doğum kilosunun üstüne 1500 aldıysa tamam. Boyu benim 2. ay kontroldekiyle aynı.
Bazı şeyler genetik önüne geçemezsin sen iri olabilirsin eşinde olabilir ama bebek amcasına , dayısına , teyzesine vb.. çekmiş olabilir.
Yani arkadaş doğum yaptı bebek 4200 doğdu, başka arkadaşın ki 2800doğdu. Bu bebeklerin 2 aylık hallerinin aynı olması beklenmez.
aynen öyle canım kaynanam hep aynı. inan sırf bebeğim için üzülmemeye çalışıyorum. sütümde giderse Allah korusun onlara gün doğar zaten. çok sağol canım Allah razı olsun.
canım dediğin gibi bişey desen hemen asabileşiyor. sanki bu çocuk sadece benim. ama bende insanım onu göremiyor. boş vakit yok kucağımda bebekle yemek yapmaya çamaşıra uğraşıyorum. o bi iş yapıyor ben kaç iş yapıyorum onu görmüyor. ben işten doğumdan önce çıktım. o zamanda öyleydi. yani ben hem işte çalışırdım hem evde. ve onun işi oturarak benim hep dışarıdaydı.
artık incelik yok canım. bugün geldi surat astım verdim kucağına bebeği oğlu vardı ya bırakamadıda. bende ev işi yaptım hızlıca ve hiç konuşmadım nerdeyse. sadece mutfağa gelip kızım banyoya baktım saç kremi var bana versene diyince koptum yüzüm bi tuhaf oldu. bende az var veremem dedim hala devam etti sanki dilenci gibi azıcık ver o zaman dedi bende azıcık sana verirsem ben banyo yapamam dedim bozuldu gitti. o kadardı konuşma.
canım sağlığımda kalmadıki. sabah kalktım yürüyemedim belimden sırtımdan. doktor sadece bel fıtığı değil boyun fıtığıda olabilir dedi zaten. Allah yardımcım olsun beni düşürmesin ne diyim. annemlerde başımdan eksik olmasın. Allah razı olsuın kızlar. bugün babamın sonucunu bekledik bide . yine pet çekildi kanserde düzelme varmı diye. doktor gerizekalısı istem yapmamış laboratuardan yarın söyleyecekmiş sonucu inşallah düzelme vardır bari ordan yüzüm gülsün. geçen hafta ordaydık rüyasında bile kızımı görüyor hep. geçen geldi anlatıyor rüyasında kızıma sarılmış ağlıyormuş kızım ölünce sana nasıl dayanacam diye. bazende severken ben ölürsem beni hatırlamazsın kızım diyordu oda zoruma gidiyor. 4 ay oldu nerdeyse ama eşim hiç gitmedi biliyormusunuz. ne aradı ne gitti böyle vicdansız biri işte. ama sürekli annesine gidelim diyor. artık bende gtmiycem gittim gittim ne oldu işte sonuç nankörlük. anneme gitmiycem dedim kızım sana yakşmaz diyordu.
kızlar siz de denk geliyor musunuz bilmem ama hastanelerde emzirme odasını kendine kapatan kadınları bogasım geliyor ya orası babanın mülkü sanki nezaketen kapı calıyoru olur ya müsait hissetmez toparlanma ihtıyacı duyar icerde biri varsa diye icerden ses doluuuuuuu
ulan bir sen doldur diye mi koydular orayı senn beben ac benm ki tok mu tekrar girme teşebbüsünde bulundum ne beklıyem dedim kadın emzırıyor ben alt degıscem masa bosta netıcede gene bagrıo sinirli bıseklde hatun doluuuuuuu tuvalet mı bu ya aaa nasıl uyuz oldum anlatamam kocası kapıdaymıs saydırdım kadına bi dünya adamdan gık cıkmadı gittim bir üst kattakine
böyle tipler hep beni bulur zaten sinir oluyorum o odanın adı niye emzirme odası arkadsım cocugum emmiyorsa emziremiyorsam benim odam olmuyor mu yani orası valla garip gelebilir ama benim canımı acıtıyor bakım odası beslenme odası desinler bizi de düşünsünler ama haksızmıyım
günaydn annecikler, bişey sorcam, sizin bebekleriniz şıngırak tutuyormu? benimki tutmuyo, eline verdiğim zaman ilgisini de çekmiyor, ağızına götürmeye çalışıyor sadece... salladığım zaman bakıyor biraz.. normal mı bu? sizinkiler ne durumda?
benimki de sadece bakıyı daha, 3 aylıkgünaydn annecikler, bişey sorcam, sizin bebekleriniz şıngırak tutuyormu? benimki tutmuyo, eline verdiğim zaman ilgisini de çekmiyor, ağızına götürmeye çalışıyor sadece... salladığım zaman bakıyor biraz.. normal mı bu? sizinkiler ne durumda?
hizmet hast. başhekimi ürolog doktor bu konuda harika tavsiye ederimkimsecikler yok
oğluşum uyuyor ama ben nöbet tutuyorum başında bugün aşı olduğu için ne olur ne olmaz ateşi çıkar diye Allah korusun
saat 2 ye kadar babası bekledi ben uyudum 2de emzirdim gazdı alt değiştirmeydi derken benim küçük adamımı uyuttum babamız da yattı şimdi bekleme sırası bende ...
birileri vardır sohbet ederiz dedim ama kimse yokmuş hepinize huzurlu geceler olur inş....
ben vardım ama çakışamadık demek
inş en kısa zamanda düzene girer bebişinin uykuları canım....
emzirme odaları konusunda yazdıklarına aynen katılıyorum öyle dengesizler var sanki meme sadece onlarda var
bizde cuma günü kalça usgsi çektirdik şükür birşey çıkmadı ama devleti bekleseydik hazirana gün vermişti
oğluşmda bitik varmış teyzeleri sünnet olması gerekiyor sünnet yaptıran annişler bu konuda bilgi ve tecrübelernizden faydalanmak istiyorum yardımmm lütfen
sanırım burcukutlu arkdaşmız yaptırmıştı ???
Fenerbahçeli olarak şampiyonluğumuza sevindim. Hemen en yakın zamanda kızıma Fenerbahçeli kıyafetlerden almalıyım:)
Sultancığım yazdıklarına çok üzüldüm canım, kayınvalidene arkadaşların dediği gibi Allah vicdan ve merhamet versin. Eşine de bir an önce baba olduğunu hatırlatsın. Anlayış, ilgi ve şefkatli davransın size yaaa. Nedir bu davranışlar bütün sorumluluğun sana yüklerlerse depresyona girersin Allahım korusun.
Sermestciğim emzirme odası hakkındaki yazdıklarına katılıyorum canım, ben bir de yanlarında gelen kişilerin koltukları kapmalarına sinir oluyorum, bazıları kalkıyor tamam ama bazılarına da sen söylemesen kalkacağı yok. Kızının adı Nazlı mı bilmiyorum da avatarından yola çıkarak söylüyorum. Gerçekten Nazlı davranıyor uyku konusunda o zaman.
Biz bu Cuma 2. ay aşımızı olacağız zamanlama açısından en küçük bebek annelerinden olduğum için hep takipteyim. Sık sık emzirmem gerek benim de kilosunu doktor beğenmedi anne ve babası olarak bu arkadaş minik kalıyormuş. Boy iyi bence kilo da iyi ne istiyorlar tombul tmbalak mı anlamadım ki, 4.800 2 aylık bebek için az mı 59 da boyu?
aayyy çok tatlısın şıngırak dediğin sakın çıngırak olmasın, belkide adı şıngırak ben bilmiyorumdur. Bizim kızın daha öyle oyuncakları yok, almadık, ama eline bir şey vermeye çalışsam da daha kavrayamıyor bile minnağım:) sanırım ileriki aylardarda algılayacaktır.
günaydınn canım :)) 2. ay aşılarını atlattık şimdi konu geldi 4. ayabizim bundan sonra ki hayatımız hepp böyle galiba...
Ya kocalar çalışıyor, tamam ama madem bebek bakmakla yorulunmuyor, yarım saat bakıversinler akşam..Çoğu zaman bütün gün dikkatimizi bebekten hiç ayıramıyoruz, hiçbir yorgunluk olmasa bile beynimiz yoruluyor ya. Bir de etraf topluyoruz, çamaşır ayarlıyoruz, yemek yapıyruz. Bir şekilde daha çok ilgilenmesini sağlaman lazım ama erkek milleti kendine bişey yap deyince de asabileşiyor hemen di mi..
canım o diğer odada duruyor ve sigara içiyor o yüzden o odaya bırakamam kızımı. kendini çağırıyorum 5 dakika durmuyor hemen gidiyor. dün bebeğe bak namaz kılayım dedim ağlarsa karışmam dedi. bende aldırmadım kıldım çok şükür tam sonunda ağladı. Allah büyük canım ne diyimki. büyüyüncede baba olur işte.
bende çoook sevindim. övünmek gibi olmasın fenerliyimde. eşimde güya takım tutmuyordu hep öyle derdi annesi beşiktaşlıyım diyince bende beşiktaşlıyım dedi güldüm sadece. ben çocukken olur bunlar sanıyordum.
günaydn annecikler, bişey sorcam, sizin bebekleriniz şıngırak tutuyormu? benimki tutmuyo, eline verdiğim zaman ilgisini de çekmiyor, ağızına götürmeye çalışıyor sadece... salladığım zaman bakıyor biraz.. normal mı bu? sizinkiler ne durumda?
Günaydın annecikler...
Bugün ilk defa buraya yazıyorum bende bir mart annesiyim oğluşum 4 martta dünyaya gözlerini açtı sizi bayadır takip ediyorum fakat yazmaya bir türlü fırsat bulamadım sadece okuyup çıkıyorum oğluşumla biraz zor oluyor...ama yazıp sormak istediklerimi veya paylaşmak istediklerimi hep sizin yazışmalarınızda buluyorum hepimizin yaşadıkları ortak galiba mart annesi olaraktan
benim ilk çocuğum tecrübesiz olduğum için bi çok şeyi burdan tecrübeli annelerden öğrenmeye çalışıyorum...
hemen birşey sorayım dönence kullanıyormusunuz?oğluma almak istiyorum ama hangi marka nasıl bişey alıcağıma hala karar veremedim piyasada bir sürü çeşit var almişken iyisi olsun istiyorum kullananlar önerebileceğiniz bişey var mı?
Malesef beni şimdiden sardı inan ağrısı olmaz dediler ama koluna değince çok ağlıyor emzirirken de illa değiyo şükür şimdi biraz daha iyi oğluşum..Bu böyle ise 4. ayda ne olur hiç bilmiyorum
Çok şeker =)))
valla benim eşimde asabidir ama uykusuzluk beni daha çok asabi yaptı sanırım,dün sabah kaldırdım uykum var ya diyor tek başıma mı yaptım ben bunları gece uyudun kalk ben yatıcam dedimmecbur kalktı..birde başlarda ben bakamıyorumbende durmuyor vs diyordu bende saf saf yedim baktım olacak gb değil ağlasada almadım kucağından şimdi sadece onda susuyor nerdeyse
o nasıl beşiktaşlılık..allah yardımcın olsun canım..
hoşgeldin..büyük paralar verme sakın belkide çocuğun hiç ilgilenmeyecektir..
benimki daha tutmuyo...salladığımızda çıngırağını bakıp heycanlanıyo:) gülüyo bebişim:)
yani normal canmm
haa bende çıngırak diye biliyomama şıngırdakta güzelmiş
hayırlı geceler herkese siz uykulara dogru yol alın bakalım bizim mesai yeni basladı off benim cadı da düzeni bulsa da dokuzda uyusa dokuzu gectim ya onikide faln uyusa ya sadece gece uyusa razıyım yeterki uyusa yok anam nerde geceler bize haram oldu dün ezanı da gectik yok böyle bişey giderek sabaha erişiyoruz uyumuyor uyutmuyor bütün gündüz uyuyor sonra dısardaysak eger hep uyuyor zaten gece gündüz karıstı hatunda uyandır oyala oynat dıyenler nafile valla uyuyacagı varsa top patlasa uyandıramıyorsun hanımı ama gece de uyusun dıye cıt cıkarmasak bıle sinek ucsa ayılıyor cok tersiz cok doktor siz ona uyacaksınız yapcak bısey yok dıyor e ben işe baslıycam napcam o zaman sabah bes altıda yat uyusan nolcak bi saat sonra işbası ögrencileri nasıl cekebilirim sıfır uykuyla bilmiyorum oy anam oyy
ama bugünlerde uykudan da önemli baska bi sorunumuz var ye-mi-yor...bastan günde sekiz dokuz öğün yerdi öğün sayısını bir iki azalttı sonra öğünlerdeki miktar düşmeye basladı derken iki gündür normalde yedigi yemesi gereken miktar yarıya bazen yarıdan asagı düştü napsam nafile kavga dövüş agzına tepelersem ne yerse kar bugün toplamda 500 ml falan anca icirebildim o da binbir cabayla normalde 800-900 ml yiyorduk normali de oydu ama nolduysa oldu cocuguma nazar mı oldu nedir anlamadm biberonu ittiriyor aglıyor almak istemiyor agzında tutuyor sonra tükürüyor ya da kusuyor of cok zor ya ac uyuyor ac duruyor resmen
bugün doktora götürdük idrar kan bakıldı bişey cıkmadı Allahıma sükür doktor herhangi bir sorunu yok gayet iyi durumu bikac gün daha gözlemleyin dedi gönderdi gercekten huzursuzlugu atesi falan yok sükür ama güzel güzel yiyen cocuk bıcak gibi kesildi kızlar ya kahroluyorum resmen niye böyle oldu umarım düzelir cok zoruma gidiyor valla yememesi zaten mememi almıyor giderek sütüm azaldı diye üzülüyordum bir de bu cıktı
bugün baska mama aldım sma gold hani tadından mı sıkıldı diye cıkss valla anne sütü de versem mama da versem aynı bir iştahsızlık cöreklendi oturdu üzerimize defolur gider insallah tez vakitte
bu arada idrar alma aşaması cok kolay geçti korktugum gibi olmadı oysa bir canta esyayla gitmiştim tedbiri abartarak hani olur ya örnek alcaz derken üst bas batar diye gerek bile kalmadı masallah torbayı yapstrdı hemsire on dakka sonra işedi sidikli pakizem masallah:))
aaaaayyyy çokk güldümsidikli pakize hee.
adana grubuna sesleniyorum baskent hastanesine getirdik kızı hastane iyi sayılır oya hanım vardı randevu ona alabildik ama memnun kalmadım suratsızın teki ya cocuk doktoru olup duvar gibi surat tasıyanlara ayrı bir kıl oluyorum bu işi yapacaklar lütfen gercekten severek yapcak adamlar olsa ya
kalca usg icin de randevu alamadım ta bir ay sonraya verıyor gün bir hafta sonra üc ayımız bıtcek kendi dodktorumuz üc ay cıkmadan yaptırmamı söyledi burada da iyi bir yer bulmak zor anacım kalktık adanalara gittik cıkss orada da halledemedik iyi mi bu arada adanaya yaz gelmis valla cok sıcaktı bebeler kısa kollu gıyebılır orada bakalım bizde durumlar nasıl olacak biz de baslarız yanıyom demeye artık
kızlar siz de denk geliyor musunuz bilmem ama hastanelerde emzirme odasını kendine kapatan kadınları bogasım geliyor ya orası babanın mülkü sanki nezaketen kapı calıyoru olur ya müsait hissetmez toparlanma ihtıyacı duyar icerde biri varsa diye icerden ses doluuuuuuu
ulan bir sen doldur diye mi koydular orayı senn beben ac benm ki tok mu tekrar girme teşebbüsünde bulundum ne beklıyem dedim kadın emzırıyor ben alt degıscem masa bosta netıcede gene bagrıo sinirli bıseklde hatun doluuuuuuu tuvalet mı bu ya aaa nasıl uyuz oldum anlatamam kocası kapıdaymıs saydırdım kadına bi dünya adamdan gık cıkmadı gittim bir üst kattakine
böyle tipler hep beni bulur zaten sinir oluyorum o odanın adı niye emzirme odası arkadsım cocugum emmiyorsa emziremiyorsam benim odam olmuyor mu yani orası valla garip gelebilir ama benim canımı acıtıyor bakım odası beslenme odası desinler bizi de düşünsünler ama haksızmıyım
günaydın annişlerrr
ay demin oğluşumun altını değiştiriyodum bacakları kaldırdım krem sürmek için foşş diye bi ses aha dedim işiyo oğluş dayanamadı bi baktım bacaklarda çok az var üstü kuru heh dedim az yapmış iyi bari değiştirmeme gerek yok. bi baktım sonra yüzüne SIRILLLSIKLAAAMMkıyamam yüzüne işemişşş
günaydın annişlerrr
ay demin oğluşumun altını değiştiriyodum bacakları kaldırdım krem sürmek için foşş diye bi ses aha dedim işiyo oğluş dayanamadı bi baktım bacaklarda çok az var üstü kuru heh dedim az yapmış iyi bari değiştirmeme gerek yok. bi baktım sonra yüzüne SIRILLLSIKLAAAMMkıyamam yüzüne işemişşş
Yaaaaa 4. ay aşısı çok mu kötüymüş:18::18: Bir de yine 3 tane galiba di miOf.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?