2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sultancım canım ya nasıl üzüldüm yaşadıklarına
Allahım sana hayırlı bi kapı açsın inşallah.ne yap et kocanı ordan uzaklaşmaya ikna et,ancak öyle huzur bulursunuz.Allah yardımcın olsun canım.bi laf vardır ya her evde bir tencere kaynar diye,hakkaten her evde ayrı bi sıkıntı hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil,dört duvar arasında neler yaşandığını içindeki bilir ancak...

herkesee günaydin,INSALLAH anneler ve bebeler iyidir...
ya aksamdan beri gecmisi okuyorum,yazamadim bi türlü,yaa sultancim öyle üzüldümki sanki yasiyomusum gibi sandim..yaa ne cahil insanlar var ALLAHIM,hic kendini üzme tatlim,bebegini düsün,zaten herkes aynisini demis,cok cok üzüldüm,ayrilma taraftari hic degilim,parcalanmis bi ailenin ne oldugunu iyi bilirim,ben 3 yasindayken ayrilmis annem babam,ve biz ne anneyle nede babayla büyüdük,yani hep hasretle büyüdük,bizi dedem ve babanem bide halam büyüttü,nur icinde yatsinlar dedem ve babanem rahmetli oldular,dedemi gecen sene tam hamile oldugumda kaybettim,ve hep derdim,dedeme bisey olsun ben yasayamam diye,RABBIM öyle bi sabir veriyoki anlatamam,haberi aldigimda aglayamadim bile,bide görememistim,helallesemedim bile,öyle koyduki,su an bile icim parcalaniyo,göremedim diye,cünkü onlardi bizim ailemiz...simdi gercek ailemin yanindayim ama inan ailem gibi gelmiyo,annemin yaninda kocasi babamin yaninda karisi,yani kimin evinde kalsak hep üvey insanlar,o yüzeden ben 20 yasimda kendim yalniz oturmaya basladim,zaten 1 sene sonrasida esimle evlendik,yani demem o ki,yarin bi gün eger ayrilirsan,ikinizde cok gensiniz,ve illaki bi gün o da sende evleneceksiniz,olan o yavruma olacak,cok cok zor bi hayat,,tavsiyem,blöf (böylemi yaziliyodu yaa) yap..bence esin sizi sececektir,ve sacma sacma insanlar yüzündende kocanla tartisma,bence kocani seviyosan eger hic tartisma,senin degerini bilsinki senden yana davransin,,,bide ne bicim insalar yaa,ufacik cocuga yuh yaniiii...dogumdan sonra annem 1hafta yanimda kaldi,kücük kiz kardesim var 6 yasinda,ben diger odadaydim,sonra yanlarina gittim annem diyoki,bak oglan nasil acimis resmen elifin elini emiyo,o da sokmus agzina parmagini,bide o da cocuk,resmen kiyametleri kopardim,siz kafayimi yediniz nasil yaparsin öyle diye,ben mikrop kapmasin diye,emziklerini biboronunu her gün kaynatiyorum sen napiyosun,tabi annem karsimdaki her nazima aliskin,ama söz konusu oglum olunca dayanamiyorum,ALLAHTAN esimin ailesi tr de,,,VALLA büyük konusmayim,eger öyle davransalar ben lafimi cekmezdim,pat pat derdim,sonucta benim yavrum,ALLAHIM göstermesin bisesy olsa en cok benim icim yanar onlarin degil,,,inan cok sinir oldum,o kaynanani bide görümcenleri bana yollada bi haslayim
sen üzülme canim,eger sorun kayinvalidense ortadan kaldir,uzaklas ondan,acik acik söyle kocana,eminim anlar seni...

Ay Sultan içim şişti valla oku oku, açık açık diyorum arkadaşım kocan uzaklaşmaz anasından, sen bir orta yolunu bulacaksın . Takmamaya çalışacaksın , öptüyse öptü, erik soktuysa soktu bebişin ağzına birşey olmaz bunlar basit şeyler . HErşeyi kafana takarsan yandın emin ol onlarda bebeğine zarar vermek istemiyorlardır, onların sevme ilgilenme şekli o .

sen onlardan kaçtıkça onlar daha çok üstüne gelir, sen kafana takma!! su ver dedilerse dediler tamam veririrm de, verme, şöyle yap derse tamam de yapma politik ol az. Ay ne diyim Allah yardımcın olsun .

günaydın annişler nasılsınız? dün giremedik hiç, sabah öğlene kadar temizlik yaptım, öğleden sonrada misafirliğe gittik kızımla

Sultan arkadaşım yazdıklarını okudum, üzüldüm... cahille uğraşması zor, ama yinede yuvanı bozma canım

ben kaynanamdan kayınbabamdanda görümcelerimdende çok memnunum çok şükür... eltim biraz gıcık ama oda umrumda değil...

kızlar bi arkadaş daha yazmıştı, benim kızın da kafası yamuk sürekli sağ tarafına bakıyor.. ne kadar uğraşsamda inatla sağa dönüyor... kulağındamı sorun var dedik ama yok.. sol tarafıda renkli şeyler asıyorum, tv o tarafına gelecek şekilde yatıryorum yinede tınmıyor gece sol tarafına yatırıyorum, geri dönüyor... çoook inat olacak bu kız, yandım ben :18::18::18:

gunaydn kızlar herkese nasılınız bebişler nasıl benimki aynı buyutmye çalşyrz çok şukur çoğu şeyler duzene grmeye başladı size 2 sorum war kızlar
eskden sabah kalktgmda maaşllh sut akardı çok doldgu için semsert olurdu şimdi sabahları bile çok yumşak esksikadr dolmuyor mu yoksa normal mi?
kıızmda herhangi bir huzursuzluk da yok anlamadım...sznkler nasıl ? bide bbeişlernz akşam kaçta uyuyor kaçta uyanyr we bu sure zarfında
kaç kez emdryrsunuz?

Öncelikle bu sabah yorgun uyandığımı söyleyebilirim resmen hışım çıkmış, gece aslında başladı ayaklarımın ağrısından uyuyamadım, zorla eşime ayaklarıma masaj yaptırdım, sol gözüm ağrıyor uyandım dokunamıyorum bile, burnum tıkalı, eee hararetlenip buz gibi suları tepene dikersen olacağı bu, yutkunmakta bile güçlük çekiyorum, n'oldu bana böyle iyice hamlamışım bir misafir geldi geçti ben gazi oldum, bebekle uykusuz gecelerden sonra misafir ağırlamak , bir şeyler hazırlamak çok zor oluyor yaa, ilk zamanlar gelenlere hazır şeylerden ikram ederdik, şimdi kendim yaptım amaaaa yoruldum da, haaaa bize gelenlerin çocukları da yaaa hepsi mi aynı olur pek bir yaramaz canım. Anneleri koşturmuyor peşlerinden olan bana oluyor, bebeğimi bile yatağında yatarken oyuncak gibi çekiştirmiş çocukları ,eşim müdahale etti de Allahtan. Yaa misafiri ben de çok severim ama yormayanları:) Hele bir keresinde bir tanesinin oğlu resmen sehpayı at yapıp ben kızımı tutarken de az kalsın başına geçirecekti, herşeyi alıp alıp salona gelip atması( mutfaktaki meyvelerden, çöp poşeti, bebişimin bezine kadar yaa) ayyyy,babası karısını uyarıyordu ilgilen Metehanla diye, annesi de olsun yapsın diyordu yaaaa kızım büyünce onun peşinden koştururum ilgilenirim yaa yazık değil mi ev sahibi hanıma da:)
Dünkü ailenin kızları da inatçı mı inatçı yapma dan anlamıyor burcu ne dedim ayyyy koç burcu demez mi benim kız da koç burcu. Ben balık burcuyum 4-5 gün daha erken doğsaydı balık burcu olacaktı benim gibi durgusal olmasın diye koç burcunda olsun diye dualar ettim, hıııh şimdi koç burcu çocuğunu da görünce kızımın ileriki hallerini düşünüyorum da babasıyla ne yapacağız yaw.
Yazılarınızı tek tek okudum, okurken şaşırdıklarım, üzüldüklerim oldu. Allah hepimizi sağlıklı, hayırlı kullardan eylesin canlarım.

günaydın canım, biz iyiz çok şükür ilk soruna cevap veremicem, benim göğüslerim bazen sert bazen yumşak oluyor gece uyku saatine gelince, saat 10dan sonra emzirerek uyutuyorum 10:30da uyumuş oluyor, gece 3-4 arası bi kere emziriyorum, uykulu oluyor, uyanmıyor bile sonra 7-8 arası uyanıyor...

ya arkadaşlar oğlumun kafa yapısı orantılamaya çalışıyorum ne kadar da uğraşsam hep sağ yanı daha yatık oluyo. her yatırmamda sola yatırıyorum yine düzelmiyo yine düzelmiyo.
Günaydıngece ve Queeny benim kız da ne kadar uğraşalım gene kendi istediği yönde uyuyor. Kafası biraz yamuk gibi oldu sanki.
Nesbay evet kafasının arkası da düz sanki .O kadar da dikkat ediyoruz.Bebek bakım kitabında okudum bebeğin rahimdeki pozisyonundan kaynaklanıyormuş ( bazı bebekler siz ne kadar uğraşsanız da o istediği yönde uyur yazıyordu) bir öyle bir böyle yatıra yatıra düzelecek heralde. Geçen doktora sordum. Ne desin bana yapacak bir şey yok kalıba sokamayız dedi peeeeh , çevremdeki anneler daha küçük zamanla olur diyorlar yaaw bu erkek doktorları severdim ama bundan anlamadığı kesin, hers seferinde gittiğim doktorlardan gıcık kapacak bir şeyler buluyorum.

kayınvalideler konuşulmuş
ben bu yaz en az iki ay orda olucam gibi görünüyor ve nasıl geçecek diye kara kara düşünüyorummm

Canııım Allah yardımcın olsun, düşünme ,İnşallah güzel gider her şey.

çoook geçmiş olsun canım. Bizim kızda bazen vışşşt diye yapıyor yaptığını sesinden anlıyordum, demek günde çok kez yapması gerekiyor ki ishal olarak kabul edilsin. Korkmuştum ben de. Umarım anne sütünle tedavi edersin minnağını. Allahım şifa versin.

poğaça, sütlü irmik pastası,(revani olandan değil), bir de eşime muffin kağıt kek kalıplarından aldırdım kek yaptım, haa hazır olarak da yaş pasta ama n’oldu kocası yediiii kendisi hamileymiş mide bulantısı olduğundan tuzlu yedi, hamile olduğu için anlayışla karşıladım kendisine de söyledim, normalde biz de hazır ikram ediyorduk bu aralar ama kendisine gittiğimizde de çocuğu olduğunda, kadın kendisi yapmıştı,
emilyyy senin yaptıkların da güzel canım, peynirli ıslak börek yalancı su böreği mi seninkinin adını ilk defa duydum da.
aynen şimdi bak yatak odam çöp ev olmuş aldığımı atmışım her yere, eşim bu odanın hali ne böyle diyor, ıhhh canım istemiyor diyorum, illa yardım edecek bana,bak bak bak:)

galıba hamıleyım kızlar başım donuyo mıdem felaket bulanıyor çok tedırgınım dayanamadık eşim test almaya gıttı ınş yoktur birşey çok korkuyorum oğlum ve ben daha cok kuçuğüz

Bahar yorgunluğudur, sağlığına dikkat et şekerim, bak korkulacak bir şey yokmuş. Her şeyin hayırlısı ama tedbir bizden.

Kızına çoook geçmiş olsun annesi. Çok şükür bak toparlanıyormuş. Allah dermanı olmayan dert vermesin değil mi, annesin sen koy verme gözyaşlarını şimdi küçükler yanlarında ağlıyoruz ama anladıkları zaman bizi kendilerine örnek alacaklar ya güçlü duralım dii mi
Onun tatlı gülüşü yüzünden dünyada nolmuş bitmiş farkına bile varmıyoruz, odağımız bebeklerimiz olmuş.

Hımm kıskanmış mıyız biraz arkadaşını yoksa. Arkadaşın eğer art niyetli konuşmuşsa çook ayıp evet ama bebek eğer babasına benziyorsa çocuk çok sevilene benzermiş desene. Benim annem önceleri ilk doğduğunda kendine benzetiyordu sonra eşime de benzetti, kimse bana benzetmiyor zaten, haa ince uzun parmaklarını bana benzettiklerinde haah bir benzetecek bir şey buldunuz dedim. Ben hamileyken uyuduğumuzda eşime bakıp İnşallah sana benzer demiştim. Bunda bir şey yokki. Ama boşanmış arkadaşım dediğine göre_-arkadaşın biri de diyebilirdin -yoksa boşanmış olması yani şu an bekar olması ve böyle söylemesi mi seni rahatsız etti. Evli olup da söyleyenler de çıkabilir. Arkadaşın besbelli çocuğunu da eşine benzetip bilerek yapıyorsa tabii ayıp etmiş, amaaan elin ağzı torba değil ki. Boş konuşan çok canım. Sen onu uyarınca aaa bak beni kıskandı demez değil mi?
Benim kayınvalidem vefat etti. Eşimin anneannesi hayatta inan o kayınvalidelik yapıyor bana. Kaynanalık daha doğrusu. Bana bir gün ne dedi bak “ kaymakam gibi oğlan verdik sana” sağolsun yaşıtım sevdiğim eltim de hemen “vali gibi de kız aldınız” dedi, sonra birgün “aslansın sen aslan güzeli kaptın” dedi. Evime geldiğinde ona öyle hürmet ettim ki mahcup olsun diye bilerek çiçek gelin oldum sonra, hani yırtıcı hayvana benzetmiştin. Ayyy sinirimi zıplatıyor bu erkek tarafı:)
Ayy konu dağıldı boşver canım, sen eşinle bebeğinle mutlu ol, bazen de insanlar mutluluğu çekemez.Onlara o primi vermeyelim.

Allahım sana güç kuvvet versin canım seni ne kadar üzüyorlar böyle hiç mi vicdanları sızlamıyor yaa merhamet dene duygu yok mu onlarda. Offf şu erik olayı (sen de ısırdığın eriği o kişinin ağzına koy) siz büyüksünüz bu da minicik, dış dünyaya da ha yeni alışıyor, mikroplara açık ,zor atlatır mikrop kaparsa ben ne yaparım de diyecem ama nerden anlayacak bunu yapan zihniyet. Şapur şupur öpmeler ıyyyy, görümcen bebeği emzirir mi diye duyduğun endişe, yaaa ona ne başkası bebeğini emzirirse sen niye ordasın, bebeğin ihtiyacı varsa mama ver daha iyi, onun kokusuna mı alışsın, aileni seni küçümsemeleri çok şaşırtıcı bir o kadar da üzücü konular.
Sen de bizim gibi (benim gibi olanlar için söylüyorum)duygusalsın incinmekten, incitilmekten korkuyorsun.
Ama sen de onlar gibi olmazsan geçinemezsiniz, Onların istediği bu göze göz dişe diş, pat pat cevap vermeni istiyorlar. Burada işte eşlerimize iş düşüyor yanımızda dursunlar, onlara güvenelim korkusuzca cevabımızı verelim.
Seni küçümseyenler dönüp kendilerine baksınlar, evet her şey okumakla olmaz, nice proflar cahil oturup iki kelime konuşmayı bilmez, tepeden bakar niceleri var ailenden daha sıcak olur.
Ün, şöhret, para nereye kadar. Kibirli olan ateşe en yakın olandır. Her şeyin sahibi Allah, verdiği gibi alır, kendilerini ne zannediyorlar. Herkesin sermayesi yaptıkları, davranışları, ölürken bile Er kişi niyetine diye söylemiyorlar mı öyle değil mi.,
Canım sen kendini çooook güzel yetiştirmissin, ailenin ellerinden öpüyorum iyi bir avlat yetiştirmişler. Eminim sen de kızını tüm bunlara rağmen iyi yetiştirirsin.
Eşini seviyorsan onun senin yanında olması için enerjini harca bunlar için değil, veee arkadaşların dediği gibi blöf yap ( eclinciğim evet doğru yazmıştın blöf böyle yazılıyor sormuştun ya canım) yapabildiğin kadar blööööf.
Yıkmak kolay yapmak zordur, onların eline bunu verme, ben ilk evlendiğim sene elti gıcıklarından ayrılacam yaa diyordum (eşim cevap verdiğim zaman yanımda durmuyordu da) şimdi düşünüyorum da onlar yüzünden kaç senem ağlayarak, sızlanarak geçti noldu olan yıllarıma oldu, çocuk bile yapmam dedim böyle aileye, şimdiye kızım 3-4 yaşında olurdu.200 Ağustosta evlenmiştik. KPSS ye bilerek çalışmadım canım istemedi, şevkim gitti, çook tabak kırdım, kumandayı fırlattım, ayyyy çok enerjikmişim:)Onların umrunda bile değil, bunlardan haberleri var mı belki çok az. Onlar yaşamlarına devam ettiler, biz baş ağrısı çektik, her şey stresten değil mi. Babanı düşün bu zamanda sana ihtiyacı var annenin yanında da anlatmaki o da üzülmesin, ben de anlatıyordum ama yoook annen bile olsa anlatma.
Öpüyoruuuum Elif Eylülümü, annesini muck.

ayyyy ne çok şey yazmışım umarım okumaktan sıkılmazsınız, çok durdum internetin başında başım ağrıdı valla gidip uzanacağım sizi seveyrum, siz de beni sevin haaaa:)

Dün annemdeydim.Akşamada kaynanama geçtik.KK ya giremedim.İnş. herkes iyidir ve herşey yolundadır.Bugünde bir arkadaşımızda kızlarla toplanıcaz.Yagmur yamaya başladı istanbulda gök gürlüyor birde.Saolsun kayınpederim arabayla bırakacakEmirin uyanmasını beklerken sizlere bakayım dedim.

2010- 2011 eğitim öğretim yılı biterken 2011 Mart annelerini de şahsım adına tebrik ediyorum,
büyük bir azimle sabır gösterenler, bebeklerini beklerken enerjilerinden bir şey kaybetmeyenler,
bebeklerini beslemeye çalışırken efor harcayanlar; ama gııık bile çıkarmayanlar( anne sütü veya mamayla aç bırakmadıkları için)
eşleriyle ilgilenenler, sevdiklerine zaman ayıranlar,
kendilerine bakanlar, bakımı ihmal etmeynler(!) (bundan bütünlemeye kaldık, kurul kararıyla geçeriz ancak)
sanal ortamda güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurup bunu gerçek yaşamda devam ettirenler ,
duygularını burdaki arkadaşlarıyla paylaşan, onlarla kâh ağlayıp kâh gülen, yazılarıyla cesaret veren, motive edenler,
bencilce davranmayıp bilgi birikimlerini başka başka insanlara ulaştıran güzel insanlar
gece gündüz demeyip KK'ye koşup merakla yazıları okuyup , cevap ver butonuna tıklayan eller,

Eklentiler

• $3372.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 53
alemsin canım ne güzel şeyler yapıyorsun sen öyle güldürdün yaa yüzümü öptüm seni kocaman

sultancım en iyi kararı sen vericeksin ama kardeşin doğruda söylüyor en önemlisi şu ki elif eylülün en güzel ve sağlıklı ortamda büyümesi

canım ellerine sağlık çok teşekkür ederiz.enerjin hiç bitmesin

ayyyy ne çok şey yazmışım umarım okumaktan sıkılmazsınız, çok durdum internetin başında başım ağrıdı valla gidip uzanacağım sizi seveyrum, siz de beni sevin haaaa:)

sana bayılıyorum ben yaaaaaa
okurkenkeyfim yerine geliyor.
alemsin sen valla canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…