2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın 2011 İN EN güzel EN çıtır anneleriiiiiiiiiiiiii

Çok enerji doluyum bugün hamd olsun Dün misafirim vardı bu akşam yine var..Hazırlık ve temizlik yapmam lazım bu yüzden bugün pek gelemeyebilirim ama olsun arada yine ceee yaparım..Güzel keyifli bir geçirmeniz dileği ile bol sütlü günler diliyorum ve Bol uyku bebişlerimizeee

Uykularının tam olarak düzene girmesine bir iki ay daha var canım şuan istesen de birden oturmaz yavaş yavaş saatlerine dikkat etmeye çalış ufaktan rayına oturmaya başlar inş. Valla 3 defa felan uyuyor 11 den sonrasını baz alıyorum çünkü 11 e kadar genelde bende yatakta oluyorum emziriyorum sarılıyorum paşama birlikte uyuyoruz =))) 2 ye doğru uyuyor 45 dk çok değil sonra bazen çok nadir 15 20 dk 4 gibi ama akşam 6 gibi uyuyor 1 saat sonra 10 gibi uykusu geliyor emerken uyuyor yatırınca uyanıyor sonra 11 gibi uyuyor biz de hemen yatağa koşuyoruz uyudu uyudu hadi bizde uyuyalım die heheh valla ben yatağa yatırınca boncuk gibi açıyor gözlerini ana kucağım yok puset var onun gibi kullanıyorum onda sallıyorum uyutuyorum koltuğun üzerine altına bişey serip yatırıyorum.. Benim ki de emerken uyuyor sonra kucağımdan bırakınca uyuyor..

Ooooo kendi kendi uyumasını bekmele bence çoooooooook erken anca uykulu olacak benimki yanında duracağım öyle uyuyacak yoksa nıck bende sallamam diyordum ama sallıyorum valla saatlerimi alıyor onu uyutmak sonra iş güç hepten kalıyor

Tracy Hogg'a göre 4-6 ay arası bebeklerin gündüz 2-3 saatlik 2 uyku ya da 1.5 saatlik 2 uyku + yarım saatlik bir kestirme alması gerekiyormuş. Ayrıca gece de 10-12 saat. Ancaaak....

Ben oğlanda bu kurallara uygun şekilde uyutmaya çalışırken kafayı yiyordum, çünkü benimki 40. dakikalık 4 uyku uyuyordu günde. Kadının sitesinde gündüz uykularını uzatmak için yöntemler var, bir tanesi ilk uyku döngüsünden çıkarken gidip ellerini bacaklarını tutmak, kendini uyandırmasın diye, bir tanesi de 23. dakikada hafifçe uyandırarak yeni bir uyku döngüsüne başlamasını sağlamak. Bunlar bazen işe yarıyordu, bazen yaramıyordu, çoğunlukla da işe yaramıyordu. Aylarca kendi kendimi stres ettiğimle kaldım. Bu dönemde tek büyük başarım kendi kendine uyumasını öğretmek oldu ki, bunu da pış pış metoduyla gerçekleştirdim. Şimdi bunu kızda da yapıyorum. Denemek isteyenler için kısaca özetleyeyim, bebeği uykusu gelince alıyorsun, bu şu aylar için yaklaşık uyandıktan 1.45-2 saat sonrasına denk geliyor, ama herkesin bebeği farklı olabilir. Yani siz zaten ne zaman uykusu geldiğini bilirsiniz, esnemeye mızmızlanmaya başladıkları zaman özetle. Ama bazı bebekler aslında uykuları gelmeden de esnemeye falan başlayabiliyorlar, yani genelde 1.45-2 saat bandını takip ediyorum, bu yöntemde maalesef gözün hep saatte olması gerekiyor. Neyse iyice uykusu geldiğinden emin olunca, kucağıma alıp evde bir iki turluyorum. Bu turlamanın amacı hem bebeğin sakinleşmesini sağlamak, hem de "uykuya gidiyoruz müdür" mesajını vermek. Siz başka bir şey yapabilirsiniz, önemli olan hep aynı şeyi tekrar etmek. Mesela sallanan sandalyeye bebekle oturup 2 dakika ileri geri sallananlar falan okumuştum. Neyse, sonra odaya geçiyoruz, kendi yatak odam, çünkü birazdan anlatacağım şeyi beşikte yapmak için belinizin sağlam olması gerekiyor ki benimki değil. Odamızda siyah stor var, yani oldukça loş. Zaten şimdi benimki bu odayı görünce iyice uyku moduna geçiyor, sonra girer girmez odada beyaz gürültümüz var mp3'ten çalan onu açıyorum, buna da ihtiyacınız yok ama benim daha kolayıma geliyor. Sonra ufaklığı yatağa yatırıp, soluna doğru döndürüyorum ve üstte kalan kolunu tutyorum sol elimle. Sağ elimle poposuna ritmik ve hızlı bir şekilde pış pışlamaya başlıyorum, bu esnada da yüksek sesle pışşşşş pışşşşş şşşşş demeniz gerekiyor, hatta mümkünse kulağına yakın. 3 şeye odaklanamayan bebek milleti (ses, pışpışlama ve ağlamak) bu esnada ağlamayı kesiyor ve zaten uykusu geldiği için gözünü kapatıp uyuyor.

Bu yöntemle ilk bir kaç gün uyutmanız bir saati bulabilir, sonra bu süre giderek düşmeye başlıyor. Ben ufaklıkta bir haftalıktan itibaren başladım, mümkün olduğunca böyle uyuttum, şimdi çoğu zaman yatağına koyup yan çevirince, elimi sadece üstüne koymam uyuması için yetiyor. Gerçi kızım uyku konusunda nispeten kolay bir bebek ve erken başlamamın da avantajı olabilir, ama oğlum gibi uyku hususunda psikopat bir çocuğu bile bu yöntemle 5-6 haftada kendi kendine uyumaya alıştırmıştım, sonradan çok rahat ettim. Oğlumda başladığımda 14 haftalıktı.

Eğer deneyecekseniz ilk başlarda çok istikrarlı olmanız lazım, memede uyutmamanız lazım falan. Yine ilk başlarda ağlama krizleri olabilir, öyle durularda kucağınıza alıp sevin, sakinleştirin, sonra tekrar yatağa koyun. Ama en temel kural şu, bebek uykuya yatağında geçsin, uyanıklıkla ilgili son hatırladığı şey yatağı olsun diyorlar. Bende işe yaradı, belki sizin de işinize yarar. Tracy Hogg'un sitesi ingilizce, burada forumlar var millet birbirine yol yordam tavsiye ediyor, Babywhisperer.com - Index

Ha bir de bu metod bebek 5 aylık olana kadar falan işe yarıyor maksimum, ondan sonra işlemiyor. Sonraki kendi kendine uyumayı öğretme metodları bol ağlamalı, ya da 2-3 yaşına kadar memede/ayakta uyuyorlar.

Son düzenleme:
Bir ek daha yapayım, gündüz uykusu konusunda 6. aya kadar düzen beklemeyin fazla, ama bu süreçte kendi kendine uyumayı öğretebilirseniz, 6-7. aydan sonra dünya güllük gülistanlık oluyor.

Yaa ben de geçen cuma günü eşime aldırttım tracy'nin kitabını. ama bu yöntemi uygulayamıyorum ben ben de bi obsesyon var aynı şeyi sürekli tekrar edemiyorum, pış pış diyemiyorum uzun süre, hadi onun yerine beyaz gürültü açıyorum ama pıt pıt vurma işini de en fazla 10 dakka (kızımın hatırına kendime telkin ede ede o da ve kannn ter içinde kalıyorum, bayılacak gibi oluyorum).. aynı sebeple mantı da kapatamam ben komik gelecek ama..aynı kelimeyi biri sürekli tekrar ederse onu da sustururum..kızımın deli bi annesi var
yine de bazen dayanabildiğim sürede uyuyor ama aradan yarım saat de geçse beyaz gürültüyü kapatınca uyanıyor..

Anlıyorum canım, o zaman zor tabii. Ben oğlanda bir saat pış pışladığımı biliyorum bileğim ağrıyordu. Sonra kısalıyor süre ama ilk başlarda sağlam sinir sahibi olmak lazım. Maalesef 5 aydan sonraki kendi kendine uyutma yöntemleri çok kanlı, Ferber metodu diyorlar, ağlamaya bırakıyorsun, 5 dakka sonra yanına gidip ağlama ben burdayım falan diyorsun, sonra çıkıyorsun 7 dakika sonra tekrar gidiyorsun falan, garibim ağlıyor da ağlıyor, ben onu yapamadım, bazı bebekte bu da çok kısa sürede işe yarıyormuş ama bizde yarayacak gibi değildi. E o zaman da ya sallamak ya da memede uyutmak zorunda kalacaktım, öte yandan çalışıyorum, bakıcının meme verme şansı yok, sallamak da istemiyorlar, hoş ben de istemiyordum zaten sallanmasını, böyle yaptık o zaman. Allahtan Tracy Hogg'unki işe yaradı.

Evet beyaz gürültüyü kapatınca uyanırlar :) Ben oğlumu gündüz hala beyaz gürültüde uyutuyorum, uyansın istediğim zaman sesi kapatıyorum, pırıl pırıl kalkıp yanıma geliyor.

Ben de zaten çalışmaya başlayacağım için bu yöntemleri uyguluyorum. Bakıcı kucakta uğraşmaz diye... Sallama işi de yine aynı nedenle benim sinirime dokunduğu için onu da zaten istesem de yapamıyorum.. Yine de Tracy'nin yöntemine uğraşıyorum dayanabildiğim kadar n'apiyim.
Bazen yatırınca yalanıyor, meme istiyor, yastığını veya elini emmeye çalışıyor, emzik veriyorum emip süt gelmeyince sinirleniyor ayılıyor iyice, ben yine de ara ara emzik vermeye çalışıyorum, 1-2 kere biraz kavga etse de emzikle uyuyakaldı çünkü.. Ayıkken mümkün değil emzik almıyor, uykudan bayılıyor olması lazım alması için..
Beyaz gürültü kafa ütülüyor yarım saatten sonra, o yüzden kapatıyordum ama uyanma olayını sen de yaşadığına göre bize mahsus bi durum değil, varsın o açıkken uyusun o zaman.

tracy hogg un kitabını ben de aldım hamileyken...bende de bu kadar kalın kitabı okuyamama hastalığı var ayşe arkadaşımya uygulayım diorum da pişt pat yöntemi dior..benim kız üç ses varken gene ağlamaya konsantre olabiliodeğişik sıpa ben memede uyumasına karşı değilim benimki çoğunlukla öle uyuyo..şimdi memede uyuyan ilerde biberonla uyur.etrafımda biberon emerken uyuyan çok var.ben de çalışcam annem bakcak.öle uyur inşallah diorum.neyse o kısmı anneme kalmış artık zatenya da kurutma makinesini açıorum ana kucağında sallıorum.makineyi kapatınca ağlıo dediğiniz gibi..iice dalmasını bbekliorum.benim kızımın da gece uykusu fena deil ama gündüzleri pek uyumuo ben artık geleneksel yöntemlere bile geçtim ayakta salladım hadi onu da geçtim geçen annemle battaniyede salladık.napim uyumassa büyümücek..ki bu konuda çok dertliyim anlatıyım şöyleki..

bugün moralim çok bozuk kayınavlidemle tartıştım.hiç böle bişe olmamıştı ama artık canıa tak ettii..çocuk doymuo bi toparlanamdı uyumadı büyümez daha zayıf..e dün doktora gittim kızım 2 ayda 2 kilo yani ayda 1 kilo alıo..doktor çok ii dedi.ben günde 90 cc de mama veriorum gerçekten kızım bazen doymuo ama ben zaten mama veriorum ağlamasına dayanbilir miyim..dedim ki kaç sefer anne bak zayıf demeyin çocuk normal..mama da veriorum emziercem diye göğsüm bile iileşmedi üzülüyorum kafaya takıorum demeyin.yavrum 2 aylık 5 kilo zaten 3 kilo doğdu zayıf mı kızlar..onlar zayıf dedikçe ben mama süt allah ne verdiyse artık sinir yaptım.evde uyusun yesin habire uğraşıorum.ama artık sanki çocuğa bakamıo muamelesi görmek istemiorum.biz öle demioruz toparlansın dioruz dio ama zaten çocuk ii..siz beni sinir etmekten başka bişe yapmıosunuz.o kadr çok sölediler ki artık kayınvalidemin her önerisi bana batmaya başladı.2 kat giydir dese tek kat giydiresim gelio uyut dese uyandırasım gelio..uzaktan talimat bunlarda..gel yardımcı ol o zaman hep annem gelio..bide beğenmio.geçen bana yanımda bebişin bi malzemesini, unuttum die sen nası annesin dedi..e bende dün artık cinlerim tepeme çıktı çok basit şeyler belki ama içimdekileri boşalttım.doğru mu yaptım bilmiorum.konuda haklıyım ama içinde kalsaydı diorum.bi sürü de laf duydum ve çok kırıldım.bundan sonra eskisi gibi olmıcam.emzirirken bazı laflar bana çok ağır geldi.çok ağladım.artık uyumlu gelin olamıcam.demekki bazen de gelinlik yapmak lazımmış diorum.anne kız olmak imkansızmış.bi anda bi kalemde siliverirler adamı.o kadar sinirliydim ki ne zamandır lohusalıktan mıydı neyden ama artık kimse için kendimi üzmicem sütüme zarar gelmesine izin vermicem.kimseyi takmıcam.ama lafda sölemicem.samimi olmıcam.bitti artık.

anladın mı beni canım geçen de ben elti gıcıklarından bahsediyordum ya. Nedir bu anlayışsız tavırları bunların yaa. Yeni anne olmuş birini üzüyorlar, hiç mi düşünmüyorlar sütü azalır, etklienir diye. Kendilerine zamanında ne yapılmışsa istiyorlar ki diğer elti de öyle olsun ya da kaynanaysa bu kişi gelinine çektiriyor. Anne- kız ilişkisi yalnız anne-kız arasında yaşanır canım. Annemizle bile ne sorunlar yaşamıyor muyuz ama onlar annemiz işte dokunmuyor, nazlarını çekiyoruz, nazımızı çekiyorlar.
Ben de güleryüzlü olunca istedikleri herşeyi söyleme hakkına sahip olduklarını zannettiler. İşte o yüzden demişsin ya artık uyumlu gelin olmaya çalışmayacam diye aynen canım, o zaman ben ben olmaktan çıkıyorum çünkü. İyi yapmışsın içinde kalsaydı daha kötü olurdu. Şimdi şimdi diyorum ki yaa o böyle söylediğinde şöyle söyleseydim yaa, inan sonra içinde kalınca kinleniyorsun ki, bu hoş bir şey değil. Millet içinden geçenleri pat pat söylüyor sonra hayatlarına geri dönüyorlar, sen içindeki kırılmışlarla mücadele ediyorsun, artık küserlerse küssünler çok da tııınnnnn yani. Samimi olmamayı n'olur bana da öğret. Farklı şehirlerdeyiz hiç tlf bile etmem alo'm yoktur ama sene de bir defa da konuşsak sinir bozacak şeyler oluyor çünkü temeli sağlam değil, baştan sevmezsem sonra sevemeyrum. Şu kayınvalideni bana da yolla sinirliyim zaten ona patlarım, senin adına konuşayım onla. Benim kız 3,590 doğdu çizelgemde görüyorsundur 2 ay 3 haftalık daha yeni 5 kilo eee, aylara bölünce 1,5 kilo almış ben napayım, insanı olur daha bu bebek zamanla alır kilosunu sen kafanı takma böyle şeylere diyeceklerine yangına körükle gidiyorlar değil mi? Sen üzülme aynı şeyler bizim de başımıza geliyor canım, sağlam duralım.

KızLarrrrr benim hediyemde geldiiiiiiii burdanda teşekkür etmek istiyorum Ebru ( Bella25 ) teyzesi göndermiş oğluma hediyesini çok beğendik çekiliş topicinde görebilirsiniz hediyemiziii :)

merhaba arkadaşlar
dün konakla ilgili kararsızdım ne yapsam diye çünkü tam bıngıldakta konak vardı ne kadar z yağı sürsem geçmedi. hatta parça parça saçı döküldü. bendeeee malesef traş ettim. sonra çok üzüldüm ama mecburdum çünkü ara ara kellik oluştu. şimdi de sanki başka çocuk oldu. doğduğunda çokda güzeldi saçları. neyse annemin de dediği gibi kökü onda uzar inşallah

aklıma sen geldin cnm.bu sefer eşim de annesi olunca arkamda durmadı.haklı bile olsan büyük o saygısızlık yapma dedi.ama kayınvalidem öle laflar etti ki..o kadar üzüldüm ki.anlatamam yaa.bütün gece uyumadım.kayınalidemin de garip ve gerçek yüzünü gördüm.çok üzüldüm çok.eşimle de kavga ettim.benisavunmadı die.gene de eşim olunca onu seviorum kıyamıorum ve 2 gün sonra hep barışıorum.ama annesinin tavırlarından sonra annesi bitti..illaki gene görşürüz büyk konuşmıcam ama ben de artık gelinlik yapıcam.öyleleri kıymetli çnkü.dediğin gibi uyumlu olanlara o nasılsa uyumlu denio.diğerlerinin üzeirne düşülüo.ben uyumluydum öbür gelinler hep sorun çıkartırdı şimdi onlar tepede.gelip gitmeler samimi olmalar yok artık kararlıyım.ha diosun ya nası olcak.bende aynı ama aynı sen gibi samimi olmamayı hiç beceremem.sıcakkanlıyım ve kin tutamam ne yazııkki..ama denicem samimi olunca nolduunu gördük.diğer gelinleriyle samimi olsun artık.benden bu kadar.

amin canım çok teşekkür ederim tavsiyelerin için
bira mayasını nerden bulurum ki?bi de suya kat demişsin nasıl oluyo o??

selam bira mayası denen şey bildiğimiz hamur mayası, marketten toz olanı al ben valla tadına bakmıyorum sütüm azsa suya katıp içiyorum ama meyve suyuda olur geçen günlerde yazmıştım yarım paketti bir bardak suya dök karıştır iç. yanına bir meyve filan hazırla yada bir kesme şeker hemen ağzına atarsın içtikten sonra ağzının tadı düzelir, tv dede söylemişler, nettende okudum, iyi birşeymiş maya süte iyi geliyormuş.

merak etme annen doğru söylemiş kökü onda tabikide uzayacak ,üzülme hiç ..

ama istersen kısalt öteki uzun yerlerinide düzgün gözüksün.

sanki bu cümleler ben,m ,nsan bu kadar mı aynı şeylri yaşar. aynı şeyleri hisseder. resmen şok oldum

akşam çıkmanı öneririm. otobüs için ekstra battaniye al klimadan üşütmesin gece gece, gündüz bunalırsınız gece uyur gider.
öyle yaptığı zaman emzik ver ben öyle yapıyorum, sonra uyuyor garibim:)
Dikkat ettim ve bu kadar da olmaz dedim Canım bizim oğlanın da adı Metehan ve doğum tarihi 8 mart..
Bu arada inşallah annesini çok çok emer de kiloları alır Metehan..
benimkide 8 marttt:) dünya kadınlar günü hediyem o benim.

derin uykuda işemiyorlarmış merak edecek bir durum yok derin uyumuş :)

sanki bu cümleler ben,m ,nsan bu kadar mı aynı şeylri yaşar. aynı şeyleri hisseder. resmen şok oldum

ne istiyolar bizden yaa..daha yeni anne olmuşuz düşündüğümüz şeylere bak..bide bana sen de kızından gör dedi..sanki hergün fena gelin gibi davrandım bişe yaptım.seni çok ii olgun bilirdik diyo bi lafımdan dolayı ettiği lafa bak.ben de diyecektim eğer herkes ettiğini buluosa sende etmişsin demekki gelinlerinden çekiosun.ki benden hiç çekmedi.öbürlerinden çekti ama..artık devir değişti.

kendi adıma söyleyeyimki şuan benim genel hissettiklerim şaşkınlık. 3 yıllık evliyim ve hep pozitif olmaya çalıştım. birde gerçekten anne kız ilişkisi olsun istedim klişeler yıkılsın diye. başta kaynana gözü ile baksaydım böyle olmazdı. çok mesafemi bozmamıştım aslında ama kalben çok seviyordum. ama biliyorumki kin tutamam yaşadıklarımı da çabuk unuturum. genel yapım bu çünkü. yaşadıklarım da yanıma kar kalır. :95:

sadece 1 gece oldu çiş yapmama durumu, gene de birkaç gün sonra kontrole gidicez, gittiğimizde doktora bir danışayım canım sağol..

Gündüz uykusunda düzen takip etmiyorum ben canım. uykusu geldiği zaman anlıyorum, mızıklanmaya başlıyor, emziğini veriyorum, salonda koltuğun üzerinde bir battaniyenin üzerine yatıtıyorum. orada uyuyor. gün içinde 3 kere filan uyuyor, farklı sürelerde. gece de 10 saat civarı uyuyor. gündüzleri bazen anakucağında otururken uyuyakalıyor. o zaman da orda uyumasına devam ediyor. gündüz ve geceyi ayırt etmesi için sadece geceleri yatak odasında yatağında yatırıyorum. gündüz emzik veriyorum çok yardımcı oluyor uykuya dalmasına. gece de emzik+ müzik ikilisiyle uykuya dalıyor. emzik uyku konusunda çok yararlı, kullanmanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…