2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

umarım güzel bir haftasonu geçirmişsinizdir. Yazdıklarınızı okudum,eşleriyle limoni olan arkadaşlarımız ömür çok kısa ben de bazen küsüyorum, gıcıklığım üstümde oluyor amaaa sonraaa bırakıyorum yelkenleri,barışırsınız her zaman bugünler ele geçmez,der annem.
Haaa şu "kahvaltıda eşine zeytin verip babalar günün kutlu olsun "cümlesi ve davranışı da hoşuma gitti. Eşleri uzakta olanlar varsın meafeler arada olsun başka şeyler olmasın da.
Emelciğim ,dediğin gibi heryerde densiz, dengesiz insan var, bazıları da beni bulur, ama fiyonkcuk arkadaşımızın sana söylediğini söyleo kişiye:) bence eski formuna hatta ondan da daha fit bir vücuda kavuşacaksın, o zim var sende.
Az önce sağlık ocağına gittik ben sandım ki bebek 3. ayına girince 3. ay aşısı da var:) 3 aylık daha olmadı 25 Martta, ebe bizi niye çağırdı o zaman diy düşündüm. Artık okul da yok eşim seminere gitmeden önce (birşey yaptıkları da yok boş boş git gel, atanınca galiba ben de sevmeyecem şu seminer olayını) benle sağlıkocağına geldi, gelişimine bakılacakmış. 1 hafta önce biz doktora götürdüğümüzde kızımız 5 kiloydu, şimdi 5 kilo 100 gr offff Allahım zayıf olduğunu ordaki tanış hemşire de söyledi, burda yazdıklarınıza bakılırsa benim kız çok zayıf yaa daha nasıl yiyeyim ben, 1hafta da 100 gr, boy'a veriyor bizimkisi de.
Handancığım, n'olur üzülme valla biz üzüle üzüle bu hale geldi çocuklar, emmeyi bırakmaz biraz daha çabala, ben karşısında hüngür hüngür ağladım kızım beni bırakma diye, biberonu kaldırdım, göğüs kalkanlarını da sütü göğüs pedleri emiyor araya gidiyor ne yapayım, sırf kız beni bırakmasın diye. Sen de umudunu kaybetme yalnız biraz sabır.

Slm kızlar kaç gündür gezmekten giremedim.Umarım herkes iyidir ve herşey yolundadır.

canım sağ yada sol elini kulllanması için biraz daha büyümesi gerekir tesadüf olmuşta olabilir

hıçrık bebeğinin midesini büyüttüğü,genişlettiği anlamına gelir ve daha çok anne sütü alacağı anlamına gelir sevinmelisin

bizimde aynı canım 1-2 haftadır hic emmiyor zaten cok cok az olan sutum artık bitti denecek seviyede. Cok uzuluyorum ama elimden hic birsey gelmiyor.

benim kızım da herşeyi sol eliyle alıyor sağ elini neredeyse hiç kullanmıyor.

canım dikkatimi çektim şimdide hep sol alıyor 2 aylıkken sağ alıyor ama çok nadir

Ayşecim pek düzeleceğe benzemiyor durum.uyanıkken tekrar alsın diye dua ederken uyurken de almamaya başladı.inşallah sende durumlar iyidir canım bende ümit yok

bizimde aynı canım 1-2 haftadır hic emmiyor zaten cok cok az olan sutum artık bitti denecek seviyede. Cok uzuluyorum ama elimden hic birsey gelmiyor.

offff napcaz yaa evet elden bi şey gelmiyor ama üzülüyorum işte sözde niyetim 1,5 yıl emzirmekti sonra baktım süt az dedim bari 6 ay emsin o da olmadı

oooff kızlar yaa canım sıkkın annemize hdeiyemizi gönderdim 2 kere giiti kargo ama yok yok yok
bugünde almazsa bana geri gelicek,
lüüttfennn şubeden hediyenizi alınn sevgili mart annesi
geri gelmesin bana,sevincim kursağımda kaldı valla

Merhabalar

Benim bebegim de birkac gundur hic emmek istemiyor. Mama da vermiyorum sadece anne sutu ama her emzirmemiz cok zorlu oluyor. Bagriyor agliyor kafasini ceviriyor. Onceleri uykuluyken yada uyurken emiyordu dun gece uyurken de emmedi agladi mecburen onceden sagdiklarimdan verdim biberonla aliyor cunku..

Bir de sorum var

Sizin bebekleriniz ne sıklıkta kaka yapiyor??
Benim bebegim cok seyrek yapiyor ve huzursuzlaniyor.
Mesela bugun 6. Gun fitille yaptirmak zorunda kaldim..
Kabi degil cunku kivami yumusak kati degil ama iste dedigim gibi anca 6. Gumde fitille yapabildi. Yaklasik 1 aydir bu sekilde..

aynı problemler herkeste var sanırım..ben işe başlayınca annem günde 2 kez biberonla verdi sağdığım sütü..şimdi biberona mı alıştı acaba bebeğim..2 gündür,yalnızca uykuluyken emiyor onun dışında emzirmeye çalışınca ağlıyor..hiç böyle yapmazdı..gözüm için damla kullanıyorum o mu sütü etkiledi acaba?öyle olsa gecede emmez gerçi...
ne yapayım ben bi akıl verin nolur?

selam kızlar memeyi almayan bebekler inş en kısa zamanda tekrar alırlar..

biz şimdi sağlık ocağından geliyoruz oğluşum en son 25 mayısta 6400dü şimdi 7 kilo geldi 25 günde 600gr almış normal diilmi kızlar..ebe normal dedi ama ne bileyim işte..

Sevgili Oğlum,

Sen bu satırları okuyorken ben kaç yaşında olacağım bilmiyorum. Ve bu yazıyı nasıl bir ekranda okuyacağını hayal de edemiyorum.

Seni dingin bir göle bir yaprağın düşüşü gibi usulca salmak isterdim hayata... Bilirdim ki büyük dalgalar yok orda. Emin olurdum ne bekliyor seni. Olamıyorum oysa.

Bundan sadece birkaç yıl önce bana çok daha yakındın. Öyle yakındın ki ben nefes alıyordum ve ikimize yetiyordu bu. Kalbimin sesini dinlemek istediğinde doktor bir kalp daha duyuyordu ama. Öyle yakındın ki bana, seçemiyordum ben, seni kendimden.

Ve nasıl da özlüyordum. En çok gözlerinin ve saçının rengini merak ediyordum. Bir de seveceğin yemekleri. Yok yok sesini de duymak istiyordum. Bana nasıl “anne” diyeceğini de...

Bu kadar yakından böyle de uzak olunur mu diyordum. Bir an evvel doğ da seni kucaklayayım isterken! Ve sen doğduğunda, soluğundan yayılan o süt kokusunda aslında ben de yeniden doğuyordum.

Sonra büyüdün her nasılsa. Doğan her yeni günün bir armağan olduğunu, güneşin parıldayışının, kuşların kanat çırpışlarının bir mucize olduğunu kazıyarak beynime. Büyüdün, beni de büyüterek.

Sen yürüdüğünde ben ağladım. Hayataydı ilk adımların. Sen birkaç hücreden ibarettin daha dün, ve bugün yürüyordun. Sonra koşacak kendi yazgına doğru yol alacaktın. Düşecektin. Kendin kalkacak ama yanında olmamı istiyorsan da orada olacağımı bilecektin. Bildin.

Konuştun sonra. Pencere önünde uzun uzun söyleşmelerimizden sebep, ağzı uzun timsahlar, boynu uzun zürafalarla dolu bilmecelerimiz vardı ceplerinde. Işıltısının yitmesinden karanlıktan korkar gibi korktuğum gözlerini bana çevirerek soruyordun sorularını. Bu ne anne? Anne bu ne? Peki neden?

Yoruluyordum çoğu kere. En çok kendimi doğrultmaya çabalarken. Durmaksızın kaydeden zihnin, bitmeyen enerjin, içimde gelinecek son nokta burası diyordu kimi zaman. Sonra bazen uzaklaşıyordum senden, bu kez yine sana varıyordum. Sen eskiden çok yakınken uzaktın ya bana, şimdi ben uzaklaştıkça sana yaklaşıyordum.

Bir minik adam olup sahneye çıktın bugün. Önce yedi cücelerden biri sonra da bir bulut oldun. Zihnim yılsonu gösterilerinin gereksizliği üzerinde çalışırken , kalbim hızla çarpıyordu seni izlerken. Öylesine büyümüştün ki görev almış, organize olmuştun, üstelikte bunu başarıyla yerine getirirken bana gülümsüyordun.

Film kareleri etrafımdan geçerken büyük bir hızla, dün, bugün ve yarın birbirine karışıyordu bende. Zamanın ötesinde bir sevgi, sonsuzluktan devşirilmiş bir aşktı ya bu. Anne olmak...

Mutluydum. Uzun süren kışın ardından sıcağa kavuşurken bugün, zorluklarla ve güzelliklerle içiçe geçen bu hayat yolculuğunda bana ve babana eşlik ettiğin için çok mutluydum ve minnet doluydum.

Sevgili Oğlum,

Seni çok seviyorum. İyi ki var oldun!..

Remziye Tuncel imzalı bir yazı

yasemincim çook güzel bi yazı sağol paylaştığın için.çocuklarla ilgili okuduğum tüm duygu dolu yazılarda olduğu gibi yine gözlerim doldu.az sulu gözlüydüm zaten kızım doğduktan sonra iyice coştum

Son düzenleme:

canım maşallah oğluşuna bence normal endişelenme ebe de normal demiş zaten.bizim doktorumuz 600-800 en ideal kilo alımı diyor her zaman.sağlıklı olsunlarda en önemlisi o.

ya vallaha bende sonuna kadar emzirmeyi dusunuyorsdum sonra 6 ay dedim simdi 3 aya bile razı oldum ama canım kızım o kadar isteksizki ay bile emmedi.

canım biberonun rahatlığına alışmış bebeğin, aynı ieyler bende deoldu,tabiri caizse kaldırıp attım , sakladım biberonları, kendini vermeye çalış, ağlasın biraz aç bırak, benim de gönlüm elvermiyordu ama bir ağladı iki ağladı sonunda aldı gibi gibi. Hala çok az alıyor hatta benim tatlı kızım süt geldiği anda kendini çekiyor, sütler de yerlere, üstüne damlıyor, hatta yüzü,boynu süt oluyor.Gelelim sorularına:)
benim kız da iki günde bir yapıyor yani bugün yaptı yarın beklemiyyoruz ondan kaka maka, haaa bazen bizi şaşırttığı oluyor, misafir gelecekse ya da dışarı çıkacaksak, fitile alıştırma sonra alışkanlık yaparmış, çatlağa sebep olmaz değil mi bu konuda bilgim yok da. Bazı bebekler 1 haftaya kadar yapmayabilirlermiş bazıları da günde 7-8 defa yaparmış, doktorlar da söylüyor canını sıkma bu konuda bebişini öp kokla bizim için de sevgiler:)

Maşşallah ne güzel işte daha ne istiyorsun, biz de bugün sağlık ocağından geldik ama olumlu şeyler duymadık, kızım 88 günlük geçen hafta 5 kiloydu şimdi 5 kilo 100 gr 1 haftada 100 gr almış düşün bebeğin nasıl kilo alıyor senin. Ayın 25 inde 3 aylık olacağız daha 6 kiloyu görmedik, yakınından bile geçmiyoruz, un kurabiyesine mi sütlaca mı borçlusun çabuuuk söyle bakalım bu kiloları nasıl yaptın bebişe:)

selam kızlar bebelac cepbebeye üye yapmak için 3 kişi arıyorum. bebeklerin gelişimiyle ilgili mesajlar ve arada ürünler gönderiyorlarmış. isteyenler bana özelden ya da burdan adlarını bebişlerinin ad ve doğum tarihlerini ve cep telefonlarını gönderebilirler

canım maşallah oğluşuna bence normal endişelenme ebe de normal demiş zaten.bizim doktorumuz 600-800 en ideal kilo alımı diyor her zaman.sağlıklı olsunlarda en önemlisi o.
sağol cnm yorumun için evet sağlıklı olmaları en önemlisi

inş senin minişte en kısa zamanda alır kilocukları annesi.hem sütlaç hem kurabiye ana oğul kilo alıyoruz

kızlar merhaba herkese epey bi zamandır giremiyorum şehir dışından yatılı misafirlerim vardı geçmişe bir bakıyım dedim gözüm korktu inanki:18: tüm annecikler ve melekleri iyilerdir inşallah anladığım kadarıyla emzirme savaşı veriyosunuz heralde herkesin başına geliyo acaba mevsim değişiminden filanmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…