tamamdır canım bundan sonra yemek tarifleri paylaşıcaz demekki buradapeki bişe sorayım bende yoğurdu formül sütten mi yoksa keçi sütünden mi yapmak daha iyidir acaba keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş ya:44:
sen söyleyince araştırdım ineternetten bebğin bağışıklığını zayıflatan ticari amaçlı aşı filan deniliyor vazgeçtim.pnömokok aşısını sağlık ocakları yapıyor değil mi artık rüzgar'ın zamanında yapılmıyordu ama bilginiz var mı..o önemli çünkü:94:
slm kızlar nasılsınız ?tatlı bebişler nasıllar? biz bu gece öyle güzel uyuduk ki anlatamam..gece 1 de uyudu oğlum sabah 6ta uyandı gözlerini açmadan hemen emzirdim vee tekrar uyudu sabah 9 da uya
ndı o zamandan beri uyanık sayılır arasıra kuş uykusuna dalıyo hemen uyanıyo...geçmişten alıntı yapıp cevap yazamıyorum ama hatırladığım kadarıyla yazayım...gökçencim oğluşum güneşe bakabiliyo uzun zamandır zaten çok güneşli olmadı hava ama olduğunda baktığını farkettim...ellerini ağızlarına götürüp tükürüklerini akıtmaları diş kaşıntısından dolayıymış drumuz dedi dişler öyle ççabucak çıkmazmış şimdi damakları kaşınmaya başlamış...ıkk ıkkk diye tarif ettiğin ses bizde de var ama korkulacak bişey yokmuş bebeklerin ses telleriyle alakalı bişeymiş.drum birde taşırken bebeği her zaman kucağında götür dedi 1 aylık bebek anakucağından düşmüş beyin kanamsı geçirmiş hastanede yatıyomuş Allah korusun dedi başka bebekler yaşamasın en güvennilir yer anne kucağı ...araba gibi durağan yerlerde ana kucağı kullan dedi...ayrıca memişinde sertlikler vardı bunlar ne dedim meme bezesiymiş eskiler masaj yapın bastırın ovun derler sakın yapma dedi..sonra deniz suyu varya kızlar bizimkinin adı otribebe ondan günaşırı kullan temizlensin burnu dedi ve burun aspiratörüyle çek dedi..birde sanırım odayı sıcak tuttuğumuz için burnu daha çok tıkanıyomuş...veee gelelim paşamın gelişimine oğluşum 1060 gr almış ve boyu 60cm olmuşbende büyüdüğünü farketmedimde ayaklı tulumlarıu falan küçük geliyordu kendi kendime kızıyordum 40 derecede çekti bunlar keşke 30 derecede yıkasaydım diyordum kızlar size bişey sorucam bezin küçük geldğini üstünde yazan kiloya göre mi anlıycaz yoksa başka yolu daha varmı? mesela bizim daha koskoca bir paket prima 2 numaramız var eee oğluşta 6 kiloyu geçti nolacak o bezler kullanmam lazım...bezin küçük olmasının bir zararı olur mu ki? bize de drumuz rota virüsü aşısı yapacağını söyledi çok önemli bir aşı dedi...3.ayda yapılacakmış..bu da benden bir haber kendimi streç filmlerle sardım kızlar acayip terliyorum şu anda
benim bi arkadaş 2. ay aşılarından önce calpol ver ateş çıktıktan sonra fayda etmez dedi? öyle mi kızlar sizler verdiniz mi herhangi bişey.16 sında aşı ve kontrollerimiz var. bide o ık ık gibi sesler benim bebişte de oluyor tıkanıyor gibi oluyor. sanırım ağzına bişiler geliyor bizim hamileliğin son safhasında midemizde yanma olup acı su geliyordu ya bende öyle oluyordum sanırım ona da o tarz bişiler oluyor bu ay kontrolde soracağım. tıkanacak diye ödüm kopuyor. öyle olduğu zaman iki kaşının arasını ovalıyor kayınvalidem hastandeki hemşirede öyle yapmıştı ne anlama geliyor bilmiyorum. onlardan öyle gördüğüm için bende öyle yapıyorum tıkanıyor gibi olunca birde dik tutup sırtına hafif hafif vuruyorum.
tamamdır canım bundan sonra yemek tarifleri paylaşıcaz demekki buradapeki bişe sorayım bende yoğurdu formül sütten mi yoksa keçi sütünden mi yapmak daha iyidir acaba keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş ya:44:
Bugün kuaföre gittim ağdaya, kızımı arkadaş tuttu, ben yattım. Hayatımda ilk defa gittim bu arada ağdaya, kadın doğumcuya gitmekten daha stresli bişi bence
Pnömokok 2. ay aşılarının içinde var diye biliyorum, 3 tane oluyor ya, biri verem, biri karma biri de o. Yanlış mı biliyorum:26::26:
Rota aşısını da rota ülkemizde çok sık rastlanmadığndan önermeyenler varmış ama vücuda girdi mi de perperişan ediyormuş, arkadaşımın kuzenine olmuştu, yoğun bakımda filan kalmış bebiş. Biz vurdurcaz herhalde..
Uykunuza maşallah canımBize de bezler küçük gelmeye başlamıştı, ben de sık sık değiştiririm idare ederiz diye düşünüyordum, her kakasını dışarı taşırmaya başladı, zaten tamamen üzerini değiştirirken huysuzlanıyor, en son emzirirken omzuna kadar kakası taşınca pes ettim Eylül'de doğum yapacak arkadaşım var en yakında, ona vericem napim
İLknur aşının etkisini azaltıyor demişti, ben de vermedim calpol aşıdan önce. Zaten ateşi de çıkmadı, ebemiz 37,5 38 olursa verirsin dedi, ateş çıkmayınca vermedim. Huysuzluk için bi ilaç olsa onu verirdim ama
valla hayatımda yoğurt yapmamış biri olarak bana sormadığını da tahmin ediyorum ama yinede oralı olmamış gibi olmasın diye bişiler yazma gereği duydum (bu nasıl bi cümle olduysa kendim bile anlamadım) hangisi daha iyi olabilir bi fikrim yok bilen arkadaşlarımız lütfen yanıtlar mısınız?
Formül süt ne demek?:26::26:
yorumlarınıza bakarak bende vermemeye karar verdim. sağlıkocağına gidince ebeye de bi danışırım bakalım o ne diyecek.
cnm hazır mamalara formül süt diyolar ya biberon mamalarına yani
Merhabalar,
Uzun zamandır forumu takip ediyorum, benim de 11 Martta bir kızım oldu. Bu ikinci çocuğum, büyüğü de haziranda 2 yaşına girecek. Ek gıdalarla ilgili konuşulunca muhabbete dalmak istedim, 3. ayı bilemem ama eşim tıp doktoru ve onların Hacettepe'de okudukları kitaplarda ek gıdalara geçiş için 4. ay deniliyor. Ben oğlumda bu geçişi yaparken çok araştırdım ve gördüm ki dünya sağlık örgütü 2003 yılına kadar 4. ayda geçilebilir diyormuş. 2003'ten sonra 6. ay demişler, gerekçesini araştırdığımda bir çok doktorun yorumu şöyle olmuş "4 dediğimizde 2. ayda geçmeye başlıyorlar, bari 6 diyelim ki 4. ay gibi geçerlerse sıkıntı olmasın". Ben bunun üzerine oğlumda 3.5 ay gibi tattırmaya başladım, 4. ay gibi çorbalara falan başladım. Oğlum şimdi çok iştahlı bir çocuk, hiç bir yemeği, sebzeler dahil ayırt etmiyor, bu konuda hiç sıkıntım olmadı. Tabii ki alerjen gıdalara çok dikkat etmek lazım, yani belli sebzeler meyveler falan var, onları vermemek lazım, ama alerjen özelliği olmayan şeylerle, ve mümkün mertebe evde yaparak, yani yoğurdu kendimiz mayalayarak, bebe bisküvisi yerine evde sizin yaptığınız kurabiyeleri süte karıştırarak falan başlanabilir diye düşünüyorum, tabii sonuçta kendi fikrim naçizane, ama yine de paylaşmak istedim.
teşekkürler gerekçe süpermiş bu arada sadece takip etmekle kalmayın bence sizde katılın sevinirizzz
3.ay bitip de 4.aya girince mi yoksa 4.ay bitince mi cnm
evet evet onu bende okudum. yavaş yavaş artırın ve hiçbir zaman doyacak kadar vermeyin çünkü öncelik anne sütü diyor. 4. aylara falan geldiğimizde buluşlarımızı birbirimizle paylaşalım çok ihtiyacımız olacak. ben bebek beslenmesiyle ilgili hiçbirşey bilmiyorum şu an. hayatımda yoğurt muhallebi yapmışlığım yok. katı meyve presi alıcam daha sebze çorbası öğrenicem çeşit çeşit ay çok işim var
HaaBen normalde yoğurdu evde yapıyorum, günlük süt ile, ilerde de öyle veririm kıza diye düşünüyordum. Yalnız ben günlük süt dışındakilerle yoğurt olmuyor diye bliyorum, keçi sütünü sütçüden filan bulmak lazım o zaman, yoksa uzun ömürlü süt ile yoğurt olmayabilir:26:
Kızlar emire bugün 3 tane aşı ypıldı.Biri koldan diger ikisi bacaktan.Çok huysuzlandı bugün ve az önce ateşi yavaş yavaş çıkmaya başladı.Yarım fitil verdim.Bu gece nobetçiyim sanırım.Aman o iyi olsunda ben uykusuzluga razıyım.Aranızda bu aşıları yaptıran var mı?Sizde ne eki yaptı?
kızlar merhaba,
geldim ama tekrar gidiyorum. Uyandık yine tavşan uykumuzdan. Saat 4'den beri ağlama krizimiz vardı. Yanına kusma ve salyada eklenince 4 kez giysi değiştirdimBıktım şu alerji ve gaz ağrılarından. Birde grip olduk ailece. Burnuda tıkandı Duru'nun. Fizyolojik serumla geçirmeye çalışıyorum. Çok yorgunum kızlar. Şu ağlamalar bitirdi beni. Hiç geçmiyecek gibi geliyor. Hasta olan bebişlere şifa diliyorum. Tabi bizede. A unutmadan kızımın kafasında konak oldu. Bir türlü geçmiyor. Bebe yağı sürdüm sonra özel şampuanla yıkadım ama bana mısın demedi...Önerisi olan?
merhaba canım bizdede huzursuzluk yaptı ve 2 gün sürdü.
Kızlar emire bugün 3 tane aşı ypıldı.Biri koldan diger ikisi bacaktan.Çok huysuzlandı bugün ve az önce ateşi yavaş yavaş çıkmaya başladı.Yarım fitil verdim.Bu gece nobetçiyim sanırım.Aman o iyi olsunda ben uykusuzluga razıyım.Aranızda bu aşıları yaptıran var mı?Sizde ne eki yaptı?
Bizde de konak var canım, geçmediği gibi yayıldı.. Zeytinyağı sürüyorum banyodan evvel ben, taramak lazım demişlerdi bir de.. Ben taramadım ama.:26:
kızlar merhaba,
geldim ama tekrar gidiyorum. Uyandık yine tavşan uykumuzdan. Saat 4'den beri ağlama krizimiz vardı. Yanına kusma ve salyada eklenince 4 kez giysi değiştirdimBıktım şu alerji ve gaz ağrılarından. Birde grip olduk ailece. Burnuda tıkandı Duru'nun. Fizyolojik serumla geçirmeye çalışıyorum. Çok yorgunum kızlar. Şu ağlamalar bitirdi beni. Hiç geçmiyecek gibi geliyor. Hasta olan bebişlere şifa diliyorum. Tabi bizede. A unutmadan kızımın kafasında konak oldu. Bir türlü geçmiyor. Bebe yağı sürdüm sonra özel şampuanla yıkadım ama bana mısın demedi...Önerisi olan?
ahh sorma duygucum inan bende bu gaz sancılarından sıyırtcamkucakta gezdirmekten mahvoluyom konaklar bizdede var geçmedi...tarıyomda ama fayda yok...erhalde kendiliğinden geçicek :26: beklicez...
merhaba canım bizdede huzursuzluk yaptı ve 2 gün sürdü.
B'zde dun yaptirdik ayni asilari, dun biraz huzursuzkluk yapti. Asidan once hemsire calpol ver demisti gitmeden yarim saat once ve asidan 5 saat sonra calpol verdim, atesi cok cikmadi cok sukur, ama ara ara yine huysuzlaniyor sanirim kolundaki ai aciyor, ebemiz 1=2 aya kabuk baglar 1-2 ayda iyilesir demisti. gecmis olsun, sifa olsun tum bebislere :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?