biz bu cumartesi yaptırıyoruz canım inşallah...çocuk cerrahı yapacak..aslında doğduğunun ertesi günü yaptıracaktık ama dr izin vermedi sarılık olur zayıflar falan dedi ama şimdi düşünüyorumda pipisiyle sarılığın ne alakası vardı dimi keşke o zaman yaptırsaydık..şimdi hastaneye gitmeden önce aç bırakıcam ve uyutmayacam sonra dr muayene ettikten sonnra emzirirp uyutacam çünkü bacaklarını çok kımıldatıyo.uyursa daha kolay olur..lokal anestezi ile olacak.ilk günler anestezi olmadan sadece kremle sünnet ediyorlarmış...Kızlar sünnet işini halleden var mı?Fazla vaki geçmeden bir an önce yaptırmak istiyorum.
geçmiş olsun canım..bence artık bebişlerin çeneleri güçlendiği için dakikanın az ya da uzun olmasının bir önemi yoktur karnı doyuyodur...gunaydın annecikler...
kızım hiiç uyumuyor her zamanki gibi.. ben de hemoroid yuzunden resmen aglıyorum artık,çok ama cok kötuyum
bnm kızm da 5 dk emiyo,bırakıyo,doyuyo mu? sanmıyorum. zaten zayıf[/B]
biz henüz kusmayı öğrenmedik ama sizde başladıysa bizde de yakındırgünaydın kızlar,
Ya sizin bebişlerde kusuyormu çok???? emdikten sonra sanki emdiği sütü çıkarır gibi kusuyor resmen süt gibi. hasta desem keyfi gayet yerinde. dünde yapış yapış kustu sümük gibi. ama genelde süt gibi kusuyor. yediği yaramayacak diye korkuyorum. Zaten emdiğide 5 dakika. 5 dakika da doyuyor normalmi sizce ?????????????
kızlar benim bebiş ayın 25 inde 2 aylık olucak ve ben dün sanırım adet oldum dünden beri kanamam var ve belimde ağrıyor. benim gibi adet olan varmı aranızda daha erken değil mi
kızlar dikkat edin kendinize kazara hamile kalmayıncnm benim kızımda 24 ünde 2 ayını doldurcak bende regl oldum bitti bile 10 gün falan sürdü ama:26: o süt koruması olayı herkes de olmuyor benim annemde de olmamış
selammm anneler bol sütlü günler..
Nasılsınız ne yapıyorsunuz..Ben işleri yetiştirmekde zorlanıyorum artık..Annem de gitti..Kayınvalideden yardım istemiyorumm..Ne dün ne de bugün kahvaltı bile yapamadım..Yusuf Kayra durmuyor uyumuyor..Ama ŞÜKÜRLER olsun yine halimize..
Bende zorunlu olarak bırakıyorum..DÜn kayınvalidemler çaya geldi..Oğlum da uyuyordu mutfağı topladım..Makinayı boşalttım..Kayınvalidenin yüzü 9 karış kayınpeder gel acık yanımızda otur hiç oturmadın dedi..Ne yapayım öyle her zaman oğlan uyumuyor mutfaktaydım dedim ki tabakların sesi gidiyordu..Karışmasınlar da başka bişey istemiyorum..Kayınvalidem küstü sanırım gelmedi bugün sanki ben değil o doğum yaptı
kızlar dikkat edin kendinize kazara hamile kalmayın
sanırım bizim ufaklık biraz düzene giricek gibi 3 gecedir rahatım benama yavruma vermediim ilaç ve çay yok oda ayrı bi konu:26: sanırım bide kokumuza alıştı yaklaşık 2 haftadır aramıza alıp yatıyorum yoksa hiç uyumuyor.. beşik süs gibi duruyor hiç kullanmadık aldık alalı daha..gündüzleri koltukta geceleri yanımızda uyuyor..
biz bu cumartesi yaptırıyoruz canım inşallah...çocuk cerrahı yapacak..aslında doğduğunun ertesi günü yaptıracaktık ama dr izin vermedi sarılık olur zayıflar falan dedi ama şimdi düşünüyorumda pipisiyle sarılığın ne alakası vardı dimi keşke o zaman yaptırsaydık..şimdi hastaneye gitmeden önce aç bırakıcam ve uyutmayacam sonra dr muayene ettikten sonnra emzirirp uyutacam çünkü bacaklarını çok kımıldatıyo.uyursa daha kolay olur..lokal anestezi ile olacak.ilk günler anestezi olmadan sadece kremle sünnet ediyorlarmış...
geçmiş olsun canım..bence artık bebişlerin çeneleri güçlendiği için dakikanın az ya da uzun olmasının bir önemi yoktur karnı doyuyodur...
biz henüz kusmayı öğrenmedik ama sizde başladıysa bizde de yakındır
kızlar dikkat edin kendinize kazara hamile kalmayın
ben işlerin peşinde koşmaktan yoruldum haftada 2 gün yardımcı kadın geliyo zaten eşim de çok yardımcı oluyo her iş elinden geliyo maşallah bir yemek yapamıyo
benim eşimde epy bi dağınık yatıyor ama çocuk varken yerde yatıyor resmenah bu bebişler bizimde beşik odada duruyo yatmıyo anakucağını götürüyom gece bazen yatıyo bazende yanımızda kociş biraz dağınık yatıyo kızla onun arasına koca bi yastık koyuyorum bende 30cm yerde yatıyorum:84: gececi olunca da alıyom yanıma rahat rahat uyuyozzz ana kız
Merhabalar,
Nasılsınız Arkadaşlar,
Biz iyiyiz bugün beni de sağlık ocağından aradılar bebeğin verem aşısı olması gerekiyormuş bu aşıyı benim doğum yaptığım hastane yapmıyormuş.
Benim kızım henüz Türk vatandaşı değil Amerikan vatandaşı o yüzden bebeği Hastanenin yanı sıra Büyükelçiliğin Kiliniği takip ediyor.Hemşire hanımla konuştuktan sonra eşimi aradım o da elçiliğin doktoruyla görüştü elçiliğin kiliniğinde verem aşısı yapılmıyormuş bu aşı Türk bebeklere yapılıyormuş sağlık ocağına götürmem gerekecek ama arayan hemşire sadece TC kimliğiyle gelin dedi????!!! Ben henüz bebeğin çifte vatandaşlığı için başvuruda bulunmadım nasıl olacak onu da bilmiyorum. 2 ay içinde bu aşıyı olması gerekiyormuş vatandaşlık işlemleri daha uzun sürebilir hiç bir bilgim yok
Eşim de bu aşı Amerikalı bebeklere yapılmıyor sanırım çok da gerekli değil yoksa Elçilik mutlaka bu aşıyı yapardı dedi. Bunun üzerine Türk doktoru aradım o da yaptırmanız iyi olur biz burda yapamıyoruz dedi. Eşim de akşam gelince konuşalım ona göre bu aşıyı illa yaptırmak istiyorsan TC kimliği çıkartalım diyor. Öyle hemen kimlik çıkar mı işte onu bilmiyorum.
Benim sorum bu aşının zamanı geçerse ya da yaptıramazsak bebek için çok sorun olur mu bir bilginiz var mı arkadaşlar?
Merhabalar,
Nasılsınız Arkadaşlar,
Biz iyiyiz bugün beni de sağlık ocağından aradılar bebeğin verem aşısı olması gerekiyormuş bu aşıyı benim doğum yaptığım hastane yapmıyormuş.
Benim kızım henüz Türk vatandaşı değil Amerikan vatandaşı o yüzden bebeği Hastanenin yanı sıra Büyükelçiliğin Kiliniği takip ediyor.Hemşire hanımla konuştuktan sonra eşimi aradım o da elçiliğin doktoruyla görüştü elçiliğin kiliniğinde verem aşısı yapılmıyormuş bu aşı Türk bebeklere yapılıyormuş sağlık ocağına götürmem gerekecek ama arayan hemşire sadece TC kimliğiyle gelin dedi????!!! Ben henüz bebeğin çifte vatandaşlığı için başvuruda bulunmadım nasıl olacak onu da bilmiyorum. 2 ay içinde bu aşıyı olması gerekiyormuş vatandaşlık işlemleri daha uzun sürebilir hiç bir bilgim yok
Eşim de bu aşı Amerikalı bebeklere yapılmıyor sanırım çok da gerekli değil yoksa Elçilik mutlaka bu aşıyı yapardı dedi. Bunun üzerine Türk doktoru aradım o da yaptırmanız iyi olur biz burda yapamıyoruz dedi. Eşim de akşam gelince konuşalım ona göre bu aşıyı illa yaptırmak istiyorsan TC kimliği çıkartalım diyor. Öyle hemen kimlik çıkar mı işte onu bilmiyorum.
Benim sorum bu aşının zamanı geçerse ya da yaptıramazsak bebek için çok sorun olur mu bir bilginiz var mı arkadaşlar?
benim eşimde epy bi dağınık yatıyor ama çocuk varken yerde yatıyor resmenbazen şikayet ediyor gidip kızıma ayırdın annenle beni yeter yaw karımı özledim diyor bizimkide gülüyor anlıyormuş gibi zaten ne zaman şöle bi sarılsak uzaksak bi yere yaramaz başlıyor ağlamaya
bu kızlar babalarını kıskanıyor annesi ben çiftledim kızları
cnm ben bu aşının önemli olduğunu biliyorum bizde salı yaptırıcaz 2 ayı doluyo kızımın bizlerde olmuşuz bebekken demek ki gerekli bir aşı eskiden beri yapıldığına göre allah göstermesin verem çok kötü bir hastalık zaatüreden sonra vereme çeviriyordu sanırım allahım bütün bebişleri korusun bence ihmal etme tatlım ama günü geçince ne olur onu bilemiyorum :26:
maşallah kızlarına tatlım bizim sülalede kız yok dencek kadar az bizde kızları çok severiz düşün yengem kız olacak diye diye 4 tane,halalarımın toplamda 12 tane oğlu olmuş....bende kız olmasını çok isterdim hatta hamileyken zeynebim diye severdim karnımı...eşimin tarafında ise erkek yok eşimde 3 tane oğlumuz olsun 1 tane kız belki diyo..dedim saf adam sezaryenle 3 doğum hakkı oluyormuş ne dese beğenirsin öyleyse sonuncuyu tüp bebek yaptırırız tek seferde 2 tane doğurursun
gökçencim senin iş biraz karışıkmış...bize henüz kimse tlf etmedi sağlık ocağı sadece aşı kartını getirin kaydınızı yapalım dedi...amerikada bebeklere belki başka bir aşı yapılıyordur veremden koruması için ama bu aşı önemli aşı diye biliyorum ben...ayy yanlış anlamazsan sana bir soru sorucam hani hep merak konusudur ya şimdi bizim oğlanın nüfus cüzdanında dini islam yazıyo sizinkinde ne yazıyo amerikan vatandaşı olunca direkt hristiyan falan mı yazıyolar...bak sakın yanlış anlama sadece sen benim tanıdığım yabancıyla evli tek kişisin
cnm ben bu aşının önemli olduğunu biliyorum bizde salı yaptırıcaz 2 ayı doluyo kızımın bizlerde olmuşuz bebekken demek ki gerekli bir aşı eskiden beri yapıldığına göre allah göstermesin verem çok kötü bir hastalık zaatüreden sonra vereme çeviriyordu sanırım allahım bütün bebişleri korusun bence ihmal etme tatlım ama günü geçince ne olur onu bilemiyorum :26:
ayy evet bizde herşey yazıyo bankalar güvenlik sorusu olarak annenizin kızlık soyadı ne diyolar ya:)))))))) ay canım güldürdün beni:))
amerikada binbir çeşit din var onlarca hristiyan çeşidi yahudi müslüman budist bilmem daha neler neler var yani o yüzden orda din dil ırk ayrımı yapılmıyor kimse kimsenin dinini bilmez zaten bizimki gibi bir kimlikleri yok pasaport kullanılıyor.Pasaportta da sadece isim doğum tarihi ve eyaletin yazıyor.
Benim Türk kimliğimi gördüklerinde çok şaşırmışlardı aaa burda herşey yazıyor kimliğe bakman yeterli hiç birşey gizlenemez demişlerdi. :)
sağol canım artık yaptıracağım ne yapayım doğum raporuyla yapsalar ya bu aşıyı bu arada TC Kimliği olmayan bir sürü insan yaşıyordur eminim onların bebeklerine nasıl aşı yapıyorlar ki.. Nüfus müdürlüğünü arıyorum cevaplarsa prosedürü öğreneceğim umarım annenin tc vatandaşı olması yeterlidir ve kızımı türk vatandaşı yapabilirim benim ihmalkarlığım şimdiye kadar bunları öğrenmem gerekirdi.. Neyse inşallah herşey yolunda gider bu önemli aşıyı yaptırabilirim cevabın için teşekkür ederim canım..
cnm ben kırkım çıkmadan 3 aylık korunma iğnesi yaptırdımkorkum yok o yüzden
cano banada dün sağlık ocağında hemşire söyledi. bu 3 aylık iğne(40.gün yapılırmış yaptıracak arkadaşlar kaçırmayın.)-spiral ile korunabilirsin dedi. bugüne kadar hep eşim korundu. spirali düşümemde iğeyi yaptıran varsa tavsiye edermisiniz. ben korunmazsam risk mi almış oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?