2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

eli sürekli gözünde canım ya kendi yaptı yada böcek felan gezindi eczacıyla konustuk bişey sürme dedi inmezse doktora gidicez

eli sürekli gözünde canım ya kendi yaptı yada böcek felan gezindi eczacıyla konustuk bişey sürme dedi inmezse doktora gidicez

canım elleri gözlerinde ya belki tırnağından falan olmuştur. uykusu gelince elini gözüne götürüyorsa oda. geçer inşallah canım

geçmiş olsun damlacım benimde moralim çok bozuk dün akşam pikniğe gittik benim neyime gezmekse piknik edayı sevdiler tombul yanaklı diye ay kalbimi bozmuyorum ama edayı nezaman yabancı birisi sevse biz ogece ya acillik oluyoruz yada çığlık çığlığa ağlıyoruz tam masayı kurduk yemeği hazırlarken birden bir yağmur yağdımı tabi biz koştur koştur eve geldik neyse gece 12 oldu eda uyumak istiyor tam dalıyor uyku arasım-nda çığlıkla uyanıyor zarzor okuya okuya uyuttum gece 2gibi birden sesi kesilircesine bir ağladı sesi daha çıkmadı zaten ışıkları hala kapatmıyorum yataktan bir fırladım edanın yüzü yanağı enaz 10santim birde derin olarak kesilmiş kolundaki künyesi yavrum 2saat içini çeke çeke ağladı sabah artık 5e geliyordu bayıldı çıkardım fırlattım kolundan künyeyi şimdi yüzüne baktıkça içim parçalanıyor bide banyo yaptırdım acıdı galiba zorla az önce memede uyudu nasıl moralim bozuldu anlatamam bidahada kendime ceza verdim çıkmayacam edayla biryere

ay kıyamam yaa geçmiş olsun. nazarlanıyo çocuklar işte. benimde kızım bugün ne emse yoğurt şeklinde çıkarıyor. Hep kusardı ama böle olmazdı. Her emmeden sonra ağzından beyaz beyaz tortular çıkıyor nedendir acaba bilen varmı???

canım bizim dr tortulu olrsa korkma demişti sıvı gelirsede üşütmüştü edadada başladı yoğurt şeklinde çıkarma bütün bebeklerde oluyor geneldedoymuyolar memeye bide biz kaldırıyor mideye inmeden zaten çok hassaslar korkma bence

selam kızloar bugun annemlerle pikniğe gitmiştik.bnm sıpa süt az geliyo diye bas bas bağırdı bi ara emmek istemedi.mamada almamıştım yanıma market vardı yakında hero baby elmalı muhalllebi aldık 4.ay içindi.sıpam nerdeyse kavanozun dibine getirdi yedi çoğunu.bi zararı olmaz dimi annem bişey olmaz çocuk açmı kalsın dedi bende öyle diyince bişey diyemedim yedi napıyım.eşşek sıpası bide iştahlı yiyorki..

buarada bnm oğluşuda gelen sevdi giden sevdi inş nazarlara gelmez hep okudum bende insanlar severken

kızlar çevremde sürekli görüyorum ve pek içime sinmiyor. Sizce ek gıdaya geçtiğimizde bu markette satılan hazır sebze meyve pürelerinden yedirmelimiyiz? Ben pek doğru bulmuyorumda doktorlar öneriyormu acaba bilen varmı? Gerçi dışarıda olduğunda kolay ve zahmetsiz ama ne biliyim işte katkı maddesi falan vardır diye insan korkuyor

sultancım sağol canım inşallah geçer oda haticecim büyük geçmiş olsun bende nazara çok inanırım allah korusun bebişlerimizi

hazir gidalarda raf omrunu uzatmak icin koruyucu madde kullaniyorlar evde hazirlamak en sagliklisi bence en azindan belirli bir sure . artik yedigimiz her seyin icinde bulunan bu maddelerden bebeklerimiz biraz buyuyene kadar sakinmanin taraftariyim ben canim. tabi raftaki cazip geliyor kullanim kolayligindan hele de minikler bizi boylesine yordugundan ama zaten her zahmetlerine katlanmiyor muyuz varsin bu da olsun.bir de kucuk not sebzeleri buharda pisirirsek vitamin kaybini buyuk olcude onleriz

herkes uyumuş kimsecikler yok tüh canmız sıkılmıştı bizimde neyse öpüyoruz sizleri kendinize iyi davranın

herkese iyi geceler dicem ama kimsecikler yok...gezmelerden anca firsat buldum

sorma canim bu sefer hayret ettim iyiydi,esimde sasirdi...amannn banane zaten hep gördügüm biri degilki hic takmiyom blie...hic gitmek istemedigim yerlerin basindan 1 numara napim gülü seven dikenine katlanir...ordan geldik geleli oglum kucaktan inmek istemiyo,hep agliyo,,VALLA cok akilli uslu oglum vardi,ne oluyosa hep kaynimlar bize geldiginde yada biz oraya gittigimizde bu cocuk böyle oluyo,hayret heralde anliyo, annesi sevmiyoya o da sevmiyo

ayy gecmis olsun canim,,iyiki beklemissin,,,sinir oldum nasil bi doktormus o öyle...

ayyyyyyyy kiyamammm ben canim yaaa...bunlan gecmis olsun,bende korktum simdi,bizimkinin kolundada var hemen cikarim uyanir uyanmaz,
nazar bende cok korkarim,peygamberimizin hadislerinde söz ettigi gibi "-nazar deveyi tencereye,insani mezara götür" hep bu sözü aklima gelir,ben bile severken kirk kere MASALLAH cekerim,RABBIM yavrularimizi korusun nazarlardan,,,benim oglanda gören herkes ne tombul,kar gibi bembeyaz,ne güzelde gülüyo,bu 3 aylik olmamaz falan filan...ve eve geldigimizde macimiz basliyo...gecenlerde esimin kuzenlerine gitmistik,sohbet arasinda kizinin kustugunu falan anlatti,,bende dedimki MASALLAH bizimkisi hic kusmadi dogdu dogali dedim,ve eve geldigimiz günden beri kusuyo,ya nazar degdi yada soguk aldi...(günahini almim yinede) ve en son 1 saat önce yine cikardi mama ictikten sonra gazini cikarirken yavrum benim yaaaa.ALLAHIM sen koru bütün bebeleri

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn en güzelinden bugün şımartın kendinizi yatakta oynayın ailece biz hasretiz herşeye yaz aylarından bayramlardan yılbaşından nefret ediyorum eşimi bizden koparıyor 12gün oldu görmeyeli üzülüyor adam eda gelin olursada göremem diye bende korkma ozamana kadar yaşlalınırsın diyorum bugün mutlu olun bizim içinde

Son düzenleme:

ben nazara kesinlikle inanıyorum benim 3yaşında erkek kardeşim ölmüş nazardan şimdi olsa 28 yaşında olacaktı annem babaanneme bırakmış işleri varmış dışarda babaanneminde misafiri gelmiş çocuk ağlamış su istemiş babaannemden suyada (hudidem )diyomuş ne alakaysa anlamamış kadın cağaz gelen misafir bu küçük gelinin oğlu değilmi demiş ne kilolu demiş gözlere bak hele annem gelmiş çocuk nasıl ağlıyor feryat figan sormuş tabi bişeymi oldu yok gecede susmayınca dr götürmüşler dr bakarbakmaz annemi çıkartmış dışarı babama bu çocuk kör olmuş hani afedersin bir hayvanın boynuna ip takarda yerde sürüklersinya bu çocuk şuanda öyle acı çekiyor demiş sabah ezanını bulmaz demiş zaten 2saat geçmemiş annem hala ağlayarak anlatır nasıl bağıra bağıra can verdiğini okadından nefret ediyoruz ailece ve şuanda oda yatalak felçli başkları bakıyor sürünüyor yerlerde dahada sürünsün inşallah neden bukadar çok nazardan korktuğumu anladınızmı bu olayı hiç hatırlamak dahi istemiyorum çok kötü oluyurum yine hıçkırıklara boğuldum zavallı kardeşim adi bi kadının nazarından öldü RABBİM KORU YAVRULARIMIZI KEM GÖZLERE KARŞI
i

icim parcalandi,insan bi Masallah der...Rabbim sabir versin annene ve ailenize,cok zor biseydir,ALLAHIM kimseye yasatmasin..bildigim kadariyla kiskanc haset kisilerin degermis,hatta gecenlerde bu konuya seda sayanda cikan hoca ömer celakilda demisti,nazar gözden negatif enerji yaymakmis,VALLA eltime gittigim o günden beri cocugumda huy degisimleri oldu,zaten aileden bazilari diyodu,seni kiskaniyo diye,belki kiskanclikla sevdiyse yavrumu,rüyasinda bile agliyarak uyaniyo...geldik geleli kucaktan inmiyo,kucakta uyumak istiyo,koyunca yikiyo,sali asi oldu 2 gün sürdü huysuzlugu,persembe oynuyodu kendi kendine elleriyle,asida bile bu kadar huysuzlanmadi,ordan geldik geleli cocuk böyle,esimede dedim abinlerden geldik geleli cocugumun huyu degisti,göz degdiler,bisey demiyo,aman laf attirmaz,onlarin yüzünden neler yasatik,sinir oluyom yaaa,görmek bile istemiyom,ama diger abilerini kardeslerini cok seviyom ve cok iyi anlasiyoz,öyle arkadas gibiyiz,ALLAHIM icimide biliyo,ama onu hic sevemedim,icim kaynamiyo,hep kendilerini düsünüyo,hep bize hep bize.bizi borclara soktular kendileri ohhh rahat...ki borclara sokarken benim ruhum bile duymamis,ay neyse sinirlerim bozuluyo..
eskiden benim amcamin ilk kizida nazardan ölmüs,ayni sekilde misafirlige gitmisler,eve geldiginde cok aglamis,tabi bi kac gün sürmüs,o zamanlar tabi bizim gbi her aglamada doktora götürmemisler,yavrum sapasaglam kiz doktora götürdüklerinde yasamaz demis..bi kac gün sürmüs,biden hasta olmus,simdi tam hastaligini hatirlamiyorum ama 2günde ölmüs ,, ve fotolardan bakiyorumda gercekten MASALLAH cok güzel bi kizmis,ve benim yaslarimdaymis,hala üzülerek anlatirlar...bende her misafirlikten geldigimde bol bol okurum,Allahim nazarlardan korusun tüm yavrularimizi

nazardan ben de korkuyorum.kendi kendime severken bile hep kırk kere maşallah diyorum.bir de nazar iyi anlamda da değiyor,yani çok sevildiklerinde de.bebeklerin yıldızı hafif.seminer döneminden bir hafta önce annemler gelmişti,teyzem,kuzenlerim,kardeşlerim...üç gün kaldılar..inanın çocuk eridi diyebilirim..çok seviliyor sevildiğinde de nazar topluyor.en son anne annem bu çocuğu bir yere götürmüyoruz kendi aramızda nazar çekiyor deyip herkesi odadan çıkarttı..ve ertesi gün de mesafe koydurdu,kucaklarına vermedi filan..o gece kızım rahat uyudu.dediğim gibi herkesin nazarı değiyor,sadece kem gözlü olmaya gerek yok,ha bir de duyduğuma göre sadece annenin nazarı değmezmiş.süt verdiği için.baba da nazar değdirebilirmiş.
bu arada haticecim üzülme,bizim babamızda nöbetçi pazar pazar...araba da serviste...sadece civarı dolaşabiliriz bebişimle.yakında bir pastane var oraya gitmeyi düşünüyorum kızımla kahvaltıya.ya da sizi davet edelim?

günaydın kızlar..dün oğluşuma oyuncak aldım peluş bi eşek ayakları çıngırak gibi çok sevimli bişey nettede görmüştüm ama şlmdi bulamadım size link verecektim bulursam biara koyarım.oğlum okdr sevdiki anlatamam daha önce hiç bişeyi tutmaya çalışmamıştı bu eşeği tutuyor sarılıyor ve tabiki hemen ağzına götürüyor yanına yaklaştırıp çıngırağı sallayınca gözlerini bi açıyo ayaklarını tepmeye başlıyo çok sevimli oluyo ya:))

arkdaşlar merhaba, tatile gitmiş annelere sorularım olacak
1. Denize hangi saatlerde ne kadar süreyle soktunuz??
2. Düzenleri çok bozuldu mu?
3. Uçakta özellikle dikkat etmem gereken bişey var mı?
4. Hiç dışarı çıkmadığınız saat aralığı var mı??
5. Denize sokarken şu havuz için olan bezlerden mi kullandınız mayo mu giydirdiniz??
6. Yanıma olmazsa olmaz alacağım aklıma gelmeyen bişey olAbilir mi klasik şeyler dışında?
7. Başka önerileriniz varsa neler?
Bu ayın sonunda sideye gideceğiz rahatım da ama gene de tecrübeleri sormak lazım sağolun öptüm hepinizi

teşekkür ederiz teyzesi siz buyurun bize ben ancak edanın sayesinde az önce ayakta atıştırdım bişeyler yalnızız bugün aslında babamız gelecekti bugün ama yine grup gezisinde napalım buda meslek para kazanıyor sonuçta bazen kendi kendime düşünüyorumda acaba eda yokken ben ne yapıyormuşum hadi hafta içi çalışıyordum ya hafta sonu iki gün birgünde temizlik 5yıl boyunca ne gereksiz şeylerle avunmuşum şimdi doyamıyorum yavruma teyzemler kızıyorlar bana bu çocuğa ençok sen nazar ediyosun diye sürekli kıyafet değiştiriyorum dide edanın gözleri masmavi biriyle gözgöze geldiği zaman hemen nazarlanıyor oyüzden ben artık biriyle sohbet ederken önce okuyorum sonra sohbet ediyorum

Son düzenleme:

canım konu geçmiş fakat bende bişiler yazmak istedim seni bilgilendirmek açısından...benim bebeğimde yarın tam 4 aylık oluyo ve şuan senin bebeğindeki belirtilerin aynısı benim bebeğimdede var öksürük hırıltı...bende aile hekimine gösterdim daha bebeğin küçük bişi vermicem dedi..aradan 1 hafta geçmedi hala öksürüğü devam edince yine gösterdim bu sefer başka doktora aile hekimimiz yerinde olmadığı için oda aynı şekilde muayene etti ve ilaç vermedi..aradan 2 gün geçti yine gitttim hocam en azından öksürük şurubu verin diye rica ettim anca öle verdiler ki senin bebeğin 3 aylık nasıl olurda antibiyotik verir anlamış değilim..ben şurubu yarım ölçek veriyorum ve sık sık emziriyorum..muhtemelen soğuk algınlığı her ikimizin bebeğindede ve bu ister istemez 10 gün devam edicek ve geçicek öksürüğün önüne geçmek için şurup tamam da bu yaşta dicektim az kalsın yaşıda yok miniklerin bu ayda diyim bari nasıl olurda bi soğuk algınlığına antibiyotik yazar yaa...şimdiden küçücük bünyeyi alıştırmaları hiç doğru gelmedi bana...
bizim aile hekimimiz ve diğer bayan doktor zorla 3.kez gitmeme rağmen verdiler oda şurup yani..aman aman şimdiden alışmasın canım dikkat et geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…