canım 6 ay hiç bişi vermedimanne sütü sadece ve son 2 ayıda zorlayarak emzirdim ek gıdalarla birlikte,
az değilmi sence bu kadar emmes iallah izin verirse kızımı 1,5 yaşına kadar emzirmek istiyorum.
hava güzelse çık bence kızında temiz hava almış olur,acıktırır uykusu gelir ve en önemliside ana yüreğine taş basıp biberonu verme
acıkınca mutlaka alacaktır canım sonuçta onun iyiliği içinanne sütünün yerini hiç bişi tutmaz.
dip not( ANNE SÜTÜ ALMAYAN BEBEKLERİN DAHA FAZLA ANTİBİOTİK KULLANDIĞI BİLİMSEL OLARAK KANITLANMIŞ)
ben bu durumu bizzat yaşadığımiçin oğlum sadece 8 ay amdi beni ve çok sık hasta olur antibiotik kullanırız.
bende sebzeye meyveye balığa yani anlıcan beslenmesine çookk dikkat ederim ama sanırım bağışıklık sistemi güçsüz
hipperaktif ayşe arkadaşım, inşallah en kısa zamanda tekrar emer kızın.. bende çok dua ettim ilk ayımda hiç emmedi sayılır, bari 4 aylık olana kadar emse diye, şimdi iyi emiyor çok şükür... pes etme, sürekli dene bencede...
benim kızımda iki gündür mızmız... tepinsin diye yatırdığım zaman ağlıyor numarası yapıyor, sürekli eli ağızında, gündüz uykularıda çok kısa ve yine 3 gündür kaka yapmıyor :84::84: aç mı kalıyor diye düşünmeye başladım yine, yada dişlerimi kaşınıyor bilmiyorum :26:
bende 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama ümitli değilim, benim sütüm az... doğumdan 5 gün sonra zorla geldi, denemediğim şey kalmadı, 1 ay az az, şuan daha iyi çok şükür... eğer mümkünse tabiki emzirmek lazım, ama süt yoksa yada bebek emmiyosa yapacak bişey yok... benim için her ay kar, o yüzden şaşırdım 8 ay az diyince canım
Mardin'in ilçesinde oturuyoruz buralar çooook sıcak, şimdi de uyuyor kızım, evet biberonu vermemek içinçay bardağını dayadım yaa çok akıllıyım değil mine yapayım:)
bunu bilmiyordum canım öğrendiğim iyi oldu ama gene de çok şükür 8 ay emmiş bu süreye kadar gelemeyenler de var canım sen elinden geleni yapmışsındır. Benim de bağışıklık sistemim güçsüzdür, bu konuda bana çekmese barii. Dikkatli ve bilinçli annesin ne güzel oğlun çok şanslı o balığı bana da gönder bak aşerdim (hamilelikte aşermeyen ben) canım istedi:)
hhiiiiiiii kıyamam ya keşke yazmasaydım offf ne düşüncesizim yaa
hani ben herşeyine dikkat ediyorum onu bunu yediriyorum diyecektim tüühhh (burda bazı komşularım var çocuklarına ekmek arası hemen hoopp tamam)
tabiiki allaha şükrediyorum yaa hiç emmeseydi diyorum ama gönlümden geçen 1,5 sene emzirmekti,hayırlısı böyleymiş.
Maşşallahcanım emsinler yaa başka bir iş mi gösteriyoruz onlara:) pes etmeyecem bakalım.
Bizim kız da 2 günde bir yapıyor kakasını o da 1 defa ya niye böyle oluyor anlamıyorum gerçi ben de kronik kabız olanlardanım bizim durumumuz etkiliyor olabil mi? Aç kalmıyordur bu diş kaşınması herkes de var bizde de yüzünü yanağıma koyduğumda bile dişleriyle yiyor sanki anasını:)
kızlaar izninizle ben oy kullanmaya gidiyorum
azcık da hava almış oluruz beynim oksijen alsın,sağlıklı düşüneyim, sıcak çarpmazsa eğer
çoook öptüm Gülce de öpüyor
:82::82::82: hadi en başla önce
merhaba ben de az evvel oy kullanıp geldim.Bir sorum olacak istanbuldayım ve kızım 10 gün evvel bronşiyolit geçirdi bende çok pimpirirklilik yapıp tulum felan giydiriyorum ne giydiriyim siz ne yapıyosunuz pişirirmiyim bebişimi
merhaba canım,allah hayırlı olanını başımıza devlet yapsın işlh.bende kullandım oyumu, canım anlayamadım ne zaman giydiriyorsun tulumu gece yatarkenmi,ama gece bile giydirsen terler bu havada,ben kızıma 1 çıt çıtlı badi üstünede uzun kollu giydiriyorum altınada 2 kat ne yapim valla bacakları üşüyor,ben de ankaradayım ve burası serin
aklında bulunsun canım bebeğin üşüsün ama terlemesin buna çok dikkat et.geçmiş olsun kaç aylık bebeğin
Selammmmmmmmm =))
Oy kullandık oğluşumla geldik iyi ki gidip gelmişiz bir yağmur bastırdı ki puff yakalansaydım yağmura kayınvalidem dünya laf ederdiÇünküüüü bana bırak dedi yok dedim gezeceğiz gezmeden de geldik heheh oğlumla yürümek istedim sadece =))
cnm bebeğim 4. ayında aslında rutubet çok kızda terliyo ayakları bileama ben tedirginim ya üşür hasta olursa die.hep üztünde görümcem çok sıcak die çıkarmış(biz ona bırakıp oy kullanmaya gittik)bana üşüyecek gibi geldi abartıyomuyum:44:
canımeve bir derece al çok kafana takıyorsan ve derece 23 24 de olsun yazın zor ama için rahat olur en azından,
canım terlemesi çok tehlikeli hastalığı o anda kapıyorlar,abartmadan altına kısa kollu çıt çıt üstünede uzun kollu giydir,korkma bak giydirincede hasta olmuş işte
terlemesin yeter
teşekkürleriyi pazarlar güzel annişlerumarım herkez iyidir
iyi pazarlar güzel annişlerumarım herkez iyidir
herkes oy kullanmaya gitmiş sanırım.Ben daha oy kullanmadım yaa kararsızım gideyim mi , bebekle zor olur kimsem de yok. Eşim görevli evde kızıma emmeyi tekra hatırlatma çabaları içindeyim. Allahım beni emmesini bırakmaası için dua ediyorum kızıma da ağlıyarak yalvardım. Çünkü hiç almıyor, sabahtan beri de öylee sessizce ne bir ağlama uykulu gibi mayışmış güzel gözleriyle sessiz sessiz bakıyordu. Aç bırakayım ağlasın dedim ama ana yüreği yaa kıyamıyorum sızan sütlerimi kaşıkla denedim döke saça sonra da çay bardağını diktim ağzına(tabii yavaş yavaş) üstü başı battı. Ne yapayım dayanamadım o haline kan şekeri falan düşer diye korktum.
Şimdi ise bu şeylerle kendini yıpratmayım diye ona olan oldu azcık almaya başladı sanki ama yılmak yok emzirme çalışmalarına devam.
Bence kızım biberon yüzünden alışmış olabilir bir an ama benim üzüntülü hallerim stresim yüzünden beni cezalandırdı, artık hep mutlu görsün bebekler bizi, anlıyorlar çünkü yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?