2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sultan ve Damla geçmiş olsun çok. Sultan senin kayınvalidenin suratına tükürsen yarabbi şükür diyecek ya, tövbe estagfurullah, çocuğa hastalık bulaştırıp iyi bak iyileşsin mi denir.. Benimkisi de suyu kaynatmadan verip alışsın diyo, anlamıyroum, hastalansa zevk mi alacaklar..

Bugün de kayınvalidem aradı, siz Antalya'da mısınız dedi. Aramamışız hiç, merak etmiş. Oğlu zaten aramıyor, bana kızıyor. Kendisinin de aradığı sorduğu yok, pazartesi günü evden bir saat uzaktaki tıp fakültesine otobüsle gittik gelik o sıcakta, henüz iş bulamamış ve altında arabası olan kaynım aman zahmet edip götürmesin diye söylemedik, o da zaten oralı olmadı.. Bir de kayınvalidem diyor ki keşke bir eline şemsiye alsaydın, kıza sıcak basmıştır. :89: Şaka mısın diyecektim demedim..

Kızım uyumuyor bugün. Takriben iki saattir dizime yatırmışım, ama kendisi uyumuyor ve mutlu. Karnımı tekmeliyor, Damla'nın ttireşimli aygıtını takmış gibi oldum, belki kilo veririm belimden

siz hiç ek gıda herhangi bişey meyve suyu falan veriyor musunuz? çevremdeki herkes şimdiden başla diyor ama ben vermiyorum.

maşallah canım erken yürüyecek demekki.

çok sağol canım sorma bende öyle düşünüyorum. ya bak kızım gibisin derler ama inanın kendi yalanlarına bi kendileri inanırlar. şimdi senin kardeşin olsa seni yürüyerek gönderirmi bence asla. annen olsa sanada üzülür şuna bak yaa bide akıl vermiş. çok biliyorlar herşeyi. bende hoplayıp zıplamaya başlayınca karnımda oynatmayı düşünüyorum belkim yağlar erir :))))

siz hiç ek gıda herhangi bişey meyve suyu falan veriyor musunuz? çevremdeki herkes şimdiden başla diyor ama ben vermiyorum.

bana 4.aydan sonra dedi sağlık ocağındaki doktor ama dün akşam acildeki çocuk doktoru 6. aydan sonra dedi. ama sanırım başlayacaz kızım hiç kilo almıyor çünkü

haticeciğim maşallah kuzuna. anne sütü obez yapmazmış canım. belkide iri bi kız olacak. iyi olmasınada çok sevindim

benim kızımda hep boya gidiyor,manken olacak galiba:90:
emzik aldıramıyorum yaaaaaaaa nasıl alıştıracağım bilmiyorum.buarada bizim bezde bir haftadır dışarı çıkartıyor.artık kızım günde iki kez az az yapıyor ama kaka taşıyor bende 3 numara kullanıyorum ve iz yapıyor memnun değilim hiç

nasıl kilo almıyo çok mu az alıyo? ama maşallah tombiş duruyo. benim bebişte en son 15 günde 200 gr alınca mamaya başladık bizde.

nasıl kilo almıyo çok mu az alıyo? ama maşallah tombiş duruyo. benim bebişte en son 15 günde 200 gr alınca mamaya başladık bizde.

canım o eski fotoğrafı şimdi zayıfladı. geçen ay 600 gram almıştı toplamda yinede kurtardık demiştim. 15 gün sonra tekrar götürdüm 200 gram bile alamamış. doktor 4. ayda ek gıda başlayacaksın zaten dedi. bide dişten kilo alımı durmuştur dedi.

ya bende 4. ayı doldurunca ek gıda olabilir belki ebelere bi sorayım diyorum ama eşimin ailesi o kadar baskı yapıyor ki şimdiden çorba falan ver diye. çok sıkıldım. bide çok az emiyor.dr. seni bırakabilir belki dedi. onu da söyleyince ay o kadar çok baskı yaptılar ki sakın bıraktırma zorla hiç durmadan emzir falan diye. çok moralimi bozuyorlar sanki ben isterim emen bebeğin memeyi bırakmasını. çok saçma değil mi ben bebeğime nasıl öyle bi kötülük yaparım. ben herkesten çok isterim bi anne olarak emmesini. şahsen benim huyum kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam saygı duyarım ama aynısını da beklerim karşımdakilerden.

Aynen öyle Sultancım, kızım doğduktan sonra daha bir anladım ki insanın kendi annesi, kendi ailesi ile başkaları mukayese dahi edilemez..

Kızlar ya benim kızım 4ünden bu yana, evdeki dijital tartıya göre 400 gram filan almış. Bir ay tamamlanınca taş çatlasın 500 almış olur, ya da almaz.. Yaramıyor mu sütüm, yoksa 4. ayda daha mı az alırlar.. Annem normal diyor, bu tombik bebek zafiyet geçiriyor diye üzülüyorsun diye dalga geçiyor.. Yani tombik kızım evet, zafiyet geçirmediği de açık da, acaba bu ayki kilosu az mı.. Püff..

git gide kilo alımları azalıyor.benim kızımda bu ay 520 gr almıştı.gerçi iki hafta okula gitmek durumunda kaldım dokuzdan dörde kadar.ve koştura koştura gel git yaptım sütün kalitesi düştü sanırım.dr muhtemelen yorgunluktandır dedi ve bebek ağlamıyorsa sorun yok 4.ayda tekrar değerlendiririz dedi.şimdi on iki günde dörtyüz gr almış görünüyor dijital tartıya göre.ama ben yinede dijitale güvenme derim.evvelki gün yüz gram almış görünüyordu bugün dörtyüz gram.yani değişkenlik gösteriyor

canım benımlıde aynıydı doktora gıttık omron marka buhar aletıı aldırdı bu alete ılac koyuyorum ve kızıma buhar verıyorum ayrıca ıkı tanede surup bende uzuluyorum gecmıs olsun

aaaayyyy anacım gitti ağlamamak için kendimi pasta böreğe verdim mutfak aldı başını gidiyor
sularıda kestiler zaten onada ayrı sinir oldum

ooo biizimkilere kalsa beni hiç emzirtmeyeceklerdi. herşeyi çok bilirler zaten
canım bende bilmiyorum İnşallah iyi almış olur.
aaaayyyy anacım gitti ağlamamak için kendimi pasta böreğe verdim mutfak aldı başını gidiyor
sularıda kestiler zaten onada ayrı sinir oldum

Allah kavuştursun canım. geirler yine sen üzme kendini su kesilmesi kötü olmuş ama

herkese slm kizlar
sabah bese kadar nöbetteydim,doktordaki kiz 38.5 e kadar cikarsa fitil ver dedi,benim oglan 38.3 kadar cikti atesi dayanamayip verdim,uyurken inliyodu güzel yavrum,,,sonra atesi biraz düstü,en az 37.7 ye kadar düstü,2saat önce ölctüm yine 38.0 olmus...ve az öncede 37.9 du...kizlar napim,hep ayni nerdeyse düsmüyo bi türlü yine fitil versemmi?simsicak vücudu...dus da aldiramam dün asi oldu..

‎4.ay aşılarımızın bu kadar etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim.hem ateş yaptı hem de gece boyu nerdeyse hiç uyumadık desem yeridir

canim sanada gecmis olsun INSALLAH biseyi yoktur...4.ay derken kacinci asiniz oluyo? evet ilk asmiz bu kadar etki etmemisti 2. asimiz baya bi etki yapti...

sinir oldum ALLAH sabir versin...sanada gecmis olsun canim,

sanada ALLAHIM sabir versin diyorum,ve ALLAH kavustursun canim,sislik gitti cok sükür,bidaha olursa aklimda canim...simdide ates meselesi,bide kusma,anne olmak ne cok zormus yaaaaa icim parcalaniyo,,

çok sağol canım. şurup versen bi evde varsa yani

eclin üstünü ince giydir hafif soğuk kompres yap baş bölgesine üşütecek kadar değil ama düşer ateşi fitilide 6 saat sonra tekrar atabilirsin yarım olarak.

sultan senin eşinin ailesi beni deli etmeye başladı.

bsc23 arkadaşım biz 4 numara beze geçeli çok oldu, 4 numaraya geç taşma sorunu bitsin, bende prima kullsnıyorum mavi olandan , memnunum.

azize kızın poposuna krem sür bepanten olur başka pişik kremide olur belki çatlak vardır . Ama pırt için ve kaka için sancılı uyanmalar rahatsız olmalar hemen her bebekte oluyordur daha boşaltım sistemleri tam hazır değil olacak o kadar kızlar nazlı olur yapacak birşey yok.

jojop elini benimkide emip duruyor , hijyene pek önem vermiyorum bu konuda çünkü tükürüğü o mikropları öldürebilecek bir salgı, hem az alışsınlar mikroba. steril ortamlarda büyüyen bebeklerde ileride daha fazla sorun çıkıyormuş. hapşırma normal bizimkilerde yapıyor, biraz ağzına burnuna su kaçsa , azcık üşüse vb.. hemen hapşuruyor benimki

eclin çilek, kivi vb.. tropikal meyveler alerji yapabilir pek tavsiye etmem şimdi denemeyin.

taçsız prenses benim oğlanda , hatta eminim burdaki herkesin bebesi tv delisi :))) kasıtlı seyrettirmedikçe birşey olmaz. endişelenme. tv ye bakmak otistik yapmaz otizm doğuştan gelen bir hastalıktır canını sıkma, çoookk fazla tv seyrederse en çok geç konusur başka birşey olacağını sanmıyorum.

martenizi şu psikolog arkadaşın dönence ve tv vb.. zararlı demişya, sürekli olmadıkça bence hiçbir zararı yok hatta dikkatlerini topluyor belki yararı bile olabilir. 10 dk dönenceye bakıp incelemesiyle 10 dk benim salladığım cıngırağı izlemesinin ne farkı var. dönenceler öyle ışık hızında dönmüyorlarki zaten sorun olacağını sanmıyorum. Sen keyfine bak arkadaşım akşama kadar tv karşısında oturmuyorlar, dönenceyede bakmıyorlar gerisi boş.

yeso geçmiş olsun , ben kullanmadım ama arkadaşım kullandı umarım hemen geçer.

selam mart anneleri ben biraz geç katıldım aranıza. 5000 küsür mesajıda bir anda okuyamadım:)). ama bundan sonra katılırım inşallah sohbetlerinize...

selam canım ek gıdaya gerek yok verme nasıl olsa mama vermiyormusun zaten. mamada ek gıda zaten , hemde annesütü ile formül mamanın yerini hiçbir gıda tutamazki nasıl olsa yiyecekler her yemekten zamanla. canın istiyorsa tadına baktır alerjik olmayan şeyleri, tuzsuz ve şekersiz olmasına özen göster yemek suyu filan vereceksen. bu arada senin bebiş çok hareketli maşallah ondan az alıyordur kilosunu merak etme .

selam esra hep yazıyorum bir boy büyük bez alın sorun kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…