selam kızlar dr. kontrolümüz vardı bugün. idrar tahlili yaptı gerçi tahlili yapana kadar 45 dak. kadar bekledik bizimle beraber bekleyen bir aile daha vardı. tam yaptı hemşirelerin yemek zamanı geldi. yaparsa siz şuraya koyun dediler gittiler. tam onlar gitti bebişim idrarını yaptı. bizimle bekleyen kadına nasıl çıkarıcam bunu acır mı dedim ne bileyim ben olsam çıkaramam dedi. bende çıkaramam dursun onlar gelene kadar dedim. kucağıma aldım bebişi aradan bikaç dakika geçti baktım üzerimde bi ıslaklık var ter zannettim. bir baktım çiş olduğu gibi üzerimde poşet bomboşkafayı yiyecem allahım bi 45 dakika daha mı bekleyecem dedim diğer bekleyen bayanda eyvaaaah yandın sen falan dedi ki tam o anda baktım efem tekrar yapıyor. bu kez hemen çıkardım poşeti elimde tuttum onlar gelene kadar. neyse bu arada hala benimle bekleyenlerin bebeği idrarını yapmamış. onlarınki 1 yaşında falan sürekli su veriyorlar yapsın diye. görevli gelince ya bizimki hala yapmadı dediler. kadın bi kontrol edeyim dedi bi baktı çocuk 1 saattir bezine işiyormuş poşet kaymış hep beraber gülüyoruz artık bunlar üstten verdikçe çocuk alttan çıkarıyormuş meğer. neyse idrar tahlili temiz çıktı. kilo olayını konuştuğumuzda ebelerin 200 gr. iyi mama verme dediklerini falan söyledim. tıpta esas olan hastaya göre muameledir dedi. tamam 6 ay sadece anne sütü ama kim için anne sütü yeterli olan için dedi. bu çocuğun kilo problemi var bu aşikar nasıl deriz aç dursun diye dedi. çocuk açsa mama istiyorsa illa ki verilecek dedi. senin sütün ya yetersiz yada yeterli besini alamıyor çocuk dedi. günde 4 kez 90 cc mama ver dedi. su peki dedim. hava aşırı sıcak vereceksin tabiki az da olsa dedi. üstelik artık mama veriyorsun mutlaka su da vereceksin mama vermesen dahi vereceksin dedi. rota aşımızı olduk. diş kaşınmaları normal dedi. klimayı çok zorda kalmadıkça kullanma açarsan da oda kapısını da aç dedi. 15 gün sonra kontrole getir dedi. bu arada sağlıkocağında 15 günde 200 gr almıştı ya ertesi gün mamaya başladım ben 10 günde 280 gr almış sağlıkocağındaki ebeleri boğmak istiyorum dedim güldü. biraz önce dediğim gibi bazı şeyler kanun değildir. doğrudur ama kişiden kişiye değişir her bebeğin yapısı farklıdır bu konularda ebeler katıdır ama bu iyi bişey değildir dedi. seviyorum valla bu dr.u. işte böyle kızlar baya sevindim kilo olayına. bakalım bu 15 günde daha da çok toparlayacak mı:97:
saat gece yarısnı geçmiş bugün seçim günü hakkımızda hayırlısı olsun..seçeceğimiz kişi vatanımıza ve bize layık olur inşallah...
ayşeciğim yaşadıklarına çok üzüldüm inan. kimse kimseye karışamaz ama. karışma değilde öyle söyleyene kadar. canım dua et bizede et Rabbim kabul etsin demek var. yada namaz kılı başka şekilde söyleyebilir seni düşünüyorsa. sende ister başlarsın ister başlamazsın. ha şuda var sen zaten biliyorsun onun demesiyle öğrenmeyeceksinki. o hoca kadında delimidir nedir. sanki cenneti garantilemiş. Allah bilir ama o o sözleri söyleyip senin kalbini kırarak zaten bişeyleri kaybetmiş farkında değil. kimse kimsenin giyimine karışamaz. hayatınada. çocukta senin çocuğun sen nasıl istersen öyle yetiştirirsin. üstelik eltin demiş ya hafız olacak ahiretlik. benim bi tanıdığım imamhatipi bitirdi hoca olacaktı yıllar önce. sonra kumarbaz oldu çıktı. kızına senden başka kimse karışamaz. kimin ne olacağınıda Allah bilir. bak canım ben önceden namaz kılıyordum. çalışırken kılamayınca bırakmıştım. geçenlerde annem kızım sen eskiden böyle değildin dedi. bak yapma böyle falan dedi ama güzel güzel. ben tekrar başladım. annem sadece yardımcı oldu çünkü. kızarak söylese yapmazdım belkide. çünkü bende bi inat var. ters gelirse inat eder yapmam. bence herkeste öyledir. bende böbrek rahatsızlığı var oruç tutmam yasak. her yıl aynı sözleri duymaktan bıktım. neymiş Allah yardım edermiş. ben bir kaç gün az su içsem hastanelik oluyorum. dahamı iyi yani. neden karışıyor insanlar birbirine.
bak bi hikaye okumuştum çok hoşuma gider. bi adamla oğlu namazdan dönüyorlarmış. oturan adamlar görmüşler. oğlu babasına bak bana görüyormusun biz namaz kıldık geliyoruz adamlara bak oturuyorlar demiş. babada oğluna dönüp keşke sende kılmasaydın oğlum demiş.Allah yardımcın olsun eşin senin tarafında değilse çok zor oluyor canım.
benimki emzik cokkurtusu dinliyerek uyuyor. Bu arada dönenceyle uyuyanlara hayranım dönence oyuncağı gibi onlara bakıp eğleniyor tamam.
bu arada bende kel kalcam çok dökülüyor, halbuki multivitaminde içiyorum ama birşey eksik demekki vücütta
ayyy böyle şeyleri bir ben yaşıyorum sanırdım..bizde de aynı..ama roller farklı ben kapalı eltim ve görümceler açık..beni öyle çok dışlıyorlar ki gerçi ben senin gibi önemsemiyorum hatta bak geçen yaz antalyada akşam kafeye gidelim dendi ben hazırlanıyorum o zaman dedim içeri gittim arkamdan aaaa sen kafe ne bilir misin dedi eltim görümceler de güldü bende fatma yenge sen evde oturduğun halde biliyosun bense üniversite okudum alasını bilirim dedimbozuldu.sonra giittiğimiz yerde lise öğretmenimle karşılaştık tesadüfen masamıza geldi benim eski günlerimi anlattı bu kız varya lisede tam parti kızıydı yurtta her türlü organizasyonu yapardı dedi sonra benim üniversite okurken başkanı olduğum grupları falan sordu ne kadar ektif birisin valla insan senle yaşlanmaz dedi üçüde kızardı..eve geldik beni eşime anlattılar yok şöyleymiş böyleymiş diye kızacağını mı düşündüler ne eşimde biliyorum mükemmel biri dimi işte onu bu yüzden canımdan çok seviyorum dedi.sonra yatsı namazımı kıldım içeri girince isterseniz diskoya yadatürkü cafeye gidelim dedim türkü cafe de ne demez mi eltim bende biraz kafeye benzer amacanlı müzik vardır deyince yaa dedi sonra ben güldüm içeri gittim yattım bence ezdirmeyecek insan..ben çok dışlandım kapalı olduğum için eşimin ailesi tarfından ama kendi arkadaşlarımdan aşırı derece de açık olan muhafazakar açık olan yani her türlü giyineni var.haa namaz konusuna gelince arkadaşlarım çantalarında hep namaz kıyafeti taşırlr abdest alıp namazımızı kılarız camiden çıkarken tekrar başlarını açarlar..başı açık ya da kapalı diye insanların yargılanması çok anlamsız...sonuçta o Rabbimle kul arasında Rabbim inşallah günahlarımızı affeder diye dua ediyoruz ancak kul hakkı denilen şey kulla kul arasında..bağışlanmayan günah..helallemek gerk ve helalleşilmeyen her hak mahşerde hesaplaşılacak ağır bir yük olur..takma kafana onların dediklerini..kızına sen mükemmel bir örnek olacaksın...namaz kılmak gerçekten tarifi imkansız bişey ama sadece Allah rızası için başkası göörsün diye değil..Rabbim hepimizi kendisine layık kullar etsin...
Ay Özlem şu uyuz insanlara verdiğin cevaplara bayılıyorum. Oh ağzına sağlıkbence biraz acıksın acıkınca muhakkak alır diye düşünüyorum canım:26:
maşallah kızına..eskiden biri bana bebeğim döndü dese hiçbişey hissetmezdim şimdi ağzım kulaklarıma varıyo öyle çok seviniyorum ki güzel haberler alınca
biz geçen hafta kontrole gittik ama kan damlası falan demedi sadece bana vitamin yazxdı çok renksiz gördü beni sanırım ama vitaamin de acayip iştahımı açıyo
haydi baakalım bizim yerimize de eğlen biz yarın ancak markete gideriz
ayy evet bende 2 gündür farkettim ama iğne yaparken demişti dr 1 ay sonra bie şişip kızarabilir hatta kabuklu yara olabilir demişti gerçektende bize 1 ay oldu verem aşıısına:26:
ayy çok kolay görsellerden hayvan resimlerini indir ya da boyama kitaplarından al kes A4 kağıda yapıştır altına da karton tamam oldumu sana monozebra kartı..hatta resimlerin üzerinden cdlerin üstünü yazdığımız kalemler varya onlarla 1 kez geç mükemmel kartlar olur..bende hatta konu konu var..hayvanlar eşyalar meyveler sebzeler araçlar..
canım üzülme sağlıklı olsunlar da kilo çok mühhim değil alır daha..acaba balkonda falan mı yedirsen gündüzleri tebdili mekanda ferahlık vardır derler ya
ayyy böyle şeyleri bir ben yaşıyorum sanırdım..bizde de aynı..ama roller farklı ben kapalı eltim ve görümceler açık..beni öyle çok dışlıyorlar ki gerçi ben senin gibi önemsemiyorum hatta bak geçen yaz antalyada akşam kafeye gidelim dendi ben hazırlanıyorum o zaman dedim içeri gittim arkamdan aaaa sen kafe ne bilir misin dedi eltim görümceler de güldü bende fatma yenge sen evde oturduğun halde biliyosun bense üniversite okudum alasını bilirim dedimbozuldu.sonra giittiğimiz yerde lise öğretmenimle karşılaştık tesadüfen masamıza geldi benim eski günlerimi anlattı bu kız varya lisede tam parti kızıydı yurtta her türlü organizasyonu yapardı dedi sonra benim üniversite okurken başkanı olduğum grupları falan sordu ne kadar ektif birisin valla insan senle yaşlanmaz dedi üçüde kızardı..eve geldik beni eşime anlattılar yok şöyleymiş böyleymiş diye kızacağını mı düşündüler ne eşimde biliyorum mükemmel biri dimi işte onu bu yüzden canımdan çok seviyorum dedi.sonra yatsı namazımı kıldım içeri girince isterseniz diskoya yadatürkü cafeye gidelim dedim türkü cafe de ne demez mi eltim bende biraz kafeye benzer amacanlı müzik vardır deyince yaa dedi sonra ben güldüm içeri gittim yattım bence ezdirmeyecek insan..ben çok dışlandım kapalı olduğum için eşimin ailesi tarfından ama kendi arkadaşlarımdan aşırı derece de açık olan muhafazakar açık olan yani her türlü giyineni var.haa namaz konusuna gelince arkadaşlarım çantalarında hep namaz kıyafeti taşırlr abdest alıp namazımızı kılarız camiden çıkarken tekrar başlarını açarlar..başı açık ya da kapalı diye insanların yargılanması çok anlamsız...sonuçta o Rabbimle kul arasında Rabbim inşallah günahlarımızı affeder diye dua ediyoruz ancak kul hakkı denilen şey kulla kul arasında..bağışlanmayan günah..helallemek gerk ve helalleşilmeyen her hak mahşerde hesaplaşılacak ağır bir yük olur..takma kafana onların dediklerini..kızına sen mükemmel bir örnek olacaksın...namaz kılmak gerçekten tarifi imkansız bişey ama sadece Allah rızası için başkası göörsün diye değil..Rabbim hepimizi kendisine layık kullar etsin...
mutlu yıllar canım...
maşallah bizde onu ilk kez sünnetin ikinci günü yaşamıştık yüreğim ağzıma geldiydi dikişe bişey olacak diye çok korkmuştum:18:
fazla söze gerek yok katılıyorum tüm dediklerine uleeennn
maşallah canım tombik paşana
bende terleme eşofmanı aldım acayip terliyorum zayıflattı da biraz birde internetten takip ettiğim workout lar var onları yapıyorum ama evde ki tartı bozulmuş şimdi nasılım bilemiyorum
Evet doğumdan sonra 2. 3. Ayda başlarmış, ondan anneyi tanıyınca diyorlar sanırım. Ben elevit kullanıyorum hâlâ, vitamin işe yararmis güya ama benim de dökülüyor. Çam terebentin yağı filan azaltıyormuş ya dökülmeyi, ona başlayacaktım, kaldı. Başlasak mı kızlar?benim saçlarımda felaaket dökülüyor iki haftadır başladı bebek anneyi tanıyınca dökülmeye başlar diyolar her taraf sac toplamaktan bıktım artık kel kalmasam iyi
çamterebentin saçı sertleştirdiğini duymuştum yanlış olmazsa, badem yağı, zeytin yağı kürü yapsan daha iyi olmaz mı, gerçi bunlar besler,nemlendirir, dükülmesini önleyen eski bir gelenek sarmısak ama yapar mıyım haaayır, kokusu gitmez mitmez
çam terebentin karıştırılarak kullanılıyor direk değil diye biliyorum. Bu arada benim de saçlarım feci dökülüyor, tüm tahlillerim ıncık cıncık yapıldı ama gebelik sonrası herkesin yaşadığı birşey demek ki bu, valla kel kalmazsam iyidir.
çok komiğim kendi kendime konuşuyorum uffff
aaaaaaaaaaa aşk olsun ben burdayım ya canımmm
herkes oy kullanmaya gitmiş sanırım.Ben daha oy kullanmadım yaa kararsızım gideyim mi , bebekle zor olur kimsem de yok. Eşim görevli evde kızıma emmeyi tekra hatırlatma çabaları içindeyim. Allahım beni emmesini bırakmaası için dua ediyorum kızıma da ağlıyarak yalvardım. Çünkü hiç almıyor, sabahtan beri de öylee sessizce ne bir ağlama uykulu gibi mayışmış güzel gözleriyle sessiz sessiz bakıyordu. Aç bırakayım ağlasın dedim ama ana yüreği yaa kıyamıyorum sızan sütlerimi kaşıkla denedim döke saça sonra da çay bardağını diktim ağzına(tabii yavaş yavaş) üstü başı battı. Ne yapayım dayanamadım o haline kan şekeri falan düşer diye korktum.
Şimdi ise bu şeylerle kendini yıpratmayım diye ona olan oldu azcık almaya başladı sanki ama yılmak yok emzirme çalışmalarına devam.
Bence kızım biberon yüzünden alışmış olabilir bir an ama benim üzüntülü hallerim stresim yüzünden beni cezalandırdı, artık hep mutlu görsün bebekler bizi, anlıyorlar çünkü yaa
hava güzelse çık bence kızında temiz hava almış olur,acıktırır uykusu gelir ve en önemliside ana yüreğine taş basıp biberonu verme
acıkınca mutlaka alacaktır canım sonuçta onun iyiliği içinanne sütünün yerini hiç bişi tutmaz.
dip not( ANNE SÜTÜ ALMAYAN BEBEKLERİN DAHA FAZLA ANTİBİOTİK KULLANDIĞI BİLİMSEL OLARAK KANITLANMIŞ)
ben bu durumu bizzat yaşadığımiçin oğlum sadece 8 ay amdi beni ve çok sık hasta olur antibiotik kullanırız.
bende sebzeye meyveye balığa yani anlıcan beslenmesine çookk dikkat ederim ama sanırım bağışıklık sistemi güçsüz
ayy 8 ay azmı arkadaşım???kızım 8 ay emse öpüp başıma koycam valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?