merhaba kızlar nasılsınız? inşallah iyisinizdir...
ben biraz dertliyim... kaç gündür eşimle tartışıyoruz, konumuz da EK GIDA.... ben 4 aylık olunca yavaş yavaş başlayayım diyorum, günde bir kere bi kaç çay kaşığı sebze vereyim, maksat kaşığa alışsın ki sonradan zorluk çekmeyelim diyor... eşimde inatla 'olmaz, sağlık ocağındaki hemşireler 6 ay sadece anne sütü dedi, 6 ay hiç bişey vermiyeceksin' diyor... kaç gündür tartışıyoruz... birde şu kavanoz mamalar ve kaşık mamalar var ya, izine gittiğimiz zaman bi kaç tane alırız, yolda rahat olur dedim... anam demez olaydı, nasıl kızdı banahazır hiç bişey vermeyecekmişim, zaten ben mama vermişim bebeğim doğuduğunda, şimdide hazır mama vermek istiyormuşum filan, beni şok etti... ben bu bebeğin annesiyim, mama verdiysem başta sütüm yoktu, sonradan çok şükür bıraktık
sadece ek gıdayla ilgili değil bebeğimin heeerşeyine karışıyor, kızıma ondan izinsiz bir iğne bile alamıyorum, beğenmezse zaten aldırmıyor...
eşimide anlamaya çalışıyorum, o da kızımızın iyiliğini düşünüyor ama beni çoooook bunaltıyor, bütün hevesimi yok ediyornapcam bilmiyorum kızlar, kaç kere kavga ettik, aslında hiç bişey yok 'tamam canım' diyecek şeyler, istesem ben ondan gizli yaparım herşeyi, ek gıdaya da başlarım, ruhu bile duymaz, ama ben onunla paylaşmak istiyorum herşeyi bi akıl verin kızlar napayım
ben geçen yıl hamileyken taşınmıştım.hem de riskliyken.okadar çok eşyam olmasına rağman üç günde evim mis gibiydi.bir kadın tuttum yatılı,tabi tanıdıktı.iki buçuk gün gece üçe kadar uğraştı kadıncağız.bir de kuzenim geldi yardıma.bütün eşyaları da kendim paketledim eşimle.o zaman hamile olduğumu bilmiyodum.ama yerleştik.tek derdin bu olsun.ameliyatı önemse bence.bende de çıktı o meret.şikayetlerin neydi de ameliyat dedi dr?
canım benim hamileyken başadı kabızlık problemim kremlerlerle şuruplarla geçti hamileliğim dr gittim hamileyken doğumdan sonra gel dedi benim damarda yırtılma ve çatlama olmuş oyüzden ilaç tedavisi olmazmış işte endoskopi çekecez önce çokta korkuyorum sonra sonuca göre kesin ameliyat dedi tabi inşallah birşey çıkmaz çok üzülüyorum bebeğim çok küçük daha emziriyorum ayrıca
merhaba kızlar nasılsınız? inşallah iyisinizdir...
ben biraz dertliyim... kaç gündür eşimle tartışıyoruz, konumuz da EK GIDA.... ben 4 aylık olunca yavaş yavaş başlayayım diyorum, günde bir kere bi kaç çay kaşığı sebze vereyim, maksat kaşığa alışsın ki sonradan zorluk çekmeyelim diyor... eşimde inatla 'olmaz, sağlık ocağındaki hemşireler 6 ay sadece anne sütü dedi, 6 ay hiç bişey vermiyeceksin' diyor... kaç gündür tartışıyoruz... birde şu kavanoz mamalar ve kaşık mamalar var ya, izine gittiğimiz zaman bi kaç tane alırız, yolda rahat olur dedim... anam demez olaydı, nasıl kızdı banahazır hiç bişey vermeyecekmişim, zaten ben mama vermişim bebeğim doğuduğunda, şimdide hazır mama vermek istiyormuşum filan, beni şok etti... ben bu bebeğin annesiyim, mama verdiysem başta sütüm yoktu, sonradan çok şükür bıraktık
sadece ek gıdayla ilgili değil bebeğimin heeerşeyine karışıyor, kızıma ondan izinsiz bir iğne bile alamıyorum, beğenmezse zaten aldırmıyor...
eşimide anlamaya çalışıyorum, o da kızımızın iyiliğini düşünüyor ama beni çoooook bunaltıyor, bütün hevesimi yok ediyornapcam bilmiyorum kızlar, kaç kere kavga ettik, aslında hiç bişey yok 'tamam canım' diyecek şeyler, istesem ben ondan gizli yaparım herşeyi, ek gıdaya da başlarım, ruhu bile duymaz, ama ben onunla paylaşmak istiyorum herşeyi bi akıl verin kızlar napayım
slm arkadaşlar size bişey danışacağım..bebeğim için bakıcı bakıyordum..bugün biriyle görüştüm..öğleden sonraları yarım günlüğüne bakacak..ama kadın bebekle gezmeye giderim dedi..sizce izin vermeli miyim?hafta da 1 ya da 2 yi geçmesin mi desem,hiç mi izin vermesem?sonra ipin ucunu kaçırıp hergün gezdirmesin çocuğu..hepte eve tıkılınca iyi olmaz herhalde...
karar veremedim,siz olsanız ne derdiniz?bide ist da yarım gün için ne kadar ücret veriliyor bakıcıya bilen var mı?
canım biberonu normal yıkıyorum bazen kaynamış suyla yıkıyorum ama her seferinde değil..üstünüde her dışarı çıkışımız da falan değişmiyorum.bu çocukları fanusta büyütemeyiz ki..alışacaklar mikroba diye düşünüyorum..şimdi sakınırsam ileride en ufak bi şeyde hasta olur.nası alışırsa öle gider..ama tabi ki gene de dikkat ediyorum.emziğini yıkıyop veriorum arada kaynatıyorum.oyuncakları daha ağzına alamıo bizim ki..kendi el hijyenime dikkat ediorum.yatırdığım yere dikkat ediyorum.ama çok da sakınmıorum...kızlar 1) biberon temizliğini nasıl yapıyorsunuz? bende steril makinesi var arzumun ama hem her defasında steril etmeye vakit olmuyor, hemde her steril ettiğimde ıslak ıslak cıkıyorlar makineden silkelemekle gitmiyor, kurulayıncada sterillik filan kalmıyor.
gerçi cıngıraklar , battaniye , kıyafet, elleri, ne bulursa ağzında , emzik derseniz Allah lık oluyor tutup cıkarıyor her yere sürüyor sonra yamuk yamuk , ters vb.. ağzına sokup diş etlerini kaşıyor sonra bırakıyor oo ooo .
2) mesela dışarı cıkarken üstünü değiştirdiniz, yarım saat hava alıp geldiniz. O kıyafeti hemen kirliyemi koyuyorsunuz?
valla canım ben bu ilk altı ay sadece anne sütü olayını anlamıorum.ilk 6 ay anne sütü evet..ama sadece anne sütü mü orası tartışılır bence..benim sütüm akıo ama çocuk doymadığı için mama da veriorum.doktora kalsa kilo alımı normal daha sık emzir..zaten yarım saatte bir en gec saat başı emziriorum napim..tamam kilo alımı normal de çocuk istio ağlıo mamayı yiyince çocukta bi mutluluk bi huzur..demekki doymuo..ilk başta ben de anne sütü anne sütü diip duruodum.iiki de vermişim.çocuğum doyuyo uyuyo..mutlu..toparlanıo da maşallahmerhaba kızlar nasılsınız? inşallah iyisinizdir...
gezmeye mi gidecekmiş..bencekesinlikle olmaz de canım..çocuğunu kendin gezdirirsin..zaten yavrunun gireceği ortamlar da önemli..bunu kendin belirlemelisin bence..slm arkadaşlar size bişey danışacağım..bebeğim için bakıcı bakıyordum..bugün biriyle görüştüm..öğleden sonraları yarım günlüğüne bakacak..ama kadın bebekle gezmeye giderim dedi..sizce izin vermeli miyim?hafta da 1 ya da 2 yi geçmesin mi desem,hiç mi izin vermesem?sonra ipin ucunu kaçırıp hergün gezdirmesin çocuğu..hepte eve tıkılınca iyi olmaz herhalde...
karar veremedim,siz olsanız ne derdiniz?bide ist da yarım gün için ne kadar ücret veriliyor bakıcıya bilen var mı?
bizde bugün olduk aşımızı bende fitil vermedim dr su verebilirsin dedi hemşire 6aya kadar hiçbirşey verme dedibizede kan damlası verdi günde 1kere 7damla niye sana başka bana başka dediler acaba
kızlar napıyorsunuz nasıl gıdıyorr? off benı buyuk oglum cok yaramaz oldu eskıden soz dınleyen cocuk sımdı hıcbır dedıgımı onandına yapmıyor ınanın kafayı yıcem ya..
slm anneler d3 vit i günde kaç damla veriyosunuz
Günaydın,
3 damla canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?