2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

valla hayatımda yoğurt yapmamış biri olarak bana sormadığını da tahmin ediyorum ama yinede oralı olmamış gibi olmasın diye bişiler yazma gereği duydum (bu nasıl bi cümle olduysa kendim bile anlamadım) hangisi daha iyi olabilir bi fikrim yok bilen arkadaşlarımız lütfen yanıtlar mısınız?

Son düzenleme:
Bugün kuaföre gittim ağdaya, kızımı arkadaş tuttu, ben yattım. Hayatımda ilk defa gittim bu arada ağdaya, kadın doğumcuya gitmekten daha stresli bişi bence

Pnömokok 2. ay aşılarının içinde var diye biliyorum, 3 tane oluyor ya, biri verem, biri karma biri de o. Yanlış mı biliyorum:26::26:
Rota aşısını da rota ülkemizde çok sık rastlanmadığndan önermeyenler varmış ama vücuda girdi mi de perperişan ediyormuş, arkadaşımın kuzenine olmuştu, yoğun bakımda filan kalmış bebiş. Biz vurdurcaz herhalde..

Uykunuza maşallah canım Bize de bezler küçük gelmeye başlamıştı, ben de sık sık değiştiririm idare ederiz diye düşünüyordum, her kakasını dışarı taşırmaya başladı, zaten tamamen üzerini değiştirirken huysuzlanıyor, en son emzirirken omzuna kadar kakası taşınca pes ettim Eylül'de doğum yapacak arkadaşım var en yakında, ona vericem napim

İLknur aşının etkisini azaltıyor demişti, ben de vermedim calpol aşıdan önce. Zaten ateşi de çıkmadı, ebemiz 37,5 38 olursa verirsin dedi, ateş çıkmayınca vermedim. Huysuzluk için bi ilaç olsa onu verirdim ama

yorumlarınıza bakarak bende vermemeye karar verdim. sağlıkocağına gidince ebeye de bi danışırım bakalım o ne diyecek.

bu yeni annelerin soruları da hiç bitmiyo değil mi bakıyorum hepimiz ayrı bi telden çalıyoruz
ama çok eğlenceli oluyor
öf akşama ne pişirsem:97:

yorumlarınıza bakarak bende vermemeye karar verdim. sağlıkocağına gidince ebeye de bi danışırım bakalım o ne diyecek.

bence de verme cnm sağlık ocağındaki ebe ver demişti bende vermemiştim verem savaştaki ebe olurmu öle şey ateş çıkmadan çocuğa ilaçmı verilir diye söylenmişti

cnm hazır mamalara formül süt diyolar ya biberon mamalarına yani

Haa Ben normalde yoğurdu evde yapıyorum, günlük süt ile, ilerde de öyle veririm kıza diye düşünüyordum. Yalnız ben günlük süt dışındakilerle yoğurt olmuyor diye bliyorum, keçi sütünü sütçüden filan bulmak lazım o zaman, yoksa uzun ömürlü süt ile yoğurt olmayabilir:26:

bizim de bugün kontrolümüz vardı ve doktor 4. ayda ek gıda konusunu konuşuruz dedi sanırım o da 4. ayda yavaş yavaş başlamak istiyor bebeğimin kilosu ve ve gelişimi iyi olmasına rağmen

teşekkürler gerekçe süpermiş bu arada sadece takip etmekle kalmayın bence sizde katılın sevinirizzz

Elimden geldiğince katılmaya çalışırım, malum iki bebekle hayat çok eğlenceli :)

3.ay bitip de 4.aya girince mi yoksa 4.ay bitince mi cnm

4. ay bitince yani 16-17 hafta bittiğinde. Ama ben tepkisini ölçmek için biraz daha erken denemelere başlamıştım, zaten arkadaşların da dediği gibi ilk zamanlar hep az az deneme amaçlı veriliyor, çocuğun alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini takip etmeniz gerekiyor, 4. ay bittiğinde de tam anlamıyla geçmiştim öyle öyle. Ben çalıştığım için aslında psikolojik olarak bana da iyi gelmişti, zira evde en azından bir kase çorba içip karnının doyduğunu biliyordum. Ama belki evde olan anneler daha uzun süre sadece anne sütü verebilirler.

Bir de ek gıdaya geçsem bile belki 7. aya kadar, belki de fazla hatırlamıyorum, hep önce emzirdim, sonra yemek verdim, sırf önce anne sütünden alabildiğini alsın, üstünü yemekle tamamlasın diye.

bizim buraya yakın bi köy var orada satılıyo keçi sütü oradan alırım sanırım

Kızlar emire bugün 3 tane aşı ypıldı.Biri koldan diger ikisi bacaktan.Çok huysuzlandı bugün ve az önce ateşi yavaş yavaş çıkmaya başladı.Yarım fitil verdim.Bu gece nobetçiyim sanırım.Aman o iyi olsunda ben uykusuzluga razıyım.Aranızda bu aşıları yaptıran var mı?Sizde ne eki yaptı?

kızlar merhaba,

geldim ama tekrar gidiyorum. Uyandık yine tavşan uykumuzdan. Saat 4'den beri ağlama krizimiz vardı. Yanına kusma ve salyada eklenince 4 kez giysi değiştirdimBıktım şu alerji ve gaz ağrılarından. Birde grip olduk ailece. Burnuda tıkandı Duru'nun. Fizyolojik serumla geçirmeye çalışıyorum. Çok yorgunum kızlar. Şu ağlamalar bitirdi beni. Hiç geçmiyecek gibi geliyor. Hasta olan bebişlere şifa diliyorum. Tabi bizede. A unutmadan kızımın kafasında konak oldu. Bir türlü geçmiyor. Bebe yağı sürdüm sonra özel şampuanla yıkadım ama bana mısın demedi...Önerisi olan?

merhaba canım bizdede huzursuzluk yaptı ve 2 gün sürdü.

Bizde de konak var canım, geçmediği gibi yayıldı.. Zeytinyağı sürüyorum banyodan evvel ben, taramak lazım demişlerdi bir de.. Ben taramadım ama.:26:

B'zde dun yaptirdik ayni asilari, dun biraz huzursuzkluk yapti. Asidan once hemsire calpol ver demisti gitmeden yarim saat once ve asidan 5 saat sonra calpol verdim, atesi cok cikmadi cok sukur, ama ara ara yine huysuzlaniyor sanirim kolundaki ai aciyor, ebemiz 1=2 aya kabuk baglar 1-2 ayda iyilesir demisti. gecmis olsun, sifa olsun tum bebislere :)

Allah hepimize güç kuvvet versin

Saol canım.İnş. ateşlenmeden atlatır.Emirde de konak oldu.Kabuk gibi hatta.Yarın emir iyileşirse yıkamadan önce zeytinyagı sürüp yarım saat bekleticem.Sonra tarakla tersten yavaşla tarıycam.Bana böyle yapmamı tavsiye ettiler.İnş. geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…