür oğluşun battaniyesinde yeleğinde ve eldiveninde sarı lekeler görüyodum heryerini inceledim yokladım bulamadım nerden geldiğini az önce kulağının arkasına bi baktım kikulak kepçesinin arkası komple yara olmuş kurumuş sarı sarı her iki kulağı da aynı o kadar korktum ki:18:bide oturup ağladım nasıl farkedemedim die çok üzüldüm yawrum ya ne kadar muhtaçlar görmesem daha beter yara olucak doktoru aradım kafasında da konak var bu arada..konaktan geçiştir orayada korkma dedi krem söyledi geçmezse gel bi bkıyım dedi çok moralim bozuldu iyi bakamıyo muyum die düşünmeye başladım herşey oğluşumu buluyo yaaaaa
geçmiş olsun cnm kendini suçlama bizler ne kadar dikkat etsekte olacaklar oluyor bizlerde böyle büyümüşüz çocuklar düşe kalka hasta olup büyüyolar işte pamuklara da sarıp sarmalasak engel olamıyoruz bazı şeylere üzme kendini onların totoları sağolsunallah daha beterinden korusun cnm
gamzecim sağol.. acemilik var tabi çok korkuyorum benim yüzümden bişey olcak çocuğa die bazen yüzüne bakıp bakıp ağlıyorum o kadar masum bakılmaya muhtaç geliyo ki gözüme çok duygulanıyorumbu arada o bebeklerini sokağa bırakıp gidenlere de lanet okuyorum yavrular nasıl muhtaçlar bize anne olunca anlarsın lafı hep kulağımda yankılanıyo anacığımın:26:
cnm bende en çok acıktığında bana öle boncuk boncuk bakınca duygulanıyorum kucağıma alıyorum ağzını oynatmaya başlıyo içim gidiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?