2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam hatunlar ay cok sıcak bugün ya klimaya elim gitmiyor degil ama kör olası elektrik kesildi
neyseki vınn var da netten eksik kalmadım gerci pcnin sarj biterse kalmak da an meselesi:)

tatilden bahsetmişiniz sanırım bunu en erken biz deneyimledik aranızda
otele gittik biz uzunca bir araba yolculugu da yaptk yolda rahat oluyor uyuyorlar etrafı izliyorlar
ama otel gibi yerler valla kücük bebekle zor hem kendin bişey anlamıyorsun hep bi koşturmaca
hem de bebegin nerde napcagı belli olmuyor zorda kalabiliyorsun
misal benim cadı gece birde aglama krizlerine az girmedi
restaurantt beni bastan asagı kusmukla yıkadı falan:=)
zordu gerci biz de büyüklerle gitmştik ama benim cadı biraz zor bebe oldugundan bana pek faydası olmadı
günde en azından yarım saat bi saat deniz gördüm ya ona da sükür
ama anne yazlıgı daha rahat gecer en azından ev düzeni falan kolay olabilir gibi
denemekte yarar var en azından hava degısımı size de bebge de iyi gelecektir

günes koruyucu kullandık musteladan asırı sıcakta cıkarmadım üstünü günesten korumak icin emzirme önlügü iyi bi yardımcı oldu bana basından gecirdgim cadır gibi direk ısıga maruz kalmadı cok güneşli yerdeysek böyle tedbir aldım sorun olmadı yani

bebişimi denize de soktum ama korktu banyoyu cok sevmesine ragmen
sanırım su soguk geldi ben kenarda oturdum dalgalar vurdukca sular ayaklarına degirmeye basladım
ama cok agladı sanırım mini kumlar da geldikce irkiliyor
ikinci gün önce elimle ıslattım vücudunu sonra yavasca oynatarak sokmayı denedim
sokmak derken kıyıda beline kadar cünkü Allah korusun su yutabilirler elimizden kayabilirler risk alamadım henüz
ikinci deneme daha iyiydi ama gene mutsuz olunca daha üstelemedim ama denizden cıkarıp dus aldırdıgımda gülückler sactı hep
sanırım ılık suya alısık oldugundan begenmedi bakalım hayırlısı seneye sevdircez artık

ben de gecen hafta dört numaraya gectim yesil paket kullanıyoruz biz
3 numara kücük gelmiyordu ama lastikleri bacaklarını kızartıyordu cok ondan gectim
biraz büyük olduguna aldanmayın sadece alt kısımı toplanıyor gibi beli falan sıkı tasma sızma yapmıyor yani
bacakları rahat etti hıc kızarıklık lasttık sıkması yok şimdi ben memnun kaldım bebiş de daha rahat simdi
zaten sort falan giydirince onların beli de sıkıyor bezin bol olması bu acıdan da yararlı oldu bizde

4 numaraya geç sorun kalmıyor. Ben 4 kullanıyorum halbuki benim oğluşum daha 7 kilo bile değil

merhaba arkadaşlar:::
benim bebeğimde 3ay 5günlük..son 2 3 gündür uyanıkken emmiyor inatla..kucağıma alıp memeyi yaklaştırınca kafasını çevirip ağlıyor..yatarak emiyor,uykudayken emiyor,yarı uykuda emiyor ama uyanıkken imkanı yok..
işe başladığım için 1 aydır falan günde bir kez tek delikli biberonla sağdığım sütü verdi annem..acaba biberona mı alıştı?eşim bırakacak mı acaba emmeyi diyerek moralimi bozuyor..
sizce niye emmiyor?düzelir mi ki?
sütümde var,göğüslerim taş gibi oluyor emmmeyince..yardım ltfn

kızlar merhaba,
bir kaç gündür kızım sabah 9 gibi uyanıyor 2 gibi tekrar uyuyor 1 saat kadar sonra kalkıyor aksam 10.30 kadar uyumuyor. bu uyanık kaldıgı süre içinde
hep aglıyor. memede uyuumak istiyor.hem emiyor hem uyuyor ayırdıgım zaman uyanıp yine aglıyor.kendimi cok yorgun hissediyorum.
birde kızım haftada bir kez kaka yapıyor. dr normal dedi son 3 keredir yeşil kaka yapıyor. dünde ilk defa kabız yaptı cok zorlandı bütün gün ağladı. kızım gibi olan varmı?

bizde milupaya üyeyiz, bize niye gelmiyoooo??? bende istiyoooom

slm eylülcüm....nasılsın oğluş nasıl

saol tatlım iyiyiz tatl yaptık günü birlik öyle esti denize gittik oglumun pipisini denize soktum bir cıglık attı...soguk geldi cigerlerine kadar sokmadım üşümesin diye neyse yorucu eglenceli güzel bir gündü ahhh ahh yareın gene işeee...............

bu sıkıntıyı bende yaşadım sakın evde oldugunda sagıp verme gibi bi hata yapma biraz aglayacak ama meme dönecek sakın....yılma bırak aglasın ve çok acıksın

bugün doktordaydık hem aile hekimimize hem kendi doktorumuza gittik
Aşılarımızı olduk, şimdilik ateş yok. Kilomuz güzelmiş, 900 küsur gr almışız. Ek gıdaya geçmiyoruz bedavası varken ne gerek var diye şakalaştık. Ek gıdaya erken geçen çoçuklarda alerji daha çok görülüyormuş, rota aşısı 2005 yılından beri güvenle uygulanıyor, rota nedeniyle hastaneye yatışlarımız o kadar fazlaydı ve çocuklar kuş kadar kalıyorlardı ne gerek var bu riski almaya aşısı varken dedi. Akademisyenler literatürü takip ettikleri için kadın gayet detaylı bilgi verdi senesi yılı istatistikleri falan ben zaten ikna olmuştum ama içim daha rahat oldu. Biberon almamasına problem yok, direk kaşık mamasına geçeriz dedi. Aşı yerimiz kabarmıştı omuzdaki o da gayet normalmiş aşı tutmuş sorun yok dedi. Demir damlası mı ne verdiler sağlık ocağından ama ben şimdi başlamıyorum dedi. Güneş banyosuna devam sabah 10-11 gibi. Bi de çocuğu bütün gece uyuyanlar için aile hekimimiz sağlıklı değil uyandırılıp beslenmeleri gerekiyor dedi. Kendi dktorumuza sormadım ayrıca bunu, aile hekimimiz uzman doktor tabi aksini düşünen de vardır belki bilmiyorum benimki zaten uyumuyor o kadar. İşte böyle arkadaşlar çooooook yoruldum bugün kayınvaldem bayağı yardım etti benimki iyi ama ben fırsat ta vermiyorum eşim de sakin sessiz adamdır karışmaz Allahtan. Ayyy nasıl uykum var ama uyuyasım yok

selenecim oğlumda gnde 5-6kez kaka yapardı şimdi 2günde bir yapıyorneden oldu bu bende anlamıyorum
sütünü sağ caanım oğluemda yapıyor arada neden olduğunu bende anlamıyorum birde 27günlükden beri mama yiyor biberonla alışsa şimdimi alıştı aaradan okadar uzun zaman geçti off offfff ne zormuş annelik
canım geçmiş olsun kayınvalidenede kızmakda çoooook haklısın 1yaşına kadar bal yasak onuda vermiş yaaa bravo kayınvalidene yani
ne güzelll bakalım bize gelicekmi gelsede evde olucakmıyız

allah korumuş canım ama üzülme bak sağlığı yerindeymiş

maşallah oğluşuna ayrıca geçmiş olsun denizcim

Son düzenleme:
iyi geceler kızlar bizde hem gezmeler hemde mertin dayısı ve yengesi gelmesi sebebiyle giremedik birde mertin huysuzlukları eklenince girip bakmak bile hayal oluyor malesefdün dışarı çıktık sıpam arabasında durmadı ağladı kucak istedi artık buda çıktı düşünün kucağımda uyudu çarşıda allahdan emziğe alıştı emziği verdim kucağımda salladım offffff offffffff çooooooook yoruldum

Selam herkee. Canım sıkıldı biraz, kayınbabam hastanede yatıyor, diyaliz hastasıydı, anjiyo yapılmıştı, enfeksiyon kapmış.. Eşimin morali çok bozuk.. Öyle olunca brnim de bozuk..

Benim kızım da genelde sol elini kaldırıyor, solak mı olacak diyoruz, genetik mi olur ki bu? Babası solak da..

Ben de kayınvalideme netten öğrendiğimi doktor söyledi diye söylüyorum. Hoş o bile yaramıyor ya, daha etkili yine de. Kendisinin favori lafı " Aman doktorlar ne bilir". Boşa okumuşlar çünkü o kadar yıl

geçmiş olsun canım allah şifa versin buarada siz antalyada nerde oturuyordunuz abimlerde antalyada yaşıyor

iyi geceler kızlaaar. biz yine annemlerdeyiz bugün geldik. taçsız prenses kaynanan kafayımı yemiş yaa. bal diyorsun en ağır gıdalardan biri . çocuk alerji oluncada başka şeydendir diyordur kesin çok bilmiş. nefret ediyorum bu çok bilenlerden. bizde çok kötü günler geçiriyoruz kızlar. ama okuduğum son sayfa itibariyle kaç gündür beni mahfeden ağlamaların ve iki günde 1e düşen kakanın normal olduğu kanısına vardım sanki. son 3 gündür kızım sürekli ağlıyor. sanırım dişinden dolayı. bide emmek istemiyor sürekli etrafı izlemek istiyor. sermestçiğim senden öğrendiğim bi yöntemi deniyorum arada işe yarıyor. sessiz bi odada sallayarak emzirmek. ama her zaman değil. göğsüme götürünce delirmiş gibi bağırıyor. ama kafası dışarıya bakınca susunca. idrarıda azaldı ama onu terlemesine bağlıyorum. sağlık ocağındaki ebemiz su içir demişti ama kızım tükürüyor. emmeside azaldı ve sürekli dili dişinde eli ağzında ağlıyor. bazen delirecek gibi oluyorum. bugün kaynanamdaydık akşama kadar artık aştım kendimi galiba. kaynanama ısrarla elini öpme bak ağzına alıyor dememe rağmen öpüyordu. birden bağırdım hastamı olsun istiyorsun kıskanıyorummu sanıyorsun dizanteri olsa ben ne yapacam Allah korusun diye bağırmışım şok oldu aaa dedi Allah korusun dedi bi daha elinden öpmedi en azından önümde. eşimin halası elini yıkamadan kızımın ağzına sokup yine aaa dedi bu kızın dişi yok hangi doktor söyledi dedi. bende yine kendimi aşarak valla hala sen hariç herkes gördü senin ellerin nasırladıysa ben ne yapayım dedim. eşim yoktu geldiğindede halan böyle yaptı dedim bana sen neden izin veriyorsun dedi. bende valla senin akrabalarınla başa çıkamıyorum kusura bakma kime ne desem beni dinlemiyor herkes çok biliyor dedim. ha bide bişey olmaz lafları var dedim nedense insanın başına hep bbana bişey olmaz diye diye geliyor ne geliyorsa dedim. oda sustu kaldı hiçbişey diyemedi. sonrada ya ne diyim bende bilmiyorum insanları anlamıyorum herkes herşeyi biliyor sanki biz bişey bilmiyoruz dedi. bu arada benzemeyle ilgili bişey anlatayımda gece gece gülün bari. dün eşimin ninesi geldi kızımı kucağına aldı ve sultan sultaaan diye seslendi kızıma ve artık annene sultana benziyorsun zoruma gidiyor dedi gülmemek için zor tuttum kendimi eşim geldi anlattım bide dedimki galiba bu çocuk benden değil herkes bana benzetmemek için elinden geleni yapıyor dedim. bayağı kızdı bizim akrabalar kafayı yemiş zaten dedi. ama ben çok güldüm doğrusu. damlaaaa seni çok özledim aramaya bile fırsatım yok yaaa. kızım sussa arayacam. bu arada sinüzitim ilerledi aşırı şekilde sağ taraf ağrıyor. galiba yaşlandım ben yaaa. belimde büküldü. ilk çocukta bu kadar yaşlandıysam oooo bitmişim ben.
maşallah oğluna denizciğim. özlemciğim seninkiler daha iyi boşver telefonuda açmazsın seni üzemezler işte. en azından yanında olup sürekli karışmalarından iyidir. telefonda bile bu kadar karışıyorlarsa gerçeğini düşünemiyorum.
övğücüğüm geçmiş olsun canım Allahım şifasını versin İnşallah.
milupadan hamileyken bişeyler gelmişti başka bişey gelmedi yaa gelirmi acaba.
ebruliciğim çok geçmiş olsun canım Allah korumuş bebekleri melekler korurmuş derler ya öyle olmuştur canım. hepsi Rabbime emanetler.
azizeciğim nasıl oldu meryem ceren gazdan ağlıyormu hala atlatamadı kuzum yaa.

canım çok geçmiş olsun.
benim kızım sağ elini kullanıyor daha çok. bende herşeyi doktor söyledi diyorum. önceden internetten diyordum sende ne anlıyorsun işin gücün internet diyip duruyorlardı. doktora sordum diyince bişey diyemiyorlar. ama onada çare var doktor ne bilir biz kaç çocuk yetiştirdik lafı geliyor.zaten doktorlar boşuna okuyor. gelse sorsa söyleyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…