2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu püreyi bi hevesle aldım verdim normalde bu kdr vermeyi düşünmüyorum zaten 2 hafta sonra filan başlıcam yavaş yavaş sadece ufak bi kaçamak yapıp denemek istedim bi zararı olmaz heralde elma şeftelinin..2 hafta sonra 4 ayını dolduracako zmn tattırmaya başlıcam iki ay denemelerle geçer 6 aydan sonrada öğün haline dönüştürürüm diye düşünüyorum çünkü o zmn ben işe başlıcam zaten..ben yokken en azından ek gıda yer.mama yer belki bakalım ozmn doktorumuz nasıl bir menü verirse..ama kaşıkla bişeyler yedirmek gerçekten çok zevkli onun sağlılğı için beklediğimi bilmesem dayanamayıp yedirirdim bişeyler:) ama tabiki öncelik anne sütü rabbim bebişlerimize boool bool anne sütü nasip eder inşş

kızlar kızım iki gündür çok huysuz uykusu ve emmesi iyi ama uyanık olduğu zamanlarda sürekli ağlamaklı, kucak istiyo, gezmek istiyor... normalde hiç öyle değildi, bilerek alıştırmadım, hep yere oyun halısına yatırdım fazla kucağıma almadım ama yinede istiyor yanımda kimse yok, yanlızım, ev işi, yemek vs. tek başına zor oluyor zaten

bide kızım çook sinirli bir bebek oldu... mesela banyo yapmasını çook seviyor, eğleniyor, banyodan sonra vücud losyonunu sürerkende sorun yok, ama kıyafetlerini giydirmeye başladığım anda kıyamet kopuyor... çığılık çığılığa bağırıyor, kıpkırmızı oluyor, zor sakinleştiriyorum.. hanımefendi üstüne giymeyecekmiş emmek istediği zaman birden bağırmaya başlıyor, mememi zor yetiştiriyorum, bir kere sinirlendiği için ilk başta bağırarak emiyor, sonra sakinleşiyor... bide uykusu geldiğinde agresifleşiyor, ama artık uykusu geldiği için olduğunu anlıyorum hemen uyutuyorum...

diş yüzündenmi böyle huysuz ve sinirli bir bebek oldu, yoksa hepmi böyle kalacak :26::26: huy mu değiştirdi kızım yoksa?

selamlar tekrardan:)
ayyy kız fırsat vermiyor koli moli yapamadık, ama bugün başlayacağız herhalde bu haftasonuna doğru taşınırız gibi geliyor ama önce ev bulsak.
Moonligtt Nuraycığım teşekkürler canım, darısı başınızaaa:) Ama Adana da güzel yaa, benim eltigillerimden biri de orda ayyy, hiç gidesim gelmiyor ondan dolayı Adanaya ama neyse:)
bsbirkin ek gıdaya yavaştan alıştırmalar yapıyorsun anlaşılan Furkanın hoşuna gitmiş yaa isterse hep:)
haa bu arada bsbirkin ve azize benim anlamadığım bir şey var şimdi sizin bebekler örneğin Furkan daha 3,5 aylık sayılır nasıl 2 hafta sonra 4.ayını bitiriyor Furkan'ın 4 .aya 2 hafta sonra daha girmesi gerekmiyor mu?
Azizenin de öyle 4 ay 1 günlük daha 4.ayın içinde 4.ayı nasıl doldurmuş oluyor hele bunu anlatın bana:)

tünaydın arkadaşlar,

doğum izniniz bittiğinde ssk yada iş yerine bi evrak veriliyor muydu?. benim izin biteli 2 hafta oldu herhangi bi işlem yapmadım.
yada parası yatan var mı aranız da? :44:

Ben doğum belgesi ile birlikte SSK'ya gittim, onu teslim ettim, diğer evrakları (iş göremezlik belgesi vb.) hastane direk SSKya geçmişti ama her ihtimale karşı yanıma almıştım, bir de çocuğun nüfusunu, ilk bebeğimde istemişlerdi diye yanıma aldım, neyse SSK'ya gittim, 10 gün sonra paramı PTTye yatırdılar.

Öğretmen arkadaşların sistemi daha farklı işliyormuş, benimki böyle oldu misal, bence işyerine ne yapman gerektiğini sor, herkesin işyerinde farklı uygulama olabiliyor.

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin inş. canım..

bende meyveleri tattırmaya başladım ilk erik yalattırdım bayıla bayıla yaladı çektim ağladı

kiraz suyu verdim bir çay kaşığı ben kaşık mamalar için erken die düşünüyorum sadece meyvelerin sularından tattırıyorum =)) bayılıyor =)) a bir de pekmez ve çilek reçeli emziğin ucuna sürüyorum su da veriyorum o gün 4 5 çay kaşığı..

bizim de huy değişikliği var ama bence artık değişimleri başladı mesela eskiden ben uyku düzenini oluşturmaya çalışırdım ama şimdi uyuyacaği zaman baya huysuzlanıyor. bazen bende sebepsiz huysuz sanıyorm ama ya altı kirli oluyo ya yüzünü çizmiş oluyo ya da beni göremediği için yapıyor. gaz problemi geçtiği için genelde ağlamaları sebepli :)

bi de koç burcu ondan mı ne hakikaten kızınca tutabilene de aşkolsun

çok teşekkür ederim şirkete danışayım o zaman sürekli prosedür değişiyor ya danışayım istedim

büyüdükçe huyları değişecek demekki canım...

kızım doğduğundan beri sorunsuz bir bebekti, ne gaz sorunumuz nede uyku sorunumuz oldu şimdiye kadar... birtek benim süt sorunum var, onuda hallediyoruz normalde uyandığı zaman yanıma yatırıyordum, yere veya kanepeye, birlikte oynuyorduk, kendi oyalanıyordu, yada mutfakta yanıma alıyordum, ana kucağının içinde, akıllı akıllı duruyordu... ama iki gündür tutabilene aşk olsun... dişi çıkacak diye şüpheleniyorum bakalım, ama belkide sinirli ve inat bir kız olacak :18:

benimkinin burcu balık, ama yükseleni koç... balık burcu mülayim, sakin vs.dir ama benim kızda hiçbiri yok

yok cnm sanmıyorum isteyeceğini emmeye bayılıyor inş byle devam ederde..bide ztn 2 3 hafta daha vermicem bu bi seferlikti..cnm azizeninde dediğigibi onun kızı 4 ayını bitirdi 5.içinde bizimkide 3 ü bitirdi dediğin gibi 3 buçuk aylık seninde dediğin gibi 3 ayınıu bitirdi işte cnm 4ün içindeyiz.2 hfta sonra 4 bitecek 5.ayın içine giricez ama 4 aylık denir tabi o zmn..aynı yaş gibi bitirdiği ay söyleniyor cnm bilmem anlatabildimmi:)

benim soruma cevap gelmedi amaaa nasıl daha o ayın içindeyken bebekleriniz o ayı doldurdu diyorsunuz. örn: 4 ay 1 günlük bebek nasıl 4.ayını doldurmuş oluyor anlamadım?
haaaa bu arada Quanney Ayşecim benim kızın burcu koç ,yükseleni balık(seninkinin tam tersi) ben balık burcuyum balık burcu olmasın diye çok içimden geçirdim 4 günle de yırttım, kızım 25 Mart doğumlu, gel görki az önce sizler huylardan ve burçlardan bahsedince kızımın yükselenine bakayım dedim veee çok üzüldüm balık çıktı yaaa benim gibi duygusal olmasın kızım yaa onun için sert, tuttuğunu koparan, ezilmeyecek bir yapıda yetiştirmek istiyorum kızımı yaaa.

anladım canım teşekkürler:) bizim kız şimdi 3 aylık ama ben öyle diyorum, 3 ay 2 günlük
Queeny nickini yanlış yazmışım şimdi baak doğru yazdım pardon:)

Ay bayılırım tarçına da. Şu elmlı, defne yapraklı, kabuk tarçınlı içecekten de yapıyorum ben; soğuyunca da güzel oluyor, sıcaken de. Hem yararlıymış, tavsiye ederim

övgücüm,dönecem cnm yazlıga temmuz ortası gibi insallah... gorusuruz orda sekerimm :)

tesekkurler tatlımmm

:81: Oh oh,tamam Nuraycım, görüşürüz orada.

Ay bayılırım tarçına da. Şu elmlı, defne yapraklı, kabuk tarçınlı içecekten de yapıyorum ben; soğuyunca da güzel oluyor, sıcaken de. Hem yararlıymış, tavsiye ederim

bende çok severim bir ara elma kabuk tarçın ve karanfil kaynatıp içiyordum lezzetli oluyor defne yapraklı olanı hiç denemedim..

Kızlar hiç yazamıyorum benn... Gündüzleri sokaklardan eve giremiyoruzz... Oğluşum gündüzleri hiç uyumuyorrrr..We evde durmuyor sürekli kucak istiyorr.. Bende kapı kapı geziyomm oğluşumla.. Bi gün kovulcağız o kapılardan ama ne yapayım...

Normal beslenmenin şifalı ve vazgeçilmez tatlısı bal, süt çocuklarında solunum felcine neden olabilmektedir

Bal bebekleri için niçin tehlikeli olabilmektedir?

Bal içerisinde nadir de olsa Clostridium botulinum bakterisi sporları bulunabilmektedir. Erişkin için tehlikesiz olan sayıdaki bu bakteriler süt çocuklarının bağırsaklarında yuvalanarak aktif hale geçer ve sinir felcine neden olan toksinler üretebilmektedir.

Bunun çocuğa ne gibi zararları vardır?

Ortaya çıkan toksin damar mukozası üzerinden emilerek kan dolaşımına girebilir ve böylece tüm vücuda yayılma fırsatı bulabilir. Toksinin felc edici özelliği kendisini öncelikle inatçı kabızlık ile gösterir. Devamında yutkunma zorlukları, kısık sesle ağlama, kas zayıflığı ve mimik kaybı ortaya çıkar. Ağır durumlarda solunum kaslarının felciyle hayati tehlike söz konusu olabilir.

Bu hastalığın sıklığı nedir?

Aslında çok nadirdir. Yaklaşık 750.000 doğumda bir olarak görülmektedir. Elimizde destekleyici istatistik veriler bulunmamakla birlikte ani bebek ölümü ile de ilişkisi olabileceği düşünülmektedir.

Emziren anneler bal yiyebilir mi?

Annenin bal yemesi bebek için tehlike oluşturmaz. Ancak çocuğun ağzını tatlandırarak emzirmesini uyarmak amacıyla yer yer uygulanan meme başının ballı su ile silinmesi ya da emziğin bala bandırılması gibi yöntemlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Gelişmiş ülkelerin çoğunda satıştaki bal kavanozlarının üzerinde uyarıcı ifadeler yer almaktadır. Bunun yanında bal ihtiva eden hazır mamaların üretiminde kullanılan bal ise bu tehlikeyi ortadan kaldıracak şekilde yüksek derecelere kadar ısıtılmaktadır.

Çocuğa ne kadar süre ile bal vermemek gerekir?

İlk 6 ay bebeği kesin olarak baldan uzak tutmak gerekir, ama daha güvenlisi 2 yaşına kadar çocuğu baldan uzak tutmak en iyi koruyucu önlem olacaktır.

ALINTIDIR..!

slm annişler nasılsınız ben çok değişiğimne demek istediğimi yazayım

benim nişanlıyken eşimin aldığı bir tavşşancığım var peluş çok şirin bişey ve biz oğluş ilk eve gelince yanına koyduk resmini çektik sonra her 2 haftada bir çekiyoruz ve gelişimini gözlemliyoruz yine böyle bir akşamdı dün ve biz fotoğrafı çektik tavşinimi yatağın yanına koydum eşimle oğluşu da yatırdım ilk kez yanımızda uyusun dedik sonra ben geldim nette biraz oyalandım sonra yattım uyudum gecenin bir yarısı eşim sen kalk tavşini oğluşun yatağına at basıp düşmeyim ortadan kalksın demiş bende gece 4te uyandım oğluşu eemzirmeye gözler kapalı gittim yatağa tavşini emzirmeye çalışıyorum uykum kaçmasın diye ama hiç açmadım gözümü sonra içerde oğluş ağlamış eşim beni aramış tavşini emzirmeye çalıştığımı görünce gülme krizine girmiş ben gürültüye uyandım kucağımdaa tavşini görünce öyle çok korktum ki hemen yere attım sonra tabi bende gülmeye başladımkızlarr epey şaşkın oldum ben yaaaa

tatlım gülerek okudum ve benim başıma gelse kesin tavşanı gördüğümde çığlık atardım

güzel bir anı olmuş bence bunu yazmalısın =))

alla iyiliğini versin inşallah beni güldürdün hatta yasir kucağımda emiyodu kahkahama sıçradı.
işin garibi neye gülsem başıma gelir benim.
bi de kötü bişey oldu sanıp okumaya başlamıştım neyse sonu tatlı bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…