Maşallah kızına oyy yerim melisayı. annesini hiç üzmüyor maşallah. yalnız kalmanıza sevindim açıkçası. ne güzel ana kız ohhh.Merhaba kızlar,
umarım herkes iyidir,
biz iyiyiz ama babaanne anneanne baba hepsi gitti evde yalnızız( yalnızlık biraz korkuttu
Ama kızımla şimdi başbaşayız inanın daha kızıma yeni alışıyorum kucağıma aldıkça oda bende yeni yeni alıştık birbirimize kucağımda uyutuyorum Allahım nasıl sokuluyor bana hiç kucağımdan indirmek istemiyorum hep kucağımda kalsın istiyorum ama terliyor ben de yatığına bırakıyorum.
Kızım binlerce kez maşallah uslu bir kız bizi üzmüyor hiç henüz gaz sancıları başlamadı. Aslında sanırım gazlı bir çocuk sürekli gaz çıkarıyor ama Allahtan sancı olmuyor gazını kendi kendine çıkarabiliyor. Bazen uyumak istemiyor sevgi istiyorlar herkes gibi ben de kızımı bol bol seviyorum sürekli kucağımda. emeklemeye başlayınca kucağıma bile gelmek istemeyeceek şimdi bol bol kucağımda sevgimi gösteriyorum ve sevgiyi inanılmaz hissediyor.
Benim kızımda sizinkilerin tersi çok uykucu gece saat kurup uyandırıyorum kan sekeri düşecek diye 2-3 saatte bir kalkıp emzirip altını değiştiriyorum. 3 kez uyuyakaldık Melisa hanım 6-7saat uyumuş ama ağlayarak uyandırdı uyanınca da bayağı bir acıkmış oluyor.
Sizce onun uyanmasını mı bekleyeyim yoksa şimdi yaptığım gibi her 2-3 saatte bir kalkıp emzireyim mi bugün 20 günlük olduk bu arada maşallah kızıma ve bana:)
slm kızlar dün benim için gerçekten özel ve güzel bir gündü evden çıkıncaya kadar...nasıl ayağımızı arabaya soktuk sıkıntılaar başladı...arabayı epeydir çalıştırmayınca aküsü kendi kendini boşaltmış hemen komşu arabaların birinden şarjettik yola çıktık..ben bilseydim bunun bir işaret olduğunu herşeyin kötü gideceğini geri dönmez miydim eve...neyse bakırköyü bilenler varssa capacity diye bir avm var oraya gittik gezdik yedik içtik tabi oğluşum acıktı bu arada..bende bebek bbakım odasına giittim bir kadın vardı içerde bebeği nasıl ağlıyordu biz içeri sessiz girdik yani ağlamıyorduk sonra ben oğlumu battaniyyesinden çıkardım kadın aaa o ne kadar büyük bebek kaç aylık dedi bende 3 aylık dedim meğer kadının bebeği 4 aylıkmış ve oğluşumun yarısı kadar gerçi annesi de benim yarım kadardı ama kadının nazarı değdi herhalde düşünün 40ı yeni çıkan bebeği 3aylık diyorum ve yine nazar oluyo oğlum birden bire bir ağlamaya başladı nasıl ne emiyo ne susuyo normalde emerken ya da altını açınca hemen susardı..neyse toparlanıp çıktım kkadın birde demezmi demek hala emziriyosun...ne iyi ben hiç emzirmedim...çektim kapıyı çıktım..eşimin yanına gittim oğlum kıpkırmızı oldu ağlamaktan .eşimde gül almış beni beklerken yazık öylece bebek arabasına attı bizi öyle görünce...sonra dedik hemen eve gidelim aşağıya indik arabayı geri geri çıkarıyordu ki arkadan pat diye bir ses geldi bizim çıktığımızı göre göre hızını yavaşlatması gerekirken ve durup beklemsi gerekirken hızlanan bir jip benim arabanın arka tamponunu dağıttı..umrumda mı değil çünkü oğlum hala ağllıyo.neyse pardesümü çıkardım emzireyimm dedim üstümü kapattım ne göreyim mememde kocaman bir kızarıklık olmuş ama nasıl ağrıyo..eve geld,k şükür oğluşumuzu banyo yaptırdık eşim başında saatlerce dualar okudu bende masaj yaptım derken saat sabah 5 olmuştu..nihayet uyudu oğlum ve bizde rahat bir nefes aldık..nazara inanırmısınız bilmem ama ben çok inanırım ve artık gözüm korktu kalabalığa girmem iyice büyüyünceye kadar...zaten burda birsürü park var oralarda dolaştırırım oğlumu...
Maşallah kızına oyy yerim melisayı. annesini hiç üzmüyor maşallah. yalnız kalmanıza sevindim açıkçası. ne güzel ana kız ohhh.
özlemciğim çok büyük geçmiş olsun canımmm. Allahım korumuş bunada şükür canım ne diyim başka. nazara çok inanırım. nasıl kadınmış öyle yaa. Allahım uzak etsin böylelerindende pis bakışlardan sözlerdende.
kızlar o çizgi bendede çok belirgin ve karnım siyah gibi yanmış gibi çok iğrenç görünüyor yaaa.
bugünü anlatayım kızlar. öğlen yemek yaptım kaynanamlar geldi görümcem falan. kocamla kaynanam ilk yediler kaynanam yemeğin tavuklarını seçmiş aç gözlü. torunları yiyecek yaa. bi baktım ağzına basıyor. ne yapıyorsnu dedim öyle ağzıma atayım dedi bi döndü boğulmak üzere basmış ağzına. ondan önce bayağısını seçip yemiş. meğer hanımefendi patatesini yemezmiş öyle diyor ama yalan bi kere tek patates tava yapmıştım etsiz koca bi tabak yemişti.sonra ben yemek yiyecektim çocuk ağladı kocamda vardı ben bakarım dedi sonra al al bu acıktı dedi. emzirdim sustu kocama ben bakarım dedi görümcemlerde bi yere gitmişti tamam dedi eşim gitti sen anında çocuğu bırak dışarı çık. çocuk başladı ağlamaya. sinir oldum sana emanet ettim dedim gittin dedim. sonra bi sürü misafir daha geldi gitti. durmadan resmimi çekin faceye koyun diyor. bende çektim koyarsın dedi. bende ne koyacam dedim e dedi annenim senin dedi bende valla oğlun koysun dedim.ama seninde annenim dedi bende benim annem belli resmide var sayfamda dedim sen oğluna söyle o koysun dedi. oda ama sende benim kızım gibisin dedi bende ama sen annem değilsin dedim bozuldu hiç aldırmadm.sonra çocuk gibi kola içecem diye tutturdubende kızına haberin varmı bilmem ama kolayı yasakladı doktor dedim.tansiyonu ondan yükselliyormuş dedim. yaaa dei. herkes benden biliyordu. kocaman bi bardak içti 10 dakika sonra tansiyonu çıktı. seninki yemekten demiştim dedim bişey diyemedi. kızıda gördü eve gidene kadar dayan uğraşamam seninle dedi. bi sürü sigara içmiş eğildi çocuğu seviyor güya. bende aldım kucağından hep böyle yapıyorsun çocuğumu hasta edeceksin dedim. şok oldu. bende orda politik davranıp görümcemin kucağına verdim al sende dursun dedim . yoksa çocuğunu kıskanıyor olacaktı.bi arada baktım mutfağı karıştırıyor sert bi sesle ne arıyırsyun dedim şok oldu poşeeet dedi. bende poşet orda ne arar önünde var ya dedim. aaa görmemişim dedi. içimde bişey bırakmadım. oh beee
demek en sonunda patladın artıkhaketmişti ama
iyi yapmışın sultancm rahatlamsndır biraz olsun sen şişecegne onlar şişsin biraz da
ya benım kuzum hep kusuyo her beslenmeden sonra az da versem kusuyo yatak koltuk üstüm basım batıyo hep mendil önlük yetstremıyom gazdan dedi doktor hıckırık da cok tutuyo zaten var mı bizim gibi kusmuklu bebiş
bir de bebslerın odalarını ufo klima gibi şeylerle ısıtanlar dereceyi kaca ayarlıyosnuz yattgmız odada ufo yanıyo onda sıcaklgı ayrlmk cok zor üstünü hafıf tutuyom kuzumn gündüz klimalı odadayız otuz derecede acık ama cok mu sıcak oluyo düşürünce de bebs için soguk gibi gelıyo anlamıyorum bitrlü isilik oldu yavrumüun yüzü hep napmalı acep:44:
bu arada dipnot akdenız bölgesndeyız burda ısınma sıstemi böyle malesf
Hadi ya.. Oh oh maşallah. Ben de alayım ya, kucaktayken de başını savuruyor zaten sağa sola. Değil mi? Desteklerim elimle.
canım bir derece al oda sıcaklığının 22-24 derece arası olması ve 1 kat giysi 1 tane kalın olmayan battaniye. bende cok sıcak tutmusum cok fena isilik oldu çocuğum doktor sordum. o anlattı canım. bu arada bende akdeniz bölgesindeyimiyi yapmışın sultancm rahatlamsndır biraz olsun sen şişecegne onlar şişsin biraz da
ya benım kuzum hep kusuyo her beslenmeden sonra az da versem kusuyo yatak koltuk üstüm basım batıyo hep mendil önlük yetstremıyom gazdan dedi doktor hıckırık da cok tutuyo zaten var mı bizim gibi kusmuklu bebiş
bir de bebslerın odalarını ufo klima gibi şeylerle ısıtanlar dereceyi kaca ayarlıyosnuz yattgmız odada ufo yanıyo onda sıcaklgı ayrlmk cok zor üstünü hafıf tutuyom kuzumn gündüz klimalı odadayız otuz derecede acık ama cok mu sıcak oluyo düşürünce de bebs için soguk gibi gelıyo anlamıyorum bitrlü isilik oldu yavrumüun yüzü hep napmalı acep:44:
cnm benim klimalı odada 23-24 oluyo gece yatarkende doğalgazlı odada 21-22 oluyo geçen tv de doktor banyo yaptırmak için bile 21 derece yeterli demiştiiyi yapmışın sultancm rahatlamsndır biraz olsun sen şişecegne onlar şişsin biraz da
ağlıycam yaaa.kızımın yüzünü sildim şimdi ve ne göreyim görümcem öpüp duruyordu. kızımın yüzü mosmor olmuş yaaa. ben sadece dudaklarımı konduruyordum. bunlar nasıl insan yaa.
bende gidince sorucam doktora hemen başlıcam oğluş müsade ederse tabiiiYa ben de sinir oluyorum ama yavaş yavaş azalıyor gibi. Olmadı yaza yanarız, eşitleriz rengi :) çizgi de kısalıyor sanki. Peki siz mekik ya da esneme hareketleri filan yapıyor musunuz? Doktor 40 çıkana kadar yapma demişti, 40tan sonra gittik, her şey yolundaydı ama sormayı unutmusum bunu.
inşallah devam eder böyle gökçencim gaz sorunu olmaz eee biz türkler sanırım bu konuda çok düşünceliyiz anne sütü çok önemli haklısın eşinde seni düşünüyor buda güzel bir konu oda ayrı bir konu tabiiisağolun arkadaşlar,
haklısınız daha çok küçük ben yine en geç 3 saatte bir kalkayım zorla da olsa beslenmesi daha önemli uyumasından. Annemle eşim bırak uyusun deyince acaba dedim??
zaten eşime kalsa bebeği atacağız bir kenara kendi kendine büyüyecek.. Beni çok abartılı buluyor bebeğin bir şeyi olsa mutlaka ağlar belli eder deyip duruyor. Hatta göğüslerimde sorun oldu bana emzirme istersen dedi çok zorlanıyorsun mama verelim senin için daha kolay olur diyor.. Ah Allahım!!!! dedim gerçi beni düşünüyor ama bebeği de düşünmek lazım biz Türk anneleri inanılmazız çocuklarımız herşeyin herkesin önünde kendimizi çocuklarımıza adıyoruz. Ama" kocamda bir yana tabi ki onu da çok seviyorum!!!!
Damlacım bak maşallah mert kırkına girmek üzere bazı bebeklerde gaz sancısı olmuyor demek ki gaz oluyor sanırım ama bazıları çıkarabiliyor bazıları çıkaramayınca ağlıyor (
Umarım Melisa da 20sinden sonra gaz sancıları başlamaz böyle devam eder.
Ve umarım tüm bebişler güzel güzel anneciklerini emerler mışıl mışıl uyurlar ve sağlıkla büyürler anne babalarını üzmezler!!
hemde nasıl inanırım nazara özlemcim araba içinde geçmiş olsun neyse gelen mala gelsinslm kızlar dün benim için gerçekten özel ve güzel bir gündü evden çıkıncaya kadar...nasıl ayağımızı arabaya soktuk sıkıntılaar başladı...arabayı epeydir çalıştırmayınca aküsü kendi kendini boşaltmış hemen komşu arabaların birinden şarjettik yola çıktık..ben bilseydim bunun bir işaret olduğunu herşeyin kötü gideceğini geri dönmez miydim eve...neyse bakırköyü bilenler varssa capacity diye bir avm var oraya gittik gezdik yedik içtik tabi oğluşum acıktı bu arada..bende bebek bbakım odasına giittim bir kadın vardı içerde bebeği nasıl ağlıyordu biz içeri sessiz girdik yani ağlamıyorduk sonra ben oğlumu battaniyyesinden çıkardım kadın aaa o ne kadar büyük bebek kaç aylık dedi bende 3 aylık dedim meğer kadının bebeği 4 aylıkmış ve oğluşumun yarısı kadar gerçi annesi de benim yarım kadardı ama kadının nazarı değdi herhalde düşünün 40ı yeni çıkan bebeği 3aylık diyorum ve yine nazar oluyo oğlum birden bire bir ağlamaya başladı nasıl ne emiyo ne susuyo normalde emerken ya da altını açınca hemen susardı..neyse toparlanıp çıktım kkadın birde demezmi demek hala emziriyosun...ne iyi ben hiç emzirmedim...çektim kapıyı çıktım..eşimin yanına gittim oğlum kıpkırmızı oldu ağlamaktan .eşimde gül almış beni beklerken yazık öylece bebek arabasına attı bizi öyle görünce...sonra dedik hemen eve gidelim aşağıya indik arabayı geri geri çıkarıyordu ki arkadan pat diye bir ses geldi bizim çıktığımızı göre göre hızını yavaşlatması gerekirken ve durup beklemsi gerekirken hızlanan bir jip benim arabanın arka tamponunu dağıttı..umrumda mı değil çünkü oğlum hala ağllıyo.neyse pardesümü çıkardım emzireyimm dedim üstümü kapattım ne göreyim mememde kocaman bir kızarıklık olmuş ama nasıl ağrıyo..eve geld,k şükür oğluşumuzu banyo yaptırdık eşim başında saatlerce dualar okudu bende masaj yaptım derken saat sabah 5 olmuştu..nihayet uyudu oğlum ve bizde rahat bir nefes aldık..nazara inanırmısınız bilmem ama ben çok inanırım ve artık gözüm korktu kalabalığa girmem iyice büyüyünceye kadar...zaten burda birsürü park var oralarda dolaştırırım oğlumu...
mervecim üzülme farketmeyebilirsin çok normal moraliini bozma geçecek hemen inşallahkızlar uykusuz bi gecenin ardından uyumam gereken ben gündüz uyuyamamamdan dolayı ayaktayımçınar bu gece sabaha kadar uyumadı karnı ağrıyodu sanırım gazını çıkarmama rağmen 20 dk da bir uyanıp kıvrandı yavrum sab rezene masaj vs.herşeyi yaptım ama fayda etmedi geçen gün bi arkadaş krem önerdi windsable die gaz için kimyonlu bitkisel bişeymiş karnına masaj yapılıyomuş alsam mı karar veremedim:44:
birde bi kaç gündür oğluşun battaniyesinde yeleğinde ve eldiveninde sarı lekeler görüyodum heryerini inceledim yokladım bulamadım nerden geldiğini az önce kulağının arkasına bi baktım kikulak kepçesinin arkası komple yara olmuş kurumuş sarı sarı her iki kulağı da aynı o kadar korktum ki:18:bide oturup ağladım nasıl farkedemedim die çok üzüldüm yawrum ya ne kadar muhtaçlar görmesem daha beter yara olucak doktoru aradım kafasında da konak var bu arada..konaktan geçiştir orayada korkma dedi krem söyledi geçmezse gel bi bkıyım dedi çok moralim bozuldu iyi bakamıyo muyum die düşünmeye başladım herşey oğluşumu buluyo yaaaaa
ohhhhhhhh iyi yapmışsın canım için rahatlamıştırMaşallah kızına oyy yerim melisayı. annesini hiç üzmüyor maşallah. yalnız kalmanıza sevindim açıkçası. ne güzel ana kız ohhh.
özlemciğim çok büyük geçmiş olsun canımmm. Allahım korumuş bunada şükür canım ne diyim başka. nazara çok inanırım. nasıl kadınmış öyle yaa. Allahım uzak etsin böylelerindende pis bakışlardan sözlerdende.
kızlar o çizgi bendede çok belirgin ve karnım siyah gibi yanmış gibi çok iğrenç görünüyor yaaa.
bugünü anlatayım kızlar. öğlen yemek yaptım kaynanamlar geldi görümcem falan. kocamla kaynanam ilk yediler kaynanam yemeğin tavuklarını seçmiş aç gözlü. torunları yiyecek yaa. bi baktım ağzına basıyor. ne yapıyorsnu dedim öyle ağzıma atayım dedi bi döndü boğulmak üzere basmış ağzına. ondan önce bayağısını seçip yemiş. meğer hanımefendi patatesini yemezmiş öyle diyor ama yalan bi kere tek patates tava yapmıştım etsiz koca bi tabak yemişti.sonra ben yemek yiyecektim çocuk ağladı kocamda vardı ben bakarım dedi sonra al al bu acıktı dedi. emzirdim sustu kocama ben bakarım dedi görümcemlerde bi yere gitmişti tamam dedi eşim gitti sen anında çocuğu bırak dışarı çık. çocuk başladı ağlamaya. sinir oldum sana emanet ettim dedim gittin dedim. sonra bi sürü misafir daha geldi gitti. durmadan resmimi çekin faceye koyun diyor. bende çektim koyarsın dedi. bende ne koyacam dedim e dedi annenim senin dedi bende valla oğlun koysun dedim.ama seninde annenim dedi bende benim annem belli resmide var sayfamda dedim sen oğluna söyle o koysun dedi. oda ama sende benim kızım gibisin dedi bende ama sen annem değilsin dedim bozuldu hiç aldırmadm.sonra çocuk gibi kola içecem diye tutturdubende kızına haberin varmı bilmem ama kolayı yasakladı doktor dedim.tansiyonu ondan yükselliyormuş dedim. yaaa dei. herkes benden biliyordu. kocaman bi bardak içti 10 dakika sonra tansiyonu çıktı. seninki yemekten demiştim dedim bişey diyemedi. kızıda gördü eve gidene kadar dayan uğraşamam seninle dedi. bi sürü sigara içmiş eğildi çocuğu seviyor güya. bende aldım kucağından hep böyle yapıyorsun çocuğumu hasta edeceksin dedim. şok oldu. bende orda politik davranıp görümcemin kucağına verdim al sende dursun dedim . yoksa çocuğunu kıskanıyor olacaktı.bi arada baktım mutfağı karıştırıyor sert bi sesle ne arıyırsyun dedim şok oldu poşeeet dedi. bende poşet orda ne arar önünde var ya dedim. aaa görmemişim dedi. içimde bişey bırakmadım. oh beee
geçmiş olsun gamzecimkızlaaaarrrrr ölüyoooooooooommmmmmmbu hemoroid beni mahvettiiiiiiiiii kabızlık bi yandan onun acısı ağrısı bi yandan çok cnm yanıyo wc ye gitmek istemiyooooooooomm
ağlıycam yaaa.kızımın yüzünü sildim şimdi ve ne göreyim görümcem öpüp duruyordu. kızımın yüzü mosmor olmuş yaaa. ben sadece dudaklarımı konduruyordum. bunlar nasıl insan yaa.
Benim oğlanında kusması var ya..üşüttü mü fazlla mı yiyor anlamadım..bi doktora gidip kontrol ettirmek istiyorum aslında..birde benim sorunum kızlar ya uyuyor ya ağlıyor..hiç şöyle durup bakınmıyor ya..çok nadir yani...10 dakkaika sonra başlıyor ağlamaya gadi kucağa hopalaaaaa:84:
iyi yapmışın sultancm rahatlamsndır biraz olsun sen şişecegne onlar şişsin biraz da
sorma canım yaa. hemde kocaman çocuk öper gibi. ben kıyamıorum yaaa.bende gidince sorucam doktora hemen başlıcam oğluş müsade ederse tabiii
inşallah devam eder böyle gökçencim gaz sorunu olmaz eee biz türkler sanırım bu konuda çok düşünceliyiz anne sütü çok önemli haklısın eşinde seni düşünüyor buda güzel bir konu oda ayrı bir konu tabiii
hemde nasıl inanırım nazara özlemcim araba içinde geçmiş olsun neyse gelen mala gelsin
mervecim üzülme farketmeyebilirsin çok normal moraliini bozma geçecek hemen inşallah
ohhhhhhhh iyi yapmışsın canım için rahatlamıştır
geçmiş olsun gamzecim
kıyamam elif eylüle minicik bebişi şapur şupur öptüler demek
canım anneninde saçlarına bakarlarmış bi yerde okumuştum. kahverengi ilgilerini çekiyor demekki. bende başka odaya götürdüğümde etrafa bakıyor inceliyor susuyor. helede terasa çıktığmızda direk uyuyor. ama hep dışarıda duramayızkiBizim kız da kusmaya başladı ya, hiç yoktu önceden.. Ya çok emmekten ya gazdan herhalde. Bizimki de uyanıkken ağlamadan çok kalmıyor. Saç kurutma makinesi açıksa biraz oyalanıyor kendi kendineBir de bizim yatağa yatırdığımda gardroba bakıyor uzun uzun. kahverengi dümdüz dolap, nesine bakıyor anlamadım
Biz de Antalya'dayız, radyatörle ısıtıyoruz odayı, 21-22 derecede tutuyroum. Ama artık ısıtmasak da olacak gibi sanki. havalar düzeliyor gibi.
Slm kızlar 1 haftadır nete girmeye fırsatım olmadı.Emirin çok şükür gaz problemi yada aglaması yok ama kucak delisi oldu.Hep dik bir şekilde kucakta durmak istiyor.Bütün gün evin içinde turlamaktan hoplayıp zıplamaktan ev işini yemegi yapmaya zor zaman kalıyor.Sizinkilerde öylemi?Sizlerle konuşmayı çok özledim.Bu arada bugün 40 günlük oldukC.tesi kırk uçurmaya gittik.Dünde annemdeydim.Öyle iyi geldi ki bana anlatamam.Nefes aldıgımı hissettim.
bizim kız da kusmaya başladı ya, hiç yoktu önceden.. Ya çok emmekten ya gazdan herhalde. Bizimki de uyanıkken ağlamadan çok kalmıyor. Saç kurutma makinesi açıksa biraz oyalanıyor kendi kendineBir de bizim yatağa yatırdığımda gardroba bakıyor uzun uzun. Kahverengi dümdüz dolap, nesine bakıyor anlamadım
Biz de antalya'dayız, radyatörle ısıtıyoruz odayı, 21-22 derecede tutuyroum. Ama artık ısıtmasak da olacak gibi sanki. Havalar düzeliyor gibi.
bizikide duvardaki siyah saate..bu aylarda sadece çok koyu ve çok açık renkleri görüyorlarmış diye biliyorum ama..
canım anneninde saçlarına bakarlarmış bi yerde okumuştum. kahverengi ilgilerini çekiyor demekki. bende başka odaya götürdüğümde etrafa bakıyor inceliyor susuyor. helede terasa çıktığmızda direk uyuyor. ama hep dışarıda duramayızki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?