2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Şehzadem uyudu... Bende yatayım artık.. İyi geceler kızlar... Bebişlerinizi benim içinde koklayınnn
iyi geceler canım

ahhh ahhhh annelrimiz bizi ve bizim sevdiklerimizi çıkarsız seven tek varlık..ama bazıları böyle olamıyo...Allah'ım bizi iyi anneler etsin...annene söyle böyle böyle yapıyolar gel sen bizde kal de gerekirse sen hasta numarası yap.zaten sen hastalanınca kimse senle yada kızınla ilgilenmez eşin tarafından..annen gelir sana bakar..vallahi bii arkadaştan duydum kızın birinin kaynansı da böyleymiş kız kolunu alçıya aldırmış sırf oraya gitmemek için annesi gelmiş bakmış gibi yapmışduyunca çok şaşırmıştım ama demekki yaptırıyolar insana

1 haftadır böyleyim sürekli midem bulanıyor başım dönüyor nedenını anlamadım gıttı bızde ıhtımalı göz onunde bulunduralım dedık...şukurler olsun yanlış tahmın...

merhaba canım sen adet görüyor musun? görmüyorsan adet görmeyenlere de spiral takılıyor onu beklemene gerek yok

CAnım Allah kolaylık versin kesin tavrını koy surat as çocuğu uyutur gibi yap sürekli başka bi odada. Ben çok kalabalıkta öle yapardım. uyuyur yaklaşmayın derdim. aman cahille uğraşmak zor. Ama erik olayına çok sinir oldum.

ayyy 22:26 da yazmışım uyuyacak diye hala kucağımda hala uyuyacak kuzucum.tabi ondan önce ben uyuyakalmazsam :111:

canım uyutmakta ısrar etme kaldır biraz dolaştır oyna sonra uyur...bazen çok inatlaşıyo Talha da bende hemen oyun halısının üstüne atıyorum canı sıkılıp hatta biraz mızırdanma ağlamasına başlayıncaya kadar tutuyorum artık yalvarır gbi bakıyo anne nolur beni uyut der gibi..sonra birazda bezi açık duruyo sonra 2 cuk cuk meme emiyo anında uyuyo.yatağında sallamıyorum bile

canım benim bunu denememe gerek yok. 5 yıl önce yaşadım zaten. hatta doğumdan sonrada yaşadım. 5 yıl önce iki kere düşük yaptım annem geldi baktı. kaynanamla o zaman bekar olan görümcem gelirlerdi. annem onlara hizmet ederdi. ve yer içer dolabı boşaltır giderlerdi. annem çok kötü oldu o zaman. çok üzüldü. kızım bunlar çingenemi ne biçim insanlar dedi. doğumdan sonrada kaynanam bana bakmaya geliyordu güya bi sürü iş bırakıp gidiyordu. kim yapacak demiyordu. iş yapılacak zamanda annem gelip yapıyordu gidiyordu. kimse annem gibi olamaz. asla. oda kendi kızlarına öyle canım. gider bakar. hediyeler alır. ama ağzı açılsa beni çok seviyor. kızımı bütün torunlarından çok seviyor ama daha eline bişey alıp gelmedi.

kızlar birsey soracaktım ben beklenen dogum tarihinden 3 hafta önce ızne ayrılmıstım fakat izne ayrıldıktan 2 hafta sonra kızımı kucagıma aldım. Simdi 1 hafta iznim yanmıs mı oldu?

merhaba canım işyerinle görüş sskyla görüşsünler veya sskya sen gidersin bizzat. ssk onu düzeltiyor kullanamadığın izinler ekleniyor. benim de benzer bi durum oldu (1 hafta izinden sonra oldu bebişim) işyerimden sskyı aradılar düzeltildi 2 hafta iznim yanmadı

hiç kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmaz canım elbet bi gün ektiğini biçer herkes.ister çalışırsın ister oturursun bu senin hayatın.çalışmıyosun evdesin diye onların istediği zaman oraya gitmek zorunda değilsin.madem eşin sen söyle sen yap diyor,gitmek istemiyorum de gitme.yazık değil mi senin canına zaten fiziken yoruluyosun bari zihnin rahat olsun.tek taraflı bi yere kadar sabır oluyor Allah eşine anlayış versin canım dua edicem senin için Allah yardımcın olsun

aaa olurmu canım çocuk sese alışacakmış. bide kaynanam uyuyorda olsa bağıra bağıra geliyor. yapma dedim kaç kere devam etti. en son kocamın yanında yaptı çocuk susmadı. oda kızdı anne yapma diye. sadece kocamın yanında yapmıyor sonra yine yapıor. akşam zorla uyuttum ordayken geldi üstündeki örütüyü oynata oynata açtı öptü. kocamda tek kelime etmedi. inan çok yüzsüz bağır kendi daha çok bağırır olmadı ağlar kriz geçiriyor gibi yapar. film çok onda.

o zaman sen kolunu kırmış gibi yap annenlere git..sultancım gerçekten sana yardımcı olmaya çalışıyorum ama aklıma daha fazla bişey gelmiyo ama sanırım yapılması gereken tek şey ordan bişekilde taşınmanız..eşinle konuş tayin falan isteyin başka yere yolsa Allah korusun insanın yuvası yıkılır bu ortamda..ya da kaynanana anlat bana bu şekilde davranmaya devam ederseniz annemin evine giderim dersen nolur?

öyle yapıyorum zaten canım fink attık evin içine,şarkılar söyledim oda bana eşlik etti, müzik dinledik ama uyumadı mı uyumuyor küçük hanım yorulmak bilmiyo maşallah.keyfi ne zaman isterse o zaman.bekliyoruz bakalım

canım annemlere gitsemde 1 aydan fazla nasıl kalayım. inan bende çözüm arıyorum ne bulsam bi yere dayanıyor olmuyor. annemin evine giderimmi canım kaynanam ben 14 haftalık hamileyken iftira atıp evden kovdurdu sen ne diyorsun. ben ne kadar annemlerde kaldım. ve doğumdan önce doğru düzgün gitmedim bile. ama doğumdan sonra oldu işte bunlar yüz buldu bu kadar. ve yüz olsa gelmezdi. amaaan canım anlatmakla bitmez. canımsın sende üzülme ben üzülüyorum zaten. Rabbim bana güç versin sütüm bol olsun onların ağzına düşürmesin tek istediğim o. bana zarar veremesinler başka bişey istemiyorum. uzak olsunlar. ev konusuna gelince kocamla bugünlerde kavgamız şu yönde annesinin karşısında dayısının evi var oraya taşınmak istiyor. ben kabul etmiyorum. ben annenle yapamam diyorum. ve sürekli bi huzursuzluk var. ben ona şunu dedim eğer gideceksen gerçekten biz ayrılalım hiç birbirimizi üzmeyelim dedim o zaman tamam diyor. sonra yine başlıyor. Allah çok büyük diyip sığınıyorum canım. Rabbim benide kızımıda onlardan korusun ne diyeyim.

amin canım Rabbim sana ferahlık onlarada hidayet versin ama eşin gerçekten çok dirayetsizmiş annesi konusunda...lafını esirgeme bence böyle aileye kibar olmak falan sökmez...onlar sen üzülecek misin kırılacak mısn diye düşünmüyolarsa sende onlar gibi ol...mesela bana geçen görümcem aradı anneme güvenerek mi doğurdun dedi bende yooo asla mahallenin muhtarına güvenirim size yine güvenmem hiç bir konuda...hem annen kendi söyledi gelir bakarım dedi ş,imdi sanki ben istemişim gibi davranıyo dedim...siz ki bana ççeyiz olarak bir mendil bile yapmadınız aldığınız birer bilezikti zaten 2 tanesi düğünde halay çekerken kolumda kırıldı bende annene verdim dedim...bana ne söylediyse ona aynı cevap verdim..beni annem onlar üzsün diye büyütmedi emek vermedi vallahi hiç umrumda değildi o anda kırılmış mı etmiş mi haaa bak şimdi noldu ne eşime tek kelime ettiler bu konuyla ilgili ne de lafı uzattılaar süt dökmüş kedi gibi oldular..sende sakınma lafını..boşver biraz da onlar üzülsün...gerçi alınmazlar diye düşünüyorum ama olsun sen içinden geçenleri söylersen en azından akşamm yatağa ohh be içimde bişey kalmadı diyerek girersin..bu arada bizler artık kıızkardeş gibiyiz tabiki birbiirimizin derdiyle dertlenip sevinciyle göklere uçucaz bir daha duymaym

canımsın iyiki varsınız. inan o kadar destek buldumki burdan. bak kızım uyudu ben sinirden içim içimi yiyor uyuyamıyorum. İnşallah duaların kabul olur canım. eşim onlara arka çıkmasa. ben a desem onlar z diyip kocamı dolduruyorlar canım. dedim ya bütün suç kocamda. düğün konularına hiç girmeyelim canım. bana 1 mendil almadılar bi gram altın takmadılar ayrı. bi sürü borç taktılar. daha ne diyim canım. eşinin yanında olduğunu bildikleri için seninkiler ses edememişlerdir. benim kaynanam görümcem olsa ooo çoktaaan kocamı arayıp üstüme göndermişlerdi. Allah büyük sadece onu diyorum. Rabbim çok büyük. gözlerim ağlamaya hazır ama kızım için ağlamayacam dedim. ağlarsam sütüm kesilir diye korkuyorum. oda ellerine koz geçerse halimi düşünemiyorum. ama ayrılmak tek çare gibi geliyor artık. son günlerde kafamda çevirip duruyorum. bunlar kızım biraz büyüyünce daha kötü yaparlar gibi geliyor artık. şimdi emiyor ya en azından müdahale şansım var. ve bu yılın sonunda bu evden çıkmamız lazım. kardeşimle konuştuk bi tek o biliyor oda çok fazla değil ama hissediyor. ayrıl diyor. çekme abla senden bi tane daha yok bu dünyada. bi kere yaşama şansın var diyor. günlerdir kafamda dönüp duruyor. dua et canım doğru karar vereyim. ama bi karar vermeliyim artık onun farkındayım. böyle çok üzülüyorum. ben eşimi çok severek evlendim. ailem izin vermedi zorla evlendim. ben onun için neleri feda ettim. ama tek bildiğim bunu haketmedim. ve o zamanlar ailesi yoktu. bana hep benim annem babam kardeşim yok benim için yıllarca kendilerini acındırıp beni yediler. şimdi sen varsın tek sen derdi. evlenince kıymete bindiler.ama kısmet işte. Rabbim daha neler gösterecek bakalım.

Rabbim inşallah güzel günler gösterecek canım....sakın ağlama anneni babanı ve en önemlisi meleğini düşün ağlarsan ellerine koz vermiş olursun...ben boşanma taraftarı olmayan biriyim ama insan kendi canına da bu kadar eziyet etmemeli.şöyle bir düşündüm her geçen gün daha kötü olur daha çok üstüne gelirler gibi geliyo bana..ve kardeşin haklı hem yarın birgün kızını sana doldurmayacakları ne malum..bence eşinle açık açık konuş tahammül edemiyorum ya bu şehirden ailenden uzaklaşalım evliliğimizi kurtaralım yda birbirimize daha fazla eziyet etmeyelim de..sen git ananın evine dizinin dibinde otur bende kızımla kafam ferah bi şekilde yaşayım de eminim ki eşin bu kez senin yanınnda olacaktır.

canım merhaba! yaşadıkların beni de çok üzdü doğrusu,Rabbim tez vakitte kurtarsın bunların cefasından seni. anlattıklarının benzerlerini ben de yaşadım, aklımın köşesinden kızımı alır boşanırım en kötü ihtimalle diye geçti benim de. Naçizane bi tavsiye de benden; annenin halı yada yün yıkamak gibi bi işi olsun sen de ona yardıma git mesela tamambebişler var ama uyurken falan bi şekilde yardımın dokunur (yemek,çay yapmak gibi) Ayrıca canım arkadaşların da dediği gibi lafını esirgeme ve onların laflarını davranışlarını sakın kafana takma. bol su iç, güzel beslen kızın da bol sütünle güzel güzel beslensin Allah'ın izniyle

bilmiyorum canım Allah büyük sadece onu diyorum. İnşallah yarın merak edip buraları okumaz. kendisi çok meraklıdır. ama okusada zaten bildiği şeyler ama niye söyledin diye onlara gün doğar. İnşallah herşey güzel olur. kızım için. onun için herşeyi yaparım. yeterki o sağlıklı olsun. kocam çok şey yaptı ama inan onu sevmeseydim çok farklı olurdu. çoktan bitmişti herşey. bazen oda beni gerçekten seviyormu merak ediyorum.
bizde birde şu var canım. ben ünv mezunu okumuş çok güzel bi işi olan bi kadınım. kardeşim ünv de bilgi işlem daire başkan yardımcısı doktora yapıyor şimdi. annem şalvarlı kapalı bi kadıncağız. ve her zaman annemlede babamlada gurur duydum. bende namazımı kılarım elimden geldiğince. yerine göre giyinirim. ha bu arada annem şalvarlı diye beğenmezler ama zamanında bişeyler sahibi olmak için neler yapmış bi insan. ve okumaya çok meraklıdır. kaynanamlarsa giyinmeyi açıklıktan makyajdan saç boyamaktan ibaret sanırlar. onlara göre gelişmişler. ama hiç biri okumamış. ilk okul terk. ama konuşmalarını değiştirmeye çalışırlar. sorun okumaları falan değil ki okumakla bişey olunduğunu asla düşünmem. ama küçük görmeleri bana saçma gelen. benim ve annemin bişey bilmediğini düşünürler. anlatabilmişimdir İnşallah canım. o yüzden çok bilmişlik yapıyorlar. bu kadar kendilerine güveniyorlar. bide kocamı ellerinde oynatmaları.

canım annem bana yardıma geliyor . gidecem zaten haftaya ama en fazla 4 5 gün kalabilirim. sonra geri getirir eşim. Allah razı olsun düşüncelerin ve beni düşünmen için. duaların içinde Allah razı olsun İnşallah kabul olur. bugün bende cevap vermeye başladım. İnşallah arkasıda gelecek. ve artık değişecek bişeyler. artık ne olacaksa olsun dediğin gibi. 6 yıl sustum fayda gelmedi. en iyisi bende lafımı söylerim çekilirim. ayılan ayılır bayılan bayılır ama ne olacaksa olur. hepinizi çoook seviyorum canların iyiki varsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…