2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım belki idrardandır bebeklerde oluyormuş genelde bende görmüştüm kızımda dr sordum kristal döküyür dedi

selam canım
oohhh mis gibi oksijen almışsınız ne güzel
banyosunu tek başınamı yaptırıyorsun canım?

selamlar kızlar dün dra gittik bir ay önce çektirdiğimiz kalça usgsinde problem vardı sağ kalça az gelişmişti çok şükür şimdi normalmiş kilomuzda 7500 olmuş 63 cm boyumuz yalnız ben çok şaşırdım 10 gün önce sağlık ocağında 7000 di 10 günde 500 gr çok değilmi yaa drada soramadım unuttum o sıra çok ağlıyordu bebişim..iki farklı tartıda bu kdr fark olurmu ki ya.bide burda tarrttırdığımi zaman 3 gündür kakasını yapmamıştı sonradan yaptı bu etkilermik

gözün aydın canım,maşallah kuzuna
canım bende kızımı dr tarttırdım daha sonraki gündede sağlık ocağında arasında 500 gr fark etti.
ama ben evde kendim dijitalde kucağıma alıp bakıyorum sağlık ocağındakiyle aşağı yukarı aynı oluyor.
kakasınıda yapmamamış olması fark eder bence

arkadaşlar bu pazartesi kızımın 3 aylık kontrolü vardı. kızım 27 günde 700 gram almış. fena değil işte buna şükür umarım böyle devam eder bundan sonra. doktorumuz bol su içmemi söyledi mesela önceden 5 bardak içiyosan 3 katını içeceksin artık dedi. bi de sütün kalitesinin artması için çok yediğimi (temel besinler ve sütlaç, tatlı vb.ne bulursam kısaca) söyledim sütünkalitesinin bununla ilgisi yokmuş meğerse, sadece bol sıvı tüketilecekmiş ben de deli gibi su,çay,meyvesuyu içmeye başladım. bebeğimin iyi gelişmesi için kilo almak pahasına çok yiyordum (hoş potansiyel de yok değil tabi ) artık çok yemeyeceğim kilolarımı da veririm ve bebeğim çok çok emer inşallah

evet canmm doğduğundan beri ben yıkıyorum kızımı:)

hhaayy maşşallah sana azizecim ben eşimini ikna edene kadar göbeğim çatlıyor,işleri çok yoğun
yarın yarın diyip duruyor.sinirlendim bigün kendim yıkadım odam gölcük oldu yanii
haa bide filedemi yıkıyorsun,banyodamı

canmm ben kendim daha rahat yıkıyom sakin sakin:) en güzeli...
küvette yıkıyom canmm file yok,kalın süngerler varya onu koyuyom küvete kızımı yatırıyom çok rahat oluyo sünger.

ilk önce ayaklara su döküyom yavaş yavaş korkmasın diye sonra yukarı doğru çıkıyom:) en son başını yıkıyom...tabi yıkarkende habire konuşuyom güldürüyom keyif alsın diye:) sonrada çıkınca küvetten başlıyo ağlamaya:)

maşallahbirde sağlık ocağında farklı çıkıyor biizimde öyle olmuştu çok güvenmiyorum sağlık ocağındaki tartıya digital değil çünkü

maşallah azizecim bende artık tek başıma yıkıyorum bizimkide öyle çıkınca ağlıyor havuz aldık havuzu doldurcam ılık suyla balkona koyucam havalar ısınsa iyice

arkadaşlar mrhaba
her konu konuşluyor da bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz ona rastlayamadım
beim kızım sallanmadan kesinlikle uyumuyor ,bunu bilmiyor bile
çok alıştı. gece,gündüz farketmiyor muhakkak beşiğini uzun uzun sallıyoruz ancak uyuyor
tabi her uyandığında,mızmızlandığında yine aynı şekilde
karyolasını kaldırdık sallanan beşik aldık bu yüzden
nereye gidersek koca beşiği göürmek zorundayız
ama çok sıkıcı,henüz de 3 aylık vazgeçirebilir miyim
siz ne durumdasınız
tek miyim ben:26:

ooooohhh ne güzel, tek yıkayabilsem hergün yıkıcam ama malesef gün aşırı artık babamızla

benimkide 10gündür ishal dün dr gittik bişey yok dedi ama bizimkide çok sıvı su gibi içinde pütürlükler var bide kokuyor anne sütünden başka hiçbirşey vermiyorum bende yarın götürecem sağlık ocağına diş çıkarma öncesi olbilir diyo herkes ama 4aylık henüz diş için çok erken

tek değilsin canmm:) bende kızımı sallıyom uyuması için yada memede emerken uyuyo...
ooooohhh ne güzel, tek yıkayabilsem hergün yıkıcam ama malesef gün aşırı artık babamızla

yıkarsın canmm korma hiç...

Ben de eskiden tek başıma yıkayamıyordum ama bir gün eşim varken dur dedim kendim yılamayı bir deneyim bakiim becerebilecekmiyim.. düşündüğüm kadar zor değilmiş. kendim yıkıyorum ben de artık. küvet ve file kullanıyorum ben. önce gövdesini ve bacaklarını sabunluyorum. sonra başına geçiyorum. ara ara gövdesine su döküyorum üşümesin diye. sonra başını önden duruluyorum, gövdeyi duruluyorum. sonra hooop arkayı çevirip göğsü sol kolumun üzerinde bacakları da filede kalacak şekilde tutup başının arkasını boynunu sırtını bacaklarını duruluyorum bol bol su dökerek. tabi bu esnada sol elimle koltuk altından kavrıyorum..

bizimki yeni yeni adetler çıkarıyor beşikde sallanıp uyuya bebek şimdi uyumuyor öyle kucakda sallanıcak yada emerek 2gündür yanına yatıp emzik verip poposuu pışpışlayarak uyutmaya çalışıyorum 2kerede olsa becerdiyavaş yavaş alışıcak inşallah zorda olsa

benim kızım gündüz yerde minderinde söylene söylene hatta bazen ağlaya ağlaya uyuyor çok huysuzlanırsa güzelce kollarını sarıp ayağımda sallıyorum 5 dakikada uyuyor yatağına koyuyorum sonra.akşam da banyo yapıyor mayışıp kendi kendine uyuyor 9-10 gibi. sen bence her ağladığında kucağına alma konuşarak sustur sakinleşsin yavaş yavaş dalar belki

tek değilsin canmm:) bende kızımı sallıyom uyuması için yada memede emerken uyuyo...

teşekkürler arkadaşlar ama ağlamak istiyorum:84::84:
benim bebeğim hiç emmedi,o şansım yok
ya dişimi sıkıp uykusuz kala kala alıştırcam ,ya da tek başına uyuyan bir bebek hayaliyle sallamaya devam edicem:82:

çok sakin bir bebek aslında ama işte kucağımda da ,ayağımda da sallayıp uyutsam yatağa koyunca hemen uyanıyor
sonra en baştan beşik sallamaya başlıyoruz
herkesin fikrini alarak ortak çözüm bulmak istiyorum

sanırım ben panikliyorum üşüyücek diye ve filede çenesi titriyo benim kızın su döksemde habire üşüyor yanii.
küvetine bol su dolduruyorum kızımıda içine sokup babası boyun ve koltuk attından tutuyor ve bende köpüklüyorurum,
sonrada sırtını çeviriyor eşim yine destekli şekilde göğsünden kavrıyor köpükleyip duruluyorum ve başına geçiyorum 2 defa şampuanlayıp durulayıp çıkartıyorum kızımı
sonrada basıyor çığlığı yağlama ve giydirme ağlamakala oluyor hep

inşallah kendi kendilerine uyumayı başarırlar canmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…