- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
bizdede aynı sorun var canım ama sadece okyanus suyu verdi. başka ilaç veremem dedi. iyikide kullanmamışsın canım geçmiş olsun.
iyi olmasında sevindim ama gözüne üzüldüm canım yaa. süt sık derler ama ben ilk doğduğunda denemiştim fayda etmemişti. neden şiştiki acaba. geçmiş olsun canım
eli sürekli gözünde canım ya kendi yaptı yada böcek felan gezindi eczacıyla konustuk bişey sürme dedi inmezse doktora gidicez
geçmiş olsun damlacım benimde moralim çok bozuk dün akşam pikniğe gittik benim neyime gezmekse piknik edayı sevdiler tombul yanaklı diye ay kalbimi bozmuyorum ama edayı nezaman yabancı birisi sevse biz ogece ya acillik oluyoruz yada çığlık çığlığa ağlıyoruz tam masayı kurduk yemeği hazırlarken birden bir yağmur yağdımı tabi biz koştur koştur eve geldik neyse gece 12 oldu eda uyumak istiyor tam dalıyor uyku arasım-nda çığlıkla uyanıyor zarzor okuya okuya uyuttum gece 2gibi birden sesi kesilircesine bir ağladı sesi daha çıkmadı zaten ışıkları hala kapatmıyorum yataktan bir fırladım edanın yüzü yanağı enaz 10santim birde derin olarak kesilmiş kolundaki künyesi yavrum 2saat içini çeke çeke ağladı sabah artık 5e geliyordu bayıldı çıkardım fırlattım kolundan künyeyi şimdi yüzüne baktıkça içim parçalanıyor bide banyo yaptırdım acıdı galiba zorla az önce memede uyudu nasıl moralim bozuldu anlatamam bidahada kendime ceza verdim çıkmayacam edayla biryere
ay kıyamam yaa geçmiş olsun. nazarlanıyo çocuklar işte. benimde kızım bugün ne emse yoğurt şeklinde çıkarıyor. Hep kusardı ama böle olmazdı. Her emmeden sonra ağzından beyaz beyaz tortular çıkıyor nedendir acaba bilen varmı???
kızlar çevremde sürekli görüyorum ve pek içime sinmiyor. Sizce ek gıdaya geçtiğimizde bu markette satılan hazır sebze meyve pürelerinden yedirmelimiyiz? Ben pek doğru bulmuyorumda doktorlar öneriyormu acaba bilen varmı? Gerçi dışarıda olduğunda kolay ve zahmetsiz ama ne biliyim işte katkı maddesi falan vardır diye insan korkuyor
günaydın kızlarrr ve güzel bebişler. ebruliciğim iyi eğlenceler canım. üzülme seneye çoook güzel fit bir anne olursun ve kızında büyür beraber denize girersiniz İnşallah.
özlemciğim hasta olmadın İnşallah. biz çok hastayız ve bu durum çoook kötü. birde bende denizi sadece gezmek için severim girmeyi sevmem. ama yayla de hiiiç gelmem.
eclinciğim elti gezmen iyi geçmiştir canını sıkmamıştır İnşallah.
damlacığım mert nasıl oldu iyileşmiştir İnşallah.
begonvil geçmiş olsun canım. kuzucuğun iyi olmasına sevindim. çok şükür ucuz atlatmışsınız.
ske canım bizde ev kuşuyuz. arada annemlere gidiyorduk bide biliyorsun nadirde olsa kaynanamlar. kaynanamlar defteri kapandı çok şükür. evde daha rahat ediyorum onu gördüm ben canım. inan bi kişi görsen kırk laf çıkıyor ağzından çıktığına gittiğine pişman oluyorsun. araba konusundada kusura bakma çok anlayışsızlar. ya sizin bebeğiniz var. birde gezmek için araba isteyenlerden nefret ederim. ya hastalığı anlarım ama gezmek. bizim arabayıda sürekli isterler eşim çok sinirleniyor artık bahanede var. bebek hasta diyor vermiyor. ya insan ihtiyacı olmayan bişeyi niye alır öyle değilmi. herhalde süs olsun yada başkaları binsin gezsin diye kimse araba almaz. birde uzun mesafe gitmişler.
hatice sizin arabayada çok üzüldüm canım yaaa.
eşimin bi akrabası vardı yok düğüne gidecez eşimin saçı bozulmasın. bu arada akrabaları falan değil kadın nereye gitse saçını yapar kuaför kendisi. yok hasta ziyaretine gidecez. ve her defasında 300 500 arabanın bi yerlerine gidiyordu. şimdi vermiyor. birde adamın babasınında arabası var vermiyor diye şikayet ediyorlardı bir gün adam karısına vermez tabi sana kaç kere alınca zamanında getirelim dedim sen şurayada gidelim burayada gidelim dedin dedin artık vermiyor işte demezmi. o zaman anladım olayı.
selam annecikler benim canım sıkkın biraz.kızımın öksürüğü hala geçmedi.dün 3. ay kontrolümüz vardı sağlık ocağına gittik.gitmişken aile hekimine de gösterdik öksürüğü geçmediği için.göğsünü,sırtını dinledi.hırıltısı var hala,antibiyotik verelim ilerlemesin dedi.tamam dedim.zıtromax diye bi ilaç verdi.diğerlerini kullanmaya devam et dedi.neyse aldık ilaçları geldik eve.dün rota aşısı da olmuştu kızım.aşıda aşırı karın ağrısı ve gaz yaptı bütün gün ağladı hep kucağımda durdu.bende o arada yarım yamalak prospektüsü okudum.ama ilacı vermedim daha sonra düzgünce okuyup akşama veririm diye düşündüm.aradan 1-2 saat geçti eşim geldi telaşla ilacı verdin mi diye.bende hayır dedim hem fırsat olmadı prospektüsü düzgün okumadım ilacı da hazırlamadım vaktim olmadı dedim.sakın verme zaten ben okudum dedi.bir baktık "6 ayın altındaki bebeklerde azitromisinin etkinliği ve GÜVENİRLİĞİ henüz gösterilmemiş olduğundan kullanılması önerilmez." yazıyor.nasıl sinir oldum anlatamam.ya doktora güvenip prospektüsü okumadan verseydik, zaten grip bağışıklığı zayıf durumda ya bişey olsaydı. hemde antibiyotik.o da insandır gözden kaçırmıştır diyorum ama bu çok hassas bi konu ve daha çok küçük.neyseki vermemiştik ama düşündükçe sinir oluyorum
geçmiş olsun damlacım benimde moralim çok bozuk dün akşam pikniğe gittik benim neyime gezmekse piknik edayı sevdiler tombul yanaklı diye ay kalbimi bozmuyorum ama edayı nezaman yabancı birisi sevse biz ogece ya acillik oluyoruz yada çığlık çığlığa ağlıyoruz tam masayı kurduk yemeği hazırlarken birden bir yağmur yağdımı tabi biz koştur koştur eve geldik neyse gece 12 oldu eda uyumak istiyor tam dalıyor uyku arasım-nda çığlıkla uyanıyor zarzor okuya okuya uyuttum gece 2gibi birden sesi kesilircesine bir ağladı sesi daha çıkmadı zaten ışıkları hala kapatmıyorum yataktan bir fırladım edanın yüzü yanağı enaz 10santim birde derin olarak kesilmiş kolundaki künyesi yavrum 2saat içini çeke çeke ağladı sabah artık 5e geliyordu bayıldı çıkardım fırlattım kolundan künyeyi şimdi yüzüne baktıkça içim parçalanıyor bide banyo yaptırdım acıdı galiba zorla az önce memede uyudu nasıl moralim bozuldu anlatamam bidahada kendime ceza verdim çıkmayacam edayla biryere
herkese iyi geceler dicem ama kimsecikler yok...gezmelerden anca firsat buldum
sorma canim bu sefer hayret ettim iyiydi,esimde sasirdi...amannn banane zaten hep gördügüm biri degilki hic takmiyom blie...hic gitmek istemedigim yerlerin basindan 1 numaranapim gülü seven dikenine katlanir...ordan geldik geleli oglum kucaktan inmek istemiyo,hep agliyo,,VALLA cok akilli uslu oglum vardi,ne oluyosa hep kaynimlar bize geldiginde yada biz oraya gittigimizde bu cocuk böyle oluyo,hayret heralde anliyo, annesi sevmiyoya o da sevmiyo
ayy gecmis olsun canim,,iyiki beklemissin,,,sinir oldum nasil bi doktormus o öyle...
ayyyyyyyy kiyamammm ben canim yaaa...bunlan gecmis olsun,bende korktum simdi,bizimkinin kolundada var hemen cikarim uyanir uyanmaz,
nazar bende cok korkarim,peygamberimizin hadislerinde söz ettigi gibi "-nazar deveyi tencereye,insani mezara götür" hep bu sözü aklima gelir,ben bile severken kirk kere MASALLAH cekerim,RABBIM yavrularimizi korusun nazarlardan,,,benim oglanda gören herkes ne tombul,kar gibi bembeyaz,ne güzelde gülüyo,bu 3 aylik olmamaz falan filan...ve eve geldigimizde macimiz basliyo...gecenlerde esimin kuzenlerine gitmistik,sohbet arasinda kizinin kustugunu falan anlatti,,bende dedimki MASALLAH bizimkisi hic kusmadi dogdu dogali dedim,ve eve geldigimiz günden beri kusuyo,ya nazar degdi yada soguk aldi...(günahini almim yinede) ve en son 1 saat önce yine cikardi mama ictikten sonra gazini cikarirkenyavrum benim yaaaa.ALLAHIM sen koru bütün bebeleri
ben nazara kesinlikle inanıyorum benim 3yaşında erkek kardeşim ölmüş nazardan şimdi olsa 28 yaşında olacaktı annem babaanneme bırakmış işleri varmış dışarda babaanneminde misafiri gelmiş çocuk ağlamış su istemiş babaannemden suyada (hudidem )diyomuş ne alakaysa anlamamış kadın cağaz gelen misafir bu küçük gelinin oğlu değilmi demiş ne kilolu demiş gözlere bak hele annem gelmiş çocuk nasıl ağlıyor feryat figan sormuş tabi bişeymi oldu yok gecede susmayınca dr götürmüşler dr bakarbakmaz annemi çıkartmış dışarı babama bu çocuk kör olmuş hani afedersin bir hayvanın boynuna ip takarda yerde sürüklersinya bu çocuk şuanda öyle acı çekiyor demiş sabah ezanını bulmaz demiş zaten 2saat geçmemiş annem hala ağlayarak anlatır nasıl bağıra bağıra can verdiğini okadından nefret ediyoruz ailece ve şuanda oda yatalak felçli başkları bakıyor sürünüyor yerlerde dahada sürünsün inşallah neden bukadar çok nazardan korktuğumu anladınızmı bu olayı hiç hatırlamak dahi istemiyorum çok kötü oluyurum yine hıçkırıklara boğuldum zavallı kardeşim adi bi kadının nazarından öldü RABBİM KORU YAVRULARIMIZI KEM GÖZLERE KARŞI
i
ben nazara kesinlikle inanıyorum benim 3yaşında erkek kardeşim ölmüş nazardan şimdi olsa 28 yaşında olacaktı annem babaanneme bırakmış işleri varmış dışarda babaanneminde misafiri gelmiş çocuk ağlamış su istemiş babaannemden suyada (hudidem )diyomuş ne alakaysa anlamamış kadın cağaz gelen misafir bu küçük gelinin oğlu değilmi demiş ne kilolu demiş gözlere bak hele annem gelmiş çocuk nasıl ağlıyor feryat figan sormuş tabi bişeymi oldu yok gecede susmayınca dr götürmüşler dr bakarbakmaz annemi çıkartmış dışarı babama bu çocuk kör olmuş hani afedersin bir hayvanın boynuna ip takarda yerde sürüklersinya bu çocuk şuanda öyle acı çekiyor demiş sabah ezanını bulmaz demiş zaten 2saat geçmemiş annem hala ağlayarak anlatır nasıl bağıra bağıra can verdiğini okadından nefret ediyoruz ailece ve şuanda oda yatalak felçli başkları bakıyor sürünüyor yerlerde dahada sürünsün inşallah neden bukadar çok nazardan korktuğumu anladınızmı bu olayı hiç hatırlamak dahi istemiyorum çok kötü oluyurum yine hıçkırıklara boğuldum zavallı kardeşim adi bi kadının nazarından öldü RABBİM KORU YAVRULARIMIZI KEM GÖZLERE KARŞI
i
nazardan ben de korkuyorum.kendi kendime severken bile hep kırk kere maşallah diyorum.bir de nazar iyi anlamda da değiyor,yani çok sevildiklerinde de.bebeklerin yıldızı hafif.seminer döneminden bir hafta önce annemler gelmişti,teyzem,kuzenlerim,kardeşlerim...üç gün kaldılar..inanın çocuk eridi diyebilirim..çok seviliyor sevildiğinde de nazar topluyor.en son anne annem bu çocuğu bir yere götürmüyoruz kendi aramızda nazar çekiyor deyip herkesi odadan çıkarttı..ve ertesi gün de mesafe koydurdu,kucaklarına vermedi filan..o gece kızım rahat uyudu.dediğim gibi herkesin nazarı değiyor,sadece kem gözlü olmaya gerek yok,ha bir de duyduğuma göre sadece annenin nazarı değmezmiş.süt verdiği için.baba da nazar değdirebilirmiş.
bu arada haticecim üzülme,bizim babamızda nöbetçi pazar pazar...araba da serviste...sadece civarı dolaşabiliriz bebişimle.yakında bir pastane var oraya gitmeyi düşünüyorum kızımla kahvaltıya.ya da sizi davet edelim?
selam annecikler benim canım sıkkın biraz.kızımın öksürüğü hala geçmedi.dün 3. ay kontrolümüz vardı sağlık ocağına gittik.gitmişken aile hekimine de gösterdik öksürüğü geçmediği için.göğsünü,sırtını dinledi.hırıltısı var hala,antibiyotik verelim ilerlemesin dedi.tamam dedim.zıtromax diye bi ilaç verdi.diğerlerini kullanmaya devam et dedi.neyse aldık ilaçları geldik eve.dün rota aşısı da olmuştu kızım.aşıda aşırı karın ağrısı ve gaz yaptı bütün gün ağladı hep kucağımda durdu.bende o arada yarım yamalak prospektüsü okudum.ama ilacı vermedim daha sonra düzgünce okuyup akşama veririm diye düşündüm.aradan 1-2 saat geçti eşim geldi telaşla ilacı verdin mi diye.bende hayır dedim hem fırsat olmadı prospektüsü düzgün okumadım ilacı da hazırlamadım vaktim olmadı dedim.sakın verme zaten ben okudum dedi.bir baktık "6 ayın altındaki bebeklerde azitromisinin etkinliği ve GÜVENİRLİĞİ henüz gösterilmemiş olduğundan kullanılması önerilmez." yazıyor.nasıl sinir oldum anlatamam.ya doktora güvenip prospektüsü okumadan verseydik, zaten grip bağışıklığı zayıf durumda ya bişey olsaydı. hemde antibiyotik.o da insandır gözden kaçırmıştır diyorum ama bu çok hassas bi konu ve daha çok küçük.neyseki vermemiştik ama düşündükçe sinir oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?