2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

geçen de yazdm bekarken hep derdim bi insana nası yaklaşırsan yansıması öle olur..kayınvalideme ii yaklaşırsam ii yansıması olacağını düşündm.olmadı diyemem oldu da..ama işte en ufak bişeyde herşey bozulabilio..çünkü ne kadar ön yargıyla yaklaşmasamda ben gelinim o kaynana..eğer aynı tip bi tartışma oğluyla olsaydı hiç bişe olmazdı.canı oğlu çünkü kıyamaz,kıramaz..ama bana bi güzel kıydı laflarıyla.demekki artık seviyeyi koruma zamanı..sana da peki hala sevyomusun kalben diye sormak istedm...ben sevemiorum da..dedim ya kin de tutamam o yüzden büyük konuşmak istemiorum

benim doktorumda kesinlikle kullanma özellikle 6 aydan önce dedi. Aslında 1 yaşına kadar kullanılmamalı. Ben 16:00 dan sonra güneşe çıkarıyorum kızımı mesela, mutlaka dikkate alınmalı arkadaşlar...

Valal canım ben hep annem gibi gördüm kayınvalide diyenlere kızıyordum düşün o kadar çooooook seviyordum..Kalben de dilim de hep seviyorum annem diyordum sonra ne oldu biliyor musun biz her akşam yukarıya çıkmadık..Her akşam yemeğe çaya çağırdılar 1.5 ay boyunca devam etti eşime artık ben evimde yemek istiyorum dedim..Ara da evde yeriz dedi..Sonra biz bu akşam evde yiyeceğiz dediğimde kayınvalidem beni hiç takmadı..Sonra izin alır gibi oldu böyle yüzünü asmalar başladı ben yapamam böyle dedim..Artık çıkmayacağım dedim..Eşimde Allah razı olsun tamam dedi annesinin tavrını gördükten sonra..O dur bu budur hiç iyi değiliz 1.5 sene oldu nerede ise.. Bir kaç haftadır maaşallah iyi sebebi de bir kaç defa oğlumu bıraktım akşam dışarı çıktık eşimle..Yani iyi davranmak da yetmiyor bazen karşındakine..Rabbim hepimizi ayrı ayrı imtahan ediyor..

tövbe tövbeeee bu nasıl laf ya insanı neresinden vuracaklarını iyi biliyorlar , canım sen gönlünü hoş tut, gerisini de boş tut(böyle bir şey var mıydı ama yeni uydurdum güzel oldu haaa:))onun öyle demesiyle mi kızın sana öyle davranacak ne günlere kaldık.
tamam işte onların eline öyle bir koz vermişiz ki herzaman iyiyiz, karşı davranışta hooop hemen kötü oluruz, terazinin kefelerinde ne kadar artılar fazla olsa da hemen eksiler bir anda ağır basar.bak bizim gelinimiz (9 aylık daha yeni evliler abimle şimdi de İnşallah yeğen gelecek) de o kadaaaaar mesafeli ki offf offf yani 6 aylık evlilerken ilk defa tlf da konuştum düşün. Önceleri yaa ne kadar soğuk diyordum. Ben sıcakkanlıyım ya herkesi de öyle bliyorum. Neyse ben KK'yı tavsiye ederim ona, sonra annelik akademisi kitabını söyledim, doğum gününde arayıp kutladım, o beni doğum yaptığımdan sonra özel olarak aramadı bile, eşimle abim ve kendisi konuşmuş. Ama daha sonra beni arayabilirdi değil mi. Daha önceden de tanışmıyoruz zaten isteme- nişan-düğün derken yaklaşık 11 aydır falan tanışmış olduk. Ama samimiyet yok. Ablası konuşkan, annesi bile bizim gelin için o öyle konuşmaz, ablası farklıdır dedi. Şimdi niye mi anlatıyorum bunları gelinimizin yapısı böylee yaa baştan da böyleydi, şimdi ne kadar sitem etsem de haberi olmayacak o mesafeyi ayarladığından benim onları kendisine söyleme, alınma gibi hakkım yok, çünkü samimiyet yok, yüz göz olmamışız. Ahhh benim deli kafam keşke diyorum ben de kendi görümcelerime, eltilerime hatta ve hatta eşimin anneannesine bile me-sa-fe-li olsaymışım, o zaman bu tabir nasıl , nasıl kullanılır, hayata geçirilir bilmiyordum.
Şimdi o hakkı kendilerine vermişcesine Ayşe zaten alınmaz, samimiyetten canım diyip herşeyi pat çat söylüyorlar, yaa dıdımın dıdısı bile( eşimin evlerinin ordaki komşusu bilee ya) eeee ben mi ne yapıyorum cevap vermeyince ağlıyorum, takıyorum, kuruyorum, ve ben kinleniyorum ama( kötü anlamda değil eğer yaşananları unutmuyorsan bunun adı kin) soğuyorum, kendimi de geri çekiyorum onlardan, anlayana ama anlamıyorlar çünkü biraraya gelince gene aynı ben oluyorum.
Amaa n'olur sen sen ol tabiri caizse tükürdüğünü yalama ben sağolsun eşim yanımda durmayınca bir zamanlar o tükürüğü çoook yaladım. Yani sözüm kararlı ol, istikrarlı ol, bundan sonra ben mi ne yapacağım çatır çatır cevap verecem, küserlerse küssünler amacım da bu..

al işte yaa..oysa bırak herkes nası istiosa öle yapsın..sen saygıda kusur mu ettin hayır..sadece evini bilmek istedin ki insan ister evinde eşiyle yemek ona yemek hazırlamak başbaşa oturmak..biraz anlayış yaa.
valla eşim kızdı ben de tamam dedim ölemi artık cevap vermicem.ama sizin gelin en güzelini yapmış.hep derlerdi inanmazdım.mesafeni koru diye.daha neler dedi kayınvalidem.o kadar ağrıma gittiki artık zaten eskisi gibi olmaz.büyük konuşmaım.ah canım ah bugün valla nası canım sıkkın kızı da anneme verdim burda kafa dağıtıom.bide ben böle konuları eşimden başka kimseyle de konuşmam.annemlede..arkadaşlarımla da..kimseye kayınvalidemi kötülemem inan ki..hiç yapmadım.herkese iidir derim.içim daraldı o yüzden.anlatma ihtiyacı duydum

ben de burda sizlerle paylaşıyorum inan, haaa bir iki defa başkalarıyla da konuştum ama olmaz herkese sır verilmez millet açığını arar, bunu sana koz olarak kullanır falan. Senin ne kadar iyi bir gelin olduğun zaten çoook belli canım bunu yazına bile yansıtabiliyorsan kıymetini bilmeyenler kendilerine dönüp baksınlar. İyi yaptın bazen kafamızı dağıtalım, çünkü odaklanınca kalıcı oluyor şekil ben:)
annen de ne güzel yanındaymış, bir omuz senin için ya ben ne yapayım, garip yerde bir başıma. Burda samimi arkadaşım çok az, gelip gideceğin. Zaten bebişle de zor ama.
Bakalım sözleşmeli öğretmenlere kadro verilince tayin hakkı da geldi yaa, eşim 5 senedir burda hizmet verdi(Mardin'in ilçesindeyiz) artık biz de ailemize yakın yerde olsak ya.
Canım canını sıkma, sıkılınca buraya yaz paylaşacak birileri elbet vardır, halden anlayan. işte sizleri bu yüzden sevdim, seviyorum:)
kız mızmızlanıyor ben kaçar sizleri öpeeeer.

aaa olur mu şekerim ben oğlunu aldım kıymetlisini valla çok kafaya taktım ağladım kızdım eşimle tartıştım bir kaç defa onlarla tartıştım yok kadın değişmiyor..Benim kayınvalidem insanları yönetmeyi gözde olmayı sever..Beni de istediği gibi yönetemedi doğal olarak eşimi de yönetemedi acı veriyor bu ona..Benim annem bizi el ele görsün hemen gözleri dolar Rabbim mutluluğunuzu bozmasın der kayınvalidem ise göz altından pis pis bakardı çocuk olduktan sonra o bakışları yok denecek kadar az..Ama şimdi de oğlumu severken ben bakıyor muyum bakmıyor muyum dieee

yuhhh be kadın ayda 1 kg alıyormuş zaten daha ne istiyorsun,
canım adı üstünde kaynana,sen güler yüzlü oldukça o senin üstüne gelmeye devam edecek,
ne derse desin hee de geç,allah korusun üzüntüden sütün geri gitmesin kuzunu düşün.
eşine gelince de annesiya ona cevap vermek istesede verememiştir,
sen bebeğine odaklan boşver boş boğazları acnımm

kayınvalidenin iyisi yoktur zaten. benimki de sözüm ona iyidir. ama daha lohusalıgımın 2. gununde evdeki ilk günümde eşim mutfaktayken başbaşayken onla hemenb fırsattan sitifade bana ayy bu kiloları nasıl vericen sen ya veremezsen napıcan demişti...kendi de kısa ve şişman bu arada. boy 155 kilo 79 düşünün yani. boğasım gelmişti.

12 kullanıcı online ses verin bakemmmm benim akşama misafir de var ama hala buradayım fena bağımlılık yapıyorrr

yuhhhhh yani bismillah daha şişliğin bile dururken mi pis işte yani ben bunda kasıt ararım işte ne demeye bozarlar insanın moralini sinir oldummmm :13::13::13::13::13::13:

slm kızlar nasılsınız ben yorganları yastıkları güneşlettim naftalin koyarak aralarına tekrar yerlerine koydum..eşimin eski eşyalarını attım ayy ne ilginç adam ya hiçbişeyini atmak istemiyo ilerde lazım olabilir diye yaşlanınca kesin çöpleri bile atmaya kıyamaz size bir örnek vereyim bekarken evde giydiği pijaması dizleri yırtılmış ama köye gittiğinde bahçeye gidince giyecekmiş o nedenle saklıyomuş köye 2 yıldır gitmediği halde..bunun gibi 2 çöp poşeti dolusu kıyafet attım..bazanın altı ferahladı..annesine benziyo bu huyu kaynanamda sapı yanmış dibi tutmuş tencereleri atmaz lazım olur diye evi hurdalık eşyalarla dolusiz ne yaptınız? nasılsınız?

ne düşünerek sordu bunu merak ediyorum? sende keşke anne siz şimdi napıyosanız bende onu yapıcam deseydin..
12 kullanıcı online ses verin bakemmmm benim akşama misafir de var ama hala buradayım fena bağımlılık yapıyorrr

burdayım :86:

Dikkat ettim ve bu kadar da olmaz dedim Canım bizim oğlanın da adı Metehan ve doğum tarihi 8 mart..
Bu arada inşallah annesini çok çok emer de kiloları alır Metehan..
ayy cnm ne tesadüff:)inş. bklm haftaya belli olucak.

şuan tam 6 kg. 3 ay 1 haftalık.
3600 doğdu.3400 olarak hastaneden çıktık.
ilk ay 800 aldı sonraki ay 1400 3. ay ise sadece 300 :S

ayyy sanki bnm kocamı anlattın.
bnde fazla bi kıyafete eşyaya taahammül edemiyorum.
atıyorum oda bana kızıyor
ama anasından ölee görmüş maalesef.

çocuklarınla mutlu ol noluyosun yaa...mutlu yuvaları var die sevin dimi..yok oğlu gitti ya..benim kayınvalidem de bizim düğünde bi ağladı bi ağladı benim annem o kadar ağlamadıvalla ben de bugün bastıım yeri bilmiorum.hiç bu duruma düşmek istemezdim.bi tonda laf yedim.kafam kazan gibi
öle yapmaya çalışıorum cnm..ama bugün kızımla bile doğru dürüst ilgilenemedim.şöyle bi rahat insan olsam da hiç bişeyi kafaya takmasam..

Yerleri sildim halıları yerleştirdim ee emirlede ugraşmak hepsi yordu beni.Sag kolum burkulmuş gibi agrıyor emiri taşımaktan.Hep gezsin istiyor.Hediyemi eşim sabah almış.Not yazıcaktım yazamadan işe giderken almışİnş. kaargoya vermiştir.Eee sizlerde ne var ne yok

teyzeleri bugün oğlumun 100.gününe çabuk geçiyo zaman

Maaşallah paşayaaaaaaa

Hepsi ayrı cins ne yapalım artık umursamıyorum inan zayıf noktalarımızı buluyorlar canım ordan yakalıyorlar..Ben artık kan da ağlasam gülmeye çalışıyorum sevindirmek istemiyorum..

Bi akşam saat 22,30 çaya gelin dediler 1 aydan fazla oldu..Bende oğlum uyuyor dedim kayınvalide olsun ille gelin gelin sinir oldum eşime dedim çıkalım bişi olmaz dedi çocuk uyuyor dedim üst kat orada uyur dedi heyy Allahım ya deli oldum o gün yüzüm 9 karış çıktım kayınvalidem de beni gördü öle eşime baktı sonra da bir gülücükler bir gülücükler bir mutlu oldu..Eşime dedim bak nasıl mutlu oldu yüüzm asık die beni zorla çıkardın kadın bayram etti dedim daha o oldu..Ayyy her akşam çay çay geçen sene deli oluyordum 12 de 1 de iniyorduk eve deli oluyordumm bu sene biraz zor bende oğlumu bahane edeceğim bunu yapmak istemem ama bıcak kemiğe dayanıyor bazennn

Kızlar ben çıkıyorum eşim gelecek birazdan sonra da çaya misafirim var..Mis kokulu bebişlere bol bol uyku diliyorummmmmmmmmmmm

Hayırlı Akşamlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…