2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

1-2 aylikken yapiyordu, simdi bazen oyle oluyor. Ama hala gark etmeden once bir huzursuzlaniyor, kucaga alip pit pitlayinca garklayip rahatliyor:)))

ayyy ayyyyyyyyyyy bu oğlan beni çıldırtacak tv izlemeye bayılıyor başını çeviriyorum nasıl nasıl döndürüyor yamuk yamuk bakıyor bıraksam izleyecek sıpaaaaaaaaaa ağlasın tv görsün susuyor çok dikkat ediyorum artık arkasını çeviriyorum ama tv sesini duyunca dönmeye çalışıyor ya :84::84::84::84:

valla bizimki de cok seviyor, onune gecemiyoruz. evde surekli tv acik, hareket eden renkli seyler, tabii bayiliyor ekrana bakmaya. careyi baby tv actirmada bulduk:))))

bizimki de yumruklarını emio..

bizimki de tv seyredio kafasını nası çevirio...tamam tehlikeli ama nereye kadar engelleyebilirz ki...ben de seyredermişim2 yaşına kadar seyretmesin diolar şimdi bile zor engellioruz ...çok da sakınmamak lazım sanırım.

valla bizimki de cok seviyor, onune gecemiyoruz. evde surekli tv acik, hareket eden renkli seyler, tabii bayiliyor ekrana bakmaya. careyi baby tv actirmada bulduk:))))

Ama hiç doğru değil güzelim Rabbim esirgesin ama otistik olabiliyorlarmış..Valla kavga ediyorum kızıyorum oğluma şimdiden başladık kavgalara bir de saçımı çekince kızıyorum bir de göğsümü damaklarının arasına sıkıştırıp çekiyor ıyyy dedikçe de gülüyor sıpa o zaman göğsüme basıyorum ıssırasım geliyor paşamıııı

aa yok canım 2 yaşına kadar nasıl izletmemek mümkün mü şimdiki canavarlara ama en azından ilk 8 / 10 ay korumaya çalışalım inş. arada eşim bişey olmaz 5 dk dan ne olacak diyor ama ne bilim biraz pimpirikliyim sankimm

Canim ben cocuk psikologuyum. Otizm dogustan olan bir hastalik, cocuklarin sosyal iletisimsel farkliliklar gostermesiyle 3 yas civari tani konabiliyor, ama daha once de goz kontagi kuramamayla belirtilerini gosterir. Allah hepimizin cocuklarini korusun. Ama diyecegim o ki televizyon otistik etmez. Televizyon dil gelisimi acisindan zararli cunku cocuklarin dil gelisim icin konusan insanlarin dudaklarini izlemesi lazim. Televizyon filmleri ceviri, ya da bazen dudak hareketi ve ses eslesmiyor, bu da cocugun dil ogrenimi icin iyi bisey diil. O yuzden muzik kanallari ya da baby tv tarzi kanallar daha iyi. Butun gun cocukla hic konusmadan tv karsinda yanliz birakmamaliyiz tabii, o gercekten hem sosyal gelisimi hem dil gelisimi icin felaket olur. Ama cok ilgisini ceken biseyden de kacirmamak lazim, yani cok az olacak sekilde izleyebilirler.

aa süper senden yararlanabiliriz

Amiiiiiiiiiiiin inş. inş. Rabbim esirgesin inş. yok sabit olarak izlemesi sonucunda oluyor die biliyordum ama yanlışmış teşekkürler..

canım çok teşekkürler ben de bizim kız ha bir klip seyredio diye endişeleniodum.etraftakiler de aa baktırma çevir çevir dedikçe iice evham olmuştum.süper.bizimle daha çok şey paylaşmanı bekleriz

Arkadaşlar hepinizin miraç kandili mübarek olsun.Benim ve emir içinde dua edin.

canım çok teşekkürler ben de bizim kız ha bir klip seyredio diye endişeleniodum.etraftakiler de aa baktırma çevir çevir dedikçe iice evham olmuştum.süper.bizimle daha çok şey paylaşmanı bekleriz

bende öyleyimm ama herkes bişey olmaz diyor kayınvalidem keyifle izletiyor kız ne yaparız diyip gülüyor ben çevir dedikçe çıldırıyorum bazen

Arkadaşlar hepinizin miraç kandili mübarek olsun.Benim ve emir içinde dua edin.

Amiiiiiiiiiiiiin cümlemizin inş. Rabbim gönlünden geçenleri hayırlısı ile nasip etsin cnm..

Kandil günü akıllı ben temizlik yaptım.Gerçi temizlikte bir ibadettir.Akşama emir uyuyunca ibadetimi yapıcam kısmetse.Sizler içinde minikler içinde bol bol dua edicem.Kısmetse haftasonu 2 günlügüne çanakkale güneyli tarafına gidicez.Tatile giden deneyimli anneciklerden yada bu konuyla ilgili bilgisi olan anneciklerden yardım bekliyorum.Emire güneş kremi kullanmalımıyım?Kullanmalıysam hangi ürünü?Dr.arayıp sorucaz ama sizlerden de bilgi almak istedim.

hehehhe benim ki emziği atıyor parnağını emmeye çalıyor bir eli ağzında diğer eli ile de destek veriyor ağzı kocaman oluyor

ben 1 haftadır gülme krizi yaşıyorum resmn sorduğum sorulara cevap veriyor ( mesela diyorumki annem babayı özledinmi ğığğğğğğğğğ diyo hemen ) ne konuşsam cırcır böceği gibi oldu markete gittik sabah kasadaki kız sevdi nasıl konuşuyor hiç susmuyor öldürüyor beni kesinlikle ilgi istiyor artık çünkü başka tarafa dönünce hemen mızmızlanıyor gerçekten şimdi anne olduğumu hissetmeye başladım kuzenim geçen hafta doğum yaptı konuştuk hiç uyumuyo diyor gazı çok fazla e dedim bu işler sırayla hoşgeldin aramıza ay kızımı büyümüş hissettim

ayyy yerim ben onu =))) benimki de öyle hele babası ile bir konuşması var Allahım görülmeye değer video aldım meleğim benim hep ilgi istiyor artık ne yaparsam yapayım hep yanıma alıyorum mutfakta hatta banyo da bile

yalnız kalmaktan hiç hoşlanmıyor hemen ağlıyor

kizlar hangi marka bez kullaniyorsunuz? Ben primanin 3 numarasini kullaniyorum, ama kakasini yapinca ki genelde kucakta yapiyor, oldugu gibi sirtina cikiyor. Bunun bir caresi var mi? Bezi mi degistirmek gerekiyor?

ya evet bende primanın 3 numarasını kullanıyorum herseferinde dışarı taşıyor kakası bezi temiz sırtına kadar çıkıyor bide 1haftadır ishal çok kötü geçen evlenen kızkardeşime gittik çeyiz dağıtmaya eşimin kucağındaydı bana verdi adam yola gidecekti facia önlendi saniyeyle bendaha kucağıma almamla bizimki cırrrrrrrrrrrrrrrt yapmasıyla tabi benim üzerimde beyaz pantolon sarı kaka misafir dolu oda annem hatice battın demezmi ben rezil oldum tabi hemen banyoya eda hanımla birlikte sonrada kendi kendime ay niye rezil olayımki sonuçta bebek yani hiç bozuntuya vermedim bundan sonra gezmeye giderken edayla birlikte kendimede yedek kıyafet alacam hangi bezi kullanalım acaba

aynen benimkide hiç yalnız kalmak istemiyor az önce babasını aradım ben konuşmadan direk edanın kulağına telefonu biliyormuş gibi nasıl konuşuyor babayla eşim inanmadı eda olduğuna 3günde böyle konuşurmu diyo valla eda dedim adam demezmi benim hemen eda baba demeden her akşam eve geleceğim bir iş bulmam lazım yoksa eda biraz daha büyürse ben yola filan gidemem

kizlar hangi marka bez kullaniyorsunuz? Ben primanin 3 numarasini kullaniyorum, ama kakasini yapinca ki genelde kucakta yapiyor, oldugu gibi sirtina cikiyor. Bunun bir caresi var mi? Bezi mi degistirmek gerekiyor?
ben 4 numaraya çooooooooktan geçtim çocuk 5 kiloyken daha napim habire .ok temizle olmuyodu

hepsi normal canım

bi arkadaşın ablsıı psikolog bugün içimi kararttı TV yok zaten bunu biliyorum ve açmıyorum, dönence de yasak, günde anca 10 dk bakar ama o da zararlıymış ayrıca araba camından dışarı da bakmayacakmış tamam mantıklı gerekçeleri var ama hepsine de mani olamam ki bi de ayyy çok kötüdiyerek anlatınca kadına da sinir oldum ama sinir olmam benimle ilgili bir sorun kadıncağız bildiğini anlatıyo aman yapabildiğim kadarını yaparım ben de demi

slm kızlar hayırlı kandillerr inşalahh
paşam bugün aşı oldu bakalım şimdi iyiyizz inşalahh ateşimiz çıkmadan atlatırızz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…