2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

O zaman sen de burdaki komşu teyzeler söyledi de belki ona bir bahane bulamaz.. çok alemler yaa. ben büyük kızımda kendi ailemle bile problem yaşadım. toplum olarak ne meraklıyız bebeğe bişeyler yedirmeye içirmeye.

kesinlikle canım. kesinlikle ama komedimi yoksam drammı onu bilmiyorum işte.

romantik komedi canım sizinkiler romantik kısmı eşin ile annesi arasında geçerken, komedi kısmını bizzat kayınvaliden yürütür

prima çok taşma yapıyor. molfix kullanmaya başladığımdan beri 1 kez dahi taşma olmadı canım. pişik de yapmadı bize. eğer pişik yapmazsa bebeğini, bir dene derim..

Kızım gece boyu uyanmıyor diye daha önceleri emzirmiyordum. kilo alımı azaldı gibi olmuştu. yani 3 haftada 600 gr almıştı ki ilk aylardaki durumuna göre bu kilo alımı baya az. 1-2 haftadır gece 1 kez emziriyorum.bu son ay içerisinde, 35 günde, 1000 gr artış oldu kilosunda. gece emzirmiyorsanız emzirin arkadaşlar, çok farketti bizde..

canım bende uyuduktan sonra hiç emzirmiyorum. kaçta uyanır emmek isterse. ve kilo alımı çok az bende dişe bağlıyordum iyi söyledin canım çok sağol bende deneyeyim o zaman. bir kere emzirmek yetiyormu peki yoksa ne zaman uyanırsam deneyeyimmi. İnşallah kilo alır yaa.

sultancığım,yanılmıyorsam sende kızının kakasında kan görmüştün.şimdi kakası nasıl kızının ishal gibiyse ve memedeyken ağlayıp ayaklarını çekiyorsa alerrjiden olabilir. İnşallah bol kilo da alır boyu da uzar

1 kere uyanınca aylık kilo alımı 1 kiloya yakın oldu. Hatta bu 1 ayın sadece son 1,5 haftası uyandırdım, o bile bu kadar farkettirdi. Gece ses ve ışık olmadığı için derin uyuyor, acıksa bile uyanamıyordu sanırım. Umarım senin bebeğin de booool bol emer de kilo alır canım. Gündüz ise ne kadar sık emzirmeye çalışsam da sadece aç olduğu zaman emiyor, bu da 4 saatte bire denkgeliyor.. diş çıkarma dönemleri zor geçer bebeklerin zaten, gece emiyorsa o öğünleri de atlama. zaten gece emdikten sonra uyanmıyor, kaldığı yerden uykuya devam ediyor. uyanır, uykusu bölünür diye endişelenme canım..

bu sıkıntıyı bende yaşadım sakın evde oldugunda sagıp verme gibi bi hata yapma biraz aglayacak ama meme dönecek sakın....yılma bırak aglasın ve çok acıksın

yaz tatiline girdik zaten canım,işe 2 ay ara verdim..bütün ay bişey olmadı son gün böyle yapmaya başladı..bu da benim şansım sanırım..biberonla vermeyeceğim kesinlikle,ama zorlayıncada çok ağladı,sabretmeye çalışşacağım bakalım nolacak???
bu arada senin bebeğinin normale dönmesi ne kadar sürdü?nasıl başardın anlatabilir misin?
benimkide doğduğundan beri işim olduğu zamanlar sağıp biberonla veriyordum,alışa alışa son iş günümde alıştı işte..sütü sağıp buzluğa koyuyorum,emdiği kadar emsin artık,düzelene kadar böyle idare edecem..ama kilosuda 10 günde çok az artmış..bilmiyorum ne yapacağımı..gerçekten annelik çok zormuş..emmeyince kendimi eksik hissediyorum,eşimde kızıyor,takma kafana napalım,emmezse biberonla verirsin diyor ama olmuyor işte...

Son düzenleme:
burda biraz önce deprem oldu çok korktum bebeğim aklıma geldi hemen ona sarıldım allahtan bişey olmadı allah korusun bütün bebişleri

kızlar biz Mardinde oturuyoruz depremi hissettiim, hemen gidip bebeğimi beşiğinden çıkardım garibim uyuyordu yaa. Kendimde hemen gidip bir şeyler üstüme giydim malum sıcak çıplak çıplak dolaşıyordum evde sonra geçti şoku hemen eşimi aradım seminerde o, hissettin mi diye hissetmemiş, internete baktım nerde olmuş deprem diye, internette gitti, gelince baktım saat 10.34 de deprem olmuş merkezi Elazığ. Allah yardımcıları olsun, İnşallah bir şey yoktur, can kaybı olmasın da.
Eşimi aradığım saate baktım tlfun. Saat 10.37 de aramışım evet benim hissettiğim de depremdi o an da ben internete bakıyordum sallandı birden masa, ilk aklıma gelen de kızım oldu. Yaa biz anne olmuşuz galiba şimdi yazarken duygulandım o giyinik olmayan halimle bile önce bebeğime koştum. Allahım yavrularımızı bize bağışlasın. Amiiin.

slm güzel annecikler,

burayı artık hiç takip edemiyorum ama sohbetler bir başka oluyor burada. Gündüz hep Duru'yla ilgileniyorum. Şimdide ütü yapmam lazım takıldım kaldım pc başına. Bu arada unutanlar ve tanımayanlar için ben Duygu. Facedeki arkadaşlar bilirler.

geçmiş olsun canım neresinde deprem oldu burada depremi hissetmedim allah korusun bütün bebişleri
elazığdayım canım
gerçekten anne olmuşuz benimde ilk aklıma bebğim geldi kanepede oynuyordu hiçbişeyden habersiz yavrum

aa lara da mısınız bizde larada oturuyoruz denizden 200 metre yakın oturuyoruz örnekköy biliyorsun sanırım ayy çok sıcak ve nemli burasıı

bu arada günaydın annişler

Evet yaa iki gündür pişiyoruz Klima açıyorum artık, yukarı çeviriyorum, 27 derceye filan ayarlıyorum. Ara ara açıp kapatıyorum. Siz bizden ilerde oturuyomuşsunuz canım, şehre uzağız ama denize yakınız

burda biraz önce deprem oldu çok korktum bebeğim aklıma geldi hemen ona sarıldım allahtan bişey olmadı allah korusun bütün bebişleri

Geçmiş olsun kızlar, Allah korusun bebişlerinizi ve sizi

Günaydıııın nasılsınız..Ben yine iyi değilim artık kayınvalidemden bıktım ya nefret ediyorum bazen o derece deli ediyor beni dün eşimin kuzenininkınası vardı..Sağolsun baktı oğluma ama deli etti beni oynarken bana ver oğlumla oynayacağım dedi yok nazar ederler dedi vermedi ya ver ne nazarı dedim kucağımda 5 dk tutacağım dedim..iNat mırın kırın ede edee verdi.. sinir oldum.. sonra dışarı çıkacağız kına bitti ver diyorum bana vermiyor yok yok ben taşırım puset ile verdim bende boynum kolum tutmuyor camlarım duruyor demesini çok iyi biliyor ama masalar arasında puset üstelik gezdirmeye gelince benim ki turp gibi.. vermedi bana sonra da pusetten kucağına aldı çıktı çocuk terli battanyeyi üzerine at diyorum kadın beni çok afedersiniz ama şeyine bile takmıyor deli oldum kıza kıza üstüne battanye yi attım esiyor bir de deli oldum deli..

Sonra eşime söyledim sen bişey dersen sen dediğin için annem yapmaz diyor Allah ım dedim benimle ne yarışına giriyor ya bıktım bu kadından dedim çocuğum sağlığı için görmüyor mu terli olduğunu dedim ne olmuş dedi akşam eşimle de kavga ettik ilk defa iyi geceler demeden öpmeden uyudu.. bende sinirlendim gittim akvaryum başına ağladım..sonra geldi baktı uykum yok dedim gel içeri dedi gitti bir zaman sonra gittim..Küs küs yattık yani

Vallahi anlamıyorum ya ne olur ne derdi var bu gerizekalı diyorum artık sanki kendi oğlu ben bakıcısıyım..Bir gün bıraktım ona hemen kendinin oldu sinir oluyorum dayanabileceğimi bilsem inan gideceğim 1 hafta al bak diyeceğim o kadar deli oldum yani

bende aynı konudan muzdariptim ama artık daha bilinçliyim diyebilirim.
biz de dün eşimin teyzesine gittik. normalinde olsa babananedir derdim o da ilgilensin ama artık hiç karıştırmıyorum. bebeğimi de resmen kaçırdım akşam boyu. en son beni köseye sıkıştırdı diyebilirim ver ben bakayım diye dedim durmaz emziği evde uykusu var diye yine de aldı. içimden de dua ettim inşallah durmaz diye hakikaten kıyameti kopardı bana gelince ise hemen sustu.

neden böyle davrandın diye sorarsanız eskiden hep danışırdım oda aşırı müdahale yetkisini bulurdu. şimdi okadar rahatım ki anlatamam. çünkü ne de olsa büyük laf söyleyemiyorum bende kaçış yolunu seçiyorum

canım bende öyle yaptım kayınpederim beni abime şıkayet etti kayınvalidem ne zaman kucağına alsa ben müdahale ediyormuşum ettiğim oldu ama 2 aylık çocuğu oturttu kucağında kusura bakmasınlar ben çocuğumu yolda bulmadım..Kayınvalidemin elinde oyuncak bal verir oturtur yağlı yemeklerin suyundan vermek ister 3 aylık çocuğa

valla canım dün bende kayış kopu..Bir daha böyle yaparsa bende sansürlü bir kelime kullandım hiç yapmadığım bişeydi..Tabi eşime diyorum d-bir daha böyle yaparsa bende bir daha ... bırakırım dedim bir gün buraktık hemen herşeye hak buldu dedim gecen de camları silecektim ona çıkardım üşür die üst katta oturuyor..konuşma aynen bu

kızımmm ben yusuf kayrayı yıkayayım mı banyoyu hazırladım battanye serdim onun üzerinde yıkarım die kıyafetleri de var kızıma yine bi soram dedim süpriz yapacaktım ama sabunu yoktu hacışakir açtım ama gözünü yakar die düşündüm yıkıyım mı

bana bişey gerek kalmamış ki kadın kendi başına iş yapıyor sinir oluyorum inan..İlk torun hevesi var diyorum ama yok kadın bir şimdiye kadar 10 defa torunum dememiştir ya hep bu oğlummmm oğluşummmm annesinin kuzusu die seviyor geri ya kendi doğurdu sanıyor oğlum demesi ok de annesinin kuzusu kendinden çıktı ya ayyyy ayyyyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…