2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar

Bizim buralarda kavurucu sıcaklar başladı offff yanıyoruz valla :78: bu sıcaklarda nasıl giydireceğimi şaşırıyorum. sizler nasıl giydiriyorsunuz? bir de emziriken kafası ile kolumun temas noktası yavrumun terinden sırılsıklam oluyor. bunu önlemek için yaptığınız birşeyler var mı?

cnm aynen burasıda öyle oğlumun üstünde sadece sıfır kollu bi badi var ve uyurken üstünüde örtmüyorum zaten örttüğün an ittiriyor açıyor örtüyü kaldırınca rahatlıyor..emzirirkenki dert aynen bizdede var uzun kollu penye giyiyorum ben malesef..terden ben sırılsıklam oluyorum ama napiyim beyefendi rahat etsinde..buarada ben suda vermeye başladım günde 20 30 cc veriyorum

kızlar bebişleriniz uyurken yastığın üstünde yuvarlanan oldu mu ? arda gece yarısında gaz çok vardı hiç durmadan bacaklar karnında çekip durdu yuvarlandı yatak duvarında yaslandı yüzüne gömdü nefesi alamayacak sanıyorum uyandığımda farkettim tabii duymuyoruz allah bebişe korudu bişey yoktu bidaha yastık koymacam çok korktum aman dikkat çünkü büyüdükçe daha hareketli oluyor yastık koydum çünkü kafası yuvarlak olsun diye şuan kafası biraz düzleşti o yüzden ne yapmam lazım ilk ve 3 aya kadar hiç yastıksız yatıyor yanlış mı yaptım ?

Arkadaşlar çok kötü bişey oldu.Sabah emiri koltukta ayaklarımda sallıyordum uyuya kalmışım.Eşim üstümüzü ötüp işe gitmiş.Bir çıglık koptu emir yuvarlanıp yere düşmüş yüzüstü Elim ayagım titriyor hala.Hemen eşimi aradım.Emzirdim öylelikle sustu.Eşim geldi dedimiçimde kalmasın ya kafasında ödem bişey oluşursa naparım.Hmen beyin cerrahiye ordanda röntgen çekildi.Çok şükür bişey çıkmadı.Allahtan koltuk takımımla yer mesefasi kısaydı.Kendimi çokkötü hissediyorum.Ya kafa üstü çakılsaydıya kolu kakılıp kalsaydı napardım.Uyukladıgım için kendime kızıyorum.Sabahtan beri emirden defalarca özür diliyorum.Oda eliyle yanaklarıma dokunup "sen iyi bir annesin kendini suçlama dercesine "anlamlı bakıpgülüyorOna bişey olsaydı kendimi asla affetmezdim

canım 1,5 yaşına kadar mı ne yastık kullanılmıyor zaten, yüzüstü yatır gözün üstündeyken ngerçi benimki hep öyle yatıyor

Allah korusun canım, bir musibet bin nasihatten iyidir bi daha dikkat edersin Allah beterinden saklasın

ay canım ya okurken sanli yaşadımm geçmiş olsun Rabbim korusun meleklerimizi çok şükür bişey çıkmamış canım yaa sende iyisin inşalahh

Allah korusun canım, bir musibet bin nasihatten iyidir bi daha dikkat edersin Allah beterinden saklasın

Saol canım.Derler ya melekler tutarmış korurlarmış.İnş. bi daha olmaz.

ay canım ya okurken sanli yaşadımm geçmiş olsun Rabbim korusun meleklerimizi çok şükür bişey çıkmamış canım yaa sende iyisin inşalahh

Rabbim bebeklerimizi korusun.Çok şükür ikimizde iyiyiz ama gözümün önünden gitmiyo Allahtan orta sehpayı 1 hafta önceatmıştım.Ya sehpa olsaydı oofff ya öle olsaydı ya böle olsaydı diyorumkafayı yiycem.

cnm ben kendi yattığımız yastıklar varya onu kucağıma koyuyorum kızımı da üzerine koyup öyle emziriyorum doğduğundan beri çok rahat oluyor vücuduna destek yapmaktansa yastığa destek yapıyorum hiç terlemiyor emerken ve biyerleri de acımıyordur herhalde ben kucağımda emzirirken canı yanacak diye tedirgin oluyorum ..ben sadece çıtçıtlı body giydiriyorum evde duruma göre bazen çoraplı bazen çorapsız duruyor cnm

Son düzenleme:
m

benimki de 72 günlük 5200 cnm zayıf galiba dimi..burda okuyunca benmiki zayıf kalmış anlıorum

benimki 88 günlüktü dün tartıldığında 5.100 dü canım, seninki 16-17 gün büyük sanırım sence seninki mi zayıf kalmış hımmm?
bu arada bebekleri 2 kilo doğanlar da var herkesin bebeği bir olmaz ki canım, her bebeğin aylık kilosu eşit olacak diye bir şey yok. Haaa 7- 8 kilo da 2 aylık bebek için sağlıklıysa iyi ama bu bebek 2 ayda 7 kiloysa ileriki ayları var sen hesapla kilo=sağlık değil tatlım canımızı sıkmayalım.

tünaydııın canım, hem de ne sıcaklar başladı Mardiin yanıyoooooooor, ben de şimdi klimayı da açtım valla, kız beşiğinde cibinliğin tülünü de çektim gerçi 27 drc de ama hiç yoktan iyidir.Sinekler vızıldıyor etrafta kıza konmasın diye mücade ediyorum. Neyse soruna gelecem pardon kaptırdım gene:) ben de kolsuz alttan çıtçıtlı badi giydiriyorum öyle yatıyor valla, gece de battaniye penye ama örtsem de bizim Gülce ne yapıp edip açıveriyor. Emzirirkenki o sırılsıklam ter ben de oluyor valla uzun kollu giymiyorum artık yanıyorum çünkü bana kalsa evde çıplak gezecem o kadar sıcak oluyorum, eşim sürekli giyin demekten bir hal oldu, kızım bu anan niye böyle geziyor diyor, bazen de kolumun altına örtü alıyorum o şekilde ter olmuyor böylece benim de giyinmeme gerek kalmıyor.

herkes bana da su ver diyor kaynatılmış ılıtılmış su mu veriyorsun yoksa direkt hazır suyu mu veriyorsun haa kaşıkla mı içiriyorsun yoksa biberona mı koyuyorsun suyu?

ben ilk 1 ay yastıkla yatırdım kızı, hatta emzirirken tutarken hep başının altında yastık vardı. 1. ay bitti baktım emzirirken araya yastıktan dolayı mesafe giriyor uzak kalıyorum kızıma yastığı kaldırdım, uyurken de hep kullandım ben de yuvarlak yapar zannediyordum başını ilk 1 ay öyle sırtüstü yattı hanfendi ya da hep istediği yön, ee şimdi mi noldu hafif yamuk bir kafa. Düzelir diyorlar, ben dönderiyoruz, kız gene bidiği tarafa dönüyor, o yüzden ne tarafa dönüp yatmasını istiyorsam o tarafına yatıyorum. Eşimle benim ortamızda yatak odada yatıyor da.
Yatırma diyenler çok oluyor ama gece gece yatağından al emzir tekrar yatır üşengeçliğim olur belki diye yatırmadım beşiği de başka odada zaten. Doktora sordum kafası böyle kalıp yok ki sokalım istedğimiz şekli olsun dedi yaa şu cevaba bakın , millet dzelir diyor bu doktorları anlamıyorum adamakıllı doktor lütfeeen.

Çok geçmiş olsun Allah korumuş size bağışlamış canım, dediğin gibi olayın şokunu atlattıktan sonra düşününce yaa şöyle olsaydı yaa böyle olsaydı diyoruz, o yüzden tedbirli olalım, ben de annemlerdeyken G.Antepte, yatağa uzandım kızımı da karnıma koydum öyle uzanıyordum, herkes uyumuştu gece, kız kardeşim geldi yeğenine bakmaya bizi öyle görünce abla nolur koy onu bak uyuyakalırsın düşer falan diye diye gitti, sonra gene geldi baktı koymuşmuyum diye doğru haklı n'olur nolmaz dalabilirim uykuya birden uyanır sıçrarım üstümde bu ne diyip atabilirim uyku hali değil mi kardeşim uyarınca indirmiştim, aynı şeyi evde de bir ara yaptım da eşim uyardı valla o an daliıyordum ne yalan söyleyim, geri koydum kızı. Yani kendini suçlama, bak bebeğin de öyle bakışlar gülücükler atıyormuş yaa sadece bundan sonra daha dikkatli ol, hepimiz tabiki. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun Amiiin.

canım allah korumuş paşanı suçlama kendini allah beterinden korusun hem bak bişe çıkmamış

sermestcik ve fiyonkcukcuuukk
övgü canım sen geldiğinde bi buluşma ayarlayalım ok? madem hepimiz aynı yerdeyiz,sahilde buluşalım :)))
ya bu arada sermestcim senin kızının adı ne yaa?? merak ettim :)

[QUOTE ben ilk 1 ay yastıkla yatırdım kızı, hatta emzirirken tutarken hep başının altında yastık vardı. 1. ay bitti baktım emzirirken araya yastıktan dolayı mesafe giriyor uzak kalıyorum kızıma yastığı kaldırdım, uyurken de hep kullandım ben de yuvarlak yapar zannediyordum başını ilk 1 ay öyle sırtüstü yattı hanfendi ya da hep istediği yön, ee şimdi mi noldu hafif yamuk bir kafa. Düzelir diyorlar, ben dönderiyoruz, kız gene bidiği tarafa dönüyor, o yüzden ne tarafa dönüp yatmasını istiyorsam o tarafına yatıyorum. Eşimle benim ortamızda yatak odada yatıyor da.
Yatırma diyenler çok oluyor ama gece gece yatağından al emzir tekrar yatır üşengeçliğim olur belki diye yatırmadım beşiği de başka odada zaten. Doktora sordum kafası böyle kalıp yok ki sokalım istedğimiz şekli olsun dedi yaa şu cevaba bakın , millet dzelir diyor bu doktorları anlamıyorum adamakıllı doktor lütfeeen.
[/QUOTE]

canım benim kızımın da kafasının arkası biraz yamuktu hep sağ tarafına yatırmaktan olmuştu sanırım. son 1 aydır dönencesini sol tarafına koydum gündüz uyanıkken eğlenmesi için de yatağına yatırıyorum gece uyurken de dalma aşamasında dönencesini izliyo kafa şekli düzgünleşti artık çok şükür. hep döndüğü tarafın tersine ilgisini çekecek bişey koy düzelir inşallah

aahhh kuzum benim çok şükür bişi olmamış annesi sen üzülme diye sana gülücükler bile atıyormuş,allah beterinden korusun yavrularımızı.

maşallah canım şimdilik öyle olması iyi gelecektede düzelir annesi allahında izniyle

insallah damlacım tam sevinicem derken baska bişy cıkmasın artık

ben de tekrar basladım canım saba ya benim cadı kendi oyalanmıyor bes dakka duruyor sonra sıkılıyor hep yanında istiyor beni ben durursam yanında oyuncaklarına bakınıyor ama ille de ben olcam orada
biyere kıpramam ben gel eylüle kadar cakılı kazıgım burada:))
gelin de nurayla misafir edeyim sizi evimde

benm kız gündüzleri cıtcıtlı badiyle duruyor genelde coraplar ayakta ara ara havalandırıyorum ayacıklarını ama
geceleri bazen esinti oluyor bize göre esinti sayılmaz ama bebiş için temkin gerektiriyor yine de üstünü de actıgından ince uzun kollu penye giydiriyorum alt üst pjama seklinde ama cıplakken de giyinkken de cok asırı terliyor gece bikac kez yattıgı yerin carsafını degiştiriyorum altına da mermersahı bez serıyorum ter emsin diye ama kafasının oldugu yer su içinde kalıyor çok terliyor fıstık içim cok

ay kıyamam canım benm nasıl korkmussundur aman artık temkinli olmak lazım hareketlendi kuzucuklar
üzme kendini olcak olanın önüne gecilmez napcan iyi ya ona sevin sen canım

sermestcik ve fiyonkcukcuuukk
övgü canım sen geldiğinde bi buluşma ayarlayalım ok? madem hepimiz aynı yerdeyiz,sahilde buluşalım :)))
ya bu arada sermestcim senin kızının adı ne yaa?? merak ettim :)

napcan kız sahilde gez gez sıkılmadın mı ya gelin bende cay iceriz beraber
ama sadece cay dermişim bu cadıyla ne cıkarabilirsem artık nasılsa sizde durumlar farklı degil halden anlarsınız
kızın adı facede yazılı anacım oradan diyeyim kkda elimi sallasam akrabaya denk geliyor usandım artık deşifre olmaktan simdi adını yazsam parmakla koymuş gibi bulurlar gene:))

ya arkadaşlar bu kilolar benim çook moralimi bozuyor. kendime olan özgüvenimi yitireceğim. resim mesim çekilmek istemiyorum artık 42 beden oldum çıktım. nasıl vericem bu kiloları. canım sürekli tatlı ve dondurma istiyor. nutella kavanozu dayanmıyor inanın.

evdede iyice hantallaştım. çok üşengecim. belki çalışmaya başlasam veririm kiloları. :2:

slm güzel anneler hepinize biz çok yorgunuz kız kardeşim evlendi ama bizde bittik yani edayı çok ihmal ettim sesim kısıldı düğünde oynayıp bağırmaktan zılgıtlardan ama ne ihtiyacımız varmıış haftayada tatile gidiyoruz inşallah kafa dağıtmaya ihtiyacımız vardoğumdu hastaneydi derken iyice stres olduk ama prensesime nazar değdi teyzeleri iki gecede çok güzel olmuştu birazda tontiş benim kızım herkes kısa giydirme dedi ama hava çok sıcaktı düğün boyunca hep yabancıların kucağındaydı hep resmini çektiler kızımın çok okudum ama esnemekten ağzımız ayrıldı aneanem annem teyzelerim çok okudular yoksa ay kötü gözle bakanların gözleri çıksın inşallah melakeler bunlarya bizden haberler böyle

Son düzenleme:

simdi dondurma almak için kalkıyordumki yazı gözüme carptı... ne olacak bu halimiz her gün dondurma yemek ne kadar kilo yapıyor acaba yaaa..
eskiden aklıma gelmezdi simdi aklımdan cıkmıyor ned olacak bu kilolar bilmem

aynen eskiden çok nadir yerdim şimdi hergün kornet yiyorum. eşim buzluğa stok yaptı sürekli göndermeyim bakkala diye :2:

Off sormayın hamileyken bu kadar çokokrem tatlı yedigimi hatırlamıyorumKahvaltıda tatlı yiyemeyen ben çokokrem kutusu yetiştiremiyorum.Aklımda hep ne yapsam ne yesemHep içim kıyılıyor.Pantolonlar sıkıyor dikişlerimi acıtıyor.Elbise giyiyorum hep ama nereye kadar.Göbek çatlak ve buruşuk tatile nasıl çıkacagım bilmiyorumKepek ekmegi yemeye ve şekeri azaltmaya başladım.Ufaktan kendimce bişiler yapmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…