2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydııııııııııııın bol sütlü günler =)))

Ne kadar güzel bir günaydın bu kendimi iyi hiseettim doğrusu teşekkürler =))

Amiiiiiiiiiiiin cümlemizinki inş. dualarda buluşmak dileğiyle..

Çok uykum geldi ben genelde bu saatlerde uyuyorum =))) hastaneden sıra almak için geldim yine takıldım buraya 1 saat olmuş..Oğluşumu yatağıma yatırmıştım babası gittikten sonra birlikte uyuyoruz =))) oğluşumun yanına uyumaya gidiyorummmmmm

günaydın kızlar, sabah 7den beri kızım yine çoook huysuz... sürekli mızmız, ağlamaklı, emmekde istemiyor... ateşini ölçtüm 36.9 yani normal... ama biyeri ağrıyor belki diye bir çay kaşığı calpol verdim :26::26: ilaçdan sonra biraz emdi ve uyudu... inşallah hata yapmamışımdır...

gÜNAYDIN GÜZEL ANNELER...herkesin kandili kutlu olsun...Rabbim yenilerini göstersin INSALLAH...

öncelikle gecmisten okudum bi kac kisinin bebeleri hasta olmuslar cokkk gecmis olsun...ALLAHIM bu günlerin hatrina bebelerimize saglik verir INSALLAH...ve hic hasta olmazlar...cok zor biseydir eminim...canlarim benim yaaaa
kizlar oglum cok sükür bu güne kadar hic hasta olmamisti anne sütü alamamasina ragmen MASALLAH iyi...gecen hafta esimin kuzenlerine gittik 2 gün orda kaldik...havalar isindigi icin kaloriferleri kapatmislar bodrum katindan,ve bu günlerdede buz gibi hava var almanyada,,bizim eviimiz sicak oglum icin,ve sicaga alisik ay oraya gittik buz gibi ev,kalorifer acmak aklimiza gelmedi,ilk gün sicakti zaten ertesi gün actilar ama oglum yine de üsütmüs galiba dogdu dogali hic kusmazdi geldik geleli her sabah nerdeyse mamadan sonra kusuyo gaz cikarirken ,, ne az nede cok,, görünüste hasta gibi degil yavrum hareketli elleriyle oynuyo,ayaklarini tutmaya calisiyo görünüste iyi,acaba üsüttümü yavrum nolur yardimmmmmmmm
dedigim gibi hic kusmazdi ilk defa oluyo acaba kendim nazar mi ettim hic kusmaz diye diye :26:
dün disari ciktik oglusla gezmeye,magzaya girdik kasaya geldigimizde kasada yasli bi alman kadin vardi,öyle bi sevdiki,inanamadi 3 aylik olduguna,cok uzun boylu ve kilosu iyi dedi,,bende diyemedim tabi MASALLAH de diye eve geldik kuzum uyuyamadi,sevimli cocuklar cabuk nazar aliyo,cok kere sahit oldum,,,disarda ne zaman sevilse bu cocuk eve geldiginde uyumuyo,havalar soguk oldugu icin besiginin üstü kapali oluyodu pekgören olmadiginda ses olmuyo gelir gelmez uyuyo,,yaaa nazar yada hava degisimi

günaydın kızlaaaar, hayırlı günler veeee MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN, Allahım daha nice kandillere sevdiklerimizle beraber çıkmayı nasip etsin İnşallah. Amiiiiin.

bebekleri hasta olan arkadaşlarım elifpoul, carettta, Posedion, eclin çoook çoook geçmiş olsun, Allah şifa versin hemececik iyileşsin kuzucuklarınız. Özlem bu arada tavşan emzirme olayın gerçekten çok komik, şaşkın anne seni gidi, ama peluş olduğunu yani tüylerini falan hissetmedin mi gözlerin kapalı olsa bile ilahiiii, bsbirkin sizin de battaniye içinde Furkan'ı arama epey heyecanlı ve telaşlı geçmiş, Allahtan oğlan yatağındaymış,
byn canım açıklaman için teşekkür ederim, yaa herkes aslında aynısı söylüyor da sanki nüans farklılıkları var. Ben 3 ay 3 günlük bebeğim için 3 ay doldu demem, ya da 4. aya girdiğimizde onun içindeki günleri yaşarken 4 doldu demem yani bu kadar aynı ayları hesapladığımda da öyle oluyor zaten 25 Mart-25 Nisan 1 ay, 25 Nisan-25 Mayıs 2 ay, 25 Mayıs 25 Haziran 3 ay, yaa yaşımız için de öyle denir yaa. Niye bunları merak ediyorum bebeğin kilo gelişi için internetten de takip ediyorum çizelgeden aksi takdirde benim kız diğer ayı gösteriyorsa oooo zayıflar kraliçesi olur. yani benim mantığım da bunu söylüyor abrelciğim

kizlar hangi marka bez kullaniyorsunuz? Ben primanin 3 numarasini kullaniyorum, ama kakasini yapinca ki genelde kucakta yapiyor, oldugu gibi sirtina cikiyor. Bunun bir caresi var mi? Bezi mi degistirmek gerekiyor?

kizlar hangi marka bez kullaniyorsunuz? Ben primanin 3 numarasini kullaniyorum, ama kakasini yapinca ki genelde kucakta yapiyor, oldugu gibi sirtina cikiyor. Bunun bir caresi var mi? Bezi mi degistirmek gerekiyor?

jenny willy canım bimde satılıyor ben çok memlun kaldım tavsiye ederim her boyu kremli =))

Hanım bana bir karpuz getirir misin ?{ Mutlaka Okumalısınız }
Evvel Zaman içinde Memleketin Birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış ' Bu gençliğin sırrı nedir' diye. İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya.. ama sorular sık , soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki.

Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine.

"Bu davette size sırrımı açıklayacağım” demiş. Herkes merakla davete gelmiş. Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş. Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş. Herkes konu ne zaman açılacak diye merek ederken Adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş:

- "Hatun, şu kilerden bir karpuz getirir misin bize sana zahmet!.." Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da:

" Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş. Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.

“ Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin “ demiş, Başka istemiş?. Bu böylece üç dört sefer daha tekrarlamış.

Neyse misafirleri ve de siz Aziz okuyucuları sıkmamak için !!! Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş. "Eeee ?.

Arkadaşlar iste benim gençliğin sırrı burada anladınız mı??

Herkes birbirinin yüzüne bakmış. Kimse bişey anlamamış.."Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş."Efendiler" demiş "O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu. Bir kere bile "aman be adam , deli misin nesin şu tek karpuzu ne taşıttırıyorsun bana defalarca.." demedi.

Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte ben bütün gençliğimi bu hanımıma borçluyum. Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız.’ Demiş.

Sizden bir isteğim var..Mübarek bir gün..Rabbim inş. dularımızı hayırlısı ile kabul eder..

Hastanelerde yatmakta olan hastalara şifa ,Bebek sahibi olmayanlara bebek , Vatanını korkumak için gece gündüz nöbet tuttan askerlerimize polislerimize Yaşlılara bakıma muhtaçlara çok dua edelim ve tabi ki birbirimize kendimize bol bol dua edelim inş.

bende aynını kullanıyom canmm bizimde kakamız çıkıyo hatta biraz önce sırtından çıkmış:) bende eimdekileri bitirem 4numaraya geçicem...kızımı sıkıyo zaten hep iz yapıyo bacaklarına.

arkadaşlar benim kızım kakasını yapana kadar çok ağlıyo yapınca rahatlıyo kesiliyo ağlama...sizin bebişlerde böyle mi?
bide bi pıt yapcak yapana kadar onada ağlıyoo...oyyyy çok nazlı kızım var:)herşeye ağlıyo...

selam kızlar geçmişi oluyamdım cevap yazamıprum çok acelem var kızıma yetişcem bişi sorup kaçmak istiyorum kızlar kızım doğduğundan beri hapşırıyo..bu normal mi..doktor ilk başlarda burnu temizlenio normAL DEDİ ama 2.5 ay oldu hala hapşırıo..normal mi?*günde 4 5 kere oluyo..ve kızım elini emio..normal mi..nası hijyen sağlıcam.siliorum ama ha bire emio.cevaplarsanız sevinirm.öptüm sizler...

Canim mutlaka doktoruna danis, onemli olan doktor gorusu. Ek gidaya gecince cocugun mama alimi azalicak, ve mama cok besleyici, yani o besleyici besinden baska besinlere geciste baya dikkat etmek gerekiyormus benim bildigim. Ben daha tattirmak icin bile olsa hicbisey vermedim. 3.ay dolunca sormustum doktora, daha diil dedi.

bugün bize milupanın Aptamil paketi geldi...içinde kaşık hediye vardı.
ama ben 6.ayı dolmadan bişey vermicem için şimdilik işime yaramazlar.

canim bizimki de hapsiriyor, hic saymadim ama arada hapsiriyor, gercekten de burnu temizleniyor boylece. boyle hastalik hapsirmasi gibi deilse cok da onemli diil bence. Ve tabii elini, ellerini hatta yumruklarini emiyor:)))) cok normal o da... hijyene dikkat et tabii, ama emmesi son derece normal, hatta rahatlatirmis bebekleri, oyuzden engel olmayin demisti doktor.

VALLA canim benim oglanda günde 4 5 defa hapsuruyo,dr falanda sormadim,normaldir heralde :26: ay yoksa sorsamiydim el emme olayi herkesde var sanirim ... bizim oglan emzigini eliyle cekip yumruklarini sokmaya calisiyo VALLA önceleri bende endiselendim teizledim sürekli ama arkami bi dönüyom yine el agizda...artik yikamiyom,zaten günlük banyo yaptigimiz icin eller yikaniyo,sonrasi ona kalmis

cuma günü 2. asimiz var, sorarim dr canim...ben daha hic birsey tattirmadim,,tabi gecenlerde abim tutmus agzina cilek degdiriyo,sevecekmi diye bizikide bi güzel yaliyo dahada biseyin tadini bilmiyo tosun

VALLA bizimki aglamiyo,sanirsam belki karin agrisi yapiyodur,INSALLAH gecer zamanla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…