2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar çok geçmiş olsun üzüldüm ve en kötüsü kuzularımızın dertlerini anlatacak bi dilleri yok. öylece bakıyorlar ya en çok o zoruma gidiyor. Allahım şifalarınızı versin İnşallah.
kaynanalar konuşulmuş. sizde 1 bende dolu. bugün çok kötü bi gün geçti yine. kaynanama gittik. kaynanam kızımı öyle öpüyorki canı yanıyor. somuruyor. yapma anne dedim sen sus dedi yine yaptı. eşime dedim bak yapmasın o dedi o gitti yine yaptı. bugün gittim yine yaptı ve ben en son bak bi daha getirmem dedim şok oldu. yanımda yapmadı bi daha oda bişey. sonra eşim bizi bıraktı gidiyordu sessiz sessiz bişeyler söyledi. eşimde sultana söyle o bilir dedi. o gittikten sonra hiç sorma gereği bile yok aaa dedi ekmek al deseydim keşke. bende anne bak hep böyle yapıyorsun emrivaki gelmek istemiyorum dedim. belki bi yere gidecez nerden biliyorsun dedim. eşimin halası vardı yanımda bana aaa dedi ne özel hayatı ne bi yere gitmesi. hergün gelin kalın işiniz ne sizin özel hayatınızmı olacak ne özel hayatı dedi ağlamamak için zor tuttum kendimi. akşam üzeride eşimin yengesi geldi bi baktım eriği ısırdı kızımın ağzına koydu bide gülerek bakın bakın dedi şok oldum yenge çek ağzından dedim kadın tın. 3 kere dedim baktım çekmiyor kalktım yanına gittim yüksek sesle söyleyince çekti. akşamda kaynanam kızım artık havalar sıcak su ver biberonla ama haaa dedi. biberonunuza diycektim başlarını yesin taktılar biberona ilk zamanlar yaşadıklarımı hatırlarsınız kızlar. bende daha terlemiyor çocuk dedim. kocamda onlarla oldu delirecektim kayınbabamda demezmi terlemiyorsa çocuğu niye yıkıyorsun. ya kışında yıkanıyor bu çocuk. ben rahat uyusun diye yıkıyorum. doktorda hava çok sıcak olunca su ver şimdi iyi dedi kocama ama annesi dedi ya. kocamla konuşmuyorum şimdi. haftaya görüceklerin hepsi toplanıyor ve asıl çok bilmiş geliyor. ne olur dua edin kızlar. onunda 8 aylık kızı var şimdi kesin emzirmeye falan kalkar övünecek ya. ben başkası emzirsin istemiyorum kızlar sizce yanlışmı düşünüyorum. offfffffffff offfffffff.

1 haftadır böyleyim sürekli midem bulanıyor başım dönüyor nedenını anlamadım gıttı bızde ıhtımalı göz onunde bulunduralım dedık...şukurler olsun yanlış tahmın...

ilahi dilek bende az öncce okudum şaşkınlıkla ne yorum yazacağımı bilemdim...iyi gözün aydın..baş dönmesi bende de var vallahi bugün aklımdan geçirdiyidim kızlara bir sorayım diye..böyle pozisyon değiştirince başım dönüyo..yani ayakteyken oturunca veya yatınca veya yatarken kalkınca neden olduğunu bende anlamadım..hamile dedğilim bunu biliyorum da acaba emziirirken bişeyler mi eksildi vücududmuzdn:26:dra sormak lazım aslında

okurken içim şişti inan canım ya ne sinir insanlar var, emzirmeye kalkarsa al kucağından sende yada durmuyo hasta huysuz falan de gitme yanlarına ne bılım işte olmazmı öyle...

canımkafana takma diycem ama takmamak imkansız. bizim toplumda herkes herseyi cok iyi bilir zaten. Ama unuttukları birsey var bunlar bizim bebeklerimiz onlar icin en iyisini biz biliriz. Allah yardımcın olsun.

emzırmekle alakalı olabılır canım benımde aynen senınkı gıbı pozisyon değiştirince başım dönüyor yoruluyoruz ondan heralde

kızlar o başdönmesi bende aşırı vardı. tansiyonumda çok düşük çıkıyordu. doktor doğumdan sonra bana yorgun olabilirsin onun için b12 vitamini al demişti. bide demir. ben hiç almamıştım aklıma geldi geçen gün. sabahları aç karnına 1 tane almaya başladım ve iyi geliyor. bugün içmedim yine aynı oldum. benexol diye bi ilaç tavsiye ederim kızlar.

bende elevit içiyorum hergun, 3 gunde bırde efa daly balık yağı,

kızlar birsey soracaktım ben beklenen dogum tarihinden 3 hafta önce ızne ayrılmıstım fakat izne ayrıldıktan 2 hafta sonra kızımı kucagıma aldım. Simdi 1 hafta iznim yanmıs mı oldu?

sultancım canım anlattıklarından tüylerim diken diken oldu ama eşinle konuşmamazlık yapma konuş işve cilve yap ki onlar bişey deyince aklına önceki akşam gelsin...emzirme konusuna gelince inşallah düşündüğün kadar pislik değildir bu görümcen..nasıl kıyıyo bu kaynanan kendi canı değil mi ya yazık öyle öpülür mü? biz bile öyle öpmüyoruzşu ağzına erik sokan kadının ağzına kuşlar işesinbiberona takan insanlarden nefret ediyorum..ayy sultan vallahi acayip beddua etme havamdayım en iyisi ben yorum yapmayayım..her namzdan sonra sana dua edicem arkadaşım

okurken içim şişti inan canım ya ne sinir insanlar var, emzirmeye kalkarsa al kucağından sende yada durmuyo hasta huysuz falan de gitme yanlarına ne bılım işte olmazmı öyle...
canım o mümkün değil çünkü görümcem ramazana kadar kalacak yani nerdeyse 1.5 ay ve gitmemem mümkün değil

canımkafana takma diycem ama takmamak imkansız. bizim toplumda herkes herseyi cok iyi bilir zaten. Ama unuttukları birsey var bunlar bizim bebeklerimiz onlar icin en iyisini biz biliriz. Allah yardımcın olsun.

canım takmamam imkansız oluyor inan. bide o görümcem beni çok kıskanır. ne alsam isterdi. dün eşimin teyzesi geldi göğsüme dokunup hiç sütün yok dedi yaaa. kocaman kaç yaşında kadın. sonrada devam etti benim bi sütüm vardıııı diye. kendi gelini var 5 yıllık evli ve 4 yaşında bir oğlu var 3 kere gitti toplamda. sonra aradan zaman geçti dedimki bıktım herkes bana karışıyor bu ne dedim. bana aaa dedi ben gelinime hiç karışmam. koca yaz tatili gelmez bile gelmesin nerde mutluysa orda olsun. geçen hafta geldi annesinde kaldı rica ettik bizimle yemeğe çıkarmısın dedik tamam dedi gittik aldık yemek yedik geri bıraktık dedi. diyecektim be kadın o senin gelinin ben bişeyin değilim bana niye karışıyorsun. bunlar ailece anormal. Allah akıl fikir versin ne diyim.

1 haftadır böyleyim sürekli midem bulanıyor başım dönüyor nedenını anlamadım gıttı bızde ıhtımalı göz onunde bulunduralım dedık...şukurler olsun yanlış tahmın...

canım gözün aydın.bu aralar bene de oluyo nedense.havalardan mıdır, uzun süre uykusuz yada aç kalıyorum ondan mıdır bilmiyorum ama yalnız değilsin

canım Allah sana bol sabır versin, gerçi böylelerine taş olsa çatlar ama Allah yardımcın olsun.sadece kızını düşün kendini fazla üzmemeye çalış ve uygun bi dille lafını da esirgeme.

kızlar birsey soracaktım ben beklenen dogum tarihinden 3 hafta önce ızne ayrılmıstım fakat izne ayrıldıktan 2 hafta sonra kızımı kucagıma aldım. Simdi 1 hafta iznim yanmıs mı oldu?
canım bendede aynı durum oldu. onu doğum yaptıktan sonra raporda yaptıracaktın bi bak tarihine eklemişlerdir belki. şimdiden sonra olmaz benim bildiğim rağor yazılırken yapılmıştı benimki.

canım kocama hiçbişey işlemiyor onlar daha fenalar emin ol. kaynanama gelince aynını dedim bende anne bak ben kıyamıyorum sen nasıl öpüyorsun öyle dedim. sonra oldu işte bunlar. daha minicik yaaa. benim annemler öpmüyor bile. bizde biberona takılmasının sebebi görümcemin bugüne kadar aldığı tek hediyenin o olması. ha bide komşularından durmadan getirdiği eski kıyafetleri saymıyorum. canımsın Allah razı olsun duaların kabul olur İnşallah. görümcemi tahmin bile edemezsin canım. tanısan az söylemişsin dersin. ya yengeside bugün 2 3 kere yüzünü somurdu bide demezmi şişe çekiyorum yuh dedim . eşimin halası bana diyorki aa elimi yıkadım kızının ağzına soktum yokladım dişi yok sen yalan söylüyorsun. bende sinirli bi şekilde hala he başka derdim yok yalan söylüyorum iki doktorda yalan söylüyor kocamda kayınbabamda. yok ben eminim yokladım dedi yaa. kayınbabamda ben gördüm dişti o dedi. yok yok yanlış görmüşsünüzdür dedi.

Sultan canım walla allah kolaylık versin sana.... Nasıl bir aileye düşmüşsün sen....

canım onlara laf yetmiyor. ne desem bişey ekliyorlar üstüne. çok yoruldum artık. gerekirse eşimden ayrılacam kocam benden tarafa olmadıktan sonra ne yapayım artık. hamilelikten önce çallışıyordum bu kadar değildi hiçbişey. ne olduysa doğum iznine ayrılınca oldu. nefret ediyorum artık hepsinden. meğer hepsi profesörmüş ben bilememişim.

Allahım hayır mübarek günün hürmetine seni onlardan kurtarsın canım..benim gelinime neler yapmışlarben resmini görünce bile kırk defa maşallah diyorum kıyamıyorum..elini ağzına sokmuş bakmışmış gerizekalı kadın o daha savunmasız mini minnacık bebek senin pis elinin o bebeğin ağzında ne işi varbiberonu yanlışlıkla kırsana yaww sende kırıldı de elimden düştü su veriyordum de....ailelerine karşı pısırık olan erkeklere de sinir oluyorum karısını nasıl ezdirir eşine hiç yakıştırmadım vallahi...bana kaynanam birgün bebek düşünmüyonuz mu olmuyo mu dedi eşim kyameti kopardıu...şimdi de gelip torununa bakmıyo bakıcı ellerine bırakmak zorundayım...sende kızını kollarında tut hep ağlıyo bırakınca de...ama biberonu kesinlikle kır su verirken başım döndü düştü kırıldı de

sultancım annenler birsüre sizde kalsınlar böylelikle onlara gitmek zorunda kalmazsın

Şehzadem uyudu... Bende yatayım artık.. İyi geceler kızlar... Bebişlerinizi benim içinde koklayınnn

canımsın amin Allah razı olsun. ben durmuyor diyorum kucağımda tutuyorum gelip alıyorlar aaa bak duruyor diyorlar bide. o biberonu yok edecem zaten. kız çöpe atacaktım eşim arar şimdi dedim. kırmak hiç aklıma gelmemişti. çok iyi fikir. zaten bütün suç eşimde. ben böyle yaptılar dediler diyince bana anlatma diyor sen cevabını ver diyor verincede arkamda durmuyor. sonrada onların akıllarınamı bakıyorsun sen okumuş etmiş insansın diyor. ya okumayla ne ilgili var bunun. bana ben sana arka çıkmam sahip çıkmam diyemiyorda işte bahane üretiyor. hasta olsada hemen bakamadı derler. Allahtan arıyorlar zaten.
sultancım annenler birsüre sizde kalsınlar böylelikle onlara gitmek zorunda kalmazsın

canım annemler asla rahatsız etmezler. gelselerde gündüz gelirler çok az kalırlar ellerinde bişeylerle gelirler çok az kalıp giderler. evelki gün geldiler. annem kızıma tişört almış çok tatlı. başkada alacaktım yaşına göre bulamadım dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…