ben anladım eda kesinlikle sizinle konuşmamı kıskanıyor bidefa uyuttum kapıcı zile bastı bidefada komşu geldi zaten uymuyor iyice sinirlerim ozuldu komşuya kızdım sinirimden eda zaten çok zor uyuyan bir bebek zili söktüm attım busefer gümgüm kapıya vuruyorlar ney komşunun kızı hatice yenge edayı sevebilirmiyim bi sinirlendim eda meda yok dedim herkesinki banyo yapınca uyur benimki aksine uyumamak için nasıl direniyor bir görseniz tabiki yine kucağımda niye uyumuyosun diyorum yüzüme bakıp sesli gülüyorya eşşek böyle bir aşk yok olamaz asla 2saat uyuduğu zaman özlüyorum gidip yatakta öpüyorum yiyorum yarın 3aşımız var 4 ay sonu aşısı yaptıran anneler çok ateş yapıyormu
arkdaşlar merhaba, tatile gitmiş annelere sorularım olacak
1. Denize hangi saatlerde ne kadar süreyle soktunuz??
2. Düzenleri çok bozuldu mu?
3. Uçakta özellikle dikkat etmem gereken bişey var mı?
4. Hiç dışarı çıkmadığınız saat aralığı var mı??
5. Denize sokarken şu havuz için olan bezlerden mi kullandınız mayo mu giydirdiniz??
6. Yanıma olmazsa olmaz alacağım aklıma gelmeyen bişey olAbilir mi klasik şeyler dışında?
7. Başka önerileriniz varsa neler?
Bu ayın sonunda sideye gideceğiz rahatım da ama gene de tecrübeleri sormak lazım sağolun öptüm hepinizi
Çok güzel görünüyor Emelcim.Yalnız İçi biraz dar gibi geldi bana. Gerçi 13 kg a kadarmış dar olmaması lazım ama.Bizim oğlan ellerini yanlara filan açıyor beşiğe değdiği zaman da düzgün uyuyamıyor.Geniş yerde uyumayı seviyor.Almila nasıl?
selam canım şu an tatildeyim bildiim kadarıyla cevaplayayım.ben de sidedeyim..
1) daha denize sokmadım çok sıcak değil yani soğuk değil de ilk girişte biz bile ürperioruz çocuğu sokamadım belki havalar iice ısıncakmış sokarım ama 1 kere o da denizin vitaminini alsın die..
2) 3 gün oldu Allaha şükür şimdilik iiz..hatta açık havaya çıktımız halinden memnun gibi..sıkılmış yavrum..balkona çıkarıorum içeri girdiğimizde bağırıo..
3) uçak yolcuğu yapmadık cnm..
4) balkona genelde gölge olduunda hep çıkartıorum güneşe de genelde saat kaç olursa olsun çıkarmamaya çalışıorum ya da arabayla çıkartıp arabasının üstünü örtüorum çünkü güneş kremi kullnamadım bi türlü...sebamed var ama ne de olsa kimyasal e bebeik de daha 3 aylık..çok hafif sabah erken saat biraz güneş gösteriorum..
5) sokarsam çıplak sokmayı düşünüorum..daha küçük ne anlıcak zaten 1 kere sokarım en fazla...
6)bebeğin herşyini yanıma aldım diyebilirim canım..sadece yatağını getirmedik ama evde olduumuz için koltuklardan yatak yaptık..bunun dışında kıyafet ilaç ateş ölçerler bez şapka şampuanları sabunu ne bilim her şeyini çıngırağı..ana kucağı...arabası önemli bence..bolca battaniyes..booolca çıt çıtlı bady onla gezdiriorm..
klimadan olabildiğnce uzak tutup ceraynda bırakmamalıyız..terletmemelyiz..pişirmemeliyiz..ayağından çorabını çıkartmıorum hiç gazlandırmamalıyız..bunlara dikkat ediorum canım..
BİZ DE YAPMAI CANIM yaparsa 1 paranox s işlem tamam
geçmiş olsun canım epey geç oldu ama ancak geçmişi okuyabildim..dr'lar aynı sınfta aynı hocadan ders alsalar bile değişik değişik tiplerde oluyorlar....muhtemelen dalgınlığına gelmiştir diyelim..
güle güle ...iyi tati,ller damlacım.ayrıca geçte olsa geçmiş olsun..
ayyy hatice geçmiş olsun bende çok korkmuştum böyle bişeyden ve başını boynuma sürttüğü için kolyemi falan çıkardım künyemi çıkardım emzirirken boynunu falan çizmesin diye tek alyansım kaldıydı geçen gün onu da çıkardım..banyo sonrası çıplakken karnını çizmişnazara bende inanırım ama kalbini bu kadar da bozma..cevşenini tak üstüne ve sonra her akşam oku cevşeni kızın üstüne bişeycikler olmaz Allah'ın izniyle...kapatma kendini eve..
Rabbim mahşerde şefaatinden mahrum etmesin...gerçekten çok üzüldüm okurken içim parçalandı....başınız sağolsun ve Allah'ım kimseye evlat acısı yaşatmasın...
amin canım rabbim yaşatmasın kimseye
Rabbim hakkınızda ne hayırlıysa onu versin ama inşallah gönlüne göre olur...ahhhh ahhh birtek annem olsun bana bişey olmaz diye bir şarkı vardı ya ne kadar doğru
[
annem bana uyurken o kadar sık bakma sevme demişti..melekler uyurken bebişlerin yanına gelir huzursuz etme demişti ama ne kadar doğru bilemem..ben arasıra sadece yüzü kapnmış mı diye bakıyorumm..bzde perşembe günü aşı olucaz 2.ay aşılarının aynıymış bakalım 2.ayda ateşlenmeiştik bu seferde inşallah bişeycikler olmaz
geçen aşıda hiçbirşey vermedim paranox s yi kimisi önce ver diyo ama ben yinede beklemek istiyorum
pişik kremi popolin omega, yağ tatlı badem yağı kozmetiğe hiç gerek yok demişti doktorumuz o kadar çabuk emiliyor ki ve uzun süre yumuşacık oluyor bebişin cildi bu arada yazın yağ değil losyon kullanılır ama ben daha losyona geçmedim badem yağıyla devam edilebilir mi sormaım daha
ben anladım eda kesinlikle sizinle konuşmamı kıskanıyor bidefa uyuttum kapıcı zile bastı bidefada komşu geldi zaten uymuyor iyice sinirlerim ozuldu komşuya kızdım sinirimden eda zaten çok zor uyuyan bir bebek zili söktüm attım busefer gümgüm kapıya vuruyorlar ney komşunun kızı hatice yenge edayı sevebilirmiyim bi sinirlendim eda meda yok dedim herkesinki banyo yapınca uyur benimki aksine uyumamak için nasıl direniyor bir görseniz tabiki yine kucağımda niye uyumuyosun diyorum yüzüme bakıp sesli gülüyorya eşşek böyle bir aşk yok olamaz asla 2saat uyuduğu zaman özlüyorum gidip yatakta öpüyorum yiyorum yarın 3aşımız var 4 ay sonu aşısı yaptıran anneler çok ateş yapıyormu
slm annişler nasılsınız bakim...biz bu ctesi annemlere gidicez inşallah öyle mutluyum ki anlatamam... çok yoruldum ve çok özledim 3 hafta kadar kalıcaz orda inşallah tazelenip gelicem
sabahtan beri ne alıntı yapabiliyorum ne de beğenebiliyorum meğer giriş yapmamışım saf ben
hasta olan bebişlerimize çok geçmiş olsun..çabucak iyileşsin kuzular..bugün doktora gittik rota aşımızı olduk.sonra pazara gittik meşhur salı pazarı cuma da kuruluyor oraya..2 beden büyük tişörtler üst44 alt 42 beden olan tankini denen mayodan aldım.ya benim göğüslerim zaten büyüktü şimdi heralde 105 beden küçülür mü sonra bunlar yaa yakışmıyo hiçbir şey üst bedende
30 faktörle 50 faktör arasında yüzde 3lük bir fark vardır ve 50 faktörde çok daha fazla kimyasal vbardır doğru söylemiş sebamedci ama kesinlikle kimyasal koruyucu kullnılmamalı mustelanın var galiba fiziksel koruyuculu kremi sunblock diye aratın internette ayrıca penye bi alt üst fiziksel koruyucuyla aynı işi yapar
selam annecikler benim canım sıkkın biraz.kızımın öksürüğü hala geçmedi.dün 3. ay kontrolümüz vardı sağlık ocağına gittik.gitmişken aile hekimine de gösterdik öksürüğü geçmediği için.göğsünü,sırtını dinledi.hırıltısı var hala,antibiyotik verelim ilerlemesin dedi.tamam dedim.zıtromax diye bi ilaç verdi.diğerlerini kullanmaya devam et dedi.neyse aldık ilaçları geldik eve.dün rota aşısı da olmuştu kızım.aşıda aşırı karın ağrısı ve gaz yaptı bütün gün ağladı hep kucağımda durdu.bende o arada yarım yamalak prospektüsü okudum.ama ilacı vermedim daha sonra düzgünce okuyup akşama veririm diye düşündüm.aradan 1-2 saat geçti eşim geldi telaşla ilacı verdin mi diye.bende hayır dedim hem fırsat olmadı prospektüsü düzgün okumadım ilacı da hazırlamadım vaktim olmadı dedim.sakın verme zaten ben okudum dedi.bir baktık "6 ayın altındaki bebeklerde azitromisinin etkinliği ve GÜVENİRLİĞİ henüz gösterilmemiş olduğundan kullanılması önerilmez." yazıyor.nasıl sinir oldum anlatamam.ya doktora güvenip prospektüsü okumadan verseydik, zaten grip bağışıklığı zayıf durumda ya bişey olsaydı. hemde antibiyotik.o da insandır gözden kaçırmıştır diyorum ama bu çok hassas bi konu ve daha çok küçük.neyseki vermemiştik ama düşündükçe sinir oluyorum
icim parcalandi,insan bi Masallah der...Rabbim sabir versin annene ve ailenize,cok zor biseydir,ALLAHIM kimseye yasatmasin..bildigim kadariyla kiskanc haset kisilerin degermis,hatta gecenlerde bu konuya seda sayanda cikan hoca ömer celakilda demisti,nazar gözden negatif enerji yaymakmis,VALLA eltime gittigim o günden beri cocugumda huy degisimleri oldu,zaten aileden bazilari diyodu,seni kiskaniyo diye,belki kiskanclikla sevdiyse yavrumu,rüyasinda bile agliyarak uyaniyo...geldik geleli kucaktan inmiyo,kucakta uyumak istiyo,koyunca yikiyo,sali asi oldu 2 gün sürdü huysuzlugu,persembe oynuyodu kendi kendine elleriyle,asida bile bu kadar huysuzlanmadi,ordan geldik geleli cocuk böyle,esimede dedim abinlerden geldik geleli cocugumun huyu degisti,göz degdiler,bisey demiyo,aman laf attirmaz,onlarin yüzünden neler yasatik,sinir oluyom yaaa,görmek bile istemiyom,ama diger abilerini kardeslerini cok seviyom ve cok iyi anlasiyoz,öyle arkadas gibiyiz,ALLAHIM icimide biliyo,ama onu hic sevemedim,icim kaynamiyo,hep kendilerini düsünüyo,hep bize hep bize.bizi borclara soktular kendileri ohhh rahat...ki borclara sokarken benim ruhum bile duymamis,ay neyse sinirlerim bozuluyo..
eskiden benim amcamin ilk kizida nazardan ölmüs,ayni sekilde misafirlige gitmisler,eve geldiginde cok aglamis,tabi bi kac gün sürmüs,o zamanlar tabi bizim gbi her aglamada doktora götürmemisler,yavrum sapasaglam kiz doktora götürdüklerinde yasamaz demis..bi kac gün sürmüs,biden hasta olmus,simdi tam hastaligini hatirlamiyorum ama 2günde ölmüs ,, ve fotolardan bakiyorumda gercekten MASALLAH cok güzel bi kizmis,ve benim yaslarimdaymis,hala üzülerek anlatirlar...bende her misafirlikten geldigimde bol bol okurum,Allahim nazarlardan korusun tüm yavrularimizi
arkdaşlar merhaba, tatile gitmiş annelere sorularım olacak
1. Denize hangi saatlerde ne kadar süreyle soktunuz??
2. Düzenleri çok bozuldu mu?
3. Uçakta özellikle dikkat etmem gereken bişey var mı?
4. Hiç dışarı çıkmadığınız saat aralığı var mı??
5. Denize sokarken şu havuz için olan bezlerden mi kullandınız mayo mu giydirdiniz??
6. Yanıma olmazsa olmaz alacağım aklıma gelmeyen bişey olAbilir mi klasik şeyler dışında?
7. Başka önerileriniz varsa neler?
Bu ayın sonunda sideye gideceğiz rahatım da ama gene de tecrübeleri sormak lazım sağolun öptüm hepinizi
evetttt bizde buluşalım.İstanbullu annecikler hadiigünaydın güzel anneler ne güzel ank buluşması var ist buluşması nezaman olacak çok merak ediyorum
slm annişler nasılsınız bdiim...biz bu ctesi annemlere gidicez inşallah öyle mutluyum ki anlatamam... çok yoruldum ve çok özledim 3 hafta kadar kalıcaz orda inşallah tazelenip gelicem
Kızlar sizinle çok sevindirici bi haberi paylaşmak istedim. Sonunda İStanbula tayinimiz çıktı. 1,5 senelik Ankara maceramız burda sona erdiAnkara bana kızımı vermiş oldu hiç unutulmayacak. sonunda sevdiklerimize kavuşuyoruz...Ailesinden uzakta olan tüm arkadaşların başına inşallahhhhh
gözünüz aydın canım...istanbulun kalabalığına trafiğine gürüültüsüne hoşgeliyorsun:81:Kızlar sizinle çok sevindirici bi haberi paylaşmak istedim. Sonunda İStanbula tayinimiz çıktı. 1,5 senelik Ankara maceramız burda sona erdiAnkara bana kızımı vermiş oldu hiç unutulmayacak. sonunda sevdiklerimize kavuşuyoruz...Ailesinden uzakta olan tüm arkadaşların başına inşallahhhhh
Kızlar biz geldik.Sizleri çok özledim.2 günde olsa inanın bana çok iyi geldi.Yanıyorum kıpkırmızı oldum.Kollarım daha çok yanıyoor.Bronzzlaşıcam diye güneşin altındaydım hep.Emirim zaten uslu orda dahada uslucuk oldu.Annesini hiç üzmedi.Uyudu arabada hep emmeye kalktı sadece.Denizde de arabasında uyudu emmeye kalktı sadeceAyaklarrını sokunca korktu baştan sonra alıştı taab ama kuma deyince agladı İnanırmısınız 50 günlük 2 ay erken dogan bir bebek bile vardı Ve o bebegin anneside büyük bir kendine güvenle o kadar kiloya ve çatlaga ragmen minicik bir bikini giymişti ama kızdıgım şey sigara tüttürdü hep Bizden bu kadar arkadaşlar.
selam arkadaşlar...bizde bugün 4.ay aşılarımızı olduk.
kızım çok ağladıaşıya gitmeden önce fitil atmadım...hemşire ateşi çıkarsa at dedi.
çok şükür gerek kalmadı fitile ateşlenmedi kuşum
birdahaki aşımız 6.ay bitince kısmetse...tabi 5.ay bitincede aşımız var Rota 2.doz aşısı.
kızımın gelişimi çok iyimaşşallah.Allaha şükür herşey iyi
7900gr.olmuşuz65cm.boyumuz emzirmeye devam hiçbi ek besin verme dedi dr.sadece su verebilirsin dedi.
kan damlası verdiler günde 1kez 5damla. devit3 e de devam edicez...bu iki vitamine 1yaşına kadar devammış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?