2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın annişler ben 27 şubatta doğum yaptım mart sayılır yani..mesajlara şöyle bir baktım herkesin sıkıntısı aynı şeyler.bence fazla telaşlıyız.bende dahil.evham yapıyoruz.kaynanişlere kızarken biz de onlardan fenayız aslında.(unutmayın yarın bi gün biz de kaynana olcaz)))ek gıdanın yanından bile geçmiyorum çünkü anne sütü henüz formülüne ulaşılamamış bi besin yüce rabbim en güzel besini vermiş zaten boşuna sebze meyve derken minicik barsalarını neden tıkıyosunuz kabız yapıyosunuz.ben anne sütünü sadece 1 ay alabilmiişim annemim sütü kesilmiş buruk buruk anlatır hala...üzülür...inek sütü arı mama varmış ozamanlar napsın onu yedirmiş kabızlıktan kurtulamamışım tabi:))))şimdi bende anneyim sütüm varken neden son damlasına kadar vermeyeyim.anne sütü sadece besin değil ağrı kesici antibiyotik vitamin ......ne gerek var Qenny özellikle sana diyorum canım eşin haklı bu konuda.
 
gülücüm nerelerdesin yav??

Buralardayım aslında ama çalışmaya başladığım için pek giremiyorum girsemde okuyup geri çıkıyorum. evde zaten bilgisayarın başına oturamıyorum bile, öyle yani, sen nasılsın, neler yapıyosun?
 
herkese selamlar kızlar herkesler iyidir inşallah biz dün 4.ay aşılarımızı olduk hemşiremiz demir damlası verdi ferro sanol günde 9 damla dedi ama burda farklı şeyler okudum 6 damla 7 damla filan hangisine uyacağız zaten bebeğim tadını hiç sevmedi bide 2 gündür 2 tşörtü mahvoldu yeni almıştım daha bu lekeleri çıkaracak bi ürün yokmu piyasada çamaşır suyu ve kosla denedim hiç banamısın demedi beyaz tişörtlerin üzerinde de iğrenç duruyo kan lekesi gibi size tavsiyem sakın iyice önüne tedbir almadan vermeyin ilacı bu arada doktor devit yerine multi tabs diye bi vitamin verdi günde 1 damla onu vercekmişim varmı aranızda kullaanan?:44:
 
herkese selammmmmm
nasılsınız bakalımm melek anneleri
ben çok yorgunum,2 gündür misafir ağırlıyorum dün de görümcemler yatıya kaldılar,
afedersiniz popom yeni yer gördü valla,
melekler aşılarını olmaya başlamışlar,hepsine geçmiş olsun,bizim aşımıza 10 gün var.
benim görümcem diyetisyen uzmanı, helva çok süt yapıyormuş falan diyince yok öyle bişi demesinmi
sadece tatlı olduğu için çok su içiriyor,o kadar çok kalorisi varmışki direk yağlanma tahin,
suyun içine ne kattığın önemli dedi süt yapımında,helvaya fazla yüklenmeyein derim ben
nasıl gidicek bu kg. pöööfffffff


taşınma kelimesini duyunca afakanlar basıyo benii,yeni bir ev aldık ve 9 10. aylarda taşınıcam şimdiden gözümde büyüyor.
o çatlak bakıcı iyice bir benzetseymiş arkadaşın,gerizekalı çocuk uyusun diye calpol minoset verilirmi,ben olsam onu parçalardım yanii töbe töbeeee
 
Selammmmmmmmmmmmmmmm Anneler çok özledim sizi bir kaç gündür net yoktu gelemedim canım çok sıkıldı valla hergün buraya uğramaya alışmışım =)))

2 gündür de mail değişikliği yüzünden gelemiyorum neyse şükür buradayım =)))


Nasılsınız bebişler nasıl..Benim ki uyku ile mücadele ediyor
 

selam biz de aşımızı olduk.ferro sanol 7 damla vereceksin dedi kilosu neyse o kadar damla sanki 9 damla fazla gibi geldi bana multitabs bize 15 günlükken başlandı tadını çok seviyor oğlum verdikten sonra bayağı şapırdatıyor ağzını ...ha bu arada 1 damla değil canım pipette 1 ml yazan yere kadar çekeceksin ....
 
Son düzenleme:
BİZDE SABAH OLDUK AŞILARIMIZI, PEK AĞLAMADI KUZUM
DEMİRİ NORMALDE 8 DAMLA AMA BEBEK İYİ GÖRÜNÜYOR 6 DAMLAYLA BAŞLAYALIM DEDİ. KİLOSU İYİ DİYE KANDAKİ DEMİR ORANIDA İYİ OLACAK DİYE BİŞEY YOK BENCE, PAZARTESİ DR KONTROLÜNDE DRUMA SORUCAM BU DURUMU
KİLOYA GÖRE HESAPLANIYOR GALİBA BENİM KUZU 8 KİLO, HER KİLOYA BİR DAMLA
 
sağlık ocağından demir veriyorlar ama çocuk dr.u kadir tuğcu önermiyor.nette de okudum.bebeklerde sayım yapmadan herkese veriliyormuş diye.demiri eksik olan bebeğin başı terlermiş.belirtisi buymuş.ne yapacağız bilmiyorumm.
bu arada traccy hogg un kitabını sipariş etmiştim,bugün geldi ve başladım,süper diyebilirim.örneğin bebek bakımında bir kod var.E.A.S.Y.ingilizce kolay demek(bilmeyenler için)E:EAT.(beslenme)A:ACTIVITY(aktivite).S:SLEEP.(uyku)Y:YOUR TIME.(zamanınız)..aslında bu kadar kolaymış..
ama tabi en büyük sihir bilinç ve sabır diyor traccy teyzee.okudukça paylaşacağım sizlerle...
 

merhaba! ay ne güzel atlatmışsın ağırlama olayını, inşallah bi süre misafir gelmez de dinlenirsin
benim misafir gelince veya çok elzem durumlarda kendim dışarı çıkınca düzenim çok bozuluyo. ya süt yapımında sütün içine ne kattığın önemli derken ne demek istedin? ben yemeği kıstım ve sıvıya yüklendim de son zamanlarda
 

Aynen canım bizede 9 damla verin dedi hemşire, hangisine uycaz. Bende oğluma verir vermez geri çıkardı kendi üzerini, benim üzerimi batırdı. Bluzumu da yeni almıştım kosla döktüm ama çıkarmadı, eğer çıkaran bir ürün bulursanız haber verin.
 

ay ne güzel kardeş çok faydalı olur paylaşman, o kitabın alınması elzem mi sence? ben de sheila ellisonın akıllı bebeklerin oynadığı 365 oyun adlı kitabını alıcam var mı aramızda alan?
 
ay ne güzel kardeş çok faydalı olur paylaşman, o kitabın alınması elzem mi sence? ben de sheila ellisonın akıllı bebeklerin oynadığı 365 oyun adlı kitabını alıcam var mı aramızda alan?

ben kitapyurdundan aldım. o kitabın yorumları olumlu değildi.ama pek çok kitap satın aldım.hepsi gelmedi.ben çocuk gelişimciyim.hem meslek için hem de kızım için aldım.veli eğitimlerinde lazım oluyor.traccynin kitabını bitireyim haber veririm ama okuyucuları mutlaka alınmalı diyor
 
sanırım yeni arkadaşlar katılmış alt üstü 5 gündür yokum =D gelenlere hoşgeldiniz =)))
 
Geçmişten alıntılayamadım, biz d vitamini vermiyoruz bıngıldak kapanmak üzere olduğundan 2. ayda kestirdi doktor. Salı günü tekrar aşı ve baş çevresi kontrolü var herhalde 5. ay içinde kapanacak bıngıldağımız bu gidişle.

Demir damlası konusunda, gittiğim bir çocuk doktoru sağlık ocağından verilen damlanın 2 yaş civarında çocukların dişlerini kahverengiye boyadığını söyledi ve başka demir damlası adı verdi ama adını unuttum. Bu arada 3 yaşındaki yeğenimin dişleri kahverengi muhtemelen bu damla yüzünden. Ayrıca demir damlası kakayı siyahlaştırıyor ve bazı çocukları kabız yapıyor bilginiz olsun. Açıkçası ben kan tahlili yapılıp da çocuğun demir eksikliği kanıtlanmadığı sürece demir verilmesi taraftarı değilim, bakalım sağlık ocağıyla konuşacağım.

Bakıcı konuşulmuş, bakıcı bence eve gelmeli, başka yerde çocuğun düzenini oturtmak mümkün değil. Ben oğlumda eve çocuklarının bile arada sırada gelmesinden rahatsız oluyordum, bırak ki gezmeye gitmesi. Gerçi şimdi büyüyünce hadi ayda bir iki gitsin yakın yerlere, çocuğa da değişiklik olsun diyorum ama daha küçükken, bakıcı gününü eğlenceli geçirecek diye niye gezsin çocuk, daha sosyalleşme durumu da yok. Bilmiyorum yani, ben bakıcılara karşı öyle sert değilim eve kamera falan da taktırmadım, sonuçta bir şey yapmak istese başka yerde yapar, ama gezmeye gitmeyi bir rutin haline getirsin de istemem. Sonuçta bu da onun işi, ciddi bir şekilde algılamalı işini. Biz işe gittiğimizde, ay canım sıkıldı hadi bugün de öğleden sonra gezmeye gidelim diyebiliyor muyuz?
 
doktorumuz 6. ayda başlıyorum ben dedi demir damlasına, sağlık ocağından verileni kullanabilirsin koy dursun kenara dedi ama belki kendi başka yazar bilemiyorum
bakıcı konusunda çoooooooooook titiz olun derim ben, kamera da taktırın gerekirse her tür önlemi alın neler duyuyorum neler eve dostunu alandan tutun da çocuğu aç bırakana yemeği kendi yiyip makarnayı çocuğa verene dah ada neler
 
ayşee naber canım?
kpssye de az kaldı..ben daha gezmelerdeyim. kitap kapagı bile acmadım.. :S ya bi de hep face.de konusuyoruz artık,buraya pek kimse bakmıyor... sen de face ye girsene..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…