2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu tüm herşeye karışan kaynanalara

bu tüm gıcık görümcelere

bu tüm karısının yanında olmayan hala annesinin eteğinin altında duran kocalara

bu da bizim yan komşuya

bu tüm gıcık görümcelere

bu da bizim yan komşuya

kendi mesajımı beğenemiyormuşum bende alıntıyla ne kadar beğendiğimi belirtmek istedim yaşasın şaplaklar

Selam kızlar hepsini okuyamadım şöyle son sayfalardan gözüme takılan bazı konularda alıntı yapabildim sadece

benim kız da aynı. herşeyi emiyor. ağzıyla tanımaya çalışıyor şimdi o dönemdeler sanırım. bir de emme güdüsünün tatmini var tabi. emzik kullanıyorum ben onun için. emzik kullanıyormusunuz bilmiyorum ama napıp edip vermeye çalış emzik, hem kendi rahatın hem de bebeğinin rahatı için. emick birşey bulamazsa benimki başparmağını takıyor ağzına. hiç affetmiyor

canım kilo alımını ilk aylarla kıyas yapma ilk aylar ayda 1100 almasına ragmen bu ay 800 gr aldık bu bile çok aslında gittikce bu kilo olayı azalarak devam edecek ve ben su dahi vermiyorum sadece anne sütü

kıyası şundan dolayı yaptım canım. geceleri uyanmıyor benim kız. sabah da geç uyanıyor. ben de üşengeçlik edip kalkmıyorum gece emzirmeye. vicdan azabı duyuyordum zaten çook uzun zaman emmiyor diye. kilo alımı da daha az gibi olunca bu tetikledi beni. üşengeçlik yapmıyorum en azından şimdi ve vicdanımı rahatlatıyorum bir anne olarak

evet uykusu bölünmüyor canım, ben de tembellik etmeyip kalkıyorum gece artık, veya çok geç yattığım günler tam yatmadan önce bir kez daha emziriyorum o uyurken..

vauuuvv zekaya bak arkadaşım, akıl akıldan üstün derler.. bugün de tam temizlik yaparken komşu aradı gelicem müsaitsen dedi. tam da evi süpürüp silmiştim toz alıcaktım. onlar gelene kadar tozu da aldım. demişlerdir şimdi evi çok temizdi diye. şanslı günümdü bugün benim normalde pek gerçek olmayan bir manzaraydı evimin o kadar temiz ve toplu olması 2 çocukla ne kadar istesemde başaramıyorum, yetişemiyorum.

Bebeklerde 0-1 Yaş Sosyal Gelişim

Bebeklerde 0-1 Yaş Sosyal Gelişim
Bebek, dünyaya geldiği andan itibaren sanıldığı gibi pasif değildir. Yeni doğan bebekler duyar, görür, tat alır, koklar, dokunmayı hisseder

Temelleri ilk yılda atılan psikolojik gelişim tüm yaşam boyu sürer. Gelişimin en hızlı olduğu dönem 0-3 yaş olmakla beraber, her yaşa özgü tamamlanması gereken fiziksel, sosyal, zihinsel, cinsel, duygusal ve ahlaki görevler vardır. Bilinmelidir ki, hiçbir çocuk yürümeyi öğrenmeden koşmayı öğrenemez. Ancak hangi çocuğun ne zaman yürüyeceği, ne zaman koşacağı birbirinden farklı zamanlarda olur.

0-1 yaş:

Bebek, dünyaya geldiği andan itibaren sanıldığı gibi pasif değildir. Yeni doğan bebekler duyar, görür, tat alır, koklar, dokunmayı hisseder. Her an öğrenir, bu nedenle zengin bir uyarıcı çevreye ihtiyacı vardır. İlk yıl içinde bebek, ihtiyaçlarını ancak ağlayarak belirtir. Bebeğe asıl bakan kişi (bu anne ya da bir başkası olabilir) onun ağlama biçiminden ne istediğini anlayıp bebeğin ihtiyacını sevecenlikle yerine getirirse, bebekte “Ben bakılmaya değerim, benim ihtiyaçlarım önemli” duygusu gelişir. Buna karşın, bebeğin ağlamalarına kimse gelmezse, ya da her seferinde farklı kişi gelir ve farklı şekilde (biri sevecenken diğeri aceleci, sessiz, asık suratlı, vb.) bakım verirse, bebek değerli olup olmadığına karar veremez ve çevresine güven duyamaz. Kendine bakan kişiye güven duymuş olan çocuk ise, biraz bekletilse de sonunda sıkıntısının giderileceğini bilir, annesinin bir süre gözden uzaklaşmasına dayanabilir.

Bebek, dünyaya geldikten sonraki ilk 6 ay içinde annesiyle iletişim kurmayı ve onu oyuna teşvik etmeyi öğrenir. Eğer bebek gülümsediğinde anne de ona gülümser, bebeğin seslerini taklit ederek onunla konuşur ve oynarsa, bebek de ona cevap verme isteği duyar. Böylece bebeğin ilk sosyal ilişki kurma becerisi gelişmeye başlar. Zamanla anneye bağlanır ve güven duyar. Güven duygusu, 1.5-2 yaşına kadar gelişimi destekleyen en temel ihtiyaçtır. Bağlandığı kişiyi güvenli bir zemin olarak gören 1 yaş üstü çocuğu, dış dünyayı tanımak için anneden bağımsız hareket etme cesaretini ancak kendinde bulabilir.

Çocuğun temel ihtiyaçlarından biri de, kucağa alınmak, sarılınıp okşanmaktır. Bazen bebekler sebepsiz yere ağlar. Bu zamanlarda kucaklayın onu. Öpün. Onu şımartmaktan korkmayın, çünkü bebekler şımarmaz.

Beslenme:

Bebeğinizi acıktıkça doyurun. Bir programa göre beslemeye kalkarsanız, bebek acıktığında karnı doyurulmayacağı için yaşama karşı güvensizlik duyar. Bazı çocuklar, öfkesini daha iler ki yaşlarda beslenmeyi reddederek, ya da çeşitli beslenme sorunlarıyla ortaya çıkarır.

0-2 ay:

Kendine bakan kişiyi sesinden, kokusundan tanır.

2 ay:

Kendine gülümsendiğinde o da gülümseyerek karşılık verir.

6 ay:

Aynada kendi yansımasını tanır. Gözünün önünden kaybolan nesneyi unutur, aramaz: “Görünmüyorsa yoktur”. Tepkileri amaçlı değil rastlantısaldır.

2-7 ay:

Ayrım yapmadan, kendisiyle ilgilenen herkesle birlikte olmaktan zevk alır. Kucakta olmak ister.

7-9 ay:

Tek bir kişiye bağlanır. Ondan ayrı kaldığında endişelenir.

9 ay:

Kaybolan nesneyi arar. Görünmese de var olduğunu bilir. Amaçlı davranış başlar. Anne başka bir bebeği kucağına alırsa ağlamaya başlar. Anne dışındaki kişilerle de kalmasını sağlanmalıdır.

8-12 ay:

Yabancılardan korkar.

12 ay:

Sözcük yerine semboller kullanır: çuf çuf, düt gibi. Yetişkinler ise gerçek kelimeleri kullanmalıdır. Genelleme yapar, örneğin tüm kuşlara “gaga” der. Çocuğun konuşması için, sözcüğün anlamını bilmesi gerekir. Bu nedenle resimli kitapların yardımıyla objelerin görünüşü ile ismi eşleştirilmelidir. Çocuk, oyuncak arabasını istediğinde, yetişkin bunu verirken “İşte araba” demelidir. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için uygun dönemdir. Özellikle analı-yavrulu hikayeler ilgilerini çeker. Bol resimli, her sayfada bir kelime ya da bir cümle yazılı, kalın veya dayanıklı sayfalı kitaplar seçilmelidir. İlk yılın sonlarına doğru, doldurup boşaltma oyunlarını sever.

bebekbilgi.com

küçük mucizelerimiz bakın neler yaşıyormuş

:78::78::78:bak yine utandım..o zaman size boynunda ki cevşeninin içine ses dinleme cihazı koymayı düşündüüğümü söylemeyeyiimben gece oğluş uyuyunca temizliğe başlarım heryer benim her zaman temizdir...sadece bazenn dışarı balkona seremediysem çamaşır oluyo bir odada çamaşır askısı üzerinde ouda sabah erkenden topluyorum..silmeden uykum gelmiyo

canım sana ilginç gelebilir ama bende onu düşünmüştüm aslında. eşimede bi gün sinirle dedim hatta tek derdiniz sütüm kesilsin o zamanda kovacakmısınız beni demiştim. saçmalama demişti. ama insan düşünmeden edemiyor. bu arada eşimle konuştuk. ben kızımın eşyalarını kimseyle paylaşmak istemiyorum dedim. neden dedi. bak dedim kızımızın herşeyi var çok şükür aldık. kızkardeşin gelecek şimdi yok yürüteçi ver yok kıyafetini ver demesin dedim bencillikse bencillik ama onlar benim kızımın ve ben ilk kızım kullansın istiyorum dedim. evet yürüteçi yürüteç olarak kullanmayacam ama altta sabitleme yerleri var ben onu mama sandalyesi olarak kullanmayı düşünüyorum oyuncaklarıyla oyalayarak yediririm o kullandıktan sonra kırıldıktan sonra ne anlamı olacakki dedim. bana saçmalama kimse senden eşyanımı istedi dedi. bende e olacak ortada şimdi yokki istesin bak 3 gün sonra gelecek dedim. oda isteyince düşünürüz dedi ama sanki o 24 saat yanımdamı olacak. ya of yaa. bak kaynanam önce hergün gelirdi. bişeyler isterdi eşimde verirdi o vermese zaten alır bunu alıyorum derdi çantaya koyar giderdi. sonra sinirim çıktı bi kaç kere istedi bende ihtiyacım olmasa zaten almam dedim. ama istiyorsan oğluna söyle yenisini alsın dedim. başka şeylerde istedi ama yatak odasında çekmecede ve güya rastgele istiyor. bende yokki vereyim dedim tabi baktım diyemediği için alamadı. ki deseydi o zaman olacakları biliyordu. şimdide bize masraf yükleyip deniz gitme derdindeler ama çok şükür eşim deniz sevmediğimi biliyor. eşime yıllık izinde denize gidecekmisin dedim sen sevmezsinki niye sordun üstelik ben yıllık izne ayrılmayacam parasını aldım dedi. ordan kurtardım neyseki.bu arada görümcem kızına dede demeyi öğretmiş kayınbabası yok tek kayınbabam dede ve daha hiç görmedi. bende kayınbabamın yanında aaa dedim yoksa başka planlarınmı var öğretmişsin dedim telefonda bozuldu. artık durmak yok canım. emzirme olayını şu yüzden dedim benim yanımda yaptırmam lafımı söylerimde ben lavaboya falan gittiğimde yaparsa kaşla göz arasında diye. ama artık üzülmek istemiyorum sütüme bişey olursa diye çok korkuyorum. bu arada kızım bi huysuz görme teyzesi. bize yeni bi sürpriz yaptı ikinci dişte şişmiş patlayacak maşallah ondanmış. annem iki diş birlikte çıkar dedi. ve kızım bu yüzden hiiiç kilo alamıyor.

bu tüm gıcık görümcelere

bu da bizim yan komşuya

ellerine sağlıkkkkk. ne güzel yapmışsın yaaaa. süpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer

Sadece kaynanalar değil karışanlar. tanımadığımız birsürü çok bilmiş insanı esgeçmeyelim lütfen. bugün kızlarımı aldım bahçeye indim. büyük kıza askılı tişört giiydirmişken , bebek kızıma ince bir penye tulum giydirmiştim. Hemen illa biri birşey söylemeli. komşu diyor ki; büyüğü öyle giydirdin de annesi bunu niye böyle çok giydirdin. ÜStelik de dışarda bir esinti var sormayın, bir de bina girişi çok serin oluyor. Ah çok bilmiş teyze teşekkür edeirm bebeğimi benden çok sevdiğin ve düşündüğün için, sen olmasan ben napardım
akşam da markete gittik. orda da kısa kollu penye tişört vardı küçük kızın üstünde. üstüne de penye battaniye örttüm. serinlik olursa kapatıveririm diye. Bir başka teyze, yine benim kızımı benden çok sevdiğini ve koruyacağına inanan, ay burda üşür bu, daha küçücük, ben bile üşüdüm dedi. hı hı dedim geçtim. bir de durup laf anlatamam onlara ya. ay bide tanımadığımız bir sürü insana mı hesap vericez ya. aaa delirtmeyin adamı be. Nasrettin hocanın fıkrası gibi idi bugün yaşadıklarım. yanında bir çocuk ve bir eşekle yaptığı yolculuk ile ilgili olan. her önüne gelen bir laf diyor da eşeğe çocuk biniyor, aa yaşlı adam yürüyor da çocuk eşeğin üstünde diyorlar. nasreddin hoca biniyor bu sefer eşeğe. bu defa da aa küçücük çocuğu yürütüyor koskoca adam diyorlar. yanii böyle devam ediyor biliyorsunuz işte. Yani diyeceğim o ki kendi çocuğumu sizden daha iyi korurum çok bilmiş karışkan teyzeler anlaşıldı mı

canım emzik önceleri alıyordu kızım şimdi tükürüyor elini alıyor ağzına yada örtü falan ne varsa. sanırım yeni şeyler tanımak istiyor. meraklı cadı bizimki. bende geçen evi temizlemiştim eşimin ninesi geldi meraklıdır ve bahane arar her yerin kapısınıda açtım geçerken baktı diyecek bişey bulamadı

canım bence dinleme cihazını iyi düşünürsün hatta senin evinde bakacak olsa kamera derdim. şaka değil valla bende olsam yapardım. bende geceleri yapıyorum. bugün annemlerdeyim sabah kızım biraz uyuyunca evi temizledim tuvalet banyo toz alma yemek. annemler hastaneye gitmişlerdi babam kemoterapi aldı. annem nasıl sevindi canım yaaa. akşamda kardeşimle evm ye gittik kızım bol bol etrafı izledi. tabiki üstüme göre hiçbişey bulamadım bomboş geri geldim yaaa.

Ay ne güzel valla o kadar titiz olabilsem ben de keşke. İlk çocuk olduktan sonra koyverdim gitti zaten hep geç uyuyor benim çocuklar. onlar uyuduktan sonra da az biraz ortalık toplayıp yatıyorum. ses kayıt cihazı da iyi fikir değinmeden geçemeyeceğim

canım bak siz ayrı evlerdesiniz ben sana geçen gün ayağın çatlamış numarası yap dedim ayağını sargı beziyle sar kızını kucağına al evinde otur.onlaara gittiğinde gerekirse çişini tut canım aaaaa sinirlendim bak şimdi...ne yüzsüz ne tarifsiz insanlar yaeşinde sanki isteyince yok almayın mı diyecek kartal gibi kanatlarını ger kızının bir ıslak mendilini bile verme...ihtiyacınız varsa gidin alın biz parayı sokakta bulmadık de kırılmaz deyince de ya kırılırsa yenisini mi alacaksınız sanki de..ayyy azıcık dişli ol bu ne böyle sessiz ağırbaşlı gelin sizinkilere yaramaz.laflarının altında kalma..ilerde düşün ki kızın büyümüş ve kaynanasından çekiyo ne hissederdin bir düşün....bunu senin de bir ana kuzusu olduğunu hatırlatmak için yazdım yoksa ben gelinime hiç karışmam..anasına baktım kızını sevdim bir kereoturur torunlara patik yelek örerim..şaka bi yana bundan sonra yaşayacağın herşeyin sorumlusu olarak kendini gör..laflarının altında kalma aileni koru...sen bir kaplan gibi olmazsan böyle kuzu kuzu meeee olursan çok binerler tepene senin o kaynanayla görümce...ayrıca bebekler kolay şeyleri tekrarlayarak öğrenirler dedededed bababababab nenenenen gagagagaga gibi...dede demesi tamamen refleksif yani...

aaa canım kesinlikle onları atlamamamız lazım. dün annemler bizi almaya gelmişti buraya getirmek için babam kızımı aldı arabayı açacaktı çantaları koyalım diye kızımı tek eliyle tuttu ama öyle kötü değildi tutuş şekli. eşimin çalıştığı yer evle bitişik patronu çağırmış eşimi aaa dedi kayınbaban nasıl tutuyor o çocuğu düşürür o söyle öyle tutmasın demiş. ama babam kızımı belinden göğsüne doğru çapraz tutmuştu ve düşmesi mümkün değildi. içimden bi o kalmıştı karışmayan dedim. ve şimdi eşim sürekli arayıp baban kızımı düzgün tutuyormu diyor. bideeee sürekli kızımın ağzına pis elini sokup yok anam yok siz uyduruyorsunuz o doktorlarda boşuna okumuşlar bu çocuğun ağzında diş miş yok diyen eşimin halasını kınıyorum. kadın kocaman olmuşsun torun sahibi olacaksın o pis yıkamadığın bile elini uzun öjeli tırnaklarınla bebeğin ağzına sokulmayacağını bilmiyormusun. bide aaa sakın parmağının tırnaklı yeriyle kaşıma çizilir demezlermi.

evinde rahat edemem dedi bana indirirsiniz dedi...hem ben eşimden önce çıkıyorum yatak falan açık kalıyo bazen o nedenle ses çıkarmadım...evet Talhamda avmyi seviyo kafayı kaldırıyo ağzı açık tükürüklerin hepsi ağzından akarken ışıklara falan bakıyo şaşkın şaşkın oyyy ne tatlı oluyo teyzzesi bir görsenbu arada babası bugün oğluşa top almış öyle güzelki zilli renkli yumuşacık bişey
bende de bu alışkanlık oldu yatılı yurtta kalmanın avantajı diyeyim..mesela ben herşeyi ütülüyorum iç çamaşırları da dahil sadece bu huyum epey yorucu oluyo

eşin seni aradığında sizinkilerin yaptığından bişey olmuyorsa benim babamın yaptığından kılına bile zarar gelmez deyip niyecevabını vermedinahhh sultan ahhh..sen azıcık bize gelsene sana azıcık özel ders vereyim ben

canım ben doğumdan sonra çok değiştim zaten. kendime inanamıyorum. görümcemi evden kovdum biliyorsun. diğeri aradı telefona bile bakmadım ve niye bakmadın bile diyemedi. kaynanama benim ihtiyacım olmasa almam istiyorsan söyle oğluna yenisini alsın bile dedim. çünkü benden başka yok ve kızım için artık üzülemem sıkılamam bunu öğrendim. onlar yüzünden sütümden oluyordum ve bi daha böyle bişeye izin veremem. kızımı öptüğü için kaynanama defalarca bağırdım ve kim var kim yok dinlemeden. bi sürü kişinin ve görümcemin yanında kaynanam annenin resmini faceye koyuyorsun benide koy dedi bende sen benim annem değilsin istiyorsan kızına söyle oğluna söyle koysunlar dedim kimse inanamadı. canım bi arkadaşım bana annelik seni çok değiştirecek göreceksin kendin bile inanamayacaksın demişti ve gerçekten inanamıyorum. bu arada kızımın oyuncakları vardı sakladım hepsini. gelen hediyelerdende sadece kızıma göre olanları bıraktım sonuçta o 8 aylık gelen büyükleri sakladım eşime onu dememin sebebide istediklerinde hani vardı ya dememesi için. ben zaten hatayı o geri kalan 5.5 yılda yapmışım şimdi toparlamaya çalışıyorum. kaynanama haftada bir gidiyorum. geçen hafta gittiğimde eşime akşama burdasınız değilmi dedi oda sultana sor dedi sormadı bile akşama ekmek getir dedi . eşim gittikten sonra anne bak böyle yapıyorsun bana sormuyorsun bile biz ulaşla bi aileyiz ve özel bi hayatımız var lütfen emrivaki yapmadan sor böyle yaptığın için gelmek istemiyorum dedim duymamazlıktan gelmişti. dün gittim ve eşime bişey demeden bana kızım akşama kalacakmısınız ona göre hazırlık yapayım dedi. demekki oluyormuş ve ben bunca yıl neden yapmamışım ona yanıyorum. eşimede dedim annene böyle dedim haberin olsun dedim tek kelime edemedi bide biz bi aileyiz ama sanırım annen bunu göremiyor nedeni ne acaba dedim imalı imalı tek kelime edemedi. canım annelik başka bişeymiş bunu öğrendim ama ben kötülük olsun istemiyorum sorun orda. ama onlar istiyorsada yok demem artık.

tam da onu dicektim nevresimlere kadar herşeyleri ütüleyenlerden misin yoksa dicektim lafı ağzımdan aldın

çocuğun büyüdükçe sen de değişeceksin canım.hele bir de işe başladığında herşey çığırından çıkmaya başlayacak. insan bir noktadan sonra çooook yoruluyor. enerjisini çocuğuna harcamayı tercih ediyor. çocuğunla oyun oynamakla ev işleri arasında bir tercih yapma noktasına geleceksin bir süre sonra. ben tercihimi hep oyundan yana kullandım. çocuğumun o zamanları geri gelmeyecek bir daha. işler kaçmıyorlar ya yapılırlar bir ara, sıralarını beklesinler

canım senin oğluşu görmeme gerek yok kızımda bugün aynını yaptı. ağzında köpüklerle kafa havada gezdi durdu. ama öyle meraklı bakıyorduki bayıldım yaaa

aaa söylemeyi unuttum eşim bi kaç kere arayınca durdum biraz sonra aradım dedimki acaba sorun bizdemi dedim neden dedi. bak dedim babam öyle tutuyor bişeymi olur diyorsun halan pis elini kızımızın ağzına sokuyor bişey olmaz diyorlar yengen eriği ısırıp çocuğun ağzına sokuyor annene söylüyorum bişey olmaz diyorlar. acaba sorun bizdemi bizmi abartıyoruz dedim. üstelik ben babamı hep takip ediyorum düzgün tutuyor ama seninkilere ne desem bişey olmaz sizde çok şeysiniz diyorlar dedim. oda evet o çok şey neyse işte oyuz dedi benim kızım kıymetli dedi. bende evet dedim benim içinde aynı.

kızlar ben yatayım en iyisi bizim cadı erkenci 6da ayakta olur biraz uyuyayım en iyisi. sizi ve kuzucukları öpüyorum iyi geceleeeeeeer

Ay gece gece çenem düştü
Yarın gündüz misafirlerim var. yatıp uyusam iyi olacak. sabaha da yapılacak işler var. misafiri çok severim. ama çocuklarımı ihmal etmem gerekiyor misafir için hazırlık yaparken. artık onlar gittikten sonra telafi ederim kuzucuklarım :81:

hepinize iyi geceler

canım bu kötülük değil ki aksine iyilik bak nasıl anlatayım: mesela kızın geldi annee sırtım kaşınıyo kaşırmısın dedi sen kaşımaz mısın o durumda..sizinkilerde sultaaaannnn geliniiiiiimmmm nolur bize nasıl hakediyorsak öyle davran diyo sende yok anne ben size birer pırlantaymışsınız gibii davranıcam mı diyeceksin..bak dediğim gibi ezdirme kendini 3 yıl sonra süper gelin olursun dünyada senden daha iyi gelin olmaz onlara göre...bende kaynanam gelemiyorum hastayım falan deyince olsun anne siz sağlıklı olunda gelirsiniz derdim şimdi hastayım deyince dra gitmiyon mu anne daima hastasın acaba hastalık hastası mısın dedim..napıyım beni çileden çıkardı kadın hastayım hastayım diyo heryeri geziyo ama torununa bakmaya gelmiyo yok öyle yağma....

evet bende yatayım artık...inşallah rüyamda sultann kaynanasıyla sokak kavgası ettiğimi görüürüm..eski türk filmlerinde olur ya çeşme başı kavgaları sular bidonlar dökülüyo işte o cinsten bir kavga

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…