kızlar çok geçmiş olsun üzüldüm ve en kötüsü kuzularımızın dertlerini anlatacak bi dilleri yok. öylece bakıyorlar ya en çok o zoruma gidiyor. Allahım şifalarınızı versin İnşallah.
kaynanalar konuşulmuş. sizde 1 bende dolu. bugün çok kötü bi gün geçti yine. kaynanama gittik. kaynanam kızımı öyle öpüyorki canı yanıyor. somuruyor. yapma anne dedim sen sus dedi yine yaptı. eşime dedim bak yapmasın o dedi o gitti yine yaptı. bugün gittim yine yaptı ve ben en son bak bi daha getirmem dedim şok oldu. yanımda yapmadı bi daha oda bişey. sonra eşim bizi bıraktı gidiyordu sessiz sessiz bişeyler söyledi. eşimde sultana söyle o bilir dedi. o gittikten sonra hiç sorma gereği bile yok aaa dedi ekmek al deseydim keşke. bende anne bak hep böyle yapıyorsun emrivaki gelmek istemiyorum dedim. belki bi yere gidecez nerden biliyorsun dedim. eşimin halası vardı yanımda bana aaa dedi ne özel hayatı ne bi yere gitmesi. hergün gelin kalın işiniz ne sizin özel hayatınızmı olacak ne özel hayatı dedi ağlamamak için zor tuttum kendimi. akşam üzeride eşimin yengesi geldi bi baktım eriği ısırdı kızımın ağzına koydu bide gülerek bakın bakın dedi şok oldum yenge çek ağzından dedim kadın tın. 3 kere dedim baktım çekmiyor kalktım yanına gittim yüksek sesle söyleyince çekti. akşamda kaynanam kızım artık havalar sıcak su ver biberonla ama haaa dedi. biberonunuza diycektim başlarını yesin taktılar biberona ilk zamanlar yaşadıklarımı hatırlarsınız kızlar. bende daha terlemiyor çocuk dedim. kocamda onlarla oldu delirecektim kayınbabamda demezmi terlemiyorsa çocuğu niye yıkıyorsun. ya kışında yıkanıyor bu çocuk. ben rahat uyusun diye yıkıyorum. doktorda hava çok sıcak olunca su ver şimdi iyi dedi kocama ama annesi dedi ya. kocamla konuşmuyorum şimdi. haftaya görüceklerin hepsi toplanıyor ve asıl çok bilmiş geliyor. ne olur dua edin kızlar. onunda 8 aylık kızı var şimdi kesin emzirmeye falan kalkar övünecek ya. ben başkası emzirsin istemiyorum kızlar sizce yanlışmı düşünüyorum. offfffffffff offfffffff.
canım annem bana yardıma geliyor . gidecem zaten haftaya ama en fazla 4 5 gün kalabilirim. sonra geri getirir eşim. Allah razı olsun düşüncelerin ve beni düşünmen için. duaların içinde Allah razı olsun İnşallah kabul olur. bugün bende cevap vermeye başladım. İnşallah arkasıda gelecek. ve artık değişecek bişeyler. artık ne olacaksa olsun dediğin gibi. 6 yıl sustum fayda gelmedi. en iyisi bende lafımı söylerim çekilirim. ayılan ayılır bayılan bayılır ama ne olacaksa olur. hepinizi çoook seviyorum canların iyiki varsınız.
Ay kayinvalideler konuşulmuş. Çok dedikodu yapasım var ama telefondan nereye kadarbenim kayinvalide de senin hesap, onlardan kalkarken her seferinde büyük bir şaşkınlıkla "nereye??" derler. Sanki on seçenek var. Nereye olacak, eve. Neyse ki uzak oturuyoruz, değilse vıcık vıcık iç içe olurduk. Zaten kızım doğana kadar çok iyiydik, şimdi sinir oluyorum, çünkü normalde hiç gelmeyen kadın, haftanın 3 günü en az bizde, hiç haber vermiyor gelirken, ve geldiğinde de bir şeye yardım etmiyor. Bazen kızı ona verip ütü yapıyorum ama o sırada bana hiç sormadan kıza adaçayı, elma yağı filan içiriveriyor, sinir oluyorum ya
Melike ve Suzan çok geçmiş ols o sizlere de. Allah acil şifalar versin, inşallah hemen iyilesir kuzular
ayyy anacım allah sana sabır versin okurken hepsini boğasım geldi neden müdahele ederler anlamam çocuklarının hayatına arık bu işin politik olması falan kalmamış eşinle açıkça konuş rahatsız olduğunu söyle ayrıca her zaman gitmek zorunda değilsin kendini mecbur hissetme emzirme olayı da çok kötüüü izin verme sakın benim kaynanam ve görümcem bu kadar şirret değil ama ben yine de sevmiyorum zamanında bana da çok laf sokuldu hala içimdedir hepsi bak sana bişey anlatayım benim büyük kızım 10 aylıktı ben hamile kaldım eşim askerden izine geldiğinde oldu maalesef sonra eşime söyledim telefonda sevindi ama yanımda olmadığı için çok tedirgin oldu çünkü kayınpederim karşılıyordu masraflarımızı ertesi gün kaynanama söyledim çok bozuldu biz bakamayız bu çocuğa falan dedi doğurmayı mı düşünüyosun dedi evet dedim çekti gitti eşime söyledim telefonda bana böyle yaptı diye o da aramış annesini azarlamış sen niye karışıyosun diye sonra eşimin yengesine demişki kaynanam benim oğlımla aramı açıyo o benim gelinim falan değil bi sıkımlık canı var sıkarım boğazınıdemiş ben bunu duydum nefret ettim ondan yüzünede söyledim inkar etmedi sonuç olarak bu kadar şeyden sonra aldırmaya karar verdim maalesef günahı boyunlarına kaç gece rüyalarıma girdi hele bir gece küçük bir kız çocuğu kapıdan çıkıp gidiyordu üzülme anne yine gelicem diyordu ve o kız şükürler olsun ki yine benim oldu yıllar sonra bu olaydan sonra ağırlığımı koydum eşime annesini sevmediğimi söyledim hatta nefret ettiğimi bişey diyemedi görüyordu çünkü olanları silerim sizi dedi onlara korkudan kaynanamın bi daha sesi çıkmadı istediğim zaman gitim oturdum kafama göre hareket ettim çıtı çıkmadı eşim hep benim tarafımda oldu ezdirmedi beni hiç ama yaşadığım kırgınlıkları kimse unutturamaz bana en sonunda eşime taşınalım artık ben annenlerle aynı yerde oturmak istemiyorum dedim tamam dedi onlar köye yerleşti şimdi 1300 km var aramızda çok rahatım haftada bir arar konuşuruz ben politiğim tabi eşim iznimde köye gidelim dedi ben gidemem çocuklarla bi yere çok istiyosan kendin git dedim o da ben siz olmadan gitmem dedi çok konuştum yaaa işte sultancım herkes de var bi dert
kızlar allaha şükür kızımın tahlili bugün daha güzel çıktı ve sık sık emzirmeye devam dedi dr
o kadar mutluyum ki sadece 1 2 lokosit varmış okadar.
dualar okuyarak gittim hastaneye,allahım dedim çocuk sevindiricem(dondurmamı alsam ,paramı dağıtsam çocuklara bilemedim)
dedim.
antibiotik kullanmak istemiyorum yavruma
zaten aşıdan sonra ateş düşürücü verince bile zorla yuttu
elimde kızardı morardı çocuk genzine kaçtı ve allah korusun kızıma bişi oldu sandım
anti daha koyu kıvamlı onun için çoookk kaorkuyordum şükür allah korktuğuma uğratmadı.
SULTANCIM allah büyük canım sen onları allaha havale et,rabbim vicdan versin başka bşi demiyorum
hiperaktive sonuna kadar katılıyorum sende ısır eriği ve o kadını ağzına sokkk.yaa ne tuhaf insanlar var yaaa
benimde kaynanam kızım 1 aylıkken şapur şupur öpüyordu ve ben asla öpme diyemiyordum sağolsun görümcem anne öpme daha küçük diyordu tabii anlamıyordu ve hatta ben öpmüyorumki boynundan öpüyorum sadaca diyordu, benim kendi annemle babamda
görünce şok oldular çünki onlar koklamaya bile kıyamıyorlardı.
ske canım çok geçmiş olsun bebeğin ALLAHIM şifasını versin inşallah
gözün aydın canım
kızlaaaar ateşim düştü, size sormuştum yanıt gelmedi ben de minoseti içtim megadyn dan da bir tane devitten de 9 damla kendime geldim resmen titriyordum yaaa, ateşim 38,7ydi, herşey akşam söz verdiğimzi yere gitmek için iyleşmemi hızlandırmak için, ayıp olurdu yoksa. Maşşallah kendime geldim ya, ama göğüslerde de şu süt sıtması mıdır ne onlardan da oldum bak o geçmedi. Hani belkim beni merak etmişsinizdir diye söylüyorum. Huuuu ama nerde küserim haaaa, haydi bana eyvallah sonra gene görüşürüz bacılar.
kızlaaaar ateşim düştü, size sormuştum yanıt gelmedi ben de minoseti içtim megadyn dan da bir tane devitten de 9 damla kendime geldim resmen titriyordum yaaa, ateşim 38,7ydi, herşey akşam söz verdiğimzi yere gitmek için iyleşmemi hızlandırmak için, ayıp olurdu yoksa. Maşşallah kendime geldim ya, ama göğüslerde de şu süt sıtması mıdır ne onlardan da oldum bak o geçmedi. Hani belkim beni merak etmişsinizdir diye söylüyorum. Huuuu ama nerde küserim haaaa, haydi bana eyvallah sonra gene görüşürüz bacılar.
ayyy anacım allah sana sabır versin okurken hepsini boğasım geldi neden müdahele ederler anlamam çocuklarının hayatına arık bu işin politik olması falan kalmamış eşinle açıkça konuş rahatsız olduğunu söyle ayrıca her zaman gitmek zorunda değilsin kendini mecbur hissetme emzirme olayı da çok kötüüü izin verme sakın benim kaynanam ve görümcem bu kadar şirret değil ama ben yine de sevmiyorum zamanında bana da çok laf sokuldu hala içimdedir hepsi bak sana bişey anlatayım benim büyük kızım 10 aylıktı ben hamile kaldım eşim askerden izine geldiğinde oldu maalesef sonra eşime söyledim telefonda sevindi ama yanımda olmadığı için çok tedirgin oldu çünkü kayınpederim karşılıyordu masraflarımızı ertesi gün kaynanama söyledim çok bozuldu biz bakamayız bu çocuğa falan dedi doğurmayı mı düşünüyosun dedi evet dedim çekti gitti eşime söyledim telefonda bana böyle yaptı diye o da aramış annesini azarlamış sen niye karışıyosun diye sonra eşimin yengesine demişki kaynanam benim oğlımla aramı açıyo o benim gelinim falan değil bi sıkımlık canı var sıkarım boğazınıdemiş ben bunu duydum nefret ettim ondan yüzünede söyledim inkar etmedi sonuç olarak bu kadar şeyden sonra aldırmaya karar verdim maalesef günahı boyunlarına kaç gece rüyalarıma girdi hele bir gece küçük bir kız çocuğu kapıdan çıkıp gidiyordu üzülme anne yine gelicem diyordu ve o kız şükürler olsun ki yine benim oldu yıllar sonra bu olaydan sonra ağırlığımı koydum eşime annesini sevmediğimi söyledim hatta nefret ettiğimi bişey diyemedi görüyordu çünkü olanları silerim sizi dedi onlara korkudan kaynanamın bi daha sesi çıkmadı istediğim zaman gitim oturdum kafama göre hareket ettim çıtı çıkmadı eşim hep benim tarafımda oldu ezdirmedi beni hiç ama yaşadığım kırgınlıkları kimse unutturamaz bana en sonunda eşime taşınalım artık ben annenlerle aynı yerde oturmak istemiyorum dedim tamam dedi onlar köye yerleşti şimdi 1300 km var aramızda çok rahatım haftada bir arar konuşuruz ben politiğim tabi eşim iznimde köye gidelim dedi ben gidemem çocuklarla bi yere çok istiyosan kendin git dedim o da ben siz olmadan gitmem dedi çok konuştum yaaa işte sultancım herkes de var bi dert
ahhh canım benim geçmiş olsun,keşke parol içseydin,iyi olmana sevindim
hadi sana iyi gezmeler
hadi gözün aydın canım düşmüş ateşin.geçmiş olsun.iyi gezmeler :80:
geçmiş olsun canım kaçırmışım
teşekkürler tatlım evet zıpkın gibiyimders çalışmak için olsa hala yatıyor olurdum konu gezme olunca başka gözlerim açıldı valla
çok sağol canım ayyy ne düşünceli arkadaşlarsınız yaa. bak ateşimin çıkası geldi gene(şaka şaka)
evet ben de diyorum Damlacığım nerdee, böyle şeyleri atlamaz, şurda hassas olmuşum, ateşim çıkmış nazlanıyorum azcık, Damla'm yok, bir daha olmasın ama tamam mı( şaka bir yana çok sağol canım)
Allah hepinizi kem gözlerden ko-ru-sun. Amiiiin.
maşallah canım bugün kıpır kıpırsınEki Görüntüle 211720
2010- 2011 eğitim öğretim yılı biterken 2011 Mart annelerini de şahsım adına tebrik ediyorum,
büyük bir azimle sabır gösterenler, bebeklerini beklerken enerjilerinden bir şey kaybetmeyenler,
bebeklerini beslemeye çalışırken efor harcayanlar; ama gııık bile çıkarmayanlar( anne sütü veya mamayla aç bırakmadıkları için)
eşleriyle ilgilenenler, sevdiklerine zaman ayıranlar,
kendilerine bakanlar, bakımı ihmal etmeynler(!) (bundan bütünlemeye kaldık, kurul kararıyla geçeriz ancak)
sanal ortamda güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurup bunu gerçek yaşamda devam ettirenler ,
duygularını burdaki arkadaşlarıyla paylaşan, onlarla kâh ağlayıp kâh gülen, yazılarıyla cesaret veren, motive edenler,
bencilce davranmayıp bilgi birikimlerini başka başka insanlara ulaştıran güzel insanlar
gece gündüz demeyip KK'ye koşup merakla yazıları okuyup , cevap ver butonuna tıklayan eller,
allah kötülere fırsat vermesin inşallah eşinde doğru yolu bulur kızının ve senin kıymetini bilir sabırlı ol canımbilmiyorum canım Allah büyük sadece onu diyorum. İnşallah yarın merak edip buraları okumaz. kendisi çok meraklıdır. ama okusada zaten bildiği şeyler ama niye söyledin diye onlara gün doğar. İnşallah herşey güzel olur. kızım için. onun için herşeyi yaparım. yeterki o sağlıklı olsun. kocam çok şey yaptı ama inan onu sevmeseydim çok farklı olurdu. çoktan bitmişti herşey. bazen oda beni gerçekten seviyormu merak ediyorum.
bizde birde şu var canım. ben ünv mezunu okumuş çok güzel bi işi olan bi kadınım. kardeşim ünv de bilgi işlem daire başkan yardımcısı doktora yapıyor şimdi. annem şalvarlı kapalı bi kadıncağız. ve her zaman annemlede babamlada gurur duydum. bende namazımı kılarım elimden geldiğince. yerine göre giyinirim. ha bu arada annem şalvarlı diye beğenmezler ama zamanında bişeyler sahibi olmak için neler yapmış bi insan. ve okumaya çok meraklıdır. kaynanamlarsa giyinmeyi açıklıktan makyajdan saç boyamaktan ibaret sanırlar. onlara göre gelişmişler. ama hiç biri okumamış. ilk okul terk. ama konuşmalarını değiştirmeye çalışırlar. sorun okumaları falan değil ki okumakla bişey olunduğunu asla düşünmem. ama küçük görmeleri bana saçma gelen. benim ve annemin bişey bilmediğini düşünürler. anlatabilmişimdir İnşallah canım. o yüzden çok bilmişlik yapıyorlar. bu kadar kendilerine güveniyorlar. bide kocamı ellerinde oynatmaları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?