bizde milupaya üyeyiz, bize niye gelmiyoooo??? bende istiyoooom
Selamlar
Konak için zeytinyağı ve karbonat karışımı bebeğin kafada ne kadar bekletiliyor acaba bilen var mı?
slm canım çok bekletme 10-15 dk yeter ama sadece zeytinyağını öneririm karbonatta çok dköküyo saçı benim paşamın öle oldu
Aaa saçı döktüğünü bilmiyordum, teşekkürler bilgi için.. Sadece zeytinyağı kullanayım o zaman
iyi akşamlar kızlarr nasılsınız ben çok kötüyüm ya rahmimin girişinde içerden et parçası geliyoo resmen et yaa yarın bi sorun çıkmazsa dr gidecem o çatala alacak kesinn nefret ediyorum çataldannnnnnnnnn
gemiş olsun tatlım inş.. düzelirde moraliniz düzelir...yapılan bi araştırmaya göre solak olanlar beyinlerini daha çok kullanabiliyormuş cünkü solak olanlar beynin sol kısmını kullanıyor biz sag kısmını talamik bölgenin sol kısmının daha aktif oldugu söyleniyormuş....bu arada albert einstein'da solakmış seninkide bize yeni bir mucize bulur ha ne dersin....
Sağolasın Eylülcüm, inşallah..
Belki de öyle solak mucit olur kızım
Ya ben artık çok yoruluyorum ya.. Akşam olduğunda ayağa kalkmasam bile, kucakta emzirirken filan da belim ağrıyor, bütün gün taşımaktan kızı.. Kendimi de kötü hissediyorum böyle deyince de ama napimSize de öyle oluyor mu? Bizimkisi çok kucakçı ondan mı acaba..
canım ayaklarını çekip ağlamıyor kafasını kulağını tutup ağlıyor sanırım dişinden ağrı oluyor. kulak ağrısı yaparmış ya. kaka olayı çok kötü oldu bizde. artık 2 günde 3 günde bir kaka yapıyor onada canı sıkılıyor. idrarıda azaldı çok terliyor ama.sultancığım,yanılmıyorsam sende kızının kakasında kan görmüştün.şimdi kakası nasıl kızının ishal gibiyse ve memedeyken ağlayıp ayaklarını çekiyorsa alerrjiden olabilir. İnşallah bol kilo da alır boyu da uzar
canım dün başladım artık emzirmeye inşallah kilo alır ama hiç umudum yok açıkçası. çok sağol canım.1 kere uyanınca aylık kilo alımı 1 kiloya yakın oldu. Hatta bu 1 ayın sadece son 1,5 haftası uyandırdım, o bile bu kadar farkettirdi. Gece ses ve ışık olmadığı için derin uyuyor, acıksa bile uyanamıyordu sanırım. Umarım senin bebeğin de booool bol emer de kilo alır canım. Gündüz ise ne kadar sık emzirmeye çalışsam da sadece aç olduğu zaman emiyor, bu da 4 saatte bire denkgeliyor.. diş çıkarma dönemleri zor geçer bebeklerin zaten, gece emiyorsa o öğünleri de atlama. zaten gece emdikten sonra uyanmıyor, kaldığı yerden uykuya devam ediyor. uyanır, uykusu bölünür diye endişelenme canım..
geçmiş olsun canım. İnşallah kimse zarar görmemiştir. ben izleyemedimde heberlerde.kızlar biz Mardinde oturuyoruz depremi hissettiim, hemen gidip bebeğimi beşiğinden çıkardım garibim uyuyordu yaa. Kendimde hemen gidip bir şeyler üstüme giydim malum sıcak çıplak çıplak dolaşıyordum evde sonra geçti şoku hemen eşimi aradım seminerde o, hissettin mi diye hissetmemiş, internete baktım nerde olmuş deprem diye, internette gitti, gelince baktım saat 10.34 de deprem olmuş merkezi Elazığ. Allah yardımcıları olsun, İnşallah bir şey yoktur, can kaybı olmasın da.
Eşimi aradığım saate baktım tlfun. Saat 10.37 de aramışım evet benim hissettiğim de depremdi o an da ben internete bakıyordum sallandı birden masa, ilk aklıma gelen de kızım oldu. Yaa biz anne olmuşuz galiba şimdi yazarken duygulandım o giyinik olmayan halimle bile önce bebeğime koştum. Allahım yavrularımızı bize bağışlasın. Amiiin.
üzüldüm canım yaaa. bak kadın onları yaptı evinde mutlu huzur içinde uyudu sizin kavganız sizinle oldu işte. en çokta o üzüyor beni. yapan çekiyor gidiyor siz birbirinizi yiyorsunuz huzursuz oluyorsunuz işte. benim olayları biliyorsun canım ne diyeyim bilmiyorum inan.Günaydıııın nasılsınız..Ben yine iyi değilim artık kayınvalidemden bıktım ya nefret ediyorum bazen o derece deli ediyor beni dün eşimin kuzenininkınası vardı..Sağolsun baktı oğluma ama deli etti beni oynarken bana ver oğlumla oynayacağım dedi yok nazar ederler dedi vermedi ya ver ne nazarı dedim kucağımda 5 dk tutacağım dedim..iNat mırın kırın ede edee verdi.. sinir oldum.. sonra dışarı çıkacağız kına bitti ver diyorum bana vermiyor yok yok ben taşırım puset ile verdim bende boynum kolum tutmuyor camlarım duruyor demesini çok iyi biliyor ama masalar arasında puset üstelik gezdirmeye gelince benim ki turp gibi.. vermedi bana sonra da pusetten kucağına aldı çıktı çocuk terli battanyeyi üzerine at diyorum kadın beni çok afedersiniz ama şeyine bile takmıyor deli oldum kıza kıza üstüne battanye yi attım esiyor bir de deli oldum deli..
Sonra eşime söyledim sen bişey dersen sen dediğin için annem yapmaz diyor Allah ım dedim benimle ne yarışına giriyor ya bıktım bu kadından dedim çocuğum sağlığı için görmüyor mu terli olduğunu dedim ne olmuş dedi akşam eşimle de kavga ettik ilk defa iyi geceler demeden öpmeden uyudu.. bende sinirlendim gittim akvaryum başına ağladım..sonra geldi baktı uykum yok dedim gel içeri dedi gitti bir zaman sonra gittim..Küs küs yattık yani
Vallahi anlamıyorum ya ne olur ne derdi var bu gerizekalı diyorum artık sanki kendi oğlu ben bakıcısıyım..Bir gün bıraktım ona hemen kendinin oldu sinir oluyorum dayanabileceğimi bilsem inan gideceğim 1 hafta al bak diyeceğim o kadar deli oldum yani
bende aynı konudan muzdariptim ama artık daha bilinçliyim diyebilirim.
biz de dün eşimin teyzesine gittik. normalinde olsa babananedir derdim o da ilgilensin ama artık hiç karıştırmıyorum. bebeğimi de resmen kaçırdım akşam boyu. en son beni köseye sıkıştırdı diyebilirim ver ben bakayım diye dedim durmaz emziği evde uykusu var diye yine de aldı. içimden de dua ettim inşallah durmaz diye hakikaten kıyameti kopardı bana gelince ise hemen sustu.
neden böyle davrandın diye sorarsanız eskiden hep danışırdım oda aşırı müdahale yetkisini bulurdu. şimdi okadar rahatım ki anlatamam. çünkü ne de olsa büyük laf söyleyemiyorum bende kaçış yolunu seçiyorum
ayyy kızlar sormayın yaaa. bazen çıldırıyorum ben. tam kızımı emzirecekken aaaa diye bi çığlık kolu büküldü valla gördüm diye bağırıyor tabi çocuk korkuyor bakıyorum kolu gayet düzgün sonrada yok yok şimdi düzeldi diyor. ama dün aynını yaptı ama ben bakmıştım bak dedim yapma bi daha ben kontrol ettim. bide yemin etti yine. üstünü ben örtüyorum uyurken o açıyor. kendi sıcaklıyormuş oda sıcaklarmış. bende anne sen menapozdasın diye odamı girecek o daha küçük kendinle nasıl bir tutarsın dedim. çocuk terliyor sırtına bişey koyuyorum bana sen onu uyandırmak için yapıyorsun diyor. sanki uyansa kendi bakacak. o karışmaların sonu yok yanii. Allah yardımcımız olsun kızlar yaaa.benimki hem oğlum hemde annem diye seviyor.
ağlayınca da kim dövdü seni annen mi döverim ben anneyi diyo
bazen de anne beni döversen babaannem de seni döver diyor.
sürekli oğlumun ağzıyla konuşurmuş gibi yapıp bana lafı sokuveriyor
ayrıca emzirirken de üstten üstten bakması yok mu hani doğru tutuyomuyum becerebiliyomuyum diye
komutları ise hiiiiiiiiiiç bitmiyor "üstünü ört, yok belinden tut, bu banyo suyu sıcak yada soğuk........"
canım dün meryem cereni sormuştum gazı düzeldimi diye ama gördümki hala düzelmemiş çok üzüldüm canım yaaa. İnşallah hemencecik düzelirde rahatlarsınız artık.selm arkadaşlar...herkez iyidir inşallah bebişler de iyidir...
geçmiş sayfalara bakamadım fırsat bulupta hemen yazıya geçtim.
benim kız çok huysuz yaapazartesi dr.götürdüm nasıl ağlıyo katıla katıla
dr.muayene etti gaz sıkıştırmış dedi bebeğinizde bişey yok merak etmeyin dedi...
bu gaz bizden gitmedi gitti.valla ben bittim artık:S
neyse kızım çok güzel kilo almış maşşallah76oogr olmuş.boyunu ölçtü ama sormadım telaştan.
kısmetse kızım pazar günü 4.ayını dolduruyoaşılarımız var...
haa dr.sordum su veriyimmi diye günde 4yada5 çay kaşığı verebilirsin dedi...isteyerek içerse dahada arttır dedi.
kız sen çok fenasın haaa.slm kızlar nasılsınız biz bugün teftişteydik oğluşlaalt kattaki komşum bakacak ya inşallah eylülde oğluşa bugün gittim evine şöyle bir alıcı gözüyle baktım ilk kez..evi gayet temiz hatta halıları temiz mi tozlu mu diye öğrenmek için açık yeşil bir çorabım vardı onu giydim evde terliksiz dolaştım sonra altına baktım tertemiz çorabım sehpayı yerleştirme bahanesiyle şöyle bir peçeteyi gezdirdim toz yoktu ve ben habersiz gitmiştim ve hemen ben yapamıyorum diye kalktı gözleme yaptı oğluşu kurban olurum diye sevdi benim hoşuma gitti böyle sevmesi aslında sonra uyudu benim oğlan hemen kanepeyi açtı çarşafı serdi yastıklardan bir set yaptı ve güzelce yatırdık...herşey çok güzeldi ama kadın çok titiz ve bi iş yaparken gürültülü ypıyo mesela ben bulaşıkları makineden çıkarırken tek tek çıkarıyorum bu neredeyse hepsini tek seferde çıkardı ee haliyle oğluş sıçradı eller ayaklar kıpır kıpır oldu...sanırım biz sessizliğe alıştırmışız...uyurkende hep dua etti üfledi oğluşa nazar olmasın diye ve bence samimiydi kadın.sonra tv açıktı biz gittiğimizde hemen kapattı .kapıları cereyan etmesin diye kapattı sonra bezini aç havalansın yazık dedi kalktı içerden örtü getirdi altına serdi pişik olmasın annesi kuzun dedi yani bunca yıllık öğretmenlik hayatımda samimi oolan insanları ayırt edebildiğimi düşünüyorum..siz okuyunca ne hissettiniz..birde kadın ardahanlı yani türkçesi şiveli acaba bir sıkıntı olur mu?
Valla canım benim göğüslerimde sünger gibi sanki boş. Ama doyuyorki ağlamıyor. Benimde bebiş bu ay az kilo almıştı. 10 gün önce 6 kiloydu bugün sağlık ocağında tarttırmaya götürdüm 300 gram almış çok sevindim valla. 10 günde gayet iyi. sende bir götür istersen. Pimpirikliyim bilmiyorum ama herşey yolunda giderken moralim bozulmuştu. Gaz sancısı uykusuzluk hiç sorunumuz olmadı maşallahkilo da alırlar fazla kendimizi üzmeye gerek yok bence. Ek gıdayada 6 ay dolmadan geçmeyi düşünmüyorum su bile vermem bence sende 6 ayı doldur.
yaa öyle deme utandım şimdi:78:gerçekten çokmu fenayımcanım ayaklarını çekip ağlamıyor kafasını kulağını tutup ağlıyor sanırım dişinden ağrı oluyor. kulak ağrısı yaparmış ya. kaka olayı çok kötü oldu bizde. artık 2 günde 3 günde bir kaka yapıyor onada canı sıkılıyor. idrarıda azaldı çok terliyor ama.
canım dün başladım artık emzirmeye inşallah kilo alır ama hiç umudum yok açıkçası. çok sağol canım.
geçmiş olsun canım. İnşallah kimse zarar görmemiştir. ben izleyemedimde heberlerde.
üzüldüm canım yaaa. bak kadın onları yaptı evinde mutlu huzur içinde uyudu sizin kavganız sizinle oldu işte. en çokta o üzüyor beni. yapan çekiyor gidiyor siz birbirinizi yiyorsunuz huzursuz oluyorsunuz işte. benim olayları biliyorsun canım ne diyeyim bilmiyorum inan.
ayyy kızlar sormayın yaaa. bazen çıldırıyorum ben. tam kızımı emzirecekken aaaa diye bi çığlık kolu büküldü valla gördüm diye bağırıyor tabi çocuk korkuyor bakıyorum kolu gayet düzgün sonrada yok yok şimdi düzeldi diyor. ama dün aynını yaptı ama ben bakmıştım bak dedim yapma bi daha ben kontrol ettim. bide yemin etti yine. üstünü ben örtüyorum uyurken o açıyor. kendi sıcaklıyormuş oda sıcaklarmış. bende anne sen menapozdasın diye odamı girecek o daha küçük kendinle nasıl bir tutarsın dedim. çocuk terliyor sırtına bişey koyuyorum bana sen onu uyandırmak için yapıyorsun diyor. sanki uyansa kendi bakacak. o karışmaların sonu yok yanii. Allah yardımcımız olsun kızlar yaaa.
canım dün meryem cereni sormuştum gazı düzeldimi diye ama gördümki hala düzelmemiş çok üzüldüm canım yaaa. İnşallah hemencecik düzelirde rahatlarsınız artık.
kız sen çok fenasın haaa.senden acayip kaynana olur abooooo kaçılın kızlar süper kaynana geliyooooor
maşallah canım inşallah bol bol kilo alır kuzucuk.
yaa öyle deme utandım şimdi:78:gerçekten çokmu fenayım
inşallah her bakıcı iyi olur..sende annesin ne hisssettin anlattıklarımdan? samimi geldi mi sana?canım şaka yaptım olurmu tabiki oğlunun sağlığını düşüneceksin bende olsam aynını yapardım kesinlikle. canından öte varlığını emanet ediyorsun kolaymı. İnşallah iyi bakar.
özlemciğim yaa senin oğlunda ne bulsa emmeye çalışıyormu bu kız beni öldürecek üstündeki örtüyü bile emiyor yaa. kimdeyse neresi denk gelirse emmeye çalışıyor buna çözüm bulmam lazım. doymuyormu desem uğraşıyorum emmiyor ama acaba dişinimi kaşıyor diyorumda pek öyle değil ciddi ciddi emiyor yaaa.
inşallah her bakıcı iyi olur..sende annesin ne hisssettin anlattıklarımdan? samimi geldi mi sana?
hee aynılar demekkibiz diş kaşıyıcı aldık elinden gelse yutacak yavrum..pike çarşaf oyun halısındaki oyuncaklar kucağımdayken omzumu emmeler hatta banyoda bile kendi kolunu elini nere denk gelirse orasını emiyo..ama bunlar normal emme içgüdüsünü tatmin etmesi lazım..freud derki zamanında tatmin edilmeyen duygular ilerde sorunlara sebep olur..2 yaşına kadar emsinler bildikleri gibi zaten sonra ısırma aşamasına geçicez
canım bana kadın çok iyi gibi geldi o kadarda numara yapamaz. şimdi sence çocuğa iyi bakmayan yada çocuk bakmayacak kimsenin aklına en son gelecek şey altını açıp havalandırmak değilmidir. biz bile üşeniyoruz ya çişini yaparsa diye öyle değilmi ama. bide bak habersiz gitmişsin ve evi tertemizmiş herşeyede dikkat etmiş bence iyi bakar gibi geldi.
canım sorun emmesi değil herşeyi emmesi. ama bunu görümcelerimin aaa bak halasını sevdi nasılda emiyor şeklinde yorumlayıp benim iznim olmadan emzirme olayına girmeleri. üstelik bunu yapmaları beni krize sokacakken aaa sende benim kızımı emzir diye bi teklif gelirse asıl o zaman deliririm. eşime çıtlattım biraz. canım bak dedim 3 aylık bebekle 6 aylık bebeğin emdiği süt aynı değilmiş aylar ilerledikçe bebeğe göre sütün içeriğide değişirmiş dedim ama direk kızkardeşin emzirmesin demedim. biraz zaman geçsin öyle söyleyim dedim. sence haksızmıyım bu konuda canım yaaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?