2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar her salya diş göstergesi değilmiş.bebeklerin tükrük bezleri çalışmadığından tükrüklerini yutamazlar salya akıtırlarmış.benim kız da sürekli eli ağzında,salyalı emziği resmen çiğniyor.dr bunlar normal diş belirtisi değil dedi.diş için ciddi bir huysuzluk ve ishal dönemi olurmuş.tecrübeli anneler daha iyi bilir.bakalım göreceğiz artık.bu arada rota aşısı yan etki yaptı mı

günaydin süper mamiler
herkes ve bebeler iyidir INSALLAH...bizim bebenin kcinda pireler ucusuyo
mama vakti 5 saati doldurdu,hala cit yok...neyse yari uykuluyken daha iyi iciyo
ayrica kizlar benim hala adetim gelmedi,,korkuyorum yaaa :26:
hap aldim,daha icemedim adetimi bekliyorum,herkesin geldi sanirim? :26:
ya hamileysemmmm :84:

esime havale ettim ...yine deneme
olmassa sana devredecem,,,eger esimde basaramadiysa sen bi dahisin arkadasim
esim bilgisayar mühendisi

Başarılııı
ayrica fiyonkcuk canimsinnnnnnn

tickerini eşinin yaptığı hemen belli olmuş canım.biz yapsaydık eğer kesin kırlarda bayırda çiçek böceğin içinde bir erkek bebek duruyor olurdu

bknz;alttaki şekil1A

Ay evet ya

Ay kızlar yukarda yazdıklarımı ta geceden alıntılamıştım. Üç bin saat sonra yazabildim.
Sabah işe gittik, eşim, Defne, ben. Rapor almak için izin kağıdı alacaktım güya. 5 gün yıllık izin aldım çıktım Geçen defa kıyameti koparmıştı müdür, bu defa da dellendirmiyim dedim, ama ince olacam derken sadece 5 gün izin alabildim Zor durumdalarmış, memur yokmuş, daha fazla izin verme lüksleri yokmuş. Anlıyorum da diyorum ben tatil için istemiyorum izni, yapacak şey yok diyolar Perşembe günü ben ücretsiz izin alayım en iyisi diye sölicem, cuma da rapor alcam, bu ayı çıkarayım en azından. Herhalde yılık izinlerim yanacak..

herkese gunaydnnn anneciklerrr uzun zamndr yazamyrdum...

bnm kızımda buyudu teyzeleri 2 elini agzna sokmya calşyr hergun farklı seslr çıkaryr
yalnz bz pişk olduk o kadr sık da degstryrm altını..ıslk mendl kulllnyrdm ondan mı oldu acba
2 gundr pamuk we ılık su ile slyrm zeytnyagı we bepanten suryrm braz daha ii oldu şimdi..
chicco nun pişik önleyci kremni kullnyrdm ama memnun kalmadım sz ne kullnyrsnz?
bnmde iznim 17 hazranda btyr :84: temmzu 1e kadr rapor alcam sonra eylulde okula döncem gerii.
aslnda bn yarm dönm ucretsz izin almk istyrm kıızm braz daha buysuun dye ama eşim alma bnce çok bunalacksn ewde dyr karra weremedm

bu arada bnm kızım bu aralr gece uzun uyumya basladı mşşlh
dr a sordm bi kez olsun kaldr emdr dedi ama ac olsa kendi uyanrdı dye düşünp uykusunu bölmk istemyrm
eskden kalkardı 1 kez şimdi kalkmyr sznkler nasıl kaldraym mı acaba?gun içinde sık emdryrm o onu telafi ediyor mudur acaba

ben bu pişik yüzünden...kızıma hep kaynatılmış ılınmış suyla siliyom kızımı...3,5aylık oldu halen böyle temizliyom.hiç pişik olmuyo artık.
benim kızda aynı...ben kesin diş çıkarcak diyom çünkü çok huysuz ağlıyo hep...
teşekkür ederim canım darısı meryem cerene olsun İnşallaaah. azizeciğim diştenmi acaba yaa kilo çok fazla alamıyor. bide bazen çığlık atarak ağlıyor.

hayırlısı inşallah canmm evet canmm dişten tabi kolaymı bi bebek için diş çıkarmak...
en sıkıntılı anlar oluyo diş çıkartma dönemi...ağlar doğru düzgün uyumaz normal bunlar.
benim kızda uyuyo ohh uydu diyom 15dk.sonra bi çığlıkla uyanıyo...aynıyız bizde.

bende hiç gece emzirmiyom uyandırmamda emzirmek için...uyku daha önemli bi bebek için.
zaten acıksa kendi uyanır meme ister.

Selam,
Pişiğe en hızlı Mustela ile çözüm buldum ben. Güya iyidir diye Sebamed kullanıyordum, yine de pişik olmuştu, Bepanten de bir dereceden sonra işe yaramadı, çok kızarmış ve kabarmıştı artık. Mustela'nın bir tane tedavi edici kremi var: Stelactiv diye geçiyor, onu bir kere sürdüm ve bingo! Bir de günlük kullanım için pişik önleyici kremi var çinko içeriyor. Tedavi edici olanı çok sık kullanma yalnız, mesela stelactiv'i 1 kez sürdüysen sonraki 2 açmada diğerini sür, bizim bebişte zaten 1 kereden fazla sürmeme gerek kalmadı. Şimdi sadece önleyici kremi kullanıyorum. Ha bir de dikkat edilmesi gereken, bebeğin altını temizledikten sonra iyice kurutmalısın (bu genel olarak geçerli bir kural) ama kurutmak için kullanacağın tülbent ya da havluyu sürterek değil yumuşakça dokundurarak ıslaklığı almalısın, yoksa hassas ciltleri tahriş oluyor. Bu arada Mustela'da "paraben" yok, bu da bonusu..
Bir de arkadaşım Popolin Omega'yı önermişti pişik tedavisi için ama onu kullanmadığımdan bilmiyorum..
Sağlıklı günleer

çok tesekkr ettim ayse cim sennle nisan da deil mart anneleri topiğinde konşyrz haa çok komik

Ha diceksiniz ki "ona bakarsan şubat anneleri vs. de önden gidiyor" ama ben de hafıza mı var ki o kadar ileriye yönelik öğrendiklerimi hatırlayayım. Balık hafızalı oldum balıkkk

Bu arada bir şey paylaşmak istiyorum. Çalışacak olan annelerin (misal ben) bebeği yavaştan biberona alıştırması gerekiyormuş. Sonradan almayabiliyormuş. Ben sütümü sağıp biberonla evdekilere bırakacağımdan şimdi günde 1 öğün (çalıştığımda evde olmayacağım bir öğün) biberonla veriyorum sütümü..

Ben de pamuk kullanmayı bırakmıştım bir iki haftadır. Önce primanın ıslak mendilini kullandım, bir şey olmadı, can bebeninki vardı bir de, ona geçtim, sonuç felaket Jenny willy bezden mi acaba dedim, ki bayadır kullanıyodum onu, ama primaya geçince de değişmedi,ıslak mendildenmiş, git gide de kötüledi. Yeniden ıslak pamuğa geçtim, bir daha da kullanmıcam can bebe. Dursun, nasılsa daha 4 5 see bitmiycek ıslak mendille işimiz, elini melini sileriz sonradan..
Bu arada ayşe senden alıntılamamışm, sağol, ben de mustela alayım bgün ya, inşallah bizde de işe yarar..

ben de adet olmayanlardanım. Geçenlerde 2-3 gün boyunca adet olacakmışım gibi ağrı hissim vardı. Olmadım ama. Sonra bir gece wc'ye gittiğimde kızlar resmen kahverengi şeklinde idrarım geldi bu neydi şimdi çok korktum. Taş vardı küçük mm'lik.Galiba kum döktüm. Şimdlerde de o kadar su içmeme rağmen idrarıb rengi hala koyu ne yapacam bilmiyorum.
Ben hamile olabilir miyim korkusu yaşamıyorum çünkü hala eşime yaklaşmadım. İnşallah korku haline dönüşmesinde, eşime de acıyorum hele bir doktora gideyim demiştim. Gittim mi hayır, anlayışı iyi de nereye kadar. Ulaaa nerdeyse 1 sene olacak haa

ıslak mendil kullansan bile kurula canım. Bizim kız da ilk günler pişik olmuştu. Artık kuru tutuyorum. Güleceksiniz ama ben arko ve vazelinle atlattım pişiğionu da gene burdan KK'den öğrendim. Sebamed de etkili oldu. Evde evet sıkılırsın ama bebeğinin gözlerinin önünde büyüdüğünü görmek bence paha biçilemez. Çünkü iş gene olur, para gene kazanılır ama zaman o kadar hızlı ki o güzel anlarını bence kaçırmamak gerekir. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor diyebilirsiniz, belki de ataman daha olmadığı için böyle konuşuyorsun dersiniz ama inanın atanmadığıma seviniyorum. Çalışıp hallerderiz, bebeğimin bana ihtiyacı var. Kimsenin bakmasına da güvenmiyorum. Nasıl bakıcılar var İnşallah iyilerle karşılaşırsınız, karşılaşırız.

bizim kız da gece uzun uyumaya başladı zaten emmesinde sorun var o yüzden ben gene de kalkıyorum, zaten azcık emse ağzını kitliyor dudaklar kale geçilmez oluyor. Dün gece 2 saatte bir 3 defa ben kaldırdım yatırdım ne kadar emerse kar diye. Bebeği 7-8 kilo olanlar için gece emzirmek sorun olmaz uykuyu bölmeye gerek yok ama benim kız daha zayıf 5 kiloya zar zor geçtik, üstelik 3.590 doğduğu halde ayda ne 1 kio alması offf keşke. 2.ayda 250 gr alması ne demek , eşim iyi diyor ebe de daha bu 2 aylık 5 kio iyi dedi ama aylara bölünce kilo alımı az işte. Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar. Amiiin.

Ben de pişikten sonra bebişimin poposunu yıkayarak temizlemeye başlamıştım. 2 gündür unibaby ıslakmendile döndüm, yine hafif kızarma var. Islak mendil işi iş değil yaa..
Umarım işine yarar canım

canım benim kız da uyanmıyordu. ama bu ay sanki kilo alımı az oldu. o yüzden artık geceleri de meme vermeye başladım. gözleri kapalı emiyor, hiç uyanmadan devam ediyor. bir dene bakalım belki seninki de uyanmadan emip devam eder uykusuna.

kızlar hastalanamadınız dıye neden bu kadar panık yapıyorsunuz cunku eger hastalanırsanız sutunuzde azalma olabılır bıde ben efede 8 . ayda ahastalanmıstım yanı ıc beklemıyorum zaten 6 ay olmak ıstemıyorum daha sonra olabılırım zaten bu kılolardan dolayıda bunalım mucella oldum cıktım hıc hastalanma olayınıda kafama takamıcam..

slm kızlar

regl dönemi düzene giren var mı? benim doğumdan sonra hiç olmadı gibi bir şey. doktora da gitmedim daha.
bugünde uyandım kasıklarımda batma ve sancı var. belki yorgunluktan kas ağrısıdır ama bilemiyorum tedirgin oldum yinede. :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…