2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun tatlım neyse geçmiş yaaa şükür

evet tatlım rengi koyu birde o çizgi bendede duruyır hala sinir oluyorum gitsin yaaa

Ya ben de sinir oluyorum ama yavaş yavaş azalıyor gibi. Olmadı yaza yanarız, eşitleriz rengi :) çizgi de kısalıyor sanki. Peki siz mekik ya da esneme hareketleri filan yapıyor musunuz? Doktor 40 çıkana kadar yapma demişti, 40tan sonra gittik, her şey yolundaydı ama sormayı unutmusum bunu.

sezeyanla doğum yapan annecikler bel ağrısı çekiyormusunuz benim belim çok ağrıyo özellikle de kızımın altını değiştirmek için eğiliyorum bi daha doğrulmak ölüm oluyor
benim hamileyken belim çok ağrıyordu doğumla beraber geçti çok şükür..ama ne zor olduğunu biliyorum Rabbim en kısa zamanda ağrılarınıza şifaversin...
teşekkürler damlacım evet az kaldı oğluşum sünnet olacak inşallah enfeksiyon kaptırmadan iyyileşir..
yarın bizimde kırkımız çıkıyor, neler yaptınız kırkında? Herkes başka bişey söylüyor burda.
biz dışarı çıkardık 40 adım uzağa gitmesi gerekiyormuş..40 yasin okundu dualandı...akşam banyo yaptırdık 40 tane taş topladık dışardan iyice yıkayıp banyo suyuna attık herbir taş için ayrı niyet tuttuk...sonra eşimle yüzüklerimizi banyo suyunun içine attık banyo da son suyu benim atletimden geçirerek döktük sonra üst kattaki komşumuzun kızına para verdik..bunları niye yaptık bilmiyorum ama hem annemin hemde kayınvalidemin dediklerini yaptık
geçmiş olsun canıım

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN kızlar diyecek başka bişey bulamıyorum valla..

Hadi ya.. Oh oh maşallah. Ben de alayım ya, kucaktayken de başını savuruyor zaten sağa sola. Değil mi? Desteklerim elimle.

doktorumuz ideal beslenme aralığı için 2- 2buçuk saat dedi maksimum 3, gece uzun uyku için bu düzeni bi seferliğine bozuyoruz.

sağolun arkadaşlar,
haklısınız daha çok küçük ben yine en geç 3 saatte bir kalkayım zorla da olsa beslenmesi daha önemli uyumasından. Annemle eşim bırak uyusun deyince acaba dedim??
zaten eşime kalsa bebeği atacağız bir kenara kendi kendine büyüyecek.. Beni çok abartılı buluyor bebeğin bir şeyi olsa mutlaka ağlar belli eder deyip duruyor. Hatta göğüslerimde sorun oldu bana emzirme istersen dedi çok zorlanıyorsun mama verelim senin için daha kolay olur diyor.. Ah Allahım!!!! dedim gerçi beni düşünüyor ama bebeği de düşünmek lazım biz Türk anneleri inanılmazız çocuklarımız herşeyin herkesin önünde kendimizi çocuklarımıza adıyoruz. Ama" kocamda bir yana tabi ki onu da çok seviyorum!!!!
Damlacım bak maşallah mert kırkına girmek üzere bazı bebeklerde gaz sancısı olmuyor demek ki gaz oluyor sanırım ama bazıları çıkarabiliyor bazıları çıkaramayınca ağlıyor(

Umarım Melisa da 20sinden sonra gaz sancıları başlamaz böyle devam eder.

Ve umarım tüm bebişler güzel güzel anneciklerini emerler mışıl mışıl uyurlar ve sağlıkla büyürler anne babalarını üzmezler!!

slm kızlar dün benim için gerçekten özel ve güzel bir gündü evden çıkıncaya kadar...nasıl ayağımızı arabaya soktuk sıkıntılaar başladı...arabayı epeydir çalıştırmayınca aküsü kendi kendini boşaltmış hemen komşu arabaların birinden şarjettik yola çıktık..ben bilseydim bunun bir işaret olduğunu herşeyin kötü gideceğini geri dönmez miydim eve...neyse bakırköyü bilenler varssa capacity diye bir avm var oraya gittik gezdik yedik içtik tabi oğluşum acıktı bu arada..bende bebek bbakım odasına giittim bir kadın vardı içerde bebeği nasıl ağlıyordu biz içeri sessiz girdik yani ağlamıyorduk sonra ben oğlumu battaniyyesinden çıkardım kadın aaa o ne kadar büyük bebek kaç aylık dedi bende 3 aylık dedim meğer kadının bebeği 4 aylıkmış ve oğluşumun yarısı kadar gerçi annesi de benim yarım kadardı ama kadının nazarı değdi herhalde düşünün 40ı yeni çıkan bebeği 3aylık diyorum ve yine nazar oluyo oğlum birden bire bir ağlamaya başladı nasıl ne emiyo ne susuyo normalde emerken ya da altını açınca hemen susardı..neyse toparlanıp çıktım kkadın birde demezmi demek hala emziriyosun...ne iyi ben hiç emzirmedim...çektim kapıyı çıktım..eşimin yanına gittim oğlum kıpkırmızı oldu ağlamaktan .eşimde gül almış beni beklerken yazık öylece bebek arabasına attı bizi öyle görünce...sonra dedik hemen eve gidelim aşağıya indik arabayı geri geri çıkarıyordu ki arkadan pat diye bir ses geldi bizim çıktığımızı göre göre hızını yavaşlatması gerekirken ve durup beklemsi gerekirken hızlanan bir jip benim arabanın arka tamponunu dağıttı..umrumda mı değil çünkü oğlum hala ağllıyo.neyse pardesümü çıkardım emzireyimm dedim üstümü kapattım ne göreyim mememde kocaman bir kızarıklık olmuş ama nasıl ağrıyo..eve geld,k şükür oğluşumuzu banyo yaptırdık eşim başında saatlerce dualar okudu bende masaj yaptım derken saat sabah 5 olmuştu..nihayet uyudu oğlum ve bizde rahat bir nefes aldık..nazara inanırmısınız bilmem ama ben çok inanırım ve artık gözüm korktu kalabalığa girmem iyice büyüyünceye kadar...zaten burda birsürü park var oralarda dolaştırırım oğlumu...

Son düzenleme:

canım bence de 3 saatte bir uyandır emzir...gerçi dedikleri doğru acıkınca uyanır ama bazı bebekler de uyanmaz mesela benim erkek kardeşim 8 saat uyurmuş ve annem uyandırmazmış sağlık ocağına gidince ordaki ebe emzir sen bebeğin uyanamayacak kadar güüçsüz kalmış demiş.

cnm bir sürü talihsizlik yaşamışsın allahım beterinden korusun nazara bende çok inanırım kızımı biri görse ağla ağla parçalıyo kendini okuyorum saatlerce uyuyakalıyo yawrum bizim babamızın bile nazarı değiyo nasıl seviyosa artık

küçücük yavru kuşlarımız çok narinler hemen herşeyden etkileniyorlar..Allah'ım onları tüm kötülüklerden korusun.yazarken aklıma geldi gittim bebek arabasında ki gülümü aldım ayyy ayıp oldu eşime de teşekkür edemedim ve en kötüsü hediyesini vermeyi unuttum..neyse bu akşam artık veririrm

geçmiş olsun tatlım neyse geçmiş yaaa şükür

evet tatlım rengi koyu birde o çizgi bendede duruyır hala sinir oluyorum gitsin yaaa

sağol damlacım.

Canım geçen hafta yazmıştım kızımın 15-20 günlük hallerini özlüyorum diye umarım sende bizim gibi aynı sıokıntıları çekmezsin.Bebekler illk haftalarda dışarıya adapte olmaya çalışıp bol bol da uyuyorlar.Bizde kızımı zor uyandırıyorduk ama 20 günden sonra inaılmaz değişti.

sedacım ısırgan otu çok kuvvetli bir ot bende duydum sütü artırıyomuş idye ama cesaret edemedim denemeye valla...çabucak atlatmışsın çok şükür...

sedacım ısırgan otu çok kuvvetli bir ot bende duydum sütü artırıyomuş idye ama cesaret edemedim denemeye valla...çabucak atlatmışsın çok şükür...

Sağol Özlemcim sana da geçmiş olsun.Vallahi Öykü nün alerjisinden sonra herşeyi yemekten içmekten korkar oldum.

Bir hiçmişim gibi davranma bana; senden önce de yaşıyordum, senden sonra da hayata devam ederim. Elbette ömürlüktür aşktan beklentim ama olmuyorsa, tadımlık da severim!

İlk defa görmedim ormanı, denizi; yeşili de tanır gözlerim, maviyi de! Senden önce içime çekmişliğim vardır yosunun kokusunu, tenime değmiştir denizin tuzu.

Senden mi öğrendim yürekliliği, namusu, erdemi? Nasıl yürüneceğini yolda, nasıl oturulup kalkılacağını, bir adamın yanında nasıl durulacağını sen mi gösterdin?

Senden önce öğrendi kalbim sevmeyi. Acıyı, ihaneti, aşkı, kalleşliği, dostluğu bilirim. Yıkılmışlığım da oldu, savaşlarım da; küfür de ettim, kavga da; sarhoş da oldum, maşuk da! Senin boyun kadar cebimde anı biriktirdim..

Karşıma geçip ahkam kesme, gel didişmeden sevişelim. Egonu besleyip gereksizce, boşuna kavga etme. Dilimdekilerin kaç misli cümle tutuyorum içimde.

Ben huzur peşindeyim, inan hiç uğraşamam. Birbirimizi çoğaltmayacaksak, bu ilişkide yer alamam. Adamlık serde olur, yerlerden toplayamam.

Yok saydıkça benliğimi, daha çok büyürüm, geçemezsin. Kadının güçlüsünü taşımak zordur, gölgemde bile eğilirsin. Bırak kıyaslamayı, eski defterleri kurcalamayı. Açtırma kara kaplıyı, altında ezilirsin.Yolun yasını geçmişim, yaşı kemale ermişlerdenim. Çocukça oyunları bırak da, adam gibi sevelim; boşa harcayacak zamanım yok benim.

Diyeceğim şudur ki Beyzadem; tıpkı adam gibi, kadının da elma ve alma demesini bileni vardır. Koluna takınca yakışanı, kolundayken başkasıyla oynaşanı vardır. Bir gözü sende, bir gözü cebinde olanı vardır.

Aklını, ruhunu, tecrübeni koyacaksın önüne. Uzun uzun düşüneceksin bir süre. Karar vereceksen birini sevdiğine; iki yere iyi bak beyim, biri gözüne, biri gönlüne….

Ya ben eve gelen misafirden bile korkuyorum, geçen gün hep kızı olsun isteyen ama oğlu olan bir tanıdığımız geldi, o akşam durmadı çocuk, deliler gibi ağlamaya başladı durduk yerde.. Derdi vardı mutlaka ama onun üstüne olunca insan şüpheleniyor nazara geldi diye.. Gör ki ne yapıcaz, biz onlara gitmesek tebriğe gelenler var bilmemne.. Sen de çok talihsizlik yaşamışsın, geçmiş olsun.. O kızarıklık neymiş bu arada, alerji filan mı?

kızlar uykusuz bi gecenin ardından uyumam gereken ben gündüz uyuyamamamdan dolayı ayaktayımçınar bu gece sabaha kadar uyumadı karnı ağrıyodu sanırım gazını çıkarmama rağmen 20 dk da bir uyanıp kıvrandı yavrumsab rezene masaj vs.herşeyi yaptım ama fayda etmedigeçen gün bi arkadaş krem önerdi windsable die gaz için kimyonlu bitkisel bişeymiş karnına masaj yapılıyomuş alsam mı karar veremedim:44:
birde bi kaç gündür oğluşun battaniyesinde yeleğinde ve eldiveninde sarı lekeler görüyodum heryerini inceledim yokladım bulamadım nerden geldiğini az önce kulağının arkasına bi baktım kikulak kepçesinin arkası komple yara olmuş kurumuş sarı sarı her iki kulağı da aynı o kadar korktum ki:18:bide oturup ağladım nasıl farkedemedim die çok üzüldüm yawrum ya ne kadar muhtaçlar görmesem daha beter yara olucakdoktoru aradım kafasında da konak var bu arada..konaktan geçiştir orayada korkma dedi krem söyledi geçmezse gel bi bkıyım dedi çok moralim bozuldu iyi bakamıyo muyum die düşünmeye başladım herşey oğluşumu buluyo yaaaaa

Bu gaz konusunda herkes farklı bişey söylüyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Elma yağını kullandım bende pek fayda etmedi

geçmiş olsun cnm kendini suçlama bizler ne kadar dikkat etsekte olacaklar oluyor bizlerde böyle büyümüşüz çocuklar düşe kalka hasta olup büyüyolar işte pamuklara da sarıp sarmalasak engel olamıyoruz bazı şeylere üzme kendini onların totoları sağolsun allah daha beterinden korusun cnm

gamzecim sağol.. acemilik var tabi çok korkuyorum benim yüzümden bişey olcak çocuğa die bazen yüzüne bakıp bakıp ağlıyorum o kadar masum bakılmaya muhtaç geliyo ki gözüme çok duygulanıyorumbu arada o bebeklerini sokağa bırakıp gidenlere de lanet okuyorum yavrular nasıl muhtaçlar bize anne olunca anlarsın lafı hep kulağımda yankılanıyo anacığımın:26:

cnm bende en çok acıktığında bana öle boncuk boncuk bakınca duygulanıyorum kucağıma alıyorum ağzını oynatmaya başlıyo içim gidiyo

cnm bende en çok acıktığında bana öle boncuk boncuk bakınca duygulanıyorum kucağıma alıyorum ağzını oynatmaya başlıyo içim gidiyo

evet aynen benimkide öyle ilk günler o kadar zor geliyodu ki kalkıp gecenin bi yarısı emzirmeye çalışmak hatta bi gece annemle eşim başıma dikilmiş beni uyandırmaya çalışıyodu kalk hadi acıktı çınar dieşimdi zevkle kalkıyorum onun bana bağımlı olduğunu görmek beni bazen duygusallaştırıp ağlatıyo olsa bile çok muhteşem bi duygu bu annelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…