2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

istanbul senide mi bunalttı canım ben 2 yıldır iyice bıktım bu şehirden 2016ya kadar da sanırım burdayız
maşallah kızına azize bakalım bi<de perşembe gidicez ne kadar olmuşuz merak ediyorum aslında daha çok ateşlenmesinden endişe ediyorum 2.ay aşısı rahat geçmişti ama ne bileyim insan düşünmeden edemiyor...
iyi geceler annişler.herkes face de burası çok durgun..

iyi geceler canım:79:

ben doğumu ailemin yanında yapmıştım ve 35 günlükken istanbula geldik.dolayısıyla hepatit aşısının 2.dozunuda orda yaptırmıştım.oradaki ebe 2.ay aşıları için oradamı yoksa istanbulda mı yaptıracağımı sormuştu ve kızım ikinci ayını oniki mayısta doldurduğu halde onaltısını gün vermişti.ve burada yaptırmayacaksanızda mutlaka ebenizi arayıp gün isteyin dedi.ama biz aşılarımızı pazartesi açıyoruz o yuzden pazartesi ye gün veriyoruz.taze aşı çocuğa dokunmuyor dedi.bende buradaki ebemizi arayıp 2.ay aşısı için gün istediğimde o da onaltı mayısı verdi.şimdi dördüncü ayımızı onikisinde dolduruyoruz ama on sekizinde olacağız.yani yine pazartesi.taze mi olur bilmiyorum..böyle bir şey gerçek mi onu da bilmiyorum
ama buradaki arkadaşların günleri değişiyor sanırım.

günaayydıınnnnn anneler ve şirin bebişleriiiiii
aayyy bugün birton misafirim gelicek,oğlumun öğretmeni ve veliler,gece 3 te yattım hazırlık yaptım
çokkk yorgunum,hepinizi kocaman öpüyorum

Selamlar Mart anneleri ve tatlı bebişleri,
en son hiç enerjim yok taşınma telaşındayız diye mesaj yazmıştım. Rekor kırıp 2 günde eşimle evi toparladık her şey kolilerde hurçlarda bittik yaa, bu taşınma ne kadar zormuş dedi eşim, ben aslında babamın görevi nedeniyle alışıktım ama bana da zor geldi yaw, hele kızım ilgi isteyip ağlayınca, bir ona koşuyordum bir koliye,kızımı da bir ara ihmal ettim sanki.Uykusuz kaldım malum kızımı gece de kalkıp emzirdiğim için sanırım ben daha çok yorgun düştüm, Cumartesi sabah ailemin yanına gelmek üzere yola çıktık, geliş yolumuzda eşim okulunu gösterdi, hangi ilçede kalacağımıza (Birecik-Nizip) şöyle bir turlayıp karar verdik. Nizipte karar kıldık. Dün de Allahın izniyle evi tuttuk İnşallah hayırlı olur hakkımıza. Şimdide Mardinden Nizip'e eşyalarımızı getirtme telaşındayız, eşim sürekli taşımacılık firmalarıyla tlf trafiğinde.
Şimdi annemgildiyiz, G.Antepte ve ben hemen evime gitmek istiyoruuuum. Kendi düzenim olsun istiyorum, herkes ailesinin yanında rahat bense kendi düzenimde ,anneme karşı içimde kırgınlıklarım var, hamilelik dönemimden yazdıklarımı okuyanlar hatırlayacaklardır, hamile halimle bana bir odayı bile çok görmesini,daha sonraki zamanda da kırgınlıklarım oldu. Neyse sizi sıkmayayım, internet hemen bağlanmayabilir, burda olduğum sürece yazabilirim, şimdiye kadar neler yazdınız inanın hiçbir fikrim yok, hasta olanlara acil şifalar diliyorum, bebeklere de booool sütlü ve huzurlu günler. Arkadaşlar huzur çok önemli onu kaybetmeyin,çünkü benim ona çoook ihtiyacım var.
Sevgiler...

cnm baya zorlu bir süreç geçirmişssin neyseki az kaldı bu süreçin bitmesine evinede yerleştinmi ohh rahatlarsın ..nizipi görmüştüm güzel büyük bir ilçe birecik daha geri kalmış biyer iyi etmişssiniz nizipe taşınarak antepede gidiş geliş çok kolay 20 25 dk filan sanırım hakkınızda hayırlısı olsun cnm bizde inş şubat ayında bu tatlı telaşı yaşarızda memleketimize geliriz..

sana şimdiden geçmiş olsun. yakın zamanda bende taşınacağım evin neresinden başlasam bilemiyorum. aslında daha önceki taşınmamda evden eve nakliye herşeyi toplamıştı ben sadece özel eşyalarımı almıştım. :44: sana çok hak veriyorum insan düzenini kurmak istiyor. şu an hersey havada bi de şu anki ev çok biçimsiz biran önce evime gitmek istiyorum.
bende lohusayken anneme karşı bazı kırgınlıklar yaşadım. doğumdan sonra annemin evine gidecektim ilk hafta annemlerde kaldım. o kadar çok komşu geldi ki. gelenlerde formaliteden çünkü annem her komşuya bebek görmeye gitmişti. çocuk bi rahat kalamadı zaten sezeryanlıydım insanların yanında lohusa takımlarıyla oturmak zorunda kaldım. :84: enson komşulardan biri annemi kınamış uyuz kadın bide sokaktan balkondaki anneme neden sende kalıyor sen kötü örnek oluyorsun gelinlerede demiş bunu bana kızkardeşim söyledi. baktım annem geriliyo bende bi günde karar verdim evime geçeceğim ben diye elalem yüzünden kal demedi inanırmısın. bu yüzden döktüğüm gözyaşını ben bilirim. okadar çok ağladım ki Allah'tan sütüm kesilmedi. tabiki eşimde bu olaylara o kadar kızdıki apar topar çıktık anne evinden. bide aynı akşam kaynanamı getirdi. yani kırkımı kaynanamla çıkarmak zorunda kaldım. ama hayat bu günlerimi de böyle yaşayacakmışım Rabbim başka dert vermesin.
Anne kız oluyor yani ki zaten bekarkende çatışmalarımız olurdu. belkibu yüzden babama çok daha düşkünümdür. çünkü canım babam inanılmaz merhametlidir tam kız babası yani.

Teşekkür ederim canım evet heyecanlı ve zorlu bir süreç, herşeyin hayırlısı olsun, darısı Şubat ayında sizlere olsun İnşallah, haa bu arada G.Antep Nizip arası eşimin deyişiyle 42 km falanmış, okulu Nizip'e bağlı bir köy okulu, Birecik'e 3 km, Nizip'e 17 km ama yerleşim açısından Nizip'i tercih ettik sonuçta burda da en az 3 sene geçiririz:)

sağol canım, o zaman şimdiden başla taşınma hazırlıklarına yoksa bizim gibi son günlere kalırsan 2 günde rekor kırarsın taşınma hazırlığında, tek başına olunca rekor gibi geliyor hele de bebekle.
Annem , kızkardeşim, yüzünden hamileliğimin başlarında ne kadar ağladım bir bilsen, hatta tepine tepine canım yavrum bana sıkıca tutunmuş bebeğimi düşürebilirdim o kadar gözyaşı döktüm ki, ama gene de aile işte sen ondan vazgeçemiyorsun o senden etle tırnak gibi, yanii bazı şeyleri unutmuş gibi sineye çektim ama şimdilerde farkediyorum ki unutmamışım, o günleri düşünüp ağlıyorum, gene geldiğimizde taraf tutar gibi hareketleri o sıcaklığını bulamıyorum annemin, yaaa bu benim öz annem yaa,herkes kaynanasından çeker bende iştee.. bebek doğduktan sonra gene gelmiştim G.Antep'e bebeğimi görsünler diye, eşim 3-4 gün kalıp geri dönmüştü, o süre zarfında sağolsun bir insanın hiçbir şeyi tabiri caizse tınnnlamayan karşısındaki için yaa bu süt veriyor etkilenir mi demeyip kırıcı olabilen, onun yüzünden babasından bu yaşta azar işitme sebebi olan kardeşi olursa, ağlama nöbetleri de olur bebeğine o ay 250 gr da aldırır, (evlenmişim bebeğim var, kanepede uyuyor babamın azarına maruz kaldım, o anda ağlayıp odayı terkettim, oraya sonuçta misafir olarak gitmişim, hiçbiri ben ağlarken başka odada yanıma bile gelmedi, el olsa gelirdi yanıma , sonra herkes yattı da ben öyle gittim kızımın yanına, ertesi günde şiş gözlerimle hiç selamm sabahım olmadı hemen gitmek için eşimi aradım, birkaç gün sonra gelecekti, o günleri zor geçirdim ve geldim, ne mi oldu hayatımda bundan sonra tepetaklak oldum, kızımın bir adı da Gülce biliyorsunuz, annemin adı da Gül, eşimin jesti karşısında konuldu, resmen ağlamalarıma karşı koymak istemiyordum, annemden dolayı ben koymadım ama damatı yaktı beni,eşim sağolsun lohusa psikoljimden yararlandı,artık en mi oldu hayatımda ben de şu an bu isim takıntısı oldu ,hatta burda arkadaşlarımdan destek istedim her iki ismi de bana eşim resmen psikolojik baskı yapa yapa koydurdu, kızıma seslenemiyorum yabancı gibi geliyor bazen seslenince,kendime acıyorum resmen, hamileliğimde de doğumda da yalnızlığıma ama çok şükür Rabbim yanımdaydı diye büyük bir teselli buluyorum,haklı olduğum halde yanıma gelmeyen anneme artık eskisi gibi değilim halbuki hamileliğimdeki kırgınlıklarımı sineye çekmiştim ama bu çoook ağır geldi, haklı olduğum halde neden haklısın demiyorsun anne diye kucağımda kızımla ağlaadım resmen bağıra çağıra ağladım, taraf tutmak istememiş, ama tarafın alasını tuttu, hiç de öyle değil, görmesem inanacam yani,eşim de herşeyin farkında sana nasıl onlara nasıl diyor bizse anneme onlardan daha çok ilgiliydik, sırf annemi mutlu etme peşindeydim ben üzülüyordum onun hallerine çünkü gerçekten zor bir kişiği var,ama insanın annesi bile olsa hak etmeyince olmuyormuş ama o kelime bir türlü ağzından çıkmadı ya ondan belli tepetaklak oldum bu zamana kadar geldim kızımla, eşimle hergün tartıştım bu isim mevzusuna takıldım, siteleri okudum mahkemeyi bile kafaya taktım ama öncesinde psikoloğa gidecem, gerçekten bu ailemde yaşadıklarıma eşim şahit hakveriyor, gerçekten başka ailelerin birbirlerine bağlılıklarına gıptayla bakıyorum bizim aile gergin, stresli bir aile, beni de herşeyi kaldırabilen, azarları sineye çeken biri olarak görüyorlar sanırım ama kalbim acıyor bundan ötesi var mı yaa, resmen beni eze eze sürekli hüzünlü bakan biri oldum aynısını kızıma yapamam, kızkardeşim evin küçüğü olduğundan iyi şımarttık biz haa bu arada 25 yaşında kendisi kendi elimizle yani,bana gösterilmeyen hoşgörüyü ona çok çok gösterdik bunda bizden çalınan fedakarlıklar var, düşüncesini özgürce ifade etmesinden tut, erkek arkadaş , giyim şekline kadar, bende kullanılan baskı resmenduygularımı bastırmama içime hapsetmeme sebep oldu, ve dışa dönük olarak ifade edeceğime içimde fırtınalar koparıyorum, böylesi daha kötü. halbuki ben kızkardeşimi çocuğum gibi seviyordum o kadar seviyordum ki, bu arada bahsettiğimiz kişi 25 yaşında,eşim bile farkında o öyle diyor, annen baban korkuyorlar baksana onları nasıl susturuyor diye falan,ailem söz söyleyemiyorlar bile ona. Ben o kadar kendimi onlara yumuşakbaşlı olarak ezdirmişim ki benim yüzümden eşime de öyleler, dün örneğin çok yakın bir örnek vereyim, dün akşam,abim evli ama annemlere gelmişti, yakın oturuyor onlara sürekli gelir gider, kız kardeşim de evde, annem ne diyor :eşim için Aliii çöpü hazırladım eşim namaz kılacaktı o an, namazdan sonra at, o an acıdım eşime onu bu hale ben getirdim çünkü annemlerin herşeyine koşturdum, birşey olunca Ali yapar ederlerimden dolayı,şimdi kendime kızgınım, eşim benim anam babam olmuş,doğumda bile yanımda olan Allahımdan sonra tek eşimdi,şimdi eşime söylüyorum sanki anneme mükafat gibi kızımn ismini böyle koydun bir de gidip yanında söylemişti, o yüzden değiştiremedim eşimin de gölü ağır basınca koymak "zorunda" kaldım neler neler varda daha anlatmadığım ama beni her özel mutlu günlerimde :ünv kazandığımda , düğünüme doğru, hamileliğimde, doğum sonrası en çok ilgiye şefkate ihtitaç duyduğumda ağlatmaları, albimi kırmaları yüzünden unutamıyorum olanları dikkat ettim hep özel zamanlar, Allahım eşlerimizi yanımızdan, başımızdan eksik etmesin İnşallah ,Amiin.
O yüzdendir ki aslında ailem G.Antepte oturduğundan tayinimizin de aslında G.Antep'e çıkmasını çok istedim ama yakın ilçe oldu önce sevindim sonra üzüldüm, diyeceksiniz ki niye,ilginç bulacaksınız belki de ama ben aynı şehirde olursak bana bir odayı bile(hamileliğimde tatillerde geldiğimizde,oturma odasında yatmamızı istiyordu annem, onlar geceye kadar tv izliyorlardı eee bizim de uykumuz geliyordu, onların uyumak için kalkmasını bekliyorduk resmen eşimin bir gün otururken uyuduğunu gördüm,nasıl acıdım onlar ne zaman kalkarsa biz de öyle yatıyorduk,eşimi öyle görünce yatmadan önce anneme salonda(misafir odası) biz yatalım hem herkesin de düzeni bozulmaz dedim, siz de rahat rahat tv izlersiniz dedim,yok orda yatmayın dedi, niyeymiş aniden misafir gelirmiş, bana bu söylediğinden beri misafirin geldiği de yok ayrıca neyse orda yastık, battaniye gördüm dedim, kendisi gidip yatıyor, ee ben açmadan yatıyorum dedi, yani bizim birkaç gün rahat etmemizi o hamile halimle çok gördü yaa ne diyeceğimi bilemiyorum, yani bu çok dokundu bana işte bende de kötü bir huy var rest çekemiyorum, tükürdüğümü yalıyorum ama bu yapılanlar bende hazımsızlık yaptı tek kelimeyle. Hamileyken cann bir şey istiyor mu diye soruyor sözgelişi söyleyince de onu kızkardeşin yemiyor ki diyor, şimdi abimin hanımı hamile ne yapalım yesin demişti ben de gene aynı yemeği söyledim bakalım ne diyecek diye demesin mi şimdi o malzeme yok olsa yapardım diye, geldi doğum yaptıktan kaç saat sonra yanıma bunun bana ihtiyacı var demeyip 3-4 gün kalıp gidecekti niyeymiş babamla kızkardeşim aç dururlarmış, yaw kızkardeşim 25 yaşında öfff benim sana daha çok ihtiyacım var, eşime güveniyor ama bizim bir büyüğe ihtiyacımız var, gidecem diyince doğum sonrası ilk ağlamamı sayesinde gene yaptım, sorunca da lohusalığa vurdum halbulki eşim de biliyordu gitmesine benim yalnızlığıma üzüldüm.Eşime yemek yaptılar,zaten eşim yemek yapıyor herşeyi bilir yardımcı olur bana bebek bakımında yardımcı olsana, geldi gece bebeğim 2 günlü Hürreme bakıyor tv sesi açık, beşik tv nin yanında yan dönmüş uzatmış bacaklarını,bir ara anne niye yardım etmiyorsun sen bunun için gelmedin mi gibilerinden bir serzenişte bulundum valla, kızım ağlayınca dikişli halimle ben kaldrıyorum, gece ben kalkıp emzirip yatırıyorum, altını değiştiriyorum, artık dayanamadım kızımla beraber uyumaya başladım,inanın gidecem diyince eşim kal dedi bense düzenin var git anne ordakilerin sana ihtiyacı var dedim, hatta eşime de sonra kızdım, beni düşünseydi annem oooohoooo.Size her konuda destek olan annelerinizin kıymetini bilin arkadaşlar.
şimdilerde bana en ihtiyaç duyduğum zamanda hamileliğimde (sonuçta gurbetteydim Mardindeydim)ve doğumda, doğum sonrasında göstermediği ilgiyi hanimiş benim Gülce'm ,kızımmm benim,küçük anam diye severk göstermesi beni çıldırtıyor, off napacam ben ya akılcı çözümlere ihtiyacım var, psikolijimi bozduğu için psikolog şart o ayrı.

arkadaşlar ben çok üzülüyorum bu konu sürekli aklıma geliyo ve bebeğime karşı çok mahçup oluyorum
beşik alırken çok cimri davrandığımı düşünmeye başladım. çok güzel tüllü cibinlikli bir beşik alacaktık onda 6 aydan çok yatamaz diye park yatak aldık. beşiğin fiyatı 350 lirayken park yatak 190 liraydı. ama park yatak cızırdamaya başladı. ben bu yatağı ikinci çocuğuma kullanamayacağım gibi geliyo. madem tekrar alacaktım beşik alsaydım diyorum. ne oda takımı ne karyola başka hiçbirşey almadım kuzuma. bir sallanan salıncak aldık o kadar. çok üzülüyorum. hem içimde kaldı tüllü beşik. hem kızıma cimrilik yaptığımı düşünüyorum.

ayşeciğim seninde dediğin gibi mutlaka psikoloğa gitmen gerekiyor. ben 2 yıl boyunca panik atak tedavisi gördüm ve bunun için psikoloğa gittim. ama panik atağın alt sebebinde çocuklukta yaşadığım sıkıntılarım çıktı. aslında çok büyük bi olayda yaşamamıştım ama içli bi çocuk olursan benim gibi birde üstüne ortanca çocuk psikolojisi de eklenince ilerki yaşta panik atak olarak hortladı. yani ilk tavsiyem psikolojini ihmal etme ben çooook faydasını gördüm.

ikinci olarakta inan yazsam senin yazdıklarına benzer şeyleri yazarım. anlattıkların okadar benziyorki bizim aileye şaşırırsın. benim de 24 yaşında bi kızkardeşim var bende çok severdim eskiden dünyaları verirdim ama oda aynı seninki gibi bi tip oldu çıktı. annemlerde ona karşı çok tavizli. ben onun söylediklerinin tekini söylesem kıyamet kopardı. çok zor insandır annem. bide bizim oralarda kız çocukları çok zorlanır hayata alışsın diye kolay kolay yaptıklarını beğendiremezsin. bizim oaranın kadınları hep aynı kız çocuğundan beklenti çok anlayacağın. ama ben biraz belki terapilerin etkisi ile artık daha az takıyorum. eskiden ben bunu haketmedim bana bunu nasıl yaparlar mantığı vardı. ama karşı tarafın hareketlerini haketmesemde maruz kalınabileceğini kabul ettim. bilmiyorum anlatabildim mi.
ayrıca anladığım kadarıyla eşinle aran iyi bence bu çoook önemli. tamam birey olarak kimseye çok bağlanmamak lazım ama eşinle aran iyi olsun çok şükür evlatlarımızda var biraz evimize yönelmek çocuğumuz ve eşimizle ilgilenip ailemizi de oldukları gibi kabul etmek benim çözümüm.

bende hamileyken sürekli beşik konusunda takıntılı kalmıştım. bi yandan herkes park yatak derken bende beyaz cibinlikli beşik istiyordum. bende kendi çözümümü bulmuştum ablamın kız çocuğu var 1.5 yaşında onun pierre cardin portatif beşiğini aldım kılıfını kendim diktim cbinlik aldım süsledimç çokta güzel oldu ama park yatak olsaydı ne değişirdi hiç birşey. geceden geceye yatıyor içinde oda ha park yatak ha beşik farketmiyor. 2 aya kadarda park yatağını alacağım. ama önemli olan anladığı çağlarda ona alacakların şimdi hatırlamayacak ki sadece resimlerde görecek nasıl olsa değil mi?

bizde bugün olduk aşımızı bende fitil vermedim dr su verebilirsin dedi hemşire 6aya kadar hiçbirşey verme dedibizede kan damlası verdi günde 1kere 7damla niye sana başka bana başka dediler acaba

arkadaşlar bence çocuk neyde yatıyorsa onu almak gerek.bu konudada en iyisi park yatak galiba.çok yakın arkadaşım fatih kıral dan iki buçuk milyara sepet aldı,oda aldı,ama oğlu huysuzdu ve yalnızca park yatakta yattı.bana da tavsiye etti,oda moda alma diye.ama heves işte..bende süslü sepette hevesim var diye aldım ama iki ay ancak yattı,eli kolu hareketlenince yatırmadım.şimdi ise en rahat koltukta uyuyor.halbuki yataktan bol bir şey yok evde

bizde bugün olduk aşımızı bende fitil vermedim dr su verebilirsin dedi hemşire 6aya kadar hiçbirşey verme dedibizede kan damlası verdi günde 1kere 7damla niye sana başka bana başka dediler acaba

kan damlası bebeğin kilosuna göre az yada daha çok veriliyomuş canmm hemşie dedi...

selam mart anneleri bir sorum olacakti calisip ssk li olup dogum izni parasi alan arkadaslar isyerinin verdigi kagitla parayi ssk mudurlugunden mi? yoksa herhangi bir ptt subesinden mi aldiniz?

günaydın kızlar cidden ne kdr boş kalmış burası böyle..eskiden oku oku bitmezdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…