iyi geceler canım. güle gülee. ben bilgisayarı kapatayım uyumaya çalışayım yoksa süt olmayacak Allah korusun.
oh sevindim canım. hadi sende uyu iyi geceler sanada.veee sonunda bebişim uyudu çok şükür.herkese huzurlu,bol sütlü geceler annecikler:80:
herkese iyi geceler uyuyalım dinlenelim ve güzel bi güne uyanalım inşallah...
canımsın iyiki varsınız. inan o kadar destek buldumki burdan. bak kızım uyudu ben sinirden içim içimi yiyor uyuyamıyorum. İnşallah duaların kabul olur canım. eşim onlara arka çıkmasa. ben a desem onlar z diyip kocamı dolduruyorlar canım. dedim ya bütün suç kocamda. düğün konularına hiç girmeyelim canım. bana 1 mendil almadılar bi gram altın takmadılar ayrı. bi sürü borç taktılar. daha ne diyim canım. eşinin yanında olduğunu bildikleri için seninkiler ses edememişlerdir. benim kaynanam görümcem olsa ooo çoktaaan kocamı arayıp üstüme göndermişlerdi. Allah büyük sadece onu diyorum. Rabbim çok büyük. gözlerim ağlamaya hazır ama kızım için ağlamayacam dedim. ağlarsam sütüm kesilir diye korkuyorum. oda ellerine koz geçerse halimi düşünemiyorum. ama ayrılmak tek çare gibi geliyor artık. son günlerde kafamda çevirip duruyorum. bunlar kızım biraz büyüyünce daha kötü yaparlar gibi geliyor artık. şimdi emiyor ya en azından müdahale şansım var. ve bu yılın sonunda bu evden çıkmamız lazım. kardeşimle konuştuk bi tek o biliyor oda çok fazla değil ama hissediyor. ayrıl diyor. çekme abla senden bi tane daha yok bu dünyada. bi kere yaşama şansın var diyor. günlerdir kafamda dönüp duruyor. dua et canım doğru karar vereyim. ama bi karar vermeliyim artık onun farkındayım. böyle çok üzülüyorum. ben eşimi çok severek evlendim. ailem izin vermedi zorla evlendim. ben onun için neleri feda ettim. ama tek bildiğim bunu haketmedim. ve o zamanlar ailesi yoktu. bana hep benim annem babam kardeşim yok benim için yıllarca kendilerini acındırıp beni yediler. şimdi sen varsın tek sen derdi. evlenince kıymete bindiler.ama kısmet işte. Rabbim daha neler gösterecek bakalım.
gunaydn kızlar herkese nasılınız bebişler nasıl benimki aynı buyutmye çalşyrz çok şukur çoğu şeyler duzene grmeye başladı size 2 sorum war kızlar
eskden sabah kalktgmda maaşllh sut akardı çok doldgu için semsert olurdu şimdi sabahları bile çok yumşak esksikadr dolmuyor mu yoksa normal mi?
kıızmda herhangi bir huzursuzluk da yok anlamadım...sznkler nasıl ? bide bbeişlernz akşam kaçta uyuyor kaçta uyanyr we bu sure zarfında
kaç kez emdryrsunuz?
Günaydıngece ve Queeny benim kız da ne kadar uğraşalım gene kendi istediği yönde uyuyor. Kafası biraz yamuk gibi oldu sanki.ya arkadaşlar oğlumun kafa yapısı orantılamaya çalışıyorum ne kadar da uğraşsam hep sağ yanı daha yatık oluyo. her yatırmamda sola yatırıyorum yine düzelmiyo yine düzelmiyo.
kayınvalideler konuşulmuş
ben bu yaz en az iki ay orda olucam gibi görünüyor ve nasıl geçecek diye kara kara düşünüyorummm
bebeğim ishal oldu ve tahlilinde parazit çıktı arkadaşlar,gece 4 de eve geldik canım okadar sıkkınki anlatamam
ooooff canım hiç bişi yapmak istemiyorrr
3 gün dışkı tahlili vericez bakalım lütfen bebeğime dua edin kızlar
benimde ihtiyacım var dualarınıza
valla ben ya hazır alıyorum ya da bir şey yapmıyorum sadece içecek veriyorum, misafir bir şey getirirse onu veriyorum. hiiç kimse kusuruma bakmasın kendi bitarafımı zor topluyorum afedersin
bu arada yeni avatarına bayıldımmmmm, çok şeker ve çok isabetlibenim artık dünyada en sevdiğim şarkı kızımın pırrrrt sesi, resmen bayram ediyoruzzz
galıba hamıleyım kızlar başım donuyo mıdem felaket bulanıyor çok tedırgınım dayanamadık eşim test almaya gıttı ınş yoktur birşey çok korkuyorum oğlum ve ben daha cok kuçuğüz
Hasta bebişlere çok geçmiş olsun.Allah şifalar versin.Malesefben de kzıımı hasta ettimÖksürük,hapşuruk,emmede isteksizlik ve hırıltılı solunum sonunda kızım antibiyotik tedavisi aldı.Çok şükür toparlanıyor,ama içim acıyor,çok üzgünüm.Allahım kimsenin yavrusuna bi dert ermesin.Annem hep derdi,yavrumun derdini Allah bana versin diye,şimdi onu çok iyi anlıyorum....Bu annelik hormonları insanı sulugöz yapıyor,herşeye ağlıyorum,perişan dolaşıyorum ama yavrumun bir gülüşü herşeye bedel...
slm tatlı annişler nasılsınız? benim bugün kabul günümdü resmen sabahtan akşama kadar misafirlerim vardı..üniversite ark..hepsi sabah sürpriz yapıp gelmişler 20 tane kız kimisi evli kimisi nişanlı kimisi de anne olmuş öyle çok şaşırdım ki anlatamam..çok güzel bir gündü benim için hayat ne çok değiştirmiş bizi onu anladım eskiden dedikodu yapardık özellikle hocaların dedikodusunu şimdi eşya bebek bakımı tarifler hakkında konuştuk hepimiz ne çok olgunlaşmışız oğluşum 3 tane kızın arasında kaldı biran çapkınlık yapacaktı poposuna şaplağı yedidur bakıyım seni ben Sultanın kızına vericem dedim kızlar sultan kim diye sorunca bir arkadaş dedim okuldan ama sonra moralim bozuldu bbiraz düğün fotoğraflarımııza bakarken boşanmış olan bir arkadaşım ayyy eşin ne yakışıklı ne karizmatik biriymiş dedi ilk önce duymazlıktan geldim sonra baktım oğluşa babası gibi yakışıklı bu oğlan yaaaa falan demeye başlayınca mutfağa çektim bak ayşe eşimle ilgili bir daha yorum yapmanı istemiyorum dedim..rahatsız oluyorum lütfen dedim kız suratını astı çokta tınnnnn...zaten bizim gruba sonradan katılmıştı ben pek sevmezdim o kızı...
kızlar çok geçmiş olsun üzüldüm ve en kötüsü kuzularımızın dertlerini anlatacak bi dilleri yok. öylece bakıyorlar ya en çok o zoruma gidiyor. Allahım şifalarınızı versin İnşallah.
kaynanalar konuşulmuş. sizde 1 bende dolu. bugün çok kötü bi gün geçti yine. kaynanama gittik. kaynanam kızımı öyle öpüyorki canı yanıyor. somuruyor. yapma anne dedim sen sus dedi yine yaptı. eşime dedim bak yapmasın o dedi o gitti yine yaptı. bugün gittim yine yaptı ve ben en son bak bi daha getirmem dedim şok oldu. yanımda yapmadı bi daha oda bişey. sonra eşim bizi bıraktı gidiyordu sessiz sessiz bişeyler söyledi. eşimde sultana söyle o bilir dedi. o gittikten sonra hiç sorma gereği bile yok aaa dedi ekmek al deseydim keşke. bende anne bak hep böyle yapıyorsun emrivaki gelmek istemiyorum dedim. belki bi yere gidecez nerden biliyorsun dedim. eşimin halası vardı yanımda bana aaa dedi ne özel hayatı ne bi yere gitmesi. hergün gelin kalın işiniz ne sizin özel hayatınızmı olacak ne özel hayatı dedi ağlamamak için zor tuttum kendimi. akşam üzeride eşimin yengesi geldi bi baktım eriği ısırdı kızımın ağzına koydu bide gülerek bakın bakın dedi şok oldum yenge çek ağzından dedim kadın tın. 3 kere dedim baktım çekmiyor kalktım yanına gittim yüksek sesle söyleyince çekti. akşamda kaynanam kızım artık havalar sıcak su ver biberonla ama haaa dedi. biberonunuza diycektim başlarını yesin taktılar biberona ilk zamanlar yaşadıklarımı hatırlarsınız kızlar. bende daha terlemiyor çocuk dedim. kocamda onlarla oldu delirecektim kayınbabamda demezmi terlemiyorsa çocuğu niye yıkıyorsun. ya kışında yıkanıyor bu çocuk. ben rahat uyusun diye yıkıyorum. doktorda hava çok sıcak olunca su ver şimdi iyi dedi kocama ama annesi dedi ya. kocamla konuşmuyorum şimdi. haftaya görüceklerin hepsi toplanıyor ve asıl çok bilmiş geliyor. ne olur dua edin kızlar. onunda 8 aylık kızı var şimdi kesin emzirmeye falan kalkar övünecek ya. ben başkası emzirsin istemiyorum kızlar sizce yanlışmı düşünüyorum. offfffffffff offfffffff.
canım kocama hiçbişey işlemiyor onlar daha fenalar emin ol. kaynanama gelince aynını dedim bende anne bak ben kıyamıyorum sen nasıl öpüyorsun öyle dedim. sonra oldu işte bunlar. daha minicik yaaa. benim annemler öpmüyor bile. bizde biberona takılmasının sebebi görümcemin bugüne kadar aldığı tek hediyenin o olması. ha bide komşularından durmadan getirdiği eski kıyafetleri saymıyorum. canımsın Allah razı olsun duaların kabul olur İnşallah. görümcemi tahmin bile edemezsin canım. tanısan az söylemişsin dersin. ya yengeside bugün 2 3 kere yüzünü somurdu bide demezmi şişe çekiyorum yuh dedim . eşimin halası bana diyorki aa elimi yıkadım kızının ağzına soktum yokladım dişi yok sen yalan söylüyorsun. bende sinirli bi şekilde hala he başka derdim yok yalan söylüyorum iki doktorda yalan söylüyor kocamda kayınbabamda. yok ben eminim yokladım dedi yaa. kayınbabamda ben gördüm dişti o dedi. yok yok yanlış görmüşsünüzdür dedi.
canım onlara laf yetmiyor. ne desem bişey ekliyorlar üstüne. çok yoruldum artık. gerekirse eşimden ayrılacam kocam benden tarafa olmadıktan sonra ne yapayım artık. hamilelikten önce çallışıyordum bu kadar değildi hiçbişey. ne olduysa doğum iznine ayrılınca oldu. nefret ediyorum artık hepsinden. meğer hepsi profesörmüş ben bilememişim.
canım annemlere gitsemde 1 aydan fazla nasıl kalayım. inan bende çözüm arıyorum ne bulsam bi yere dayanıyor olmuyor. annemin evine giderimmi canım kaynanam ben 14 haftalık hamileyken iftira atıp evden kovdurdu sen ne diyorsun. ben ne kadar annemlerde kaldım. ve doğumdan önce doğru düzgün gitmedim bile. ama doğumdan sonra oldu işte bunlar yüz buldu bu kadar. ve yüz olsa gelmezdi. amaaan canım anlatmakla bitmez. canımsın sende üzülme ben üzülüyorum zaten. Rabbim bana güç versin sütüm bol olsun onların ağzına düşürmesin tek istediğim o. bana zarar veremesinler başka bişey istemiyorum. uzak olsunlar. ev konusuna gelince kocamla bugünlerde kavgamız şu yönde annesinin karşısında dayısının evi var oraya taşınmak istiyor. ben kabul etmiyorum. ben annenle yapamam diyorum. ve sürekli bi huzursuzluk var. ben ona şunu dedim eğer gideceksen gerçekten biz ayrılalım hiç birbirimizi üzmeyelim dedim o zaman tamam diyor. sonra yine başlıyor. Allah çok büyük diyip sığınıyorum canım. Rabbim benide kızımıda onlardan korusun ne diyeyim.
bilmiyorum canım Allah büyük sadece onu diyorum. İnşallah yarın merak edip buraları okumaz. kendisi çok meraklıdır. ama okusada zaten bildiği şeyler ama niye söyledin diye onlara gün doğar. İnşallah herşey güzel olur. kızım için. onun için herşeyi yaparım. yeterki o sağlıklı olsun. kocam çok şey yaptı ama inan onu sevmeseydim çok farklı olurdu. çoktan bitmişti herşey. bazen oda beni gerçekten seviyormu merak ediyorum.
bizde birde şu var canım. ben ünv mezunu okumuş çok güzel bi işi olan bi kadınım. kardeşim ünv de bilgi işlem daire başkan yardımcısı doktora yapıyor şimdi. annem şalvarlı kapalı bi kadıncağız. ve her zaman annemlede babamlada gurur duydum. bende namazımı kılarım elimden geldiğince. yerine göre giyinirim. ha bu arada annem şalvarlı diye beğenmezler ama zamanında bişeyler sahibi olmak için neler yapmış bi insan. ve okumaya çok meraklıdır. kaynanamlarsa giyinmeyi açıklıktan makyajdan saç boyamaktan ibaret sanırlar. onlara göre gelişmişler. ama hiç biri okumamış. ilk okul terk. ama konuşmalarını değiştirmeye çalışırlar. sorun okumaları falan değil ki okumakla bişey olunduğunu asla düşünmem. ama küçük görmeleri bana saçma gelen. benim ve annemin bişey bilmediğini düşünürler. anlatabilmişimdir İnşallah canım. o yüzden çok bilmişlik yapıyorlar. bu kadar kendilerine güveniyorlar. bide kocamı ellerinde oynatmaları.
Eki Görüntüle 211720
2010- 2011 eğitim öğretim yılı biterken 2011 Mart annelerini de şahsım adına tebrik ediyorum,
büyük bir azimle sabır gösterenler, bebeklerini beklerken enerjilerinden bir şey kaybetmeyenler,
bebeklerini beslemeye çalışırken efor harcayanlar; ama gııık bile çıkarmayanlar( anne sütü veya mamayla aç bırakmadıkları için)
eşleriyle ilgilenenler, sevdiklerine zaman ayıranlar,
kendilerine bakanlar, bakımı ihmal etmeynler(!) (bundan bütünlemeye kaldık, kurul kararıyla geçeriz ancak)
sanal ortamda güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurup bunu gerçek yaşamda devam ettirenler ,
duygularını burdaki arkadaşlarıyla paylaşan, onlarla kâh ağlayıp kâh gülen, yazılarıyla cesaret veren, motive edenler,
bencilce davranmayıp bilgi birikimlerini başka başka insanlara ulaştıran güzel insanlar
gece gündüz demeyip KK'ye koşup merakla yazıları okuyup , cevap ver butonuna tıklayan eller,
canımsın iyiki varsınız. inan o kadar destek buldumki burdan. bak kızım uyudu ben sinirden içim içimi yiyor uyuyamıyorum. İnşallah duaların kabul olur canım. eşim onlara arka çıkmasa. ben a desem onlar z diyip kocamı dolduruyorlar canım. dedim ya bütün suç kocamda. düğün konularına hiç girmeyelim canım. bana 1 mendil almadılar bi gram altın takmadılar ayrı. bi sürü borç taktılar. daha ne diyim canım. eşinin yanında olduğunu bildikleri için seninkiler ses edememişlerdir. benim kaynanam görümcem olsa ooo çoktaaan kocamı arayıp üstüme göndermişlerdi. Allah büyük sadece onu diyorum. Rabbim çok büyük. gözlerim ağlamaya hazır ama kızım için ağlamayacam dedim. ağlarsam sütüm kesilir diye korkuyorum. oda ellerine koz geçerse halimi düşünemiyorum. ama ayrılmak tek çare gibi geliyor artık. son günlerde kafamda çevirip duruyorum. bunlar kızım biraz büyüyünce daha kötü yaparlar gibi geliyor artık. şimdi emiyor ya en azından müdahale şansım var. ve bu yılın sonunda bu evden çıkmamız lazım. kardeşimle konuştuk bi tek o biliyor oda çok fazla değil ama hissediyor. ayrıl diyor. çekme abla senden bi tane daha yok bu dünyada. bi kere yaşama şansın var diyor. günlerdir kafamda dönüp duruyor. dua et canım doğru karar vereyim. ama bi karar vermeliyim artık onun farkındayım. böyle çok üzülüyorum. ben eşimi çok severek evlendim. ailem izin vermedi zorla evlendim. ben onun için neleri feda ettim. ama tek bildiğim bunu haketmedim. ve o zamanlar ailesi yoktu. bana hep benim annem babam kardeşim yok benim için yıllarca kendilerini acındırıp beni yediler. şimdi sen varsın tek sen derdi. evlenince kıymete bindiler.ama kısmet işte. Rabbim daha neler gösterecek bakalım.
Eki Görüntüle 211720
2010- 2011 eğitim öğretim yılı biterken 2011 Mart annelerini de şahsım adına tebrik ediyorum,
büyük bir azimle sabır gösterenler, bebeklerini beklerken enerjilerinden bir şey kaybetmeyenler,
bebeklerini beslemeye çalışırken efor harcayanlar; ama gııık bile çıkarmayanlar( anne sütü veya mamayla aç bırakmadıkları için)
eşleriyle ilgilenenler, sevdiklerine zaman ayıranlar,
kendilerine bakanlar, bakımı ihmal etmeynler(!) (bundan bütünlemeye kaldık, kurul kararıyla geçeriz ancak)
sanal ortamda güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurup bunu gerçek yaşamda devam ettirenler ,
duygularını burdaki arkadaşlarıyla paylaşan, onlarla kâh ağlayıp kâh gülen, yazılarıyla cesaret veren, motive edenler,
bencilce davranmayıp bilgi birikimlerini başka başka insanlara ulaştıran güzel insanlar
gece gündüz demeyip KK'ye koşup merakla yazıları okuyup , cevap ver butonuna tıklayan eller,
ayyyy ne çok şey yazmışım umarım okumaktan sıkılmazsınız, çok durdum internetin başında başım ağrıdı valla gidip uzanacağım sizi seveyrum, siz de beni sevin haaaa:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?