2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar nasılsınız? inşallah iyisinizdir...

ben biraz dertliyim... kaç gündür eşimle tartışıyoruz, konumuz da EK GIDA.... ben 4 aylık olunca yavaş yavaş başlayayım diyorum, günde bir kere bi kaç çay kaşığı sebze vereyim, maksat kaşığa alışsın ki sonradan zorluk çekmeyelim diyor... eşimde inatla 'olmaz, sağlık ocağındaki hemşireler 6 ay sadece anne sütü dedi, 6 ay hiç bişey vermiyeceksin' diyor... kaç gündür tartışıyoruz... birde şu kavanoz mamalar ve kaşık mamalar var ya, izine gittiğimiz zaman bi kaç tane alırız, yolda rahat olur dedim... anam demez olaydı, nasıl kızdı bana hazır hiç bişey vermeyecekmişim, zaten ben mama vermişim bebeğim doğuduğunda, şimdide hazır mama vermek istiyormuşum filan, beni şok etti... ben bu bebeğin annesiyim, mama verdiysem başta sütüm yoktu, sonradan çok şükür bıraktık

sadece ek gıdayla ilgili değil bebeğimin heeerşeyine karışıyor, kızıma ondan izinsiz bir iğne bile alamıyorum, beğenmezse zaten aldırmıyor...

eşimide anlamaya çalışıyorum, o da kızımızın iyiliğini düşünüyor ama beni çoooook bunaltıyor, bütün hevesimi yok ediyor napcam bilmiyorum kızlar, kaç kere kavga ettik, aslında hiç bişey yok 'tamam canım' diyecek şeyler, istesem ben ondan gizli yaparım herşeyi, ek gıdaya da başlarım, ruhu bile duymaz, ama ben onunla paylaşmak istiyorum herşeyi bi akıl verin kızlar napayım

canım eğer sütün yetiyorsa kesinlikle ek gıdaya geçme şimdiden, durup dururken söylenmiyor bunlar sağlık ocağındakiler olsun kendi doktorumuz ve arkadaşlarımın doktorları da aynı fikirde eskiden bilinmeyen ama şimdi öğrenilen şeyler var mesela pirinç unuyla ne çok beslerlermiş çocukları ama bir çocuk şeker hastası artık ne kadar verdilerse detayları hatırlamıyorum ama doktoruma çıkmıştı, ben eskiler şöyleydi böyleydiye de inanmıyorum çünkü eskilerden kalanları biliyoruz ya bilmediklerimiz?? ishal çocuğa su vermemek te eskilerin yaptığı bişey şimdi öyle mi yapalım yani herşey zamanında ölçüsünde olmalı kafaya göre değil, eşim doktor hergün elinde kitap vs, sürekli çalışır ve der ki geçen sene yaptığım tedavi bu sene geçerli değil çünkü bi araştırma yapılıyor ve ortaya çıkan sonuçlara göre herşey güncelleniyor bence eşini dinle ama onun da bi şekilde seni üzmden yapması lazım herşeyi ama bunu nasıl sağlarsın orasını bilemiyorum benim eşim de hiç karışmıyo ben de bazen ona takılıyorum bu arada naçizane fikirlerim bunlar canım umarım eşin gibi canını sıkmamışımdır yeni doğduğunda mama vermiş olabilirsin çok ta abartmamalı ama diyelim ki kaşık maması aldın senin çocuğuna alerji yaptı ne yapacaksın o zaman, riske girmeye değer mi?? vereceksen çaktırmadan bi danış doktoruna için rahat rahat ver

Son düzenleme:

canım benim hamileyken başadı kabızlık problemim kremlerlerle şuruplarla geçti hamileliğim dr gittim hamileyken doğumdan sonra gel dedi benim damarda yırtılma ve çatlama olmuş oyüzden ilaç tedavisi olmazmış işte endoskopi çekecez önce çokta korkuyorum sonra sonuca göre kesin ameliyat dedi tabi inşallah birşey çıkmaz çok üzülüyorum bebeğim çok küçük daha emziriyorum ayrıca

anestezi alınmyor diye biliyorum emzirirken.ama tabi ameliyat gerekliyse olmak gerek.bende normal doğum yaptım.korkuyorum gitsem bana da iğne ilaç vs.verilecek.işin açıkçası açmaya korkuyorum.kadın doğumcuya aç,ebeler görsün.şimdi de genel cerrah.ay ortalık malı oldu yaw

canmm bebeğin senin sütünle doyuyorsa eşin haklı sadece annesütü yeter 6ay.
merak etme alışır kaşıkla yemeyede...bende eşimde sütüm yettiğince ilk 6ay hiç bişey vermek istemiyoz...her gittiğimizde bizede sadece emmeye devam diyolar...bunun üzerinede ben neden ek bişey veriyimki bebeğime.kilo alımıda çok iyi maşşallah.seninkide öyleyse gerek yok canmm. bi bebeğin annesinin sütü varsa yetiyosa başka bişeye gerek yok...ama su vere bilirsin çay kaşığıyla...ben günde 6 yada 7 çay kaşığı veriyom...çokta güzel içiyo kaşığada alışmış oluyo hem.

Bebekleri sallayarak uyutmanınn faydaları…

Bir haftalık bebekler günün yaklaşık yüzde 80′ini kısa aralıklarla uyuyarak geçirirler. Bir aylık olduklarında, uyku zamanları günde 3 ila 4 kestirmeye ve 5-6 saatlik kesintisiz bir gece uykusuna dönüşerek gittikçe azalır.

Bebeklerin geceleri uykudan uyanmaları annelerin en çok zorlandıkları hususlardan biridir. Günümüzde uzmanlar ‘bebek ağladığında karnının tok, altının kuru olduğundan ve sancısının olmadığından eminseniz, yattığı odanın kapısını kapatıp yanından kararlı bir şekilde uzaklasın, bir süre sonra sesi kesilip uyuyacaktır’ diyorlar.

Annelerin çocuklarını kitaplara bakarak büyütmeye çalıştıkları 20. yüzyılın son çeyreğinden önce doğan bebekler annelerinin kucaklarında, ayaklarında veya bir beşikte sallanıp uyutularak büyüdüler.

Bebeklerin sallanarak uyutulmalarına, bilim adamları ‘vestibular uyan’ adını veriyorlar. Gerçi anneler binlerce yıldır bebeklerini sallıyorlar ama konu araştırmacıların daha yeni ilgisini çekiyor. Anneler sallamanın bebeği sakinleştirdiğinden ve uyuttuğundan eminler ancak uzmanlar bunun ayrıca bebeğin gelişimine de çok faydalı olduğu hususunda dikkati çekiyorlar.

İç kulak, işitme ve denge organlarını içeren iki bölümden oluşur, işitmede hiçbir rol oynamayan ikinci bölüm yalnızca dengeyle ilgilidir. İçi sıvı dolu yarım daire biçiminde üç kanaldan oluşan bu bölüme ‘vestibular labirent’ denilir.

Buradaki hücreler, başın en küçük hareketi ile çalkalanan iç-kulak sıvısının çırpıntılarıyla uyarılarak başın açısal hareketini anında beyne iletirler. Görme duyusunun da yardımıyla dengenin sağlanmasına yardımcı olurlar. Çok hızla dönüp aniden durduğumuz zaman, iç kulak kanallarındaki sıvı hala dönmekte olduğundan baş dönmesi denilen durum meydana gelir.

Vücut sallanırken gözler sabit bir noktaya baktığında onlardan beyine hareket olmadığı sinyali gider. Bu iki sinyal arasındaki fark, araba tutmasında olduğu gibi bir çeşit baş dönmesi yaratır ve uyku getirir. Uykunun gelmesi vücut ihtiyacı olarak değil tamamen beyinde oluşur. Devamlı hareket halinde olan, başka şeyle meşgul olan bebeğin sallanarak uyutulması zordur.

Araştırmalar içkulak vestibular sistemi düzenli olarak uyarılan bebeklerin daha hızlı geliştiklerini, daha erken oturup, ayakta durabildiklerini gösterdiler. Salıncakta, kucakta veya ayakta sallanan bebeklerdeki reflekslerin uyarı almayan bebeklerden daha hızlı gelişmeleri araştırmacıları bir başka yöne, önemli bir çocuk sorununa yöneltti.

Hiperaktif denilen aşırı hareketli, sürekli hayal gören ve yeteneklerini geliştiremeyen çocukların vestibular sistemlerinde bazı bozukluklara rastlandı. Yapılan çalışmalar, mongoloid olan veya beyin felci geçirmiş olan çocukların vestibular uyarı ile daha iyi gelişebildiklerini gösterdiler.

Araştırmacıların daha yeni farkına vardıkları bebekleri sallayarak büyütmenin faydalarını anneler insanlığın ilk günlerinden itibaren annelik içgüdüleri ile hissetmişlerdi. Tabii burada bebeğin annesinin kucağında sallanırken, onun sesi ve kokusu ile duyduğu mutluluğun etkisini de unutmamak gerekir

bu yazıyı nette okudum şimdi.bebekleri hep sallasak mı acaba:44:

ayyy ne gezmesi sakın izin verme

canım biberonu normal yıkıyorum bazen kaynamış suyla yıkıyorum ama her seferinde değil..üstünüde her dışarı çıkışımız da falan değişmiyorum.bu çocukları fanusta büyütemeyiz ki..alışacaklar mikroba diye düşünüyorum..şimdi sakınırsam ileride en ufak bi şeyde hasta olur.nası alışırsa öle gider..ama tabi ki gene de dikkat ediyorum.emziğini yıkıyop veriorum arada kaynatıyorum.oyuncakları daha ağzına alamıo bizim ki..kendi el hijyenime dikkat ediorum.yatırdığım yere dikkat ediyorum.ama çok da sakınmıorum...
valla canım ben bu ilk altı ay sadece anne sütü olayını anlamıorum.ilk 6 ay anne sütü evet..ama sadece anne sütü mü orası tartışılır bence..benim sütüm akıo ama çocuk doymadığı için mama da veriorum.doktora kalsa kilo alımı normal daha sık emzir..zaten yarım saatte bir en gec saat başı emziriorum napim..tamam kilo alımı normal de çocuk istio ağlıo mamayı yiyince çocukta bi mutluluk bi huzur..demekki doymuo..ilk başta ben de anne sütü anne sütü diip duruodum.iiki de vermişim.çocuğum doyuyo uyuyo..mutlu..toparlanıo da maşallahyani önemli olan bu ilk 6 ayı ii değerlendirmek..çocuk gelişimi için önemli..doymuyosa takviyesi gerekir bu birincisi..ikincisi ilk 6 ayda yemek yeme alışkanlığnın kazandırılabileceğini düşünüorum.etrafımda gözlemlediğim 4. ayda ek gıdaya gecen bebekler daha güzel ve herşeyden yiyorlar..6.ay ve daha ilerisinde geçenler daha seçici..istisnalar vardır mutlaka..ben anne sütünden vazgeçilsin demiorum ama arada çocuğa tadımlık öğün bile değil tadımlık bişeyler tattırmanın ne zararı olur anlamış değilim..bebek bi çay kaşığı meyvesuyu aldı diye emmeyi mi bırakır?hayır..peki ne zararı olur ki gerçekten bilmiorum ..ben mesele bugun çay kaşığının ucuyla kaysı verdim ama çook az..tepkisini ölçtüm çok tatlıydı.4.ayda da yoğurt ve meyve tattırmaya başlıcam.ama öyle öğün olarak değil..arada alışsın diye..ama hazır kavab-noz mamalara ben de karşıyım..raf ömrünü uzatmak için koruyucular oluyo içerisinde sanırım..evde yaparım herşeyini diyorum allahın izniyle..formül mama verdim hazır ama mecburen anne sütüne eş değer sonuçta..doymuyodu yavrum önemli olan onu doyurabilmek ve bu 6 ayı verimli geçirebilmek..ben de yavrumu inşallah 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum.tabi bebişin dişleri çıkmadan benim şu göğsümdeki yaraların arttıkkk geçmesi lazım..ama bunun yanında da herşeyden tattırmayı düşünüorum
gezmeye mi gidecekmiş..bencekesinlikle olmaz de canım..çocuğunu kendin gezdirirsin..zaten yavrunun gireceği ortamlar da önemli..bunu kendin belirlemelisin bence..

hipperaktif arkadaşım yani ayşeciğim sana uzun bi mesaj yazmıştım nerden baksan yarım saatimi buna ayırdım meğer toplam mesaj sayısı 100 olmazsa gönderemiyormuşum. hepsi hoooop siliniverdi. neyse yılmadan yeniden yazacağım :84::84::84:

bugün kuzumla kanguruda gezintiye çıktık meğer uyuyakalmış kangurunun ağzına deyen yeride sütünmeyle yanağını ve dudağını kabartmış insan ne fena vicdan azabı çekiyo ya yüzüne baktıkça moralim bozuluyo.

Kızlar dün emirin 4. ay aşılarını yaptırdık.Ateş yaptı ilk defa ve akşam hep agladı huzursuzlandıBugün iyi900 gr almış7900 olmuş tospaDr. bu ayda 500 - 600 alması normal ama senin sütün yaramış dediÇok uykum var ama nedense bugünden beri uyuyamıyorum dalamıyorum.Bünyem az uyumaya mı alıştı yoksaAnnem geldi bugün ben yatayım diye uyuyamadım.Şimdi emir uyudu yine uyuyamadım

bizde bugün olduk aşımızı bende fitil vermedim dr su verebilirsin dedi hemşire 6aya kadar hiçbirşey verme dedibizede kan damlası verdi günde 1kere 7damla niye sana başka bana başka dediler acaba

Bizede kan damlası verdi.Sabah aç karınla 3 damla akşam aç karınla 3 damla verdi.

Queeny canım eşinle tartışıp boşuna huzursuz olma derim.Dr. sütün yetiyor 6 aya kadar ek gıda yok böyle giderse dedi.Sütün yetyorsa vermene gerek yok.

sen bilirsin ama bence sadece anne sütü ver,mamalar da sonuçta hazır.ha mutlaka lazımsaz ver ama sütün bol ise kilo alıyorsa gerek yok.mesela beim kızım üçüncü ayında dörtyüz elli gram almıştı ama boyu beş cm uzamış ve altmış dört cm olmuştu,dr.kesinlikle gerek yok,aç olsa ağlar.bu ay boya uzamış demekki dedi.bebekler mama yiyince daha kolay uykuya dalıyor çünkü daha kolay doyuyorlar.emmek te zahmetli onlar için.anne sütü muize ve yaramamsı gibi bir şey sözkonusu değil.sonuçta süt üretebilmekte farklı bir olay.nasıl doğum kadına özelse bu da öyle bence.ayrıca anne sütü bebekle duygusal bağıda güçlendiriyor.hazır mamalarla ilgili nette bir sürü şey var.ben de altı ayın hikmeti olduğuna inanıyorumm

Son düzenleme:
kızlar napıyorsunuz nasıl gıdıyorr? off benı buyuk oglum cok yaramaz oldu eskıden soz dınleyen cocuk sımdı hıcbır dedıgımı onandına yapmıyor ınanın kafayı yıcem ya..

kızlar napıyorsunuz nasıl gıdıyorr? off benı buyuk oglum cok yaramaz oldu eskıden soz dınleyen cocuk sımdı hıcbır dedıgımı onandına yapmıyor ınanın kafayı yıcem ya..

yaşını bilmiyorum büyük oğlunun ama çok doğal sakın üstüne gitme çocuğun , ama şımartmada yani orta noktayı bul. Ben büyük oğlun olsam, ve 4 aylık bir kardeşim olsa , insanlar ne kadar benle ilgilenirse ilgilensin farketmez huysuz olurum, inatçı olurum , olurumda olurum.

Sevsemde kardeşimi çekemem onu içten içten. Sonra siz ne derseniz diyin sokakta gören olsun eve gelen olsun dayanamıyorlar bebeğe saldırmıyorlarmı , bunları görüyor , görmediği zaman bile hissediyor. O da içinden istiyor memene yapışmak, bebek gibi sana yakın olmak ama söyleyemiyor yapamayacağını vb.. biliyor.

bu durum geçici sabırlı olacaksın çaresiz. ileride kardeşini sevip sevmeyceği ve uslu olup olmayacağını da zaman gösterir. şimdi sana aile psikoloğuna danışın diyicem ama insan ne yaparsa kendi yapıyor, biraz daha dayan bakalım . En iyi yolu bulacağına eminim, çocuk senin en iyisini sen bilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…